Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολο το φόρουμ. Σε λίγο καιρό η εταιρία μου μετακομίζει στην Μάλτα! Καπου κοντά στο αεροδρόμιο απο οτι ξέρω.

Ωποτε μπηκα στην διαδικασία να ψάχνω για σπίτι εκει και γενικά κόστος/ποιότητα ζωής.

Υπάρχει καποιος που ζει ή έζησε εκει; Υπάρχει κάποιο site με αγγελίες για σπίτια κτλπ?

Δημοσ.

Η Μάλτα είναι ένα τουριστικό νησί κάτι αντίστοιχο με την Ρόδο, ποιότητα ζωής πολύ πιο πάνω, κόστος αρκετά πιο κάτω απο το δικο μας.

Είσαι τυχερός θα έλεγα

Ολα αυτά με το μάτι ενός τουρίστα

Δημοσ.

Σαν τουρίστας ισως ειναι διαφορετικά. Γιατί διαβάζω οτι το νησι είναι πολύ μικρό και πολύ γρήγορα δεν εχει τι να κάνεις.

Και η προσφορά πού μας κάνουν δεν ειναι ιδιαίτερα καλή. Ωποτε κ φοβαμαι οτι δεν θα βγαίνω οικονομικά.

Δημοσ.

Από φίλους μου Μαλτέζους, η ποιότητα ζωής είναι καλύτερη, το κόστος ζωής σαν της Ελλάδας (ίσως και πιο κάτω) και είναι όμορφη μικρή χώρα με πάρα πολύ καλό καιρό. Είναι ψιλοσταθερή οικονομικά και πολιτικά η χώρα.

Δεν νομίζω να βαρεθείς. Πολλοί μάλιστα έχουν και δεύτερη δουλειά για να βγάζουν περισσότερα παρά να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις (σε αντίθεση με εμάς που αν έχουμε καμιά δουλειά(;), ίσως να ψάχναμε και κάτι άλλο για να ξεπληρώσουμε χρέη).

Έχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα για το μέγεθος μιας τόσο μικρής χώρας (οι αστικές συγκοινωνίες είναι τραγικές).

Λαχείο σου έτυχε. Μια χαρά θα είσαι!!!

Δημοσ.

Μακάρι να είναι καλά. Θα πάω να δοκιμάσω και βλέπω. Βασικά φοβαμαι μήπως είναι πανάκριβα κ δεν βγαίνω. Αλλα οσο το ψαχνω τοσο βλέπω πως είναι οκ οι τιμές. Αυτο με τις συγκοινωνίες το διάβασα κ εγω κάπου.

Δημοσ.

Εδω αν κατσεις θα εισαι ενας ακομα ανεργος.

Πανε εκει και δοκιμασε την τυχη σου.

Στην αρχη λογο προσαρμογης/ νεα πολη θα εχεις πιο πολλα εξοδα, θα ειναι λιγο δυσκολα.

Μετα θα συνιθησεις. Αν βρεις και καμια κοπελιτσα θα σαι κομπλε..

Δημοσ.

<p>σκέψου λογικά, αν ήταν πιο ακριβά στη Μάλτα γιατί να μετακόμιζε εκεί η εταιρία</p>

Γιατι τώρα ειναι βόρεια Ευρώπη! Και εκει παίζει πιο χαμηλός φόρος. Και επίσης εδω βόρια ειναι δύσκολο να βρει προσωπικό!

Δημοσ.

Έχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα για το μέγεθος μιας τόσο μικρής χώρας (οι αστικές συγκοινωνίες είναι τραγικές).

Απο αυτοκίνητα όντως έχουν πολλά, όπως και κότερα/καΐκια/σκάφη και γενικά οτιδήποτε πλεούμενο.

Για τις συγκοινωνίες θα διαφωνήσω. Δεν είναι Αγγλία ή Ισπανία, αλλά σε σχέση με την Ελλάδα είναι καλύτερες και πιο τακτικές. Απλά για οποιαδήποτε διαδρομή θα πρέπει να πάρεις 2 λεωφορεία, ένα για να σε πάει στον κεντρικό σταθμό και ένα για να σε πάει στον προορισμό σου. Όλο το νησί το γύρισα με τα λεωφορεία τους και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Οι τιμές τους μου είχαν κάνει εντύπωση! Θυμάμαι οτι μπήκαμε σε ένα τυροπιτάδικο και παίρνουμε 3-4 διαφορετικά πράγματα. Πάω να πληρώσω και μου λέει 2 ευρώ και κάτι. Τον κοιτάω απορημένος και του λέω οτι εγώ θα τα πληρώσω όλα για να λάβω την αποστομοτική απάντηση οτι 2 ευρώ και κάτι κάνουν όλα μαζί...

Στα super market και στις ταβέρνες οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες αλλά και πάλι είναι πιο κάτω απο ότι εδώ.

Δημοσ.

Τώρα που το βλέπω και εγω μπερδεύτηκα :o ..Μαλλον λαθος του samsung ειναι...operator είμαι. Περισσότερες λεπτομέρειες ινπμοξ πλιζ... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...