Προς το περιεχόμενο

Case modding


iraklis19871

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

 

Με λένε Ηρακλή και είμαι απο Θεσσαλονίκη. Αν και είμαι αρκετό καιρό μέλος του φόρουμ δεν έχω κάνει αρκετά πόστ γιατί κυριώς ενδιαφέρομαι για το κομμάτι των αγγελιών.

 

Ο λόγος που γράφω αυτό το ποστ είναι για να έρθω σε επαφή με άτομα που έχουν την ίδια αγάπη με εμένα. Αναφέρομαι στο case modding !. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου  να ασχολείται με τους Η/Υ πάντα ''πείραζα'' και το κουτί.

 

Για να μην πολυλογώ λοιπόν, όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου για να μοντάρουμε το Η/Υ του. Μπορώ να κάνω σχεδόν τα πάντα πάνω στο 'αθλήμα' απο σχεδιασμό σε AutoCAD μέχρι laser cutting.

To μόνο που δεν μπορώ να κάνω ειναι αερογραφία !

 

 

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω PM.

 

Ορίστε δύο Link με τα Project που κάνω αυτί τη στιγμή

Coolermaster Cosmos S

Bitfenix Prodigy 

 

Cheers

Iraklis

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομερη δουλεια με το prodigy... Εκατσα και σκαλισα και τις 22 σελιδες :P

Αναμενουμε για τελικο αποτελεσμα.. Συνεχισε την τρομερη δουλεια φιλε Ηρακλη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Ηρακλή, είσαι το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη χρονική στιγμή, μιας και τα αγγλικά μου δεν με βοηθάνε και πάρα πολύ, θα σε πρήξω εδώ μέσα στα ελληνικά κιόλας. :P
 
Πριν αρχίσω θέλω να σου τονίσω ότι το mod που έχεις κάνει το άσπρο κόκκινο BitFenix Prodigy με τρέλανε, είναι πραγματικά πανέμορφο.  :-D

 

Το τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω και εγώ το  Prodigy, μιλάμε το κουτί είναι πολύ μπροστά, το έχω ερωτευθεί παράφορα και ψάξε ψάξε, βρήκα κάποια mods που θα ήθελα να του κάνω
και εδώ μπαίνεις εσύ.... :) σε βρήκα την κατάλληλη στιγμή για να με βοηθήσεις-συμβουλέψεις.
 
Λοιπόν τα ερωτήματα είναι αμέτρητα άλλα θα ξεκινήσω από τα βασικά.
 
Που την έκανες, πόσο σου στοίχισε και πως έκανες την κοπή με λέιζερ,γίνετε μόνο σε σίδερο ή και σε plexiglass?
με τι έβαψες τα πλαϊνά τους ανεμιστήρες το psu γενικά τα πάντα? (ένας ψείρας σαν και έμενα που ξενερώνει με κάθε ελάττωμα θα ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του τρόπου βαφής σου???)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την κοπη με λειζερ την εκανα σε ενα μαγαζι εδω στην Θεσσαλονικη. Γενικα με αυτο το θεμα πρεπει να εισαι προσεχτικός διοτι μολις ακουσουν οτι το θες για Η/Υ το πιθανοτερο ειναι να σε γδαρουνε. Ενδεικτικα το back plate που εχω φιαξει αυτη τη στιγμη το καθε τεμαχιο κοστιζει 1.2 ευρω. Υπαρχει αντιστοιχα και για μεταλλο (δεν κοβειο το μαγαζι που πηγα εγω μεταλλο)

 

Οσον αφορα τωρα το θεμα της βαφης γενικα εγω πιστευω οτι ειναι σε γενικα αρκετα καλα επιπεδα. Powder coating η οπως λεγετε τελος παντων δεν ειναι αλλα αν κανεις καλη δουλεια προσωπικα πιστευω οτι δεν θα υπαρχει δαιφορα. Χρειαζεται ομως αρκετη δουλεια 1-2 χερια ασταρι 2-3 μπογια και 2 βερνικι και παρα μα παρα πολυ τριψιμο.

 

Αυτα γενικα οτι αλλο χρειαστεις μου λες και αμα εισαι απο θεσσαλονικη δεν εχω προβλημα να παμε και για ενα καφε να τα πουμε καλυτερα !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς μένω Αθήνα φίλε μου,

Έριξα μια ματιά στο Powder coating που λες, αλλά θέλει εργαλεία που πιστεύω θα στοιχίσουν περισσότερο από το να το πάω σε ένα μάστορα να μου κάνει μια ηλεκτροστατική βαφή ή να τού βάλω ένα αυτοκόλλητο βινυλίου που το ανακάλυψα πρόσφατα και κάνει πολύ καλή δουλειά. 

 

 

Αυτή την ιδέα για να γυρίσω την μητρική ανάποδα την έχω σκεφτεί και εγώ, θα βολεύει πολύ ειδικά με της λαβές να καλύπτουν τα καλώδια για να μην ακουμπάνε κάτω, το θέμα είναι ότι μετά θέλει ολόκληρη ανακατασκευή το κουτί και δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο.. :wacko:
 
Εγώ έχω στο μυαλό μου να κάνω κάτι ποιο απλό, μια ωραία μάσκα μπροστά, ένα μεγάλο plexiglass στο πλάι, να φαίνεται η γραφικών με την Mini-ITX μητρική και να φτιάξω και κανένα ωραίο καπάκι για να κρύψω τα καλώδια και τα αλλά στο κάτω μέρος, με κανένα δυο ledonia και να είναι μικρό λιτό και πανέμορφο :D

 

Tο σχέδιο στο καπάκι με το λογότυπο τις BitFenix μόνος σου το έκοψες?? και πως έφτιαξες την σήτα να πάρει το σχήμα του λογότυπου??

 

 

Να σε ρωτήσω κάτι εντελώς ενημερωτικό, η γέφυρα που έβαλες για την κάρτα γραφικών έχει απώλειες συγχρονισμού, ταχύτητας ή είναι σαν μια απλή επέκταση και δεν επηρεάζει καθόλου την κάρτα?

 

 

 
όταν τελικά μαζέψω όλες τις πληροφορίες που θέλω και τα μαγαζιά-μαστόρους να μου κάνουν μερικές δουλίτσες που θέλουν εξειδικευμένα μηχανήματα θα το τσιμπήσω.
 
Ότι καινούριο χρειαστώ θα σε σε ρωτήσω γενικά τώρα είμαι σε μια φάση περνώ ιδέες λίγο από σένα λίγο από την άλλον λίγο για να κάνω έναν συνδυασμό που να σκοτώνει.  :D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σχεδιο το εκοψα μονος μου ναι. εβγαλα μια φωτοτυπια πληρους μεγεθους το εβαλα στο σημειο που ηθελα και μετα με μαρκαδορο αφησα την σταμπα πανω στο μεταλλο και απο εκει και περα το εκοψα με dremel μετα λιμαρισμα και ειναι ετοιμο.

 

Το σχεδιο στη σητα πραγματικα μου εβγαλε την ψυχη για να το κανω. Πολυ χοντρικα αυτο που εκανα ητανε να βαλω το panel κατω μετα τη σητα και απο πανω τα κομματια που εκοψα ωστε να κανω ενα σαντουιτσ και μετα με ενα σφυρι και ενα ξυλινο τακο αρχισα να βαραω μεχρι να παρει σχημα.

 

Οχι το ειχα ψαξει πριν το αγορασω δεν επηρεαζει καθολου την αποδοση !

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολύ καλή σκέψη φίλε Ηρακλή, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ποιο μπάνικο να γίνει πολύ μεγάλο το κόψιμο και να μπει plexiglass για να φαίνεται και το μέσα λιγάκι,άλλωστε έχεις ρίξει τόση δουλειά και από τις δυο μεριές του κουτιού και πρέπει να τις αναδεικνύεις ;)

Τα πολλά με το ψάξε ψάξε θα τα λύσω τα θέματα,αυτό που με απασχολεί  είναι η σχεδίαση σε photoshop και σε χαρτί, (δεν το έχω καθόλου) έχω και αυτό το κόμπλεξ του τέλειου... :-) και θα πρέπει να βρω κάτι ακριβείας για τον σχεδιασμό και για τον μάστορα με το λέιζερ ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα κοπής που μπορεί να μου δώσει τέλειο αποτέλεσμα. :D
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορω να σε βοηθήσω, Γενικα δεν ειναι τιποτα δυσκολο. Κατεβάζεις το google sketch up για να κανεις γρηγορα και ευκολα το σχεδιο και απο εκει και πέρα αρχίζεις, αφου εχεις κατι στο μυαλο σου, να το στρώνεις για να πάει στο μάστορα (βάζεις ακριβείς διαστάσεις ελεγχεις το σχέδιο καλα καλα κτλ). Αφου κανεις αυτό το πετάς σε ενα CAD προγραμμα το ελεγχεις και εκει περα και μετα απλα το δινεις στο μάστορα. Ενα αλλο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να τον ρωτησεις αν μπορει να κόψει τετοια λεπτοδουλεια γιατι ειδικα με το λειζερ μπορει να μην καταφερει το μηχανημα του να το κανει ( πολλα λειζερ θερμενουν αρκετα τα λεπτα κομματια και λυγιζουν αυτα !)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...