Προς το περιεχόμενο

[Ram] Crucial Ballistix 8(2x4gb) 1600mhz 52.9 @eshop.gr


gnarkill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Ειναι 5-6-7 ευρω φτηνοτερες απο αλλες dual στα 1600 οποτε αφου καλυπτει το -10% ας το αφησουμε το τοπικ.

 

Να θεσω εναν προβληματισμο: Με την λογικη καποιων θα επρεπε οχι απλα να κλειδωσω οπως λενε οτι πρεπει οταν υπηρξε η ιδια τιμη για μικρο χρονικο διαστημα πριν μηνες,  αλλα να σβησω το τοπικ μιας και αυτες του θεματος ειχαν πριν 7 μηνες 37 ευρω. Αν ομως τωρα καποιος θελει ram τι κανει; Μηπως πρεπει να αφησουμε το θεμα;

 

Οποιος θελει μπορει να πει τη γνωμη του πανω σε αυτο (τι πιστευει οτι πρεπει να κανουμε/ποια να ειναι η τακτικη μας), σε σποιλερ ομως μιας και ειναι οφτοπικ αυτη η κουβεντα. Απο το να διαβαζουμε ασχετα ποστ που μοιαζουν με τρολιν διασπαρτα σε διαφορα τοπικ, ας συνεισφερουν να τα εχουμε εδω μαζεμενα που ειναι και σχεδον διπλασια η τιμη απο οτι παλιοτερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ότι έχει ξαναπαίξει ίδια τιμή πριν από μήνες/χρόνια/ξερωγωτί δεν παίζει και κανένα ρόλο από μόνο του. Απλώς συνηθίσαμε στα «τεχνολογικά» προϊόντα να βλέπουμε κάθοδο τιμών και θεωρούμε ότι αυτό συμβαίνει σε ΟΛΑ.

Αυτή τη στιγμή οι τιμές στις μνήμες DDR3 έχουν πάρει την ανηφόρα. Οι τιμές των SSD έχουν κολλήσει στα ψηλά. Οι τιμές των μηχανικών σκληρών πέφτουν με πολύ αργούς ρυθμούς. Και οι τιμές στα smartphones/tablet/ό,τιάλληκινεζιά είναι σε πτώση, με συνεχή κυκλοφορία νέων μοντέλων.

Κρίνουμε αναλόγως το προϊόν.

 

 

Καλή τιμή για όποιον δεν πρόλαβε/σκέφτηκε να έχει καβάντζα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Για καβαντζα διαφωνω, δεν θα το ελεγα σε καμια περιπτωση. Για μενα ram αυτη την εποχη (απο τοτε που ανεβηκαν εννοω) πρεπει να αγοραζει (γνωριζοντας οτι πληρωνει πολλα) μονο οποιος θελει να βαλει ΑΜΕΣΑ πανω σε μηχανημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Ειπα να κανω την αρχη στα οφτοπικ (αλλα τοσα που γραφω με προλαβατε), μια που οι τιμες των ram (και των SSD) εξακολουθουν δυστυχως να "καινε" πανω απο 8 μηνες πλεον...

 

Υπαρχουν 2-3 κατηγοριες τετοιων "θεματων" πιστευω:

Η μια ειναι προϊοντα που εχουν φαινομενικα καλες τιμες αλλα εχουν 'παλιωσει' και συνεπως υπαρχει ελλειψη προσφορας, ανταγωνισμου και αμεσης συγκρισης τιμων, καθως και υπαρχουν πιθανως ιδια ή και καλυτερα σε ιδιες ή και καλυτερες τιμες. Μπορει τα προϊοντα αυτα να εχουν ξαναμπει και πριν 2-4-7 μηνες σε καλυτερη/ιδια/χειροτερη προσφορα (εξαιρωντας προσφορες που αγγιζουν επιπεδα... λαθους!) αλλα αυτο ειναι ασχετο/ασημαντο. Το γεγονος ειναι οτι δεν αξιζουν "πλεον" τοσο. (για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω πχ να διαγραφεται thread για iphone 5 στα 400 ευρω απο πχ 500 επομενη τιμη επειδη "το S4 εχει ξερω γω 380 και ειναι "καλυτερο" ", μιλαμε παντα για απολυτα συγκρισιμα προϊοντα) Πχ η καλυτερη τιμη του intel core i7 920 ηταν 199 ευρω νομιζω. Θα τον αγοραζει σημερα καποιος στα 199 με δεδομενο οτι το 'επομενο μαγαζι' τον εχει 299? Ή ακομα καλυτερα, θα τον αγοραζε κανεις στα 179 (κατω δηλαδη απο την κατωτερη ever τιμη του)?

 

Η αλλη ειναι αυτη που δυστυχως τα τελευταια χρονια βλεπω να προκυπτει απροσδοκητα ολο και συχνοτερα (σκληροι δισκοι, ram, ssd's) για προϊοντα που ενω θα επρεπε να ακολουθουν την 'εξελιξη' (βελτιωση ποιοτητας/ποσοτητας και πτωση τιμων) για καποιο απροσδοκητο λογο κανουν το ακριβως αντιθετο!

 

Ισως υπαρχει και μια τριτη κατηγορια που αφορα προϊοντα που εξαρτωνται απολυτα απο το περασμα του χρόνου (πχ κουτια desktops, ηχεια κλπ). Εδω εχω παρατηρησει πολλες φορες το φαινομενο αντικειμενα που ηταν πολυ φθηνοτερα ΠΟΛΥ παλιοτερα, να ειναι πλεον ακριβοτερα (πχ ηχεια ozaki 5,1, logitech Z5500, τιμονιερα Driving Force GT κ.ά.)

 

Για την 1η κατηγορια προσωπικα ειμαι απολυτος. Δεν υφισταται προσφορα.

 

Για την 2η επειδη οφειλουμε οπως λεει και ο kondoras να ειμαστε ελαστικοι, εγω (για τον εαυτο μου) θετω παντα ενα σημαντικο οριο τουλαχιστον 20-25% κατω απο την τρεχουσα (αυξημενη) τιμη. Οταν ομως εφτασα να βλεπω τους 2ΤΒ δισκους απο τα 60 ευρω στα 180 μετα την "καταστροφη" απο τις πλημμυρες ουτε και το -20-25% θα με ικανοποιουσε -δηλαδη 140 ευρω παραηταν υπερβολικα πολλα-).

Εδω υπαρχουν δυο 'υποκατηγοριες' αγοραστων. Οσοι εχουν μεγαλη και πραγματικη αναγκη αμεσης αγορας και οσοι εχουν μικρη αναγκη και μπορουν να 'βολευτουν' με καποιο τροπο (και μιλαμε παντα για οικιακους χρηστες και/ή για ατομα που μετρανε τα λεφτα τους, γιατι ετσι κι αλλιως μονο αυτοι κοιτανε προσφορες, το αναφερω αυτο γιατι γνωριζω πχ και ιδιοκτητες net cafe που θελοντας και μη θα αγορασουν σε οποιαδηποτε τιμη οποτεδηποτε χρειαστει).

Προσωπικα ως ατομο που δε σπαταλαω χρηματα, ειδικα σε αντικειμενα που κοστιζουν πολυ πανω απο την πραγματικη/αντικειμενικη αξια τους δε θα ηθελα να βλεπω καθολου τετοια θεματα (οπως ειπα οσι δεν μπορουν να κανουν αλλιως θα αγορασουν σε οποιαδηποτε τιμη -ή μαλλον απλα θα ψαξουν να βρουν την τρεχουσα καλυτερη τιμη και θα την παρουν - αυτο δεν αποτελει προσφορα -, οι αλλοι θα περιμενουν να πεσουν, αργα ή γρηγορα θα γινει). Αλλα θα 'ανεχομουν' :Ρ να βλεπω καποια για τα οποια υφισταται σημαντικη εκπτωση που τουλαχιστον πλησιαζει τα 'λογικα' επιπεδα (πχ 8αρες μνημες επαιξαν πολυ καλες και στα 26 ευρω, δε θα εκανα και πολλα παραπονα αν οι του θεματος ηταν κοντα στα 30 -ας πουμε συμβολικα 34- :)).

 

Η 3η κατηγορια επειδη αφορα προϊοντα των οποιων η τιμη δεν εξαρταται απο το χρονο (ή απο τη χρονολογια ισως καλυτερα) μαλλον θα πρεπει να αφηνεται στην ησυχια της (να μην κλειδωνο-σβηνονται δηλαδη)! :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σήμερα 27/8 και βλέποντας τον ελάχιστο-αδιάφορο ανταγωνισμό η τιμή είναι καλή για κάποιον που θέλει να φτιάξει νέο pc άμεσα. Τώρα για τα υπόλοιπα ( αυτά που ξέραμε τα ξεχνάμε:εκείνες εποχές που οι τιμές ήταν στα όρια του ξεβρακώματος  :) που έλεγες να πάρω αυτό και ας το έχω καβάτζα, κυρίως από amazon πλευρά τα μαγαζιά πλέον δεν έχουν stock φέρνουν μικροποσότητες απ την άλλη και όταν είχαν πάλι οι προσφορές τους ήταν ελάχιστες ( πόσο μάλιστα τώρα ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάθος το έγραψα. :-D

Εννοούσα για όποιον δεν σκέφτηκε να πάρει πριν από έξι μήνες και να έχει τώρα καβάντζα. Όχι να πάρει τώρα, μήν ανέβουν οι τιμές κι άλλο᾿ όσο ήταν να ανεβούν, ανέβηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

η RΑM ειναι το κλασσικο PC εξαρτημα-χρηματιστηριο.

απο εποχες SDRAM ετσι γινεται, υπαρχουν περιοδοι που γινεται πανακριβη και αλλες περιοδοι που γινεται παμφθηνη.

 

νομιζω οτι δεν παιζει κανενα ρολο τι τιμες εχει πιασει παλιοτερα.

αν τωρα υπαρχει μια προσφορα σε σχεση με ολο τον ανταγωνισμο σε σημερινες τιμες, πρεπει να αναφερεται για οποιον την εχει αναγκη.

Μπορει βεβαια να υπενθυμιζει οποιος θελει οτι πχ αυτη την εποχη εχει μετρια (ή πολυ) ακριβες μνημες, ωστε να μην παρασυρονται οσοι δεν εχουν πραγματικα αναγκη.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 


...νομιζω οτι δεν παιζει κανενα ρολο τι τιμες εχει πιασει παλιοτερα.

αν τωρα υπαρχει μια προσφορα σε σχεση με ολο τον ανταγωνισμο σε σημερινες τιμες, πρεπει να αναφερεται για οποιον την εχει αναγκη.

Μπορει βεβαια να υπενθυμιζει οποιος θελει οτι πχ αυτη την εποχη εχει μετρια (ή πολυ) ακριβες μνημες, ωστε να μην παρασυρονται οσοι δεν εχουν πραγματικα αναγκη.

 

 

+1 σε αυτο. Οι αναγκες του καθενος δεν συμπιπτουν χρονικα με των αλλων. Εφοσον αποτελει προσφορα ενα προιον, ασχετα αν ειχε πιασει χαμηλοτερη τιμη στο παρελθον, θα πρεπει να αναφερεται για να βοηθαει αυτους που ψαχνουν ή ειναι στα σκαρια να αγορασουν ενα τετοιο προιον.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εγω πιστευω γενικα πως η τιμη του παρελθοντος δεν εχει καμια σημασια αν δε συνεβη πχ 1 εβδομαδα πριν ή ειναι κατι που επαναλαμβανεται τακτικα...

Η προσφορα αφορα την τρεχουσα στιγμη και δεν εχει καμια σημασια αν πριν 5 μηνες το προιον ειχε τη μιση τιμη πχ και η σημερινη προσφορα θα αποτελουσε αισχροκερδια... Καλως η κακως οποιος θελει να αγορασει σημερα, εχει να αντιμετοπισει τις σημερινες τιμες!

 

Αποκει και περα καλο ειναι να αναφερεται ιδιαιτερα σε πιο ακριβα προϊοντα και που οι τιμη τους δεν ειναι χρηματιστηριο οτι παλιοτερα εχει παιξει προσφορα και σε καλυτερη τιμη της σημερινης, απλα και μονο για να ξερει καποιος το μεγεθος της σημερινης προσφορας, αλλα και αν δεν καιγεται και μπορει να κανει υπομονη, να ξερει οτι ενδεχομενως στο κοντινο μελλον μπορει να το πετυχει και σε καλυτερη τιμη (αφου ειχε παιξει και παλιοτερα)... Τετοιο παραδειγμα ηταν ας πουμε προπερσι το PS3 τοτε που το mediamarkt το εβαλε 199ε , αυτη η τιμη αποτελουσε μπουσουλα για ολες τις επομενες προσφορες και δε σημαινε πως δεν πρεπει να το παρεις αν το δινανε 220 πχ , απλα καλο ηταν να ξερεις οτι εχει παιξει και στα 199 αρα τα 220 δεν ειναι η υπερπροσφορα που δεν πρεπει να χασεις αν δεν καιγεσαι για το προϊον... Αν καιγοσουν, ειχες χασει την προηγουμενη προσφορα και ειχες ηδη κανει υπομονη 3 μηνες πχ μπορουσες καλλιστα να το παρεις στα 220, καλο ηταν ο καθενας να ξερει τα δεδομενα και να μπορει να κρινει απο μονος του!

 

Bottomline, καλο ειναι να μην σβηνονται οι προσφορες που δεν ειναι ισαξιες του παρελθοντος, γιατι οποιος ψαχνει σημερα τον ενδιαφερουν, αλλα καλο ειναι να αναφερονται και οι παλαιοτερες προσφορες για να μπορει κανεις να κρινει το μεγεθος της σημερινης και αν δεν καιγεται και μπορει να κανει υπομονη, να το κανει...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ρε θρυλε με μπερδεψες λιγο, τι εννοεις "δεν ειναι χρηματιστηριο"? Εγω πχ που θεωρω 'χρηματιστηριο' κατι που ανεβοκατεβαινει, καταλαβαινω οτι εννοεις οσα ειτε εχουν σταθερη τιμη, ειτε η τιμη τους κινειται σταθερα -πτωτικα-. Αρα γιατι να εχει βαζεις προϊοντα-"μη-χρηματιστηρια" στην κατηγορια των.... χρηματιστηριακων (γιατι αν εχει παιξει καλυτερη τιμη οπως λες, σημαινει ανεβοκατεβασμα).

Το PS3 που αναφερεις ειναι λαθος παραδειγμα, ο κωτσοβολος το εβαλε πριν 16 μηνες ακομα φθηνοτερα. Θα μπορουσα να ελεγα για την 'κομπινα' του ΜΜ με το ΧΒΟΧ + kinect στα 149 ευρω, αλλα εκτοτε και για 1,5 χρονο υπηρχε το ιδιο πακετο στο Carrefour στα 179 ευρω (το λεω γιατι ειδα μερικα θεματα "προσφορων" σε αυτο το διαστημα στα ~200+ ευρω). Αλλα ουτε αυτο ειναι σωστο γιατι απο το 'ιστορικο' θα πρεπει να εξαιρουνται "λαθη" ή λάθη (πχ <20 τεμαχια ανα καταστημα οταν περιμενουν 100+ στην ουρα απο τα ξημερωματα δεν ειναι "προσφορα"). Οπως και δε θα με εχει δει ποτε κανει να προτασσω ως τιμη αναφορας πχ τα 24 ευρω για 1ΤΒ σε σκληρο δισκο απο Κωτσοβολο.

Γενικα η αποψη μου εχει μια ταση υπερκαταναλωτισμου αφου "προσφορα" για εμενα ειναι ευκαιρια αγορας για κατι που "θελω" να παρω αλλα δεν ειναι 'ζωτικης σημασιας'. Πχ, περιμενα (και πετυχα) μια καλη προσφορα για να παρω κινητο, ειχα ηδη κινητο που λειτουργουσε κανονικα. Αν ομως μου ειχε χαλασει θα επρεπε να τρεξω να παρω ενα καινουργιο και τοτε απλα θα κοιταζα "ποια ειναι η τρεχουσα καλυτερη τιμη" και θα το επαιρνα. Δεν ειπε λοιπον κανεις οπως κι εσυ σωστα λες "μην παιρνεις το PS3 στα 220 επειδη εχει παιξει και θα ξαναπαιξει στα <200" αλλά το γεγονος ειναι οτι τα 220 ΔΕΝ ειναι "προσφορα".

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Για οσους ενδιαφερονται να κανουν αμεσα αγορα ειναι πολυτιμη βοηθεια και καλα ειναι να μην κλειδωνει το θεμα.

Για αυτα τα ατομα σημασια εχει μονο η τρεχουσα τιμη και το να γλυτωσουν καποια χρηματα .

Για τους υπολοιπους που δεν τους πιεζει ο χρονος για την αγορα καλα ειναι να υπαρχει μια ειδικη σημανση απο τον Matrixxx με την πρωτη ευκαιρια, που να δηλωνει καθαρα οτι το προιον ειναι ευκαιρια και με βαση παλαιοτερες του τιμολογησεις.

Η σημανση αυτη μπορει να ειναι με χρωματικες ή αριθμητικες διαβαθμισεις .

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...