piou78 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Καλησπερα σας, ειμαι φοιτητης στο τει πειραια τμημα ηλεκτρονικων υπολογιστικων συστηματων τελειωσα τα 2 πρωτα εξαμηνα ΠΟΛΥ ξενερωμενος,γενικα επικρατει ενα μπαχαλο στην σχολη (καθηγητες,γραμματεια) περα απο αυτο δεν ειχα και πολυ ορεξη να διαβασω ειδικα στο 2ο εξαμηνο αφου ειδα οτι στα μαθηματα που εδινα εμφαση κοβομουν(στα πιο πολλα με 4). Με τουτα και με εκεινα σκεφτομαι να τα παρατησω γιατι απ'την μια ενα τει ειναι-ποσο θα μετραει το πτυχιο?-πολυ δυσκολο για το πτυχιο του. απ'την αλλη μονο τα μαθηματα που χρωσταω ηδη δεν προκειται να τελειωσω σε λιγοτερο απο 4 χρονια. Επισης,με τους υπολογιστες ειχα ενα κολλημα που τωρα πια δεν εχω και αναρωτιεμαι αν η σχολη θα γινει πιο ενδιαφερον,και απο την αλλη σκεφτομαι τι δουλεια θα κανω στο μελλον?(αν ξερει κανεις απο εμπειρια)θα κανω ολη μερα φορματ?που πλεον ξερει και η κουτση μαρια να κανει.τι θα κανω? αν ξερει καποιος ας βοηθησει να συνεχισω η να σταματησω ???
alex_000 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 To πτυχίο μετράει πολύ φίλε και στις δουλειές πληροφορικής για τον απλούστατο λόγο ότι η έλλειψή του δεν σου επιτρέπει να περάσεις στην 2η φάση του ξε-σκαρταρίσματος βιογραφικών ουτε δια ροπάλου σήμερα. Αυτό αλλάζει αν έχεις φοβερή επαγγελματική εμπειρία η έχεις κάνει καποια δυνατά προσωπικά προτζεκτ αλλά δεν θα έχεις καθώς δεν θα προσλαμβάνεσαι λόγω έλλειψης πτυχίου. Οχι οτι αν έχεις πτυχίο ανοίγουν τα χαλιά.. καμιά σχέση. Απλά το πτυχίο σου δίνει την ευκαιρία να δείξεις ποιος είσαι εφόσον έχεις το κάτι παραπάνω από τους χιλιάδες πτυχιούχους που συναγωνίζονται μαζί σου. Σοβαρέψου άσε τις ξενέρες και τέλειωσε την σχολή σου. Οτιδήποτε άλλο έχεις στο μυαλό σου μπορείς να το κάνεις παράλληλα με τις σπουδές.. Παρόλα αυτά αν στο μέλλον σου βλέπεις αλλαγές καρτών γραφικών και φορματ , προφανώς δεν απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου για αυτά αλλά καλύτερα να έχεις υψηλότερους στόχους. Μην ξεχνάς και το θέμα μεταπτυχιακό που μπορείς να κολλήσεις και 2η κατεύθυνση Εμένα τα πτυχία μου (εφ πληροφορική / ΜΒΑ) ήταν καθοριστικός παράγοντας επιλογής μου μαζί με την επαγγελματική εμπειρία από την πρώτη κιόλας δουλειά μετά το μεταπτυχιακό. Οι σοβαρές εταιρίες έχουν προφιλ υποψηφίου για δυνατές θέσεις και όσο πιο πολύ ταιριάζεις τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις. ΚΑΝΕΝΑ προφιλ δεν θα λέει education: "Παράτησε την σχολή του" . καλή τυχη. 1
Star_Light Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Kαλα στα λέει. Αυτη τη στιγμη με ενα πτυχιο πανεπιστημιου μπορεις πχ να παρεις μερος σε διαγωνισμους του δημοσιου καπου πηρε το ματι μου για 100 πτυχιουχους στην ΕΛΑΣ διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος κτλπ αυτο αμα δεν ειχες πτυχιο δεν θα μπορουσες να το διεκδικησεις. Εχει και αλλους διαγωνισμους πχ πριν αποφασισεις να πας σε μια εταιρεια με 3 και 60
piou78 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Kαλα στα λέει. Αυτη τη στιγμη με ενα πτυχιο πανεπιστημιου μπορεις πχ να παρεις μερος σε διαγωνισμους του δημοσιου καπου πηρε το ματι μου για 100 πτυχιουχους στην ΕΛΑΣ διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος κτλπ αυτο αμα δεν ειχες πτυχιο δεν θα μπορουσες να το διεκδικησεις. Εχει και αλλους διαγωνισμους πχ πριν αποφασισεις να πας σε μια εταιρεια με 3 και 60 To πτυχίο μετράει πολύ φίλε και στις δουλειές πληροφορικής για τον απλούστατο λόγο ότι η έλλειψή του δεν σου επιτρέπει να περάσεις στην 2η φάση του ξε-σκαρταρίσματος βιογραφικών ουτε δια ροπάλου σήμερα. Αυτό αλλάζει αν έχεις φοβερή επαγγελματική εμπειρία η έχεις κάνει καποια δυνατά προσωπικά προτζεκτ αλλά δεν θα έχεις καθώς δεν θα προσλαμβάνεσαι λόγω έλλειψης πτυχίου. Οχι οτι αν έχεις πτυχίο ανοίγουν τα χαλιά.. καμιά σχέση. Απλά το πτυχίο σου δίνει την ευκαιρία να δείξεις ποιος είσαι εφόσον έχεις το κάτι παραπάνω από τους χιλιάδες πτυχιούχους που συναγωνίζονται μαζί σου. Σοβαρέψου άσε τις ξενέρες και τέλειωσε την σχολή σου. Οτιδήποτε άλλο έχεις στο μυαλό σου μπορείς να το κάνεις παράλληλα με τις σπουδές.. Παρόλα αυτά αν στο μέλλον σου βλέπεις αλλαγές καρτών γραφικών και φορματ , προφανώς δεν απαιτείται πτυχίο πανεπιστημίου για αυτά αλλά καλύτερα να έχεις υψηλότερους στόχους. Μην ξεχνάς και το θέμα μεταπτυχιακό που μπορείς να κολλήσεις και 2η κατεύθυνση Εμένα τα πτυχία μου (εφ πληροφορική / ΜΒΑ) ήταν καθοριστικός παράγοντας επιλογής μου μαζί με την επαγγελματική εμπειρία από την πρώτη κιόλας δουλειά μετά το μεταπτυχιακό. Οι σοβαρές εταιρίες έχουν προφιλ υποψηφίου για δυνατές θέσεις και όσο πιο πολύ ταιριάζεις τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις. ΚΑΝΕΝΑ προφιλ δεν θα λέει education: "Παράτησε την σχολή του" . καλή τυχη. σας ευχαριστω για τις απαντησεις μπορειτε ομως να μου δωσετε μια εικονα του ΤΙ δουλεια θα μπορω να κανω?
mphxths Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 στην ελλαδα? αυτην την εποχη? καθε τριμηνο μια βολτα απο τον οαεδ.. στο εξωτερικο ισως βρεις κατι αξιολογο στον κλαδο σου..και οχι δεν ειναι μονο φορματ ο κλαδος...σου παν ηδη μια περιπτωση με το ηλεκτρονικο εγκλημα...
alex_000 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 σας ευχαριστω για τις απαντησεις μπορειτε ομως να μου δωσετε μια εικονα του ΤΙ δουλεια θα μπορω να κανω? Ρε φίλε ο τομέας της πληροφορικής έχει άπειρες ειδικότητες Programmer, sys admin , dadabase admin, quality assurance, deployment engineer, product managers, project managers, UX designer, specialized sales, support, hardware engineers και πόσα άλλα ακόμα, και κάθε ένα από αυτά έχει τόσες υποκατηγορίες με διαφορετικές τεχνολογίες.. προφανώς για τίποτα από ολα αυτά δεν θα σε προετοιμάσει επαρκώς μια σχολή. Μια σχολή σου δίνει το 20% από όλες τις ειδικότητες το υπόλοιπο 80% είναι στο χέρι σου και μόνο
thanasis00 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Ο alex_000 τα είπε πολύ σωστά πιο πάνω. Οι ειδικότητες είναι πάρα πολλές. Βρες κάτι που σου αρέσει και άρχισε να ασχολείσαι με αυτό. Και εγώ στην ίδια σχολή είμαι, δε με ενθουσίασαν τα περισσότερα μαθήματα, ούτε και οι καθηγητές. Λίγοι είναι αυτοί που σε κάνουν να ενδιαφέρεσαι για το μάθημα. Παρ' όλα αυτά, δε θα πρέπει να στηρίζεσαι στα μαθήματα και τους καθηγητές για να αποφασίσεις τι θα κάνεις αργότερα σαν δουλειά. Δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το βλέπει κανείς) ο τομέας της πληροφορικής και των υπολογιστών απαιτεί πολύ και συνεχές διάβασμα. Δε σημαίνει ότι τελειώνεις το ΤΕΙ και έχεις όλα τα απαραίτηα εφόδια για να βγεις στην αγορά εργασίας. Πρέπει να ασχολείσαι πολύ και μόνος σου, να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο και να το εξασκήσεις όσο μπορείς. Επίσης η σχολή μια χαρά είναι γενικά, μπορεί να υπάρχουν αδιάφοροι καθηγητές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να πάρεις μια σφαιρική γνώση για το κάθε μάθημα, αρκεί να έχεις όρεξη να ασχοληθείς.
Sargath Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 σας ευχαριστω για τις απαντησεις μπορειτε ομως να μου δωσετε μια εικονα του ΤΙ δουλεια θα μπορω να κανω? Τη δουλειά του να δουλεύεις τον κόσμο,εσύ είσαι επιστήμονας αγόρι μου τέλειωσε τη σχολή και μετά κορνίζαρε την πτυχιάρα σου να την βλέπουν όλοι και να λένε ''να ένας γραματιτζούμενος ! ''
blog_dog Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 πήγαινε να πάρεις την πιστοποίηση της cisco ή της microsoft για τεχνικός δίκτυο υπολογιστών (το πολύ 1 χρόνο θέλει) και μετά αν θέλεις πάλεψε 4 χρόνια για βγάλεις το τει
piou78 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 πήγαινε να πάρεις την πιστοποίηση της cisco ή της microsoft για τεχνικός δίκτυο υπολογιστών (το πολύ 1 χρόνο θέλει) και μετά αν θέλεις πάλεψε 4 χρόνια για βγάλεις το τει μπορεις να μου δωσεις πιο πολλες λεπτομερειες για αυτες τις πιστοποιησεις? ποσο κοστιζουν?ποσο χρονο θελει?αν χρειαζεται καποιο υποβαθρο γνωσεων?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα