Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να λύσω μια μαλακία που έχει μεγάλες βίδες με σταυρό και δεν έχω κατσαβίδι. Είμαι άσχετος με τα εργαλεία γενικά. Μπορείτε να μου προτείνετε τι να αγοράσω οπότε να κάνω τη δουλειά που θέλω και να μου μείνει το κατσαβίδι σε περίπτωση που λασκάρει καμια βίδα; Αυτά.

Δημοσ.

Θέλω να λύσω μια μαλακία που έχει μεγάλες βίδες με σταυρό και δεν έχω κατσαβίδι. Είμαι άσχετος με τα εργαλεία γενικά. Μπορείτε να μου προτείνετε τι να αγοράσω οπότε να κάνω τη δουλειά που θέλω και να μου μείνει το κατσαβίδι σε περίπτωση που λασκάρει καμια βίδα; Αυτά.

α. δεν χρειαζεται να παρεις ηλεκτρικο.αν θες να παρεις κατι και να σου μεινει οπως εκανα και εγω πας σε ενα Praktirer και παιρνεις μια συλλογουλα απο 6-7 κατσαβιδια ισια καισταυρους και κανεις την δουλεια σου.εγω ως τωρα εχω παρει μια συλλογη με 7 κατσαβιδια διαφορα.μια μικρη συλλογη με κατσαβιδακια παρα πολυ μικρα για ρολογια αλλη μια με λιγο μεγαλυτερα αλλα λεπτα και μακρια παλιγια μικρες βιδες και μετα εχω παρει και μια συλλογουλα με μυτες οχι ισιες και σταυρους αλλα αστερακια κτλ.και μπορεις και ενα σετακι allen διαφορα μεγεθη.δεν χρειαζεται να παρεις την καλυτερη μαρκα που να κανει  5 ευρω το κατσαβιδι αλλα ουτε να παρεις και μια κασετινα με 2 ευρω.αν θες μονο ισια και σταυρους δωσε 10-15 ευρω να παρεις μια αξιολογη κασετινα με κατσαβιδια και να σου μεινουν για παντα εφοσον τα θες για νορμαλ χρησεις.

πχ κατι που βρηκα τυχαια

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20257&cat=685&page=1

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=24065&cat=685&page=1

γενικως τα κατσαβιδια ειναι παντα χρησιμα οποτε μην τα τσιγκουνευτεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οι βίδες έχουν βιδωθεί με ηλεκτρικό, θα μπορέσω χειροκίνητα;

εννοειται.δεν σημαινει οτι το ηλεκτρικο θα τις σφιξει σε σημειο που να μην ξελυνουν με χειροκινητο.απλα το ηλεκτρικο βοηθαει οταν θες να βιδωσεις επιπλα κτλ γιατι ειναι πιο ξεκουραστο γενικα.αλλα η βιδα πρεπει να σφιγγεται σε φυσιολογικα ορια παντα και να μπορει να λυσει και με απλο κατσαβιδι αρκει να ειναι το σωστο μεγεθος.γιατι μερικοι πανε να λυσουν μια βιδα με μικροτερο κατσαβιδι επειδη δεν εχουν μεγαλυτερο με αποτελεσμα να χαλανε το κεφαλι της βιδας.θελει το σωστο μεγεθος για αυτο σου ειπα να παρεις κασετινα με διαφορα μεγεθη.εχουν τα πιο common Μεγεθη μεσα.πουλανε και ηλεκτρικα αλλα κατα την γνωμη μου δεν αξιζει αν δεν το θες για every day use.χρησιμοποουσα μικρο ηλεκτρικο οταν δουλευα τεχνικος υπολογιστων που εφτιαχνα καμποσα.απλα μας το ειχε παρει το αφεντικο οποτε το χρησιμοποιουσα.δεν μου ηταν κοπος.στο πλαισιο εχω ακουσει οτι δεν τους αφηνουν με ηλεκτρικο γιατι λενε οτι ειναι πιο αργο απο το κανονικο.απλα με το ηλεκτρικο θελει προσοχη να μην βαλεις τρελλη δυναμη αν και καποια κατσαβιδια εχουν και σαν σκαλες που οριζεις ποσο δυνατο σφιξιμο θα κανεις.επισης σε πιο δυσκολες βιδες βολευουν τα κατσαβιδια που εχουν μεγαλη λαβη και λαστιχενια.(καλυτερο κρατημα).οπως οι ηλεκτρολογοι  χρησιμοποιουν κατσαβιδια που ειναι μεχρι την μυτη με πλαστικη μονωση ωστε να μην ακουμπησει καπου το κατσαβιδι και κανει βραχυκυκλωμα.για αρχη παντως μια νορμαλ κασετινα θα σε καλυψει.θα δεις και τις ποιοτητες και τις τιμες και διαλεγεις.απλα οπως ειπα μην πας στα πολυ φτηνα.δωσε κατι παραπανω και δεν θα το μετανιωσεις.και αργοτερα μπορεις να παρεις και ηλεκτρικο η να παρεις κατσαβιδι με καστανια κτλ κτλ.

Δημοσ.

Οι βίδες έχουν βιδωθεί με ηλεκτρικό, θα μπορέσω χειροκίνητα

Ναι, εκτός κι αν έχουν βιδωθεί με 18βολτο κρουστικό σε μέγιστη ροπή.

Δημοσ.

Ναι, εκτός κι αν έχουν βιδωθεί με 18βολτο κρουστικό σε μέγιστη ροπή.

εχω δει κατι τετοιες βλακειες να εχουν κανει σε pc.ειχαν σφιξει την βιδα στο dvd λες και βιδωναν δεν ξερω τι (τιποτα βιδες και μπουλονια για φωτισμο σε γηπεδο).τελικα μονο με τροχο βγηκε η βιδα.

• Like 1
Δημοσ.

εχω δει κατι τετοιες βλακειες να εχουν κανει σε pc.ειχαν σφιξει την βιδα στο dvd λες και βιδωναν δεν ξερω τι (τιποτα βιδες και μπουλονια για φωτισμο σε γηπεδο).τελικα μονο με τροχο βγηκε η βιδα.

Προφανώς κάποιοι παίζουν σε άλλα επίπεδα βλακείας!

Δημοσ.

Προφανώς κάποιοι παίζουν σε άλλα επίπεδα βλακείας!

το κατσαβιδι στο full και οσο δωσει.μεχρι να παρει σασι

Δημοσ.

το κατσαβιδι στο full και οσο δωσει.μεχρι να παρει σασι

Μάλλον μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το μοτέρ :)

Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποίησα μικρό κοπίδι(αφού κατάφερα και χάλασα το κεφάλι της βίδας χωρίς να λασκάρει).

Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια υπάρχουν για ευκολία, και όχι για να μπορείς να ξεβιδώνεις πολύ σφιγμένες/κολλημένες βίδες. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεσαι καλής ποιότητας και κατάστασης κατσαβίδι ώστε η δύναμη σου να μπορέσει να ξεβιδώσει τη βίδα, και όχι να καταστρέψει το κεφάλι της. Και φυσικά εννοείται να είναι το σωστό μέγεθος.

Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση χρησιμοποίησα μικρό κοπίδι(αφού κατάφερα και χάλασα το κεφάλι της βίδας χωρίς να λασκάρει).

Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια υπάρχουν για ευκολία, και όχι για να μπορείς να ξεβιδώνεις πολύ σφιγμένες/κολλημένες βίδες. Σε τέτοια περίπτωση χρειάζεσαι καλής ποιότητας και κατάστασης κατσαβίδι ώστε η δύναμη σου να μπορέσει να ξεβιδώσει τη βίδα, και όχι να καταστρέψει το κεφάλι της. Και φυσικά εννοείται να είναι το σωστό μέγεθος.

το σωστο μεγεθος ειναι πολυ βασικο.επισης σε καποιες σταυροβιδες πετυχαινει να την ξεσφιξεις με ιδιο αρκει να ταιριαζει καλα.επισης υπαρχει και ενα αλλο εργαλειο για τετοιες περιπτωσεις που το εχω δει σε συνεργειο που φτιαχνει μηχανες.ειναι σαν κατσαβιδι και μπροστα του βαζεις την μυτη που θες για να ταιριαζει.αλλα δεν ξεσφιγεις απλα διοτι αμα ειναι πολυ σφιγμενη και πας να ξεσφιξεις απλα γλιστραει το κατσαβιδι και χαλαει τις βολτες.αυτο το εργαλειακι αφου του βαλεις την μυτη και το βαλεις στην βιδα το βαρας πισω το κατσαβιδι με ενα σφυρακι.οταν η μυτη μπροστα πιεστει απο την δυναμη που βαρας το κατσαβιδι εχουν βαλει μεσα στο κατσαβιδι ενα τροπο που ταυτοχρονα κανει και μικρη στροφη.οποτε την στιγμη που εσυ βαρας και η μυτη του κατσαβιδιου ασκει την μεγαλυτερη δυναμη πανω στην βιδα εκεινη την στιγμη το εργαλειακι αυτοματα κανει και μια μικρη στροφη και την ξεσφιγγει.

Δημοσ.

Το σφυροκατσάβιδο λες. Δεν κάνει όμως σε καμιά περίπτωση για να ξεσφίξεις βίδα dvd rom!

ναι εκει θα στραβωσει ολο το case.απλα το ανεφερα οτι υπαρχει και αυτο.ναι δεν ειναι για μαλακα υλικα διοτι με το που κοπανησεις το σφυρι θα χαλασει το υλικο.

και thanxs δεν ηξερα πως το λενε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...