Pa0ki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ε δεν είπες αυτό...εσύ τα έβαλες με τα λαμόγια τους μαγαζάτορες που κοιτάνε την τσέπη τους(και καλά κάνουν δηλαδή, επιχειρηματίες είναι) Τα πρόβατα που πάνε και τους τα ακουμπάνε και τους κάνουν και μάγκες φταίνε Αλλά μυαλό δεν βάλαμε τόσα χρόνια, τώρα τι να αλλάξει? Ο άλλος έχει iphone, 600€ κινητό και κάνει αναπάντητες γιατί δεν έχει κάρτα
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Καποιοι λενε λαμογια μαγαζάτορες κλεφτες κλπ, εχετε παει σε καποιο μαγαζι ταβέρνα κλπ να δειτε τι γινετε, πανε εκείνες οι καλες εποχες, τωρα πλεον ο καθε ενας παλεύει να κρατηση την επιχείρηση του, μηπως και βγούμε απο την κριση, αδικος κόπος βεβαια αλλα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 βεβαια μερικοι τιμιοι (αντε βρες ποιοι ειναι αυτοι και ποιον να πιστεψεις) ειχανε απορροφησει την αυξηση του φπα και δικαιολογημενα κρατησαν και τωρα ιδιες τιμες Όσοι δηλαδή δε μειώσανε το ποσοστό κέρδους τους περνόντας μέρος ή το σύνολο τις αυξησης του ΦΠΑ στα προϊόντα τους ήταν "άτιμοι" ή "απατεώνες" ? Oχι δεν πουλαει οσο γουσταρει γιατι το ΦΠΑ το πληρωνω εγω. Ο καταναλωτης το πληρωνει το ΦΠΑ. Οταν εσυ εχεις διαμορφωσει μια τιμη πχ στα 2 ευρω και την εχεις ετσι μεσα σε αυτην εχεις υπολογισει και το 23% του ΦΠΑ που θα πληρωσει ο πελατης θα πρεπει μετα την μειωση στο 13% να ριξεις και την τιμη αν θες να εισαι σωστος και οχι λαμογιος. Παίζουμε με τα νούμερα και τις λέξεις μου φαίνεται.
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ε δεν είπες αυτό...εσύ τα έβαλες με τα λαμόγια τους μαγαζάτορες που κοιτάνε την τσέπη τους(και καλά κάνουν δηλαδή, επιχειρηματίες είναι) Τα πρόβατα που πάνε και τους τα ακουμπάνε και τους κάνουν και μάγκες φταίνε Αλλά μυαλό δεν βάλαμε τόσα χρόνια, τώρα τι να αλλάξει? Ο άλλος έχει iphone, 600€ κινητό και κάνει αναπάντητες γιατί δεν έχει κάρτα Εγω θα προσπαθησω να το αλλαξω ρε φιλε. Και οποιος θελει ακολουθει. Κομμουνιστης δεν ειμαι καλα κανει και βγαζει κερδος ο αλλος αμα ειναι ξυπνιος και νομιμος αλλα δεν μπορω να δεχθω το γεγονος οτι οταν εγω θα παω στην επιχειρηση του και θα μου πει "Με βαση την κυβερνηση και τους νομους ο κατωτατος ειναι τοσος τοσα θα παρεις..." και θα συμμορφωθω αμεσως ενω οταν προκειται για μειωση του ΦΠΑ δεν λαμβανει υποψιν του την κυβερνηση. Αυτο το θεωρω κοροιδια.
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Για ποιο λογο εγω να μην παω σε καταστηματα που με σεβονται περισσοτερο και εχουν ριξει τις τιμες και ΑΡΑ θα δωσω λιγοτερα και θα μου μεινουν περισσοτερα στην τσεπη? λες οτι τον επιχειρηματια τον ενδιαφερει μονο το κερδος και τιποτα αλλο πολυ ωραια εγω για ποιο λογο να τον σκεφτω τοτε? εφοσον δεν με σκεφτεται αυτος? Φυσικά και έχεις το δικαίωμα στο να πηγαίνεις ή να ψωνίζεις όπου θες και για όποιο λόγο θες. Πως το λέει η παροιμία ... "Με τον παρά μου και κάτι άλλο που δε θυμάμαι"/
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 με την λογικη σου συμφωνω..αλλα οπως ειπα δεν προκειται να γινει μαζικο κινημα μπουκοταζ σε κατι τετοιο εδω συνδικατα δεν μπορουν να συνεννοηθουν να κατεβουν μαζι σε απεργια..που υποτιθεται εχουν κεντρικες επιτροπες και επικοινωνουν καλυτερα..απο σκορπιους πολιτες... ναι στον κατωτατο μισθο τον υποχρεωνει ο νομος..με συλλογικες/κλαδικες και δεν ξερωγω πως λεγονται αυτες εκει οι συμβασεις δυστυχως αν εξαιρεσουμε μερικους τομεις..στους υπολοιπους δεν υπαρχει πλαφον..δηλ καποια ανωτατη τιμη που δεν πρεπει να την ξεπερνανε. απο κει και περα μην περιμενεις ηθικη απο την μεγαλυτερη πλειοψηφια των επιχειρηματιων..ειδικα αυτων που εμπλεκονται με τουριστικες επιχειρησεις (σουβενιρ , ταβερνες , καφετεριες κλπ)... πιο πιθανο να ριξουν τιμες μαγαζια σε μεγαλες πολεις που εχουν μειωμενη σταθερη πελατεια και θελουν να την κρατησουν..παρα μαγαζια σε τουριστικα σημεια που πανε για αρπαχτες....
DrLo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω θα προσπαθησω να το αλλαξω ρε φιλε. Και οποιος θελει ακολουθει. Κομμουνιστης δεν ειμαι καλα κανει και βγαζει κερδος ο αλλος αμα ειναι ξυπνιος και νομιμος αλλα δεν μπορω να δεχθω το γεγονος οτι οταν εγω θα παω στην επιχειρηση του και θα μου πει "Με βαση την κυβερνηση και τους νομους ο κατωτατος ειναι τοσος τοσα θα παρεις..." και θα συμμορφωθω αμεσως ενω οταν προκειται για μειωση του ΦΠΑ δεν λαμβανει υποψιν του την κυβερνηση. Αυτο το θεωρω κοροιδια. Εξακολουθείς να τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Από τη στιγμή που πληρώνει ΦΠΑ (=κόβει απόδειξη ... αν κοβει) φυσικά και λαμβάνει υπόψη του την κυβέρνηση.
mphxths Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Όσοι δηλαδή δε μειώσανε το ποσοστό κέρδους τους περνόντας μέρος ή το σύνολο τις αυξησης του ΦΠΑ στα προϊόντα τους ήταν "άτιμοι" ή "απατεώνες" ? το τιμιοι το ειπα περισσοτερο με την εννοια οτι σκεφτηκανε την πελατεια τους..οχι τοσο με την κυριολεκτικη εννοια... αν και η προταση σου δεν βγαζει νοημα... αν περασει καποιος ολοκληρη ή μερος της αυξησης του φπα στην τιμη του προιοντος σιγουρα μειωνει το κερδος του...δεν το κραταει σταθερο και σιγουρα δεν το αυξανει...
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Εξακολουθείς να τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Από τη στιγμή που πληρώνει ΦΠΑ (=κόβει απόδειξη ... αν κοβει) φυσικά και λαμβάνει υπόψη του την κυβέρνηση. Εγω λεω οπως δεν τον υποχρεωνει η κυβερνηση να σε διατηρησει στον κατωτατο με το που σε π[ροσλαβει ετσι δεν τον υποχρεωνει απο οτι λετε να ριξει και την τιμη λογω μειωσης του ΦΠΑ απο 23 σε 13%. Αποδειξη μπορει να κοβει αλλα απο πισω δεν ξερω πως τα μαγειρευει. Καλα ας μην μιλησουμε για ανασφαλιστη εργασια ετσι? προτιμω να παω στα συσσιτια πλεον. Τελοςπαντων τωρα με την κριση θα φανουν οι σωστοι απο τους απατεωνες αυτο πιστευω εγω ο Σκλαβενιτης για παραδειγμα ειναι υποδειγμα οποιος πιασει δουλεια εκει ειναι τυχερος εχεις κανονικο 8ωρο Κυριακη καθεσαι + μια ακομα ημερα την εβδομαδα ρεπο. Φαινεται ο ανθρωπος εκανε και τις μειωσεις του και ολα. 1
liopyr Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Σταρλάιτ, είσαι άνεργος, και προτιμάς να τρως από τα συσσίτια. Ευτυχώς που γλίτωσες από τον κομμουνισμό. Ontopic, η (επιλεκτική) μείωση ΦΠΑ στους χώρους εστίασης ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό φιάσκο, και τίποτα παραπάνω.
Star_Light Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Α νταξει πεσαμε σε φανατικο κομμουνιστη χαχαχαχα επικοινωνιακο φιασκο λεει. Η κυβερνηση φταιει αμα οι ελληνες επιχειρηματιες ειναι κακομαθημενοι? θα παει να τους τραβηξει απο το αυτι? Κοιτα φιλε ειτε εισαι κομμουνιστης ειτε εισαι δεξιος οταν εισαι παλιανθρωπος και δεν σεβεσαι για μενα ενα και το αυτο. Υπαρχουν παραδειγματα καλου καπιταλισμου οπως ο Σκλαβενιτης που ειπα πριν οσο μπορω να διαμορφωνω αποψη ενω ειμαι εκ των εξω. Υπαρχουν και κακου ομως πχ εργοδοτης που δεν σε σεβεται και ειναι παλιανθρωπος και νομιζει οτι επειδη σε πληρωνει αποκταει το δικαιωμα να σε κακομεταχειριζεται ή και αναρχικου κομμουνιστη που βριζει το εθνος και τον χριστο και αγνοει οτι για καποιους αυτα ειναι ιερα με αλλα λογια δεν σεβεται τον διπλανο του. Για μενα και ο πρωτος και ο δευτερος ασχετα αν μου λεγανε τι προτιμας και ελεγα καπιταλισμο ειναι και οι 2 εχθροι. Και εκει εγκειται ακριβως και αυτο που λεμε εισαι ή δεν εισαι κολλημενος οτι μπορεις να διαμορφωσεις κακη εντυπωση για εναν ομοιδεατη σου οταν την αξιζει χωρις να επηρεαζεσαι απο το γεγονος οτι μπορει να υποστηριζετε το ιδιο ρευμα. Το συσσιτιο ηταν φυσικα τροπος του λεγειν. 1
minaras_tio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Τσο και λο και το ΦΠΑ οχι στο 13, στο 53% αφου δεν βαζουν μυαλο τα αφεντικα. Sent from my iPhone using Insomnia 1
kage Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) οταν ολες οι γυρω χωρες σου εχουν μειωμενο φπα και συ θελεις να θεωρεισαι τουριστικο μερος επρεπε να ειχαν το χαμηλοτερο φπα σε ολη την ε.ε. εδω και χρονια!να ξερετε οτι τα μαγαζια που ριχνουν αποτομα τιμες εριξαν και την ποιοτητα ή πολυ απλα ξεπλενουν ή κανουν τελευταια αρπαχτη γιατι ο 4ος διακονισμος φπα,ικα βλεπουν οτι δεν βγαινει...Αυτα που γραφει ο αντωνακης μαζι με τους συμβουλους του κοροιδευει τον κοσμο...αντισταθμισαν τα μυρια βαζοντας φορο πολυτελειας στα αυτοκ.+σκαφη για να ριξουν το φπα δοκιμαστικα για μερικους μηνες..και τωρα ζητανε απο κατεστραμενα μαγαζια να φτιαξουν νεους καταλογους για 6μηνες και μετα παλι αλλαγη γιατι θα δουν οτι ταχα δεν αποδιδει !!!οταν φορολογουν επιχειρησεις,ελ.επαγγελματιες εως 40% σιγουρα δεν θα βγαινουν να πληρωσουν τις εισφορες τους...Το project μειωση μισθων-συνταξεων αυξηση φορων ειναι fail.χασαν χιλιαδες θεσεις εργασιας εισφορες κτλ επειδη ριξαν μισθους και συνταξεις...Ξεκάθαρο πια οτι απο αυτα τα λεφτα κινειται η αγορα τοσα χρονια!το θεμα ειναι γενικα το φορολογικο παιδια και οχι το φπα.(το φπα ειναι το λιγοτερο!)Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ) μέσα σε ένα χρόνο ο τζίρος στα καταστήματα εστίασης έχει υποχωρήσει κατά 40%, από περίπου 3 δισ. ευρώ ετησίως σε 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.vsΑπώλειες εσόδων 130 εκατ. ευρώ από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (για 5 δοκιμαστικους μηνες)Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση κυμαίνεται από 5% έως 10% .εσεις ποιο λετε να επηρεαζει περισσοτερο?το κλεισιμο των μαγαζιων?οι απολυσεις?οσες επιχειρησεις λειτουργουσαν στην ουσια εδειναν το 40% απ οτι εβγαζαν...τωρα τις κλεινουν και δεν εχουν ουτε εισφορες ασφαλιστικων ταμειων,ουτε δημοτικα τελη ουτε φπα....Αλλα αντιθετως αναγκαζονται να δεινουν οαεδ 360ε τον μηνα σε ολους τους απολυμενους!τις ιδιες μλκς καναν και θα συνεχισουν να κανουν.αυξησαν ειδικους φορους σε ποτα,τσιγαρα,καυσιμα και ειδαν μειωσεις εσοδων.Παρολ αυτα συνεχιζουν να υποστηριζουν αυτο το πλανο! Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2013 από kage 1
CROM271 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο που πρεπει να γινει (και αυτο που θα γινει θυμηθειτε με) ειναι να ανεβει το ΦΠΑ παλι στο 23%. Το ολο θεμα εγινε κοροιδια. Διαμαρτυροταν οι καταστηματαρχες πως ειναι υψηλο το ΦΠΑ και δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι σε σχεση με αλλες χωρες και αλλα μπαρμπουτσαλα. Πεφτει το ΦΠΑ και το 95% διατηρει τις τιμες ιδιες!!! Ξεχασαν τον ανταγωνισμο σε σχεση με αλλες χωρες και κοιταξαν να τσεπωσουν. Γιατι ανταγωνιστικος γινεσαι οταν χαμηλωνεις τις τιμες και οχι οταν τσεπωνεις περισσοτερα. Τα μπερδεψαν οι κυριοι... Επομενως να παει το ΦΠΑ παλι 23% και αντε γεια! Θα την πληρωσουν βεβαια και οι σωστοι που εριξαν τις τιμες αλλα ειναι τοσο λιγοι που δεν αξιζει καν το θεμα... Το ΦΠΑ η κυβερνηση το εριξε ΟΧΙ για να τσεπωσουν περισσοτερα οι καταστηματαρχες αλλα για να πεσουν οι τιμες. Εφοσον αυτο δεν εγινε βουρ για 23% παλι! 2
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο που πρεπει να γινει (και αυτο που θα γινει θυμηθειτε με) ειναι να ανεβει το ΦΠΑ παλι στο 23%. Το ολο θεμα εγινε κοροιδια. Διαμαρτυροταν οι καταστηματαρχες πως ειναι υψηλο το ΦΠΑ και δεν μπορουν να ειναι ανταγωνιστικοι σε σχεση με αλλες χωρες και αλλα μπαρμπουτσαλα. Πεφτει το ΦΠΑ και το 95% διατηρει τις τιμες ιδιες!!! Ξεχασαν τον ανταγωνισμο σε σχεση με αλλες χωρες και κοιταξαν να τσεπωσουν. Γιατι ανταγωνιστικος γινεσαι οταν χαμηλωνεις τις τιμες και οχι οταν τσεπωνεις περισσοτερα. Τα μπερδεψαν οι κυριοι... Επομενως να παει το ΦΠΑ παλι 23% και αντε γεια! Θα την πληρωσουν βεβαια και οι σωστοι που εριξαν τις τιμες αλλα ειναι τοσο λιγοι που δεν αξιζει καν το θεμα... συμφωνω απολυτα. αλλα σκεψου και το αλλο...τοσο καιρο με 23% τους γαμησε τον αδοξαστο..και παρα πολλοι αφηνανε φορολογικες εκκρεμμοτητες , απολυανε κοσμο , κανανε περικοπες απο παντου μονο και μονο για να μην κλεισουν την επιχειρηση. Οπως το βλεπω εγω με την μειωση του φπα στο 13% τεσσερα τινα γινανε 1.καποιοι βρηκανε ευκαιρια για κερδος κρατωντας τις ιδιες τιμες 2.αυτοι που περιγραφω παραπανω κρατησανε τις ιδιες τιμες οχι για να βγαλουν κερδος να το τσεπωσουν αλλα για να κλεισουν τρυπες 3.καποιοι αλλοι ειχανε ηδη απορροφησει το φπα οποτε ειτε την παλεψαν τοσο καιρο ειτε οχι...κρατησανε τις ιδιες τιμες γιατι παρακατω δεν παει 4.και καποιοι αλλοι ριξανε λιγο τις τιμες... το θεμα ειναι οτι η κατηγορια 1 θα παρει στο λαιμο της ολους τους αλλους και ναι και γω προβλεπω να επανερχεται το φπα στο 23% γιατι πολυ απλα το κρατος θα ισχυριστει οτι δεν εβγαλε τα αναμενομενα κερδη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα