Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κατι φορτιστες παλιους και βλεπω πχ ολοι να λενε 5v===500mA  ή   5v===2000mA .

Tι σημαινει το mA? Εχει να κανει μηπως με την ταχυτητα φορτισης?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μιλιαμπέρ είναι και όχι έχει είναι υποπολλαπλάσιο της μονάδας μέτρησης της ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81_(%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82)

Εμμέσως έχει να κάνει με την ταχύτητα φόρτισης ή μάλλον καλύτερα με τα watt που αποδίδει ο φορτιστής, αφού 

1 watt = 1 volt X 1000 mA

• Like 1
Δημοσ.

μιλιαμπέρ είναι και όχι έχει είναι υποπολλαπλάσιο της μονάδας μέτρησης της ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%81_(%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82)

Εμμέσως έχει να κάνει με την ταχύτητα φόρτισης ή μάλλον καλύτερα με τα watt που αποδίδει ο φορτιστής, αφού 

1 watt = 1 volt X 1000 mA

Πχ εστω οτι εχω δυο φορτιστες σαν αυτους που παραθετω στο πρωτο ποστ μου, και εχω μια συσκευση και την φορτιζω και με τους δυο. Θα εχω διαφορα στην ταχυτητα φορτιστης της συσκευης?

Δημοσ.

Στη πραγματικότητα υπάρχει μια τεράστια παρανόηση, όλα αυτά που ονομάζουμε φορτιστές δεν ήταν ΠΟΤΕ φορτιστές, είναι απλά τροφοδοτικά. Ο φορτιστής, δηλαδή το κύκλωμα που κάνει επιτήρηση τάσης στη μπαταρία και διακόπτει σε περίπτωση υπερφόρτισης, βρίσκεται πάντα ΕΝΤΟΣ του κινητού.

Τα δύο χαρακτηριστικά που αναφέρει πάνω έχουν να κάνουν με τη μέγιστη παρεχόμενη ισχύ του τροφοδοτικού > στο φορτιστή.

Όσον αφορά στην ερώτηση για τη ταχύτητα φόρτισης, ναι, είναι πολύ πιθανό να αυξήσεις τη ταχύτητα φόρτισης παρέχοντας μεγαλύτερη ισχύ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, επειδή οι φορτιστές (δηλαδή τα κυκλώματα εντός της συσκευής) είναι μελετημένα ώστε να διαχειρίζονται συγκεκριμένη μέγιστη ισχύ ΑΛΛΑ ΚΑΙ η μπαταρία έχει υπολογιστεί να ψύχεται επαρκώς με συγκεκριμένο μέγιστο ρεύμα φόρτισης στη συγκεκριμένη συσκευή, αποτελεί ρίσκο να χρησιμοποιούμε τροφοδοτικά («φορτιστές») που δεν είναι εγκεκριμένοι από το κατασκευαστή και παρέχουν μεγαλύτερη ισχύ από τον εγκεκριμένο φορτιστή που δίνει ο κατασκευαστής. Αυτό που γράφουν όλα τα εγχειρίδια των κινητών (κι όχι μόνο) «να χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένους φορτιστές» έχει απολύτως ουσιαστικό νόημα για την ασφάλεια κατά τη φόρτιση και δεν έχει να κάνει με το αν «τα σκας» για τον επώνυμο φορτιστή ή όχι. Μπορείς βεβαίως να χρησιμοποιήσεις και μη επώνυμους φορτιστές ή άλλους φορτιστές, αλλά με ασφάλεια μόνο εφόσον έχουν ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον εγκεκριμένο που δίνει ο κατασκευαστής.

• Like 6
Δημοσ.

Αν τα αναγραφόμενα specs είναι πραγματικά, τότε θεωρητικά το τροφοδοτικό που λειτουργεί στα 2000mah θα φορτίσει 4 φορές πιο γρήγορα την συσκευή σου.

Ωστόσο τα 2000mah υποδεικνύουν μεγαλύτερη διέλευση ρεύματος στην μπαταρία, που σημαίνει πως η μπαταρία πιθανόν να υπερθερμανθεί και να προκληθεί βλάβη. Και πίστεψε με, δεν θες να δεις τι μπορεί να συμβεί αν υπερθερμάνεις μπαταρία ιόντων λιθίου.

Δημοσ.

αυτό ακριβώς. τριγυρνάνε και κάποιες εφαρμογές android fast charge. η μπαταρία φορτίζει όντως γρηγορότερα, αλλα ζεσταίνεται περισσότερο. ο φόρτιση με μεγαλύτερο ρεύμα απο το ονομαστικο για το οποιο ειναι σχεδιασμένη η μπαταρία, μειώνει και τη διαρκεια ζωης της μακροχρόνια...

δε νομίζω οτι η είναι αναλογική η σχεση ρευματος - χωρητικότητας των μπαταριών, αν θυμαμαι καλα δεν ειναι γραμμική η φόρτιση...

ion1.jpg

Δημοσ.

αυτό ακριβώς. τριγυρνάνε και κάποιες εφαρμογές android fast charge. η μπαταρία φορτίζει όντως γρηγορότερα, αλλα ζεσταίνεται περισσότερο. ο φόρτιση με μεγαλύτερο ρεύμα απο το ονομαστικο για το οποιο ειναι σχεδιασμένη η μπαταρία, μειώνει και τη διαρκεια ζωης της μακροχρόνια...

Αν είσαι λίγο άτυχος, μπορεί να μειώσει και την δική σου διάρκεια ζωής, οπότε προσοχή!

Δημοσ.

παρενθεση, αλλο το mA και αλλο το mAh, το πρωτο ειναι μοναδα εντασης του ηλεκτρικου ρευματος και το δευτερο μοναδα φορτιου.

• Like 5
Δημοσ.

Ολα αυτα που εχουν γραφτει ειναι μαλακιες. (κατι πηγε να πει ο χαρον αλλα τα μπλεξε κ αυτος). Οταν εχουμε ενα κυκλωμα, αυτο θα τραβηξει το ρευμα που ειναι σχεδιασμενο ανεξαρτητα! απο την τροφοδοσια (ιδια ταση παντα, ε;), αρκει η πηγη να μπορει να αποδωσει την ισχυ στο κυκλωμα.

Δημοσ.

παρενθεση, αλλο το mA και αλλο το mAh, το πρωτο ειναι μοναδα εντασης του ηλεκτρικου ρευματος και το δευτερο μοναδα φορτιου.

ακριβώς. σε mAh μετράς τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Ολα αυτα που εχουν γραφτει ειναι μαλακιες. (κατι πηγε να πει ο χαρον αλλα τα μπλεξε κ αυτος). Οταν εχουμε ενα κυκλωμα, αυτο θα τραβηξει το ρευμα που ειναι σχεδιασμενο ανεξαρτητα! απο την τροφοδοσια (ιδια ταση παντα, ε ;), αρκει η πηγη να μπορει να αποδωσει την ισχυ στο κυκλωμα.

είπε κανεις κατι διαφορετικό?  :huh: διαφώτισε μας...

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα μόνο βλάβης αλλά και κόπωσης της μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα τα φτύσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, λόγω του ότι η , πιο, βίαιη  μεταφορά φορτίου δημιουργεί ακίδες, οι οποίες με τον καιρό βραχυκυκλώνουν την μπαταρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολα αυτα που εχουν γραφτει ειναι μαλακιες. (κατι πηγε να πει ο χαρον αλλα τα μπλεξε κ αυτος). Οταν εχουμε ενα κυκλωμα, αυτο θα τραβηξει το ρευμα που ειναι σχεδιασμενο ανεξαρτητα! απο την τροφοδοσια (ιδια ταση παντα, ε ;), αρκει η πηγη να μπορει να αποδωσει την ισχυ στο κυκλωμα.

Εχμ... ΑΝ είναι σχεδιασμένο να τραβάει αποκλειστικά ένα μέγιστο ρεύμα.

Αστέρι μου λαμπρό... για να έχει η μπαταρία πάντα το ίδιο μέγιστο ρεύμα φόρτισης ανεξάρτητα της ισχύος του τροφοδοτικού στο φορτιστή, θα πρέπει να έχει περιοριστή ρεύματος ο φορτιστής. Αλλιώς η παρεχόμενη ισχύς πρέπει να είναι οριακά υπολογισμένη για την ελάχιστη αντίσταση που παρουσιάζει το κύκλωμα.

Θες τώρα να πάρεις όρκο πως όλοι φορτιστές του κόσμου είναι φτιαγμένοι με περιοριστή ρεύματος και δεν έχουν υπολογίσει το μέγιστο ρεύμα βάση τροφοδοτικού;

Μη τον πάρεις (τον όρκο) και μη ξαναβιαστείς να ορίσεις τη «μαλακία». Φιλική συμβουλή.

Επεξ/σία από PCharon
  • Like 2
Δημοσ.

@παοκ328

κοιτα το ποστ του χαρον και του μπιλλακου

@χαρον αν καταλαβα καλα απο αυτα που γραφεις, λες για μεγιστη μεταφορα ισχυος -ψιλοακυρο αλλα τεσπα-. Εγω ειπα πως το κυκλωμα φορτισης θα τραβαει το ρευμα που εχει σχεδιαστει για να φορτισει την μπαταρια ανεξαρτητα απο την ισχυ της πηγης. Σου λεω λοιπον εχω 2 τροφ. 50w το ενα 150w το αλλο(5V στην εξοδο πχ). Και εχω ενα κυκλωμα που τραβαει 2,5Α θες να μου πεις πωςστονπεο θα τραβηξει παραπανω ρευμα με οποιοδηποτε τροφ; Αφου δν αλλαζει το φορτιο. Ορκο δεν παιρνω γτ δν πιστευω τετοια παραμυθια αλλα ναι ειμαι σιγουρος πως ολα τα κυκλωματα φορτισης εχουν περιορισμο και επισης οτι κανενας κατασκευαστης δεν βαζει τροφοδοτικο η μσ ισης ισχυος με το φορτιο.

Δημοσ.

Εγω ειπα πως το κυκλωμα φορτισης θα τραβαει το ρευμα που εχει σχεδιαστει για να φορτισει την μπαταρια ανεξαρτητα απο την ισχυ της πηγης.

δλδ λες οτι αν εχεις ενα τροφοδοτικο 4.7V 1A σα του κινητου μου καλη ώρα, το κυκλωμα φόρτισης του κινητου μπορει να τραβήξει 3Α?

o μπιλάκος είπε οτι αν φορτίσεις μια μπαταρία με 4πλάσιο ρεύμα, θα φορτίσει πιο γρήγορα. αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω. με αυτό διαφωνείς? προφανως στο κινητο δεν ισχυει αυτο αφου δεν εχεις τη μπαταρια σκέτη. αλλα εχεις μετατροπεα μπροστα. 

αν παρεις μια μολυβδου και της βαλεις 4Α αντι για 1 θα φορτίσει πιο γρήγορα, τι θα κανει...θα την ξεκολιασεις? πολυ πιθανο...

o χαρον λεει οτι το 4.7V 1A "δείχνουν"¨τη μέγιστη ισχυ που μπορει να δωσει το τροφοδοτικο σου (κοινως φορτιστης κινητου, αυτο που βαζω στην πριζα για να καταλαβαινομαστε). και με αυτο διαφωνεις και το χαρακτηριζεις ψιλοάκυρο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...