Προς το περιεχόμενο

Toshiba Satellite A300 no power


stereotype

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!
 
Σορρυ για το μακροσκελες του post που ακολουθει, αλλα δεν βρισκω τροπο να συμπτυξω την ιστορια...
Εχω ενα Toshiba A300-15A εδω και 5 χρονια, το οποιο με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο εως τωρα, λειτουργωντας απροβληματιστα.
 
Ολα ξεκινησαν οταν αποφασισα να του κανω μια ''ανακαινιση'', βαζοντας Windows 7 και καθαριζοντας το fan διοτι οι θερμοκρασιες ηταν στο θεο!
Εψαξα tutorial videos για τη διαδικασια  γιατι δεν το ειχα ξαναδοκιμασει και το fan ηταν δυσκολα προσεγγισιμο (κρυμμενο κατω απο τη μητρικη).
 
Καταφερα τελικα να το ανοιξω και να φτασω στο fan, αλλα εκανα ενα μεγαλο λαθος: πηγαινοντας να ξανασυνδεσω το ribboncable που δινει εικονα στην οθονη, στραβωσα ενα pin στην υποδοχη (φαινεται στις φωτογραφιες). Το λαπτοπ βεβαια ξεκινουσε κανονικα, αλλα εδινε εικονα μονο σε εξωτερικη οθονη.
20130226_163903_zps856c4889.jpg
 
Εν τω μεταξυ, το power cord του τροφοδοτικου (19V 6.3A) ειχε ηδη προβλημα και δεν εκανε καλη επαφη γενικα, μονο μετα απο πολυ κοπο καταφερνα να βρω το σημειο επαφης. Εκεινες τις στιγμες που σας περιγραφω πιο πανω, το power jack ηταν στα τελευταια του μαλλον και το λαπτοπ λειτουργουσε μονο απο μπαταρια, η οποια κι αυτη ηταν σχεδον αποφορτισμενη.
20130223_154913_zps1f3519da.jpg
 
Μετα απο τη βλακεια που εκανα, αποφασισα να το παω για check σε γνωστο μαγαζι για laptop-repair στη Θεσσαλονικη (δεν ξερω αν επιτρεπεται να αναφερω την ονομασια του). Οι υπαλληλοι μετα απο 2-3 μερες μου τηλεφωνησαν και μου ειπαν οτι επιδιορθωσαν την υποδοχη του ribboncable, αλλα μου ειπαν οτι το λαπτοπ δεν παιρνει ρευμα! 
Πηγαινω απο το μαγαζι λοιπον και βλεπω οτι οντως ειχαν φτιαξει το ribboncable και οτι το λαπτοπ δεν επαιρνε ρευμα. Μου ειπαν οτι πιθανως να εχει παθει βραχυκυλωμα η μητρικη. Το πως? Δεν ηξεραν. Απο μερους μου, η μονη πιθανοτητα να εγινε αυτο, ειναι οταν μου ειχε πεσει κατα λαθος μια βιδα στην περιοχη της RAM καθως το συναρμολογουσα, αλλα αμφιβαλλω πολυ οτι εγινε τοσο ευκολα.
Τελος παντων, μου ειπαν επισης οτι εκαναν μετρησεις θερμοκρασιων και ειδαν οτι μαλλον το βραχυκυκλωμα βρισκεται στην περιοχη που σημειωνω στη φωτογραφια παρακατω. Φυσικα, το ενδεχομενο αντικαταστασης της μητρικης δεν με συνεφερε οικονομικα, οποτε πηρα το λαπτοπ κι εφυγα (δεν μου ζητησαν χρηματα).
20130903_162517_zps007bc429.jpg
 
Να επισημανω οτι τωρα δεν εχω τροφοδοτικο και η μπαταρια ειναι μαλλον αδεια τελειως,οποτε δεν νομιζω να μπορω να ελεγξω κατι μονος μου.
 
Τωρα, θα μου πειτε η διαγνωση προβληματων hardware δεν ειναι ευκολη μεσω forum...Συμφωνω. Απλα ρωταω οποιον εχει εμπειρια, ειναι δυνατον να επαθε βραχυκυκλωμα τοσο ευκολα ενω μεχρι προτινος εδινε σημα σε εξωτερικη οθονη? 
 
Ειναι μηπως πιθανο να επαθε καποιο προβλημα στο κυκλωμα τροφοδοσιας η στο DC power jack? Η κατι αλλο?
 
Και τελος, αν αξιζει να το παω σε καποιο αλλο repair center να το κοιταξουν...
 
Ευχαριστω εκ των προτερων και σορρυ που κουρασα τοσο.  :mellow:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανακαλυψα κατι σαν γρατζουνια/γδαρσιμο πανω στην pcb, ακριβως κατω απο το σημειο που υποδεικνυω πιο πανω.

Λετε να ειναι εκει το προβλημα?  :unsure:

 

20130903_223659_zpse6a2f7b5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...