sargus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σε όλους. Πριν 5 ημέρες αγόρασα ένα βαφτιστικό σταυρό και έδωσα 650 Ευρώ. Ήταν μια περίεργη και κουραστική ημέρα και ήμουν γενικά ζαλισμένος. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι το κοσμηματοπωλείο δε μου έδωσε απόδειξη. Επειδή είναι μεγάλο το ποσό και αισθάνομαι πολύ μ*****ς (υπόψιν ότι παίρνω πάντα αποδείξεις από παντού- και από περίπτερα π.χ. όταν αγοράζω ένα νερό) και επειδή το κέρδος της μανταμ είναι 120 ευρώ καθαρά στην τσέπη μόνο από το ΦΠΑ, σκέφτομαι εαν μπορώ να κάνω κάτι τώρα. Για παράδειγμα μπορώ ας πούμε να πάω να της τη ζητήσω τώρα. Εαν αρνηθεί όμως, τι μπορώ να κάνω; Υπάρχει κάποια υπηρεσία (π.χ. συνήγορος του πολίτη ή κάτι τέτοιο) που ξέρει να μου απαντήσει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Ή μήπως το ΣΔΟΕ θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μου δώσει απόδειξη η κυρία (χωρίς να χρειαστεί όμως να κάνω καταγγελία γιατί θεωρώ το φταίξιμο δικό μου); Μήπως π.χ. με την απειλή καταγγελίας ή κάτι τέτοιο; Καμιά ιδέα;
FilipposMD Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Πρώτον, το φταίξιμο δεν είναι δικό σου. Το μαγαζί υποχρεούται να κόψει απόδειξη ακόμα κι αν εσύ πεις "δε βαριέσαι". Στη θέση σου θα πήγαινα στο μαγαζί και θα έλεγα το εξής: Καλησπέρα, ήρθα τις προάλλες και πήρα τον σταυρό αυτόν, με θυμάστε; Ο χαζός ή ξέχασα να πάρω την απόδειξη ή την πήρα και την έχασα. Κάντε μου τη χάρη σας παρακαλώ να μου την εκτυπώσετε ξανά γιατί την χρειάζομαι. Ευχαριστώ. Αν αρχίσουν τα μα-μου, τσαντίζεσαι και λες ότι θα φέρεις το ΣΔΟΕ. Αυτό βέβαια προτιμώ εγώ που δε γουστάρω τσακωμούς και απειλές. Άλλοι θα σου προτείνουν πιο βίαια πράγματα. Νομίζω πάντως ότι η δουλειά σου θα γίνει. 2
kage Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) κατι μου λεει οτι θες ψαλιδι τωρα που καταλαβες οτι δεν πειρες την αποδειξη.... τεσπα για μενα ειναι χαμενη υποθεση.απλα θα καταγραφει η καταγγελια αν την κανεις και αν μαζεψει κ αλλες τοτε θα πανε(σδοε).. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2013 από kage
sargus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Fillipe ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Ρε συ Kage, εαν ήθελα ψαλίδι δε θα το έκανα επιτόπου πριν δώσω τα ωραία μου λεφτάκια; Ευχαριστώ και εσένα πάντως.
CROM271 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει το να το εκτυπωσετε ξανα την αποδειξη δεν ξερω αν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα. Δεν ξερω αν γινεται καν. Μου φαινεται μπορει να επανεκτυπωσεις μονο την τελευταια αποδειξη. Το να πας πιο πισω δεν ξερω αν γινεται και αν γινεται δεν πρεπει να ειναι και το πιο απλο πραγμα. Καταρχην εισαι σιγουρος πως δεν πηρες αποδειξη? Μηπως πηρες και την εχασες? Επειδη ησουν κουρασμενος και ζαλισμενος λεω. Μηπως παιζει και αυτο? Κατα τα αλλα αν εισαι σιγουρος πως δεν πηρες και θες να ζητησεις τωρα, πηγαινε στο καταστημα και απλα πες πως χτες δεν σου εδωσαν αποδειξη (οχι με τσαμπουκα αλλα να δειχνεις σιγουρος). Αν αυτοι δεν σου εδωσαν επιτηδες αποδειξη θα το θυμουνται σιγουρα και αν σε δουν σιγουρο μαλλον θα σου δωσουν. Τωρα αν ετυχε και ξεχασαν να σου δωσουν, δεν το εκαναν δηλαδη εσκεμμενα ισως τσινισουν γιατι μπορει να μην το θυμουνται... Πες μας τι εγινε...
Highlander Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 ΟΚ. Δώστε ΦΠΑ στο κράτος, τώρα που έχει ανάγκη, έτσι κι αλλιώς γυρίζει πίσω στους πολίτες το ΦΠΑ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ενταξει το να το εκτυπωσετε ξανα την αποδειξη δεν ξερω αν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα. Δεν ξερω αν γινεται καν. Μου φαινεται μπορει να επανεκτυπωσεις μονο την τελευταια αποδειξη. Το να πας πιο πισω δεν ξερω αν γινεται και αν γινεται δεν πρεπει να ειναι και το πιο απλο πραγμα. Καταρχην εισαι σιγουρος πως δεν πηρες αποδειξη? Μηπως πηρες και την εχασες? Επειδη ησουν κουρασμενος και ζαλισμενος λεω. Μηπως παιζει και αυτο? Κατα τα αλλα αν εισαι σιγουρος πως δεν πηρες και θες να ζητησεις τωρα, πηγαινε στο καταστημα και απλα πες πως χτες δεν σου εδωσαν αποδειξη (οχι με τσαμπουκα αλλα να δειχνεις σιγουρος). Αν αυτοι δεν σου εδωσαν επιτηδες αποδειξη θα το θυμουνται σιγουρα και αν σε δουν σιγουρο μαλλον θα σου δωσουν. Τωρα αν ετυχε και ξεχασαν να σου δωσουν, δεν το εκαναν δηλαδη εσκεμμενα ισως τσινισουν γιατι μπορει να μην το θυμουνται... Πες μας τι εγινε... Φυσικα και ΓΙΝΕΤΑΙ επανατυπωση μιας αποδειξης/τιμολογιου κλπ. Το οτι καποιες ταμειακες δεν το υποστηριζουν ως λειτουργια, δεν αποτελει δικαιολογια. Πολλα μαγαζια εχουν Η/Υ για το σκοπο αυτο (αρα βαζεις τον αριθμο αποδειξης/πελατη, σου βγαζει την αντιστοιχη αγορα και τραβας ενα print), αλλοι εκδιδουν χειρογραφες κι αλλοι αν τους ζητησεις επανατυπωση μπορουν να στην δωσουν σε χειρογραφη μορφη με ιδια ημερομηνια/ωρα και αριθμο με την αρχικη, αν η ταμιακη τους "δεν υποστηριζει τετοια λειτουργια". Το ερωτημα δεν ειναι η επανατυπωση αλλα εαν καταχωρηθηκε αποδειξη κατα την αγορα ή αν ο καταστηματαρχης εχει τη διαθεση να το κανει (αν κατα την αγορα δεν το εκανε). Κατα τ'αλλα οτι ειπε ο Φιλιπος. Πας ή ακομα καλυτερα παιρνεις τηλεφωνο να ενημερωσεις οτι θα πας για να παρεις την αποδειξη. Αν αρνηθουν και αρχισουν τα "μα-μου" πες τους οτι θα ενημερωσεις το ΣΔΟΕ ή κατι παρεμφερες. Εκει, μαλλον θα τους κοπουν τα ποδια.
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Τωρα αν ετυχε και ξεχασαν να σου δωσουν, δεν το εκαναν δηλαδη εσκεμμενα ισως τσινισουν γιατι μπορει να μην το θυμουνται... Δεν υφισταται αυτο. Καθε καταστημα κανει ταμειο στο τελος της ημερας και μετρα τα χρηματα στη μηχανη. Εν προκειμενω θα ειχε 650 ευρω πλεονασμα. Αν εχουν υπολογιστη η επανεκτυπωση γινεται σχετικα ευκολα. Αν δεν εχουν δε γινεται και τοσο ευκολα (αν και ενδεχομενως να γινεται επιλεγοντας καποιον συνδυασμο κουμπιων που θα επανεκτυπωνει την αποδειξη Νο Χ, αλλα δεν μου εχει τυχει ποτε). Παντως πραγματικα σιγουρεψου πως δεν την εχασες γιατι ειναι κριμα να τους κανεις ιστορια αν στην ειχαν δωσει. Απο κει και περα ουτε ΣΔΟΕ θελει ουτε τιποτα. Αν πας και τους πεις "Νομιζω πως ξεχασατε να μου κοψετε αποδειξη" απλα θα σου πουν "Ωχ εχετε δικιο κι εγω το θυμηθηκα μετα, μισο να σας κοψω μια τωρα" (ασχετα αν το περασε στη ζουλα). Βεβαια αν παλι στην εδωσαν εγω προσωπικα στη θεση τους θα σου εδειχνα την κορδελα της μηχανης για να μην υπαρχει καποιο θεμα αμφισβητησης. Αλλα αυτο μην το ζητησεις δε νομιζω πως υποχρεουται να το κανει Παντως δεν ξερω πολλους καταστηματαρχες που θα περνουσαν στο ετσι ενα τετοιο ποσο (διχως τη συγκαταθεση του πελατη) το 2013.. Ασχετο, η ιδιοκτητρια ειναι η μανταμ που ειπες ή πωλητρια?
sargus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Παντως πραγματικα σιγουρεψου πως δεν την εχασες γιατι ειναι κριμα να τους κανεις ιστορια αν στην ειχαν δωσει. Ασχετο, η ιδιοκτητρια ειναι η μανταμ που ειπες ή πωλητρια? Έχω σιγουρευτεί ότι δε μου έδωσε απόδειξη. Δεν ξέρω εαν είναι η ιδιοκτήτρια. Πάντως ήταν μεγάλη ηλικίας και είχε πολύ αέρα οπότε υπέθεσα ότι είναι είτε ιδιοκτήτρια ή πωλήτρια πολύ παλιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα