mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Με τις διαστάσεις τι φάση; Πείτε κανά βιβλίο να ξεστραβωθούμε. ποιες διαστασεις και που κολαει με τις ψυχες ?
Opaiktis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Οι αισθήσεις μου δεν μπορούν να αντιληφθούν τίποτα άλλο πέρα των 3 διαστάσεων σωστά; Επομένως ούτε λογικά μπορώ να σκεφτώ την κατάσταση ανυπαρξίας όπως μου λες αλλά ούτε και να την φανταστώ. Κάτι άλλο πιο χειροπιαστό εκτός από παραμυθάκια παίζει να μάθουμε ξερω 'γω; Καλό κάνει.
mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 καλα η "θεωρια" με την υπαρξη και ανυπαρξια οσον αφορα το κομματι της ανυπαρξιας..δεν ειναι και τοσο ευκολοχωνευτο. Για παραδειγμα η προταση "η κατασταση της ανυπαρξιας ειναι τιγκαρισμενη με ολα αυτα..που δεν υπαρχουν"...στο πεπερασμενο μυαλο μας...ακουγεται πολυ κουφη.... Ενταξει θελει φιλοσοφισμα...οπως και η αλλη θεωρια με το "ΕΝΑ σωματιδιο" που εγραψα σε προηγουμενο ποστ. Οσον αφορα για τις 3 διαστασεις και τι αντιλαμβανομαστε και αλλες διαστασεις...υπαρχει και αλλη θεωρια (ενταξει το γαμησα ξερω ) αλλα δεν στην αναλυω εδω γιατι θα μαστε τελειως offtopic... Ειναι λιγο πιο συνθετη απο τις 2 που ανεφερα... Εδω υποτιθεται μιλαμε για την υπαρξη ή μη της ψυχης σε ζωα και ανθρωπους... Να επισημανω οτι ο,τι δεν αντιλαμβανομαστε δεν ειναι κατα αναγκη παραμυθακια. Ουτε τις ακτινες Γ ξερωγω μπορουμε να τις δουμε...αλλα υπαρχουν... Μην περιοριζουμε το τι ειναι πραγματικο και τι οχι δηλ σε σχεση με το τι αντιλαμβανομαστε εμεις..γιατι μην κοροιδευομαστε...υπαρχουν πολλα που δεν αντιλαμβανομαστε..αλλα υπαρχουν 1
Sellers Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Υπαρχει μια θεωρια που λεει το εξης.Υπαρχουν δυο καταστασεις..της υπαρξης και της ανυπαρξιας.Στην πρωτη κατασταση υπαρχουν τα παντα...που υπαρχουν...και στην δευτερη..τα παντα...που δεν υπαρχουν. Οτιδηποτε υπαρχει...υπηρχε , υπαρχει και θα υπαρχει εις τον αιωνα τον απαντα...το ιδιο και για αυτα..που δεν υπαρχουν. Οι δυο καταστασεις με λιγα λογια ειναι τιγκαρισμενες...δηλ ο,τι υπαρχει δεν μπορει να παψει να υπαρχει..να μεταβει στην κατασταση της ανυπαρξιας....δεν εχει χωρο εκει περα Ουτε κατι που δεν υπαρχει να αρχισει να υπαρχει.... Δεδομενου αυτου...οταν κατι υπαρχει (εγω,εσυ και ο παραδιπλα)...θα υπαρχει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.Ως εκ τουτου...δεν παυεις να υπαρχεις...απλα αλλαζεις μορφη...μπορει τωρα να εισαι ανθρωπος...μετα να γινεις φυτο σε αλλη ενσαρκωση ξερωγω...μετα ψαρι...μετα δεν ξερωγω τι αλλο.... Ο,τι και να γινει....εσυ και γω (μιας και ειμαστε στην κατασταση της ΥΠΑΡΞΗΣ) θα υπαρχουμε υπο καποια μορφη...Το μονο που μενει σταθερο σε ολες αυτες τις αλλαγες μας..ειναι η ενεργεια μας ...η ψυχη μας...που μεταβαινει απο μορφη σε μορφη. Αρα βασει αυτης της θεωριας...απαξ και κατι υπαρχει...δεν γινεται να παψει να υπαρχει....ποτε ομως!! Αυτα λεει η θεωρια...μην κρινεις τον αγγελιοφορο..κρινε την θεωρια Στηρίζεται κάπου αυτο το παραλήρημα - θεωρία, ή μαλακίες να'χαμε να λέγαμε? Γιατί πραγματικά, για πράγματα που ποτέ δεν πρόκειται να βρεθεί μια απόλυτη απάντηση δεν βρίσκω λόγο να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία. 1
Opaiktis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Τη γνώμη σου θα μας την πεις για την ψυχή τότε;
mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Για το "παραληρημα" μου ομως ειχες γνωμη. Οχι δεν στηριζονται πουθενα...ειναι ομως τροφη για σκεψη...δεν ειπα οτι οι θεωριες που αναφερω οτι ειναι σωστες ή αποδεδειγμενες..αλλα μπορει καποιος να σκεφτει πανω σε αυτες..στην αμυδρα περιπτωση οτι μπορει να ισχυουν.Δεν θα γυρισει ο κοσμος αναποδα... Σε τετοια θεματα αμα βρεις ποτε απολυτη εξηγηση/απαντηση/αποδειξη να μας το πεις να ανοιξουμε σαμπανιες...!! Εδω λεμε γνωμες..αποψεις...κατι που εχουμε ακουσει...και προσπαθουμε να βγαλουμε μια ακρη..για το δικο μας μυαλο...μπορει η ακρη ναναι μαλακια και να μην ισχυει..μπορει και να ισχυει...δυστυχως σε τετοια θεματα...δεν θα το μαθουμε ποτε...υποθετω....
Sellers Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 στον άλλον λέω Κι εγώ. Για το "παραληρημα" μου ομως ειχες γνωμη. E τι ΄΄σου'' βρε? Πριν δεν είπες να κρίνω την θεωρία και όχι τον αγγελιοφόρο? Παραλήρημα λέω την θεωρία και αυτον που την είπε, όχι εσένα.
mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Τη γνώμη σου θα μας την πεις για την ψυχή τότε; Την εχω πει...δεν εχω αποδειξεις ουτε μπορω να στηριχτω σε επιστημονικες μελετες...αλλα πιστευω οτι καθε ζωντας οργανισμος εχει καποια "ενεργεια"...πεστο ψυχη πεστο μπαμπη..πεστο οπως θες...και ειναι αφθαρτο... Απο κει και περα...κατι αλλο δεν μπορω να υποθεσω...αποδειξω...φανταστω... Δε έχω. (γνώμη) σιγουρα και συ ?
pappous_soulis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Υπαρχει μια θεωρια που λεει το εξης.Υπαρχουν δυο καταστασεις..της υπαρξης και της ανυπαρξιας.Στην πρωτη κατασταση υπαρχουν τα παντα...που υπαρχουν...και στην δευτερη..τα παντα...που δεν υπαρχουν. Οτιδηποτε υπαρχει...υπηρχε , υπαρχει και θα υπαρχει εις τον αιωνα τον απαντα...το ιδιο και για αυτα..που δεν υπαρχουν. Οι δυο καταστασεις με λιγα λογια ειναι τιγκαρισμενες...δηλ ο,τι υπαρχει δεν μπορει να παψει να υπαρχει..να μεταβει στην κατασταση της ανυπαρξιας....δεν εχει χωρο εκει περα Ουτε κατι που δεν υπαρχει να αρχισει να υπαρχει.... Δεδομενου αυτου...οταν κατι υπαρχει (εγω,εσυ και ο παραδιπλα)...θα υπαρχει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.Ως εκ τουτου...δεν παυεις να υπαρχεις...απλα αλλαζεις μορφη...μπορει τωρα να εισαι ανθρωπος...μετα να γινεις φυτο σε αλλη ενσαρκωση ξερωγω...μετα ψαρι...μετα δεν ξερωγω τι αλλο.... Ο,τι και να γινει....εσυ και γω (μιας και ειμαστε στην κατασταση της ΥΠΑΡΞΗΣ) θα υπαρχουμε υπο καποια μορφη...Το μονο που μενει σταθερο σε ολες αυτες τις αλλαγες μας..ειναι η ενεργεια μας ...η ψυχη μας...που μεταβαινει απο μορφη σε μορφη. Αρα βασει αυτης της θεωριας...απαξ και κατι υπαρχει...δεν γινεται να παψει να υπαρχει....ποτε ομως!! Αυτα λεει η θεωρια...μην κρινεις τον αγγελιοφορο..κρινε την θεωρια Άμα τινάξουμε στον αέρα το Παρθενώνα δε θα υπάρχει Παρθενώνας πλέον παρά μόνο μαρμαρόσκονη. Όταν λέμε πως παύει να υπάρχει κάτι δεν εννοούμε ότι καταστρέφονται τα δομικά συστατικά του αλλά η δομή του. Έτσι και όταν πεθαίνει το σώμα, εκφυλίζεται η (ξεχωριστή για τον καθένα) σύνθεση αυτή που καθιστούσε δυνατή τη ροή ενέργειας μέσα σ'αυτό. Τα άτομα αυτού θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά τα ηλεκτρόνια δε θα διασχίσουν ξανά τα ίδια μονοπάτια. Επίσης, υπό αυτό το πρίσμα, εσύ σαν μπήχτης, όπως και όλοι μας, δεν είσαι μια σαφώς καθορισμένη οντότητα καθώς διαρκώς αλλάζεις και μεταβάλλεσαι απ'αυτά που βιώνεις κάθε μέρα, οπότε μαθηματικά οι μπήχτες θα τείνανε στο άπειρο, πράγμα αδύνατο.
mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 E τι ΄΄σου'' βρε? Πριν δεν είπες να κρίνω την θεωρία και όχι τον αγγελιοφόρο? Παραλήρημα λέω την θεωρία και αυτον που την είπε, όχι εσένα. συνηθως παραληρημα χαρακτηριζουμε τον τροπο διατυπωσης..τεσπα...ναι οκ..χεστηκα για τον τυπο και την θεωρια του..εγω την διαβασα..την μετεδωσα εδω..και την φιλοσοφω τα βραδια @pappou_soulis Σε αυτα που λες εχεις δικιο..αλλα η θεωρια η 2η (υπαρξης/ανυπαρξιας) δεν αναφερεται τοσο σε δομες..αλλα σε δομικα υλικα και ενεργειες.Αυτα εννοει οτι δεν προκειται να παψουν ποτε να υπαρχουν.Θα υπαρχουν εσαει και απλα θα αλλαζουν μορφες..οπως λες ο παρθενωνας δεν θα εχει την μορφη που τον καθορισε σαν παρθενωνα..αλλα μπορει να ειναι μαρμαρο στην βουλη ξερωγω αφου τον κανουμε κομματια....τα δομικα του συστατικα θα υπαρχουν....για παντα. Οσο για αυτο που λες στο σποιλερ...μπλεκεις την προσωπικοτητα του μπηχτη με την μορφη του.η μορφη του ειναι συγκεκριμενη...και ισως αλλοιωθει με τον χρονο και στο τελος σαπισει σε κανα ταφο.Η προσωπικοτητα..συνειδηση...κλπκλπ...ας τα πουμε ολα αυτα ενεργεια(ψυχη),...θα υπαρχει εσαει...οπως θα χει διαμορφωθει απο τα βιωματα και τις εμπειριες των μορφων που ειχε παρει...π.χ. σαν μπηχτης. Ισως δεν καταλαβα καλα τι εννοεις...αν δεν το πιασα..μου το αναλυεις
aekoriginal21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Και όλα αυτά, σε topic με ονομασία "έχουν τα ζώα ψυχή". Μάλιστα. 1
mphxths Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ειπαμε ξεφυγαμε λιγο απο το τοπικ...δεν ειναι τοσο κακο. Εσυ μας ειπες την γνωμη σου περι ψυχων ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα