Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ' όσο θυμάμαι δεν είχα τέτοιο Account, αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο εσύ για μένα και δεν γνωρίζω εγώ για μένα τότε μπορείς να μου στείλεις μήνυμα, με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

Δημοσ.

με τη λέξη ψυχή εννοείς συνείδηση?

Όχι. Αυτό είναι και το μόνο που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ζώα. Η συνείδηση.

Δημοσ.

Δεν ξερουμε αν υπαρχει ψυχη, αν υπαρχει θα εχουν και τα ζωα και οι ανθρωποι.

Οτι ο ανθρωπος ειναι ανωτερος απο τα υπολοιπα ζωα ειναι κατι που ισχυει και δεν το λεω εγωιστικα. Μου κανει και μενα εντυπωση η απολυτη κυριαρχια του στον πλανητη. Μονο ο ανθρωπος εχει λυσει τοσο ευκολα τα προβληματα επιβιωσης του και μπορει να κανει οτι γουσταρει πανω στον πλανητη (οκ οχι ο ανεργος στην Ελλαδα, μιλαω για την ανθρωποτητα σαν συνολο), κανενα αλλο ζωο δεν γνωρισε την παραμικρη εξελιξη ωστε να απλοποιησει τοσο πολυ τη ζωη του. Και μπορω να το εξηγησω και σε ενα κοπαδι υαινες στην Κενυα με ενα μυδραλιοβολο για παρεα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξερουμε αν υπαρχει ψυχη, αν υπαρχει θα εχουν και τα ζωα και οι ανθρωποι.

Οτι ο ανθρωπος ειναι ανωτερος απο τα υπολοιπα ζωα ειναι κατι που ισχυει και δεν το λεω εγωιστικα. Μου κανει και μενα εντυπωση η απολυτη κυριαρχια του στον πλανητη. Μονο ο ανθρωπος εχει λυσει τοσο ευκολα τα προβληματα επιβιωσης του και μπορει να κανει οτι γουσταρει πανω στον πλανητη (οκ οχι ο ανεργος στην Ελλαδα, μιλαω για την ανθρωποτητα σαν συνολο), κανενα αλλο ζωο δεν γνωρισε την παραμικρη εξελιξη ωστε να απλοποιησει τοσο πολυ τη ζωη του. Και μπορω να το εξηγησω και σε ενα κοπαδι υαινες στην Κενυα με ενα μυδραλιοβολο για παρεα.

Ναι αλλά άλλο ανώτερος και άλλο πιο έξυπνος, θέλω να πω ότι ίσως είμαστε πιο έξυπνοι (άρα και για αυτό η εξέλιξη) αλλά όχι και ανώτεροι.

Δεν πιστεύω στην ανωτερότητα.

Δημοσ.

Ο άνθρωπος που "απλοποίησε τόσο πολύ τη ζωή του" είναι το μόνο ζώο που έχει ψυχολογικά προβλήματα καθώς και τα κατοικίδιά του. Έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε ανεπτυγμένοι στον 21ο αιώνα, ε; Επειδή έχουμε machine-guns και smartphones;

Για να καταλάβετε πόσο ανεπτυγμενο είναι το είδος δείτε γύρω σας την κατάσταση του μέσου ανθρώπου.

Δημοσ.

Ο άνθρωπος που "απλοποίησε τόσο πολύ τη ζωή του" είναι το μόνο ζώο που έχει ψυχολογικά προβλήματα καθώς και τα κατοικίδιά του. Έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε ανεπτυγμένοι στον 21ο αιώνα, ε;

Οχι ολοι.

• Like 1
Δημοσ.

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι οι ανεπτυγμένοι, σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας είμαστε απλά ζόμπι με σοβαρές παραισθήσεις μεγαλείου που τρέχουν σαν σκεψούλες στο μυαλό όλη την ώρα. Εγώ, εγώ, εγώ.. Το είδος μας κινείται ακόμα σε πρωτόγονα επίπεδα, ψυχολογικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, ενεργειακά, επιστημονικά, πνευματικά κτλ.

Δημοσ.

Ναι αλλα ο μεσος ανθρωπος μπαινει στο σουπερ μαρκετ και εχει μια τεραστια ποικιλια τροφιμων διαθεσιμη προς καταναλωση....το λιονταρι αμα του φυγει η αντιλοπη θα πεθανει απο την πεινα.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι

Όχι

Ναι

Όχι

Ναι

Όχι

ΛΟΚ

1

2

X

X

X

1

:P

Όχι. Αυτό είναι και το μόνο που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ζώα. Η συνείδηση.

Μπα νομιζω οτι και τα ζωα εχουν συνείδηση πχ μια γατα παιρνει υπο την προστασια της ενα νεογνο απο αλλη γατα ή ακομα και απο αλλο ειδος.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλα ο μεσος ανθρωπος μπαινει στο σουπερ μαρκετ και εχει μια τεραστια ποικιλια τροφιμων διαθεσιμη προς καταναλωση....το λιονταρι αμα του φυγει η αντιλοπη θα πεθανει απο την πεινα.

Το ίδιο και ο άνθρωπος αν παίξει εκτός έδρας (δες post #23). Ντάξει, τους μαλθακούς (σαν και μένα) είναι σίγουρο οτι θα τους φάει το λιοντάρι. Μπορεί και η ίδια η αντιλόπη. :P

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα εχουμε λιγο πιο ροδινα τα πραγματα για τα ζωα στο μυαλο μας απο ο,τι ειναι....λεμε "α τα ζωακια τι ζωαρα κανουν ουτε αγχος ουτε προβληματα ουτε λεφτα ουτε τιποτα, μονο φυση" και δεν κοιταμε την ουσια. Οτι καθε μερα για αυτα ειναι πολεμος. Οποιος μενει σε μερος με εξοχη ας κατσει ενα βραδυ στο μπαλκονι να παρατηρησει προσεκτικα τι γινεται απο κουκουβαγιες, γατες, ποντικια.

Δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα στο βιοτικο επιπεδο του ανθρωπου και των αλλων ζωων οπως και να το κανουμε.

Δημοσ.

ο μεσος ανθρωπος μπαινει στο σουπερ μαρκετ και εχει μια τεραστια ποικιλια τροφιμων διαθεσιμη προς καταναλωση.

Άμα έχεις χρήματα τρως. Το θεμα δεν είναι αν είμαστε "καλύτεροι" από την τσούχτρα αλλά τι σκατά μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν είδος για εμάς και τους λιγότερο "δυνατούς".

Δημοσ.

Άμα έχεις χρήματα τρως.

Έχεις πάντα όμως την επιλογή να γίνεις αγρότης και να ζεις αποκλειστικά από την παραγωγή σου, έστω οριακά και δύσκολα. Μπορείς να ζήσεις και με βολβούς αν σε ρίξουν στο δάσος. Το ζώο από την άλλη δε μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία με σουπερ μάρκετ και χρήμα.

Το θεμα δεν είναι αν είμαστε "καλύτεροι" από την τσούχτρα αλλά τι σκατά μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν είδος για εμάς και τους λιγότερο "δυνατούς".

Έχεις δίκιο, σ' αυτό το θέμα δυστυχώς πάσχουμε, παρά την εξέλιξη μας σε άλλους τομείς.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις πάντα όμως την επιλογή να γίνεις αγρότης και να ζεις αποκλειστικά από την παραγωγή σου, έστω οριακά και δύσκολα. Μπορείς να ζήσεις και με βολβούς αν σε ρίξουν στο δάσος. Το ζώο από την άλλη δε μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία με σουπερ μάρκετ και χρήμα.

Σύμφωνοι η σύγκριση δεν μου αρέσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...