Lucifer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Θα διαφωνήσω Λουσιφερ, ο άνθρωπος έχει γεννηθεί με την ικανότητα να προσαρμόζει το περιβάλλον και τα resources στις ανάγκες του. Μεμονωμένα λοιπόν ευχαριστώ την εξέλιξη που μου έδωσε εκτός από το fight or flight, την ικανότητα να αντιληφθώ πως το ίδιο fight or flight έχει κι η ύαινα και μπορώ με λίγο προσεγμένες κινήσεις να γείρω την ζυγαριά εκεί που θέλω. Αυτή τη στιγμή ο σκύλος του βενζινάδικου να σου κάνει ντου, θα είναι ντέρμπυ η φάση. Αν θεωρείς πως μπορείς να τρολλάρεις ύαινα με τον μετωπιαίο λοβό σου, ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. 3
flik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Γτπ μωρέ, τίποτε ξεχωριστό ανάμεσα στο να έχεις επίγνωση της ύπαρξης σου κ του σύμπαντος, πως να γιατρεύεις ασθένειες του είδους σου κ άλλων ειδών, το ίδιο με το να γλύφεις το κώλο σου ή να ξύνεσαι ή να τρώς τα κοπρανά σου. Οι σκύλοι, οι γάτες κ τα γελάδια είναι πιο έξυπνα από τον άνθρωπο. Ίδιες απόψεις με μάνα φίλου μου που δεν έχει ιδέα τι είναι το ίντερνετ, κ από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ο κόσμος της είναι μόνο το χωριό που ζει 50+ χρόνια. Και είναι σχεδόν αναφάλβητη. Μάλλον τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θεωρούν τα ζώα πιο έξυπνα... Καταρχάς επίγνωση και συνείδηση μάλλον έχουν και άλλα ζώα. Εννοείται οτι είμαστε πολλές πολλές φορές πιο έξυπνοι απο τα ζώα, αλλιώς θα ήμασταν σε κανα στομάχι λιονταριού τώρα και δε θα συζητούσαμε εδώ. Εγώ απλά ήθελα να πω, πως επειδή η εξέλιξη και η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία, δεν έχει ο άνθρωπος κάτι που τα ξεχωρίζει απο τα ζώα ώστε να μην ανήκει σε αυτά. Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές μας όσο μαθαίνουν τα παιδιά στο δημοτικό του στυλ, ο άνθρωπος έχει ψυχή ενω τα ζώα δεν έχουν, ή ο άνθρωπος έχει λογική ενώ τα ζώα δεν έχουν κτλ.
frenzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτή τη στιγμή ο σκύλος του βενζινάδικου να σου κάνει ντου, θα είναι ντέρμπυ η φάση. Αν θεωρείς πως μπορείς να τρολλάρεις ύαινα με τον μετωπιαίο λοβό σου, ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. Δεν θα πάω να τσακωθώ μαζί της για να μοιραστούμε ένα ψοφίμι. Ξεκινάω ήδη με πλεονέκτημα, πριν ακόμη την συναντήσω.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Έχεις λεφτά για τανκ; Καταλαβαίνεις το πόηντ πίσω από τις χαζές ερωτήσεις μου φαντάζομαι. Η ανθρωπότητα, προφανώς και είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Ο Malthador και ο Lucifer είναι μεζέδες, μεμονωμένα. Εσύ "θα έχεις μυδράλιο", η ύαινα έχει γεννηθεί με σαγόνια που τσαλακώνουν λαμαρίνα. Ωραία, έστω κι έτσι, ο άνθρωπος έχει γεννηθεί με την ικανότητα της συλλογικότητας (λέμε τώρα) που οδηγεί σε όλα τα υπόλοιπα. Και στην περίπτωση που εξετάζουμε, οδηγεί στο γεγονός ότι αν βρεθούμε απέναντι σε ύαινες, θα είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι. Ή εξαιρετικά άτυχοι, συμβαίνουν κι αυτά.
Lucifer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δε συμφωνώ, αλλά έστω πως έτσι είναι. Ας πούμε μια ύαινα 5 χρονών και δέκα άνθρωποι 5 χρονών; Μας κάνει;
frenzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δε συμφωνώ, αλλά έστω πως έτσι είναι. Ας πούμε μια ύαινα 5 χρονών και δέκα άνθρωποι 5 χρονών; Μας κάνει; Ας πούμε όλοι εναντίον όλων. 1
LongTom Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτή τη στιγμή ο σκύλος του βενζινάδικου να σου κάνει ντου, θα είναι ντέρμπυ η φάση. Αν θεωρείς πως μπορείς να τρολλάρεις ύαινα με τον μετωπιαίο λοβό σου, ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. Οι Μασάι τρολλάρανε αρσενικά λιοντάρια(ένα ζώο +50% του βάρους και δύναμης μια ύαινας) 1on1 ως απόδειξη ενηλικίωσης με ένα μυτερό ματσούκι,έτσι δεν θα απέκλεια τίποτα πριν δω ποιος πολεμάει τι και με τι τρόπο. 2
N3k21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Καταλαβαίνεις το πόηντ πίσω από τις χαζές ερωτήσεις μου φαντάζομαι. Η ανθρωπότητα, προφανώς και είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Ο Malthador και ο Lucifer είναι μεζέδες, μεμονωμένα. Εσύ "θα έχεις μυδράλιο", η ύαινα έχει γεννηθεί με σαγόνια που τσαλακώνουν λαμαρίνα. Μη σκαλώνεις στο μυδράλιο. Είναι δευτερεύον εργαλείο. Το βασικό εργαλείο του ανθρώπου είναι ο σαφώς περισσότερο εξελιγμένος εγκέφαλος (χμ, ίσως και η ύπαρξη αντίχειρα - debatable αυτό όμως), της ύαινας τα σαγόνια. Η ύαινα έχει πλεονέκτημα, αν σε πιάσει. Εσύ ίσως γλυτώσεις γιατί, ανάλογα με το πως θα εκτιμήσεις τη φάση, θα τρέξεις, θα αμυνθείς αν είσαι νταβράντι, θα κρυφτείς, θα σκαρφαλώσεις σε δέντρο. Την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε, αν φυσικά ζήσεις μετά το πρώτο ραντεβού, ενδέχεται να έρθεις με καβάτζα κάποιο όπλο, ή να φέρεις παρέα και να της την πέσετε μπαμπέσικα. Αυτό που κάνει λοιπόν για μένα τον άνθρωπο περισσότερο εξελιγμένο, είναι αυτή του η δυνατότητα να ανακαλεί απ' τη μνήμη του προβλήματα και να τα επεξεργάζεται, έτσι ώστε να τα ξεπεράσει. Η ύαινα, όσες φορές και να στην πέσει, πάλι στα σαγόνια της θα βασίζεται. Αυτή τη στιγμή ο σκύλος του βενζινάδικου να σου κάνει ντου, θα είναι ντέρμπυ η φάση. Αν θεωρείς πως μπορείς να τρολλάρεις ύαινα με τον μετωπιαίο λοβό σου, ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. Ο deesnider πάντως π.χ. αν θυμάμαι καλά, έχει πάρει τέτοιο ντέρμπι. Αντίστοιχα, αν ρίξουν εμένα τον αστικοποιημένο φλώρο δίπλα από μια ύαινα, πιθανόν θα γίνω μεζές. Αν γλυτώσω όμως, θα είμαι προετοιμασμένος την επόμενη φορά, είτε εξοπλιστώ με κάποιο ματσούκι, είτε απλά αποφεύγοντας την περιοχή της ύαινας. Ας πούμε μια ύαινα 5 χρονών και δέκα άνθρωποι 5 χρονών; Μας κάνει; Καταλαβαίνω που το πας αλλά δεν είναι το ίδιο. Εγώ σου λέω το άλλο, βάλε ένα άνθρωπο 5 χρονών με μια ύαινα στην αντίστοιχη ηλικία (μερικών μηνών υποθέτω). Το πιθανότερο είναι το πιτσιρίκι ν' αρχίσει τα παιχνίδια με το κουτάβι και αυτό αντίστοιχα να γλύφει το πιτσιρίκι.
sonyxp Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δε συμφωνώ, αλλά έστω πως έτσι είναι. Ας πούμε μια ύαινα 5 χρονών και δέκα άνθρωποι 5 χρονών; Μας κάνει; Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, δεν μπορείς να πεις : Άνθρωπος 5 χρονών, Ζωο 5 χρονών ==> vs. Όταν ένα ζώο ζει 20 χρόνια, τα 5 είναι το 1/4, άρα μπορείς να το συγκρίνεις με έναν άνθρωπο περίπου στα 25. Αλλά και πάλι τι πιθανότητες έχει ο άνθρωπος να επιβιώσει (μιλάμε χωρίς 3α εργαλεία, σώμα vs σώμα).
Opaiktis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Υπερατού "ζώα VS άνθρωποι" παίζουμε; Ζούγκλα vs Κοινωνία. Δεν έχουμε και πολύ καιρό που βγήκαμε..καταλαβαίνεις.
silverado Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2013 Το ποιο πιθανο θα ηταν σαν πονηρος ανθρωπος να σκοτωσεις ενα αλλο ζωο να του προσθεσεις δηλητηριο και στην πρωτη ευκαιρια να αφησεις την υαινα να πιστεψει οτι σου εκλεψε το γευμα
Lucifer Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Είμαι λίγο κομμάτια, το point μου είναι πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος και εν γένει η φυσιολογία μας, επενδύει στην δυνατότητα εξέλιξης. Δε γεννιόμαστε ούτε με δόντια, ούτε με νύχια, ούτε με τρίχωμα, ούτε με γρήγορη ανάπτυξη. Ακόμα και αυτός ο θλιβερά υπερεκτιμημένος μας εγκέφαλος (έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν ξέρουν να ανοίγουν μπουκάλι με φελό χωρίς ανοιχτήρι) αργεί δραματικά να πάρει μπρος σε ποσόστωση με το προσδόκιμο ζωής μας, ακόμα και όπως το έχουμε επεκτείνει. Ο μέσος ινσόμνιακ, όπως γεννήθηκε, χάνει απέναντι σε μια ύαινα/λιοντάρι/λεοπάρδαλη όπως γεννήθηκε. Αν είχε ματσούκι, μυδράλιο, τανκ, δηλητήριο, άλλους 20 ινσόμνιακ και αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, είναι μια διαφορετική συζήτηση από αυτή που γεννάει αυτό που λέω εγώ. Καληνύχτα.
silverado Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Η μεγαλυτερη δυναμη του ανθρωπου ειναι οι αλλοι ανθρωποι . Δεν χρειαζεται ο καθε ανθρωπος να κανει τα παντα οπως ενα ζωο για να επιβιωσει, αλλα βασιζεται στους υπολοιπους ανθρωπους μεσω τις τεραστιας εξειδικευσης στις δραστηριοτητες. Χιλιες φορες να γυριζαμε τον χρονο πισω, χιλιες φορες παλι ο ανθρωπος θα ηταν ο νικητης στην εξελικτικη διαδικασια . Εμαθε ολες του τις αδυναμιες να τις ξεπερνα μεσω της εφευρετικοτητας του. Απεδειξε οτι εχει ισχυρο αισθημα επιβιωσης και τεραστια προσαρμοστικοτητα. Επικρατησε σε ολες τις περιοχες της γης και ειναι ο μονος που μπορει να αλλαξει τελειως το περιβαλλον συμφωνα με τις απαιτησεις του. Κανενα ζωο δεν συγκρινεται με τον ανθρωπο και κανενα δεν θα ειχε ελπιδα επιβιωσης σε ευθεια αντιπαραθεση με τον συγχρονο ανθρωπο. 1
Derkish Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δηλαδή, για να καταλάβω: Τα "ηλίθια" posts σε άλλο forum είναι ηλίθια επειδή θεωρούν ότι μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή; Ή επειδή θεωρούν ότι υφίσταται ψυχή; Αλήθεια, στον 21ο αιώνα υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει πραγματικά ότι υφίσταται "ψυχή"; Υπάρχει ψυχή... Όχι όπως την ορίζουν οι χριστιανοί,αλλά σαν μορφή ενέργειας. Υπάρχουν και επιστιμονικές αποδείξεις πάνω στο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα