Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σου φταιει ο στρατος, η κατασταση φταιει.

Γιατι ακομα και αν δεν πηγαινες και πες στους 9 μηνες αυτους ησουν ακομα εκει που δουλευες πιστευεις τωρα θα σε πλήρωνε ή δεν θα σε ειχε διωξει (γιατι ειναι δυσκολη η κατασταση οπως ειπε);

Και σιγα την δουλεια...

Αλλοι χασανε με τον στρατο σε αεροπορικες εταιριες προσληψη.

• Like 2
  • Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

+ 1000000000000 σωστος !!!!!!!

μπηκε ο αλλος να μας πει  πως υπηρετησε κ ποσο δυσκολα ηταν τα πραγματα ! κ γω εκανα 19 μηνες τους 11 απο αυτους πιο κολλητα στην τουρκια δε παει ! τι μας νοιαζει ? μιλησε το παλικαρι για παραπονα στον στρατο ? οτι εχασε την δουλεια του σε μια περιοδο κρισης μαλιστα που τα πραγματα ειναι τραγικα μας ειπε! και εχει δικιο ..

βγαινει να μας πει οτι αντρας ειναι υτος που υπηρετει την πατριδα ! το ξερει σημερα πως ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που φτανουν να δινουν αδεια ακομη κ σε αυτους που δεν εχουν ορκιστει ακομη επειδη δεν εχουν να τους ταισουν ??

ελεος ! κ ξανα ελεος .. να τον διαλυσουν τον στρατο αν δε μπορουν να τον συντηρισουν ..

Εγώ δεν είπα ότι γίνεται άντρας όποιος πάει στρατό , αλλά ως άντρας , είναι υποχρέωσή του να πάει , όπως όλοι μας .

Όσοι πολεμήσανε στην Αλβανία ήτανε μισθοφόροι ή επαγγελματικος στρατός / ΕΠΟΠ? Οχι , ο παπους σου και ο παππους μου ήτανε , που ήτανε φαντάρια σαν και μας , και μαλιστα απολυμενα φαντάρια.

Δευτερον , τόνισα με πομπώδη τρόπο , ότι δεν πέρασε άσχημα στον στρατό για να παραπονιέται ότι θα έπρεπε να μην είχε πάει...ενώ άλλοι όπως και εγώ τον ήπιανε απο κάθε τρύπα...

Τριτον , φιλελευθερα άτομα , αν αυτοι την στιμγή μας κάνουνε ντου , τα φαντάρια , οι ΕΠΟΠ , και όλους όσους καλέσουνε (όλους μας) το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τους κρατήσουμε καμια βδομάδα...οπότε ΠΩΣ ακριβώς να τον κάνουμε επαγγελματικό?

Δεν έχουμε κόσμο..................................

το ότι σταματάς την ζωή σου (και την δουλειά σου) , αυτό εξυπακούεται , τι να λεμε τώρα , 9 μήνες χάσιμο χρόνου είναι , δεν μαθένεις τιποτε ουσιαστικο , μια φορά κάνεις βολή , και μετά καλα σκοπέτα.....!!!!!

Δεν μπορώ όμως την κλάψα και το να κατηγορεί τον στρατό ( παρεπιπτόντως τον μισώ τον στρατό και καθετί χακί....) , για το ότι δεν τον πήρε το αφεντικό του πίσω....η λογική αυτή με σκοτώνει.............!!!!!!!!!!

Και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι "καταγγέλει" το τύπος....

Δεν καταλαβαίνει ότι ο τύπος απλά τον εκμεταλλευτηκε? Φταίει ο στρατός που είναι υποχρεωτικός για κάθε άρρεν? Ας πήγαινε αργότερα , ή νωρίτερα να είχε τελειώσει , για να μην χρειαστεί να διακόψει την δουλειά του....

ε μα πια....αν κατηγορείτε τον στρατό , κάντε το τουλάχιστον για τους σωστους λόγους.........!!

Δημοσ.

Εσυ εχασες 9 μηνες μονο, αλλοι καποτε εχαναν 30+ μηνες απο την ζωη τους.

Υπηρχαν προοπτικες ομως τοτε.

Έβγαινες και 2 χερια να χες δούλευες. Δύο (2) και τρείς (3) δουλειες. Δεκαετία του 80' που ηταν ψηλα ο καπιταλισμός έκτιζες και ένα σπιτακι

Αν τα χες χασει τα χερια σου ναι δεν δουλευες...Επίσης βγήκαν με διπλώματα 3ης κατηγορίας, διαβιβαστές πήγαν στον ΟΤΕ και κάποιοι μάγειρες.

• Like 2
Δημοσ.

Еίναι άδικο επειδή εσύ πας στρατό και δεν πάει η αδερφή σου.

Γιατί εσύ πρέπει να πας στρατό ενώ δεν πάει ο Ελβετός ή ο Γάλλος.

Αν ειχανε και αυτοι εχθρους γυρω γυρω και αυτοι θα πηγαιναν. Τι να κανουμε αφου εχουμε τοσους "εχθρους" γυρω γυρω. 

Δημοσ.

το πιο ευκολα πραγμα αυτα τα χρονια ειναι να παρεις μονιμη απαλαγη στρατου ή να περασεις καλα με τις χορηγίες.

γι αυτο μην κλαιγεστε σε φορουμς για το τι παθατε στο στρατο.το ξερατε απο πριν οτι θα λιωνατε.

αντι να εχει καθε περιοχη στρατοπεδο-ξηρας- θα μπορουσαν να μειωθουν κ αλλο και να 'συμαζευτουν' αλλα οι μιζες και οι τοπικες πιεσεις υπαρχουν ακομη και σημερα.

υ.γ. δεν υπαρχει πολεμος εν ετη 2013 οπως παλια με σπαθια και οπλα και γιουρια

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διάβασα τα περισσότερα ποστς λόγω χρόνου. Όμως 2 παρατηρήσεις:

1 Ο στρατός σου φταίει που δεν βρίσκεις δουλειά. Όπως είπες η εταιρία που σε είχε έχει δυσκολίες. Και γιαυτό ο στρατός φταίει; Κοίταξε μην φτάσεις 70 χρονών άνεργος και κατηγορείς ακόμα τον στρατό.

2 Μισθοφορικός στρατός. Εντάξει έστω ότι αύριο γίνεται μισθοφορικός. Αν σου λέγανε ότι γιαυτό από αύριο θα πρέπει να πληρώνεις 100 ευρώ το μήνα επιπλέον τι θα έλεγες; Μέσα;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ υπαρχει-υπηρχε πολεμος χωρις μισθοφορικο στρατο....π.χ. academi blackwater

ειναι για να αποφευγουν  "εγκληματα πολεμου"  και για κινησεις ακριβειας.

επιπλεον δεν θα σε ρωτησουν αν θα τους νοικιασουν!!!

http://www.onalert.gr/stories/oi-9-megalyteroi-idiwtikoi-stratoi-ston-kosmo

http://www.eurogendfor.org/ made in europe-usa

“ Αναλαμβανουμε υπευθυνα την προστασια κυβερνητικων αξιωματουχων & τη φρουρηση στρατηγικων σημειων.- αναλαμβανουμε αποστολες: προστασια μεταφορων συνοδειας
Παρεχουμε αμεση καλυψη καιριων θεσεων σε θεματα εθνικης ασφαλειας προκειμενου να ενισχυσει την αμυνα της χωρας. - ενισχυουμε τις ενοπλες δυναμεις σε αποστολες εκτος συνορων- υποστηριζουμε δυναμικα στην καταπολεμηση της τρομοκρατιας σε ολο τον κοσμο & ενισχυουμε τις προσπαθειες του κρατους για την εξαλειψη της.
Υπηρεσια προστασιας μαρτυρων προγραμμα προστασιας μαρτυρων)
Υπηρεσια εθνικης ασφαλειας (προγραμμα πρακτορων)
Υπηρεσια γενικων παρακολουθησεων
Υπηρεσια ερευνας & διασωσης (ομαδα ειδικων τακτικων & διασωσεων)
Υπηρεσια διωξης- υπηρεσια αντιτρομοκρατικης
Υπηρεσια τοπικης ασφαλειας
Υπηρεσια ηλεκτρονικου πολεμου
Υπηρεσια διαχειρισης ομηριας
Υπηρεσια εξουδετερωσης εκρηκτικων μηχανισμων” !!!>>

δεν ειναι τοσο στοκοι να νομιζουν οτι ο στρατιωτης των 1000ε-2000$ θα παει πολεμο εναντιων εμφυλιων...

εδω δεν παει ο αμερικανος... The U.S. Military Does Not Want To Fight For Al-Qaeda Christian Killers In Syria

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

ΔΕΝ υπαρχει πολεμος χωρις μισθοφορικο στρατο....π.χ. blackwater

ειναι για να αποφευγουν τα "εγκληματα πολεμου"  και κινησεις ακριβειας.

μιλάς για τις πλούσιες χώρες; 

επίσης πώς δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς μισθοφορικό στρατό; 

τόσοι πόλεμοι που έγιναν στην ιστορία με μισθοφόρους έγιναν; η ελλάδα με μισθοφόρους διπλασιάστηκε; 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ οι κυβερνώντες φταίνε... απλά λυπάμαι για όλους εμάς τη νέα γενιά που την πληρώνουμε για ένα κάρο μ....ς των προηγούμενων γενιών. Άραγε αναρωτιέμαι άν όλοι εμείς κατέβουμε στις εκλογές δεν ψηφίσουμε αυτούς που βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο και κυρίως τα δύο κόμματα που ήτανε πάντα στην εξουσία... δεν θα αλλάξει κάτι?

Γιατί φάγανε φάγανε φάγανε και ακόμα τρώνε ! Και όλα αυτά φταίνε οι γονείς μας και παπούδια μας που βλέπουνε ότι τους κόβουν τα πάντα και εκεί ακόμα ψηφίζουνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 

Συγκεκριμένα στην γειτονιά μου είναι τύπος που του έχουνε κόψει την σύνταξη και πήγε και ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ήτανε και στις εκλογές του πασοκ για τον αρχηγό του(τον είχαμε δει σε τοπικό κανάλι).

Προς ΝίκοΚαλλιθέα: Φίλε μου όταν ο πατέρας που πήγε στρατό μετά από 27 μήνες που υπηρέτησε βγήκε και σε δύο μέρες βρήκε δουλειά γιατί ο στρατός του προσέφερε δουλειά έμεσα μέσα από αυτό που έκανε στον στρατό. Και γενικά ο στρατός με το που τελείωνες σου έδινε ευκαιρίες τώρα μόνο απογοητεύσεις... για αυτό και τρελένομαι. Το ξέρω ότι μπορεί να απολυόμουνα αν δεν πήγαινα στρατό και συνέχιζα...αλλά τουλάχιστον τώρα λές και αν δεν πήγαινα στρατό?

Αυτο ακριβώς ειπα και στο πρωτο μου ποστ, το θεμα δεν ειναι ο στρατος αλλά άλλα πράγματα, που αν τα γραψω εδω σίγουρα θα φαω Βαν.

Οσο για το πρώτο σκέλος της απάντηση σου νομίζω οτι η κατάσταση συνεχίζετε, δεν βλεπω και καμια αλλαγή, παλια ψηφιζαν τα συγκεκριμένα κόμματα αλλα οι περισσότεροι απο αυτούς είτε γέρασαν και δεν πανε να ψηφίσουν ειτε πέθαναν και αντικαταστάθηκαν απο τις ψήφους της νεας γενιάς και ακολουθούν ακριβώς τα ιδια βήματα.

Ενα πρόσφατο παράδειγμα ειναι οι περσινές εκλογές που εν μέσω μνημονίων λιτότητας, οι σημερινοί ψηφοφόροι έδωσαν την τρέχουσα λύση χαχααααα,  και αν ψάξεις οχι μακρια, εδω στο φορουμ, θα διαπιστώσεις ότι και πολλοί (δεν ξερω βέβαια την ηλικία τους αλλα την φαντάζομαι) έγραφαν τοτε οτι "εγω δεν παω να ψηφίσω, θα παω για μπάνιο"

Κάθε λαος εχει την κυβέρνηση που του αξίζει, αυτα φιλε μου

Και για να ελαφρύνουμε λιγο την κατάσταση ενα ανεκδοτάκια

Στο σχολείο η δασκάλα μου έλεγε: "πρόσεχε γιατί ένα κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη σου την σύνταξη"

ε μετά από 40 χρόνια κατάλαβα τι ήθελε να πει ! ! !

• Like 1
Δημοσ.

προς topic starter: αδερφέ θα μπορούσες να πας φαντάρος πριν κάνεις την πρακτική σου, απλά πράγματα και δεν θα χρειαζόταν να κράζεις κανέναν τώρα.

υ.γ. μάλον θα έκραζες το αφεντικό σου που σε εκμεταλλεύτηκε και δε σε προσέλαβε με πρόσχημα(?) την κρίση.

Δημοσ.

προς topic starter: αδερφέ θα μπορούσες να πας φαντάρος πριν κάνεις την πρακτική σου, απλά πράγματα και δεν θα χρειαζόταν να κράζεις κανέναν τώρα.

υ.γ. μάλον θα έκραζες το αφεντικό σου που σε εκμεταλλεύτηκε και δε σε προσέλαβε με πρόσχημα(?) την κρίση.

Και εδώ συμβάλουνε οι γονείς που τους άκουσα και έκανα πρακτική πριν τον στρατό...βλακεία μου μεγάλη αλλά είπα να μην το παίξω πειρατής και να κάνω το δικό μου και να κουμαντάρω το μέλλον μου....

Δημοσ.

Μερικες παρατηρησεις:

-9 μηνες εντελως χαμενοι απο την ζωη ημων ειναι πααρα πολλοι.  Το οτι παλια κανανε 24 η 30 μηνες στρατο

ειναι παντελως αδιαφορο, "παλια" υπηρχε και μεσαιωνας, δουλοι και αλλα πολλα αλλα η ανθρωποτητα ενιοτε

προοδευει...

-Εκτος λιγων εξαιρεσεων στον στρατο δεν εισαι στρατιωτης αλλα ενας ουσιαστικα αμισθος κλητηρας του

ελληνικου δημοσιου.

-Οσοι το παιζετε Ραμπο λουζωντας με ομορφα προσωνυμια (γιωταδες, μαμακηδες) τους αλλους που αντιδρουν

σε μια στρατιωτικη θητεια στα πλαισια της οποιας το τελευταιο πραγμα που γινεται ειναι στρατιωτικη εκπαιδευση

ειστε συνηθως αμορφωτοι, πασχετε απο μικροφαλια και η ζωη σας ειναι εξαιρετικα θλιβερη.

-Αλλο αγαπω την πατριδα μου αλλο αγαπω τον στρατο και τους καραβαναδες.

-Πρεπει να ανοιξει μια συζητηση μεταρρυθμισης του στρατου, να δουμε τι ενοπλες δυναμεις θελουμε, ποσο θα

μας κοστισει και ποσους χαμενους μηνες θα φορτωθει εκαστος.

ΥΓ. Νομιζω για να ειμαστε δικαιοι οτι την δουλεια σου την εφαγε η υφεση που δυσκολευει παααρα πολυ

το θεμα εργασια. Αν η χωρα πχ ειχε οικονομικη αναπτυξη θα εβρισκες καποια αλλη ευκαιρια για απασχοληση.

• Like 14
Δημοσ.

οχι δεν με εκανε αντρα

με εκανε πιο υπευθυνο...

σου ανατεθοταν μια δουλεια...ηξερες οτι αν δεν την εκανες εμπλεκες...

αρα σκεφτοσουν τροπο να την κανεις..και με τον πιο βελτιστο/ξεκουραστο/κλπ τροπο...

βεβαια νταξ αν ο αλλος δεν γουσταρει να "εξελιχθει" σαν προσωπικοτητα...δεν θα το κανει ουτε στον αρη να τον στειλουν.

Σε ποιον στρατό πήγες εσύ;

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όλοι προσπαθούσαν να λουφάρουν, να βάλουν βύσμα και να δουλέψουν όσο λιγότερο γίνεται. Αυτούς ακριβώς επιβράβευε ο στρατός και όχι τους εργατικούς και τίμιους.

Επίσης οι δουλειές του στρατού ήταν όλες για το φαίνεσθαι... χωρίς καμία ουσία απλά προχειροδουλειές για να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις του εκάστοτε ανωτέρου.

• Like 9
Δημοσ.

Λοιπόν

Δεν σου φταίει ο στρατός επειδή δεν σε ξαναπήρε ο τύπος στήν δουλειά.Και να μην πήγαινες κάν,μετά την λήξη της πρακτικής,ούτε πάλι νομίζω ότι θα σε έπαιρνε..

Το ότι ήσουν διαφορετικός από τους άλλους και καλύτερος(προφανώς αυτός το έλεγε αυτό) ήταν γιατί του έβγαζες όλη την δουλειά χωρίς να του κοστίζεις λεφτά

Ήξερε ότι θα φύγεις στρατό κ σε κράτησε μαύρα. κ πάλι κερδισμένος ήταν(άλλωστε τόση δουλειά του είχες βγάλει..)

Είσαι νέος στην αγορά εργασίας κ ρίχνεις ευθύνες εκεί που δεν πρέπει..

Θα μάθεις!

• Like 1
Δημοσ.

Μα δε καταλαβαίνω αν βάλεις ότι πέρασες σε μια σχολή δε γίνεται να μη πας φαντάρος; Και μετά κάνεις και μεταπτυχιακά κλπ κλπ ε και πας στα 30 φαντάρος! Ο,τι πρέπει!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...