mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό που πιστεύω για το άτομο σου είναι ότι είσαι από τα άτομα που μπήκανε στρατό και χαλάσανε 300 ώρες από την ζωή τους φυλάζοντας ένα βουνό και κοιτάζοντας μέσα στο στρατόπεδο για να έρθει ο εφοδεύοντας. Έκανα και εγώ 40 υπηρεσίες εντός στρατοπέδου (σκοπιές περίπολα κ.λ.π.) αλλά υπήρχανε και άλλοι σε χειρότερη μοίρα και άλλοι σε καλύτερη μοίρα από εμένα. Ευτυχώς η εμπειρία μου στο στρατό ήτανε καλή για την δουλειά δυστυχώς όμως είδα και τα πράγματα πώς δουλεύουνε στο δημόσιο και πώς γίνονται κλεψιές. Και μην ξεχνάμε ότι ο στρατός είναι ένα μέσο αυτή την στιγμή που μειώνει την ανεργία. Την εκάστοτε βλακεία που βγάζουνε ότι θα αυξηθεί ο στρατός , μπαίνουνε πολλοί με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεργία! Όλα μου φταίνε μπήχτη...(ωραίο όνομα να το χαίρεσαι), δεν μπορώ όμως να ανεχτώ το πώς ένα ανώφελο για την ζωή σου πράγμα σου χαλάει την ζωή!Και στον φίλο που παρεξηγήθηκε από πάνω ήμουνα Κύπρο και έκανα 3 και μισή μήνες να δω τους δικούς μου και την κοπέλα μου όχι όπως οι περισσότεροι που βάζουνε μέσο και κάθονται σπίτια τους. Επίσης με πήγαινε και εμένα 5 και 6 με 1... 1. κυπρο = καλα φραγκα...καπου εδω κανεις την παπια 2. μην αρχιζεις να φλωριαζεις... ακους εκει 3,5 μηνες χωρις την μαμακα και τον μπαμπακα...ελα ελα...βρες ενα ζευγαρι (ξερεις τι ζευγαρι) 3.και μενα 5-6 με 1 με πηγαινε..αλλα τα πρωτα νουμερα ειναι σε βδομαδες σταματα το κλαμα..ο στρατος εχει την χρησιμοτητα του (αλλη απο αυτη που επρεπε να χει ...) ..δεν σου φταιει στην ανεργια..τουλαχιστον τοσο οσο θες να νομιζεις
panosno1com Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 καλα κανουν και τον εχουν υποχρεωτικο τον στρατο. αυτο που με χαλαει ειναι οτι σε αφηνουν να παιρνεις αναβολες και @@διες μεχρι πουθ φτανεις 22-23-24 εχεις μια σχεση , εχεις βρει μια δουλεια κτλ και τοτε πρεπει να πας και να τα αφησεις ολα στην μεση. κανονικα θα επρεπε με το που πας 18 ΤΕΛΟΣ μπαινεις μεσα , κανεις την θητεια σου και μετα κανε οτι θες με την ζωη σου. θα μπορουσε απλως να σε "εκμεταλλευτει" σε καποιο ποστο της πολιτικης σου ζωης που εχεις σπουδασει ή αποκτησει πχ αρτοποιος , μαγειρας , πληροφορικαριος,φυσικος-μαθηματικος-χημικος αλλα που..!! Τουλαχιστον να μη νιωθεις χαμενο χρονο. Δεν εννοω να μη κανεις τιποτα , αφου ως τελευταιος τροχος της αμαξης εισαι,απλως απ το να καθεσαι να βαφεις τοιχους αμα δεν εισαι μπογιατζης, ας σε βαζανε καπου που ειτε θελεις ειτε μπορουσες να αποδωσεις εστω κ λιγο Εξαλλου και τωρα αμα περασεις σε μια σχολη , μπορεις να γραφτεις,να κανεις παυση σπουδων προσωρινη [για να μη "χασεις το εξαμηνο] και να πας φανταρος!
rounsmith Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 1. κυπρο = καλα φραγκα...καπου εδω κανεις την παπια 2. μην αρχιζεις να φλωριαζεις... ακους εκει 3,5 μηνες χωρις την μαμακα και τον μπαμπακα...ελα ελα...βρες ενα ζευγαρι (ξερεις τι ζευγαρι) 3.και μενα 5-6 με 1 με πηγαινε..αλλα τα πρωτα νουμερα ειναι σε βδομαδες σταματα το κλαμα..ο στρατος εχει την χρησιμοτητα του (αλλη απο αυτη που επρεπε να χει ...) ..δεν σου φταιει στην ανεργια..τουλαχιστον τοσο οσο θες να νομιζεις Δεν διάλεξα να πάω κύπρο όμως και ούτε ήθελα να πάω... μην αγχώνεσαι έφαγα και 20-1 και 18-1 εμπλοκή στην κύπρο οπότε... Σίγουρα θες να τρολλάρεις... δηλαδή εσένα ο στρατός σε έκανε άντρα με το να φυλάς τα βουνά για 800 ώρες και να κοιτάς εντός στρατοπέδου πότε θα έρθει ο εφοδεύοντας! γιατί αν κοίταγες έξω ενώ ερχόντανε ο εφοδεύων σε εμάς έριχνε τουλάχιστον 5Κ γιατί δεν κάναμε αναγνώριση κ.λ.π. Στρατός =παράνοια... λίγα πράγματα μου έμαθε στην ζωή μου ,ευτυχώς πολλά για την δουλειά μου! 2
N3k21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μάγκες, μην πιάσουμε όμως γενική συζήτηση περί Στρατού, υπάρχει σχετικό thread για να γράψουμε τις εμπειρίες μας στο χακί.
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 οχι δεν με εκανε αντρα με εκανε πιο υπευθυνο... σου ανατεθοταν μια δουλεια...ηξερες οτι αν δεν την εκανες εμπλεκες... αρα σκεφτοσουν τροπο να την κανεις..και με τον πιο βελτιστο/ξεκουραστο/κλπ τροπο... βεβαια νταξ αν ο αλλος δεν γουσταρει να "εξελιχθει" σαν προσωπικοτητα...δεν θα το κανει ουτε στον αρη να τον στειλουν. 3
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Еίναι άδικο επειδή εσύ πας στρατό και δεν πάει η αδερφή σου. Γιατί εσύ πρέπει να πας στρατό ενώ δεν πάει ο Ελβετός ή ο Γάλλος. γιατί δεν απειλούνται όπως εμείς (ελβετία) και γιατί είναι πλούσιες χώρες και μπορούν να έχουν επαγγελματικό (γαλλία) παρόλα αυτά υπάρχουν ανεπτυγμένες χώρες με υποχρεωτική θητεία όπως η Δανία ,η Νορβηγία και η Αυστρία QFE. Το κράτος θα έπρεπε να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των στρατεύσιμων, όπως και οποιουδήποτε άλλου εργαζομένου αναγκάζεται να αποχωρήσει προσωρινά από την εργασία του (π.χ. έγγυες γυναίκες, μητέρες με βρέφη, άτομα με προβλήματα υγείας). για ένα χρόνο δε μπορείς να απολυθείς αν έχεις διακόψει αναβολή για να μπεις φαντάρος και έχεις ενημερώσει το αφεντικό σου για αυτό δε γίνεται απλά, είχε πάει να το κάνει ένας σε άτομο με το οποίο υπηρετούσα μαζί και τελικά πήρε τα 3 και αναγκάστηκε να τον κρατήσει υπάρχει σχετικός νόμος και από όσο ξέρω και από άλλες περιπτώσεις τηρείται αν μιλάμε για πρακτική κανείς δε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι μετά το πέρας της πρακτικής θα σε κρατούσε και δε θα έπαιρνε άλλον τσάμπα πρακτικάριο 1
MauMaus Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν νομίζω να σε ρώτησε κάποιος για το πως σου φάνηκε η θητεία σου στον στρατό και πως θα ήθελες να ήταν γενικά. Είσαι εντελώς off topic. + 1000000000000 σωστος !!!!!!! μπηκε ο αλλος να μας πει πως υπηρετησε κ ποσο δυσκολα ηταν τα πραγματα ! κ γω εκανα 19 μηνες τους 11 απο αυτους πιο κολλητα στην τουρκια δε παει ! τι μας νοιαζει ? μιλησε το παλικαρι για παραπονα στον στρατο ? οτι εχασε την δουλεια του σε μια περιοδο κρισης μαλιστα που τα πραγματα ειναι τραγικα μας ειπε! και εχει δικιο .. βγαινει να μας πει οτι αντρας ειναι υτος που υπηρετει την πατριδα ! το ξερει σημερα πως ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα που φτανουν να δινουν αδεια ακομη κ σε αυτους που δεν εχουν ορκιστει ακομη επειδη δεν εχουν να τους ταισουν ?? ελεος ! κ ξανα ελεος .. να τον διαλυσουν τον στρατο αν δε μπορουν να τον συντηρισουν ..
kage Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 παληκαρι σορρυ που θα στο πω αλλα δεν ειχες δουλεια. απλα σε χρησιμοποιουσε αφου ησουν τσαμπε . στην πρακτικη δεν πληρωνεσε απο προγραμματα μεσω τει/αει? και επειδη φανταζομαι οτι ακομη και τα 200-300ε σου φταναν πηγαινε σε κανα πλαισιο θα χουν θεση για τετοιο μισθο 4
N3k21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 υπάρχει σχετικός νόμος και από όσο ξέρω και από άλλες περιπτώσεις τηρείται Ναι, έχω ακούσει για τον συγκεκριμένο νόμο. Άλλωστε λόγω αυτού φαντάζομαι πολλοί εργοδότες απαιτούν εξαρχής να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις. Απλά στην Ελλάδα του 2013 είναι λίγο "γκρίζα" τα πράγματα. Για παράδειγμα συχνά "προσλαμβάνεσαι" δοκιμαστικά στα μαύρα, με υποσχέσεις για νόμιμη πρόσληψη αργότερα. Θα μου πεις, ας μην πήγαινες να δουλέψεις έτσι. Έλα όμως που πλέον πολλοί έχουμε ανάγκη από οποιαδήποτε εργασία. Όπως και να το δεις, πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να πάρουν μπρος. Συμφωνούμε κατα τ' άλλα. 1
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 ναι βρε μαζί σου σε αυτά που λες, αλλά αν κάποιον τον έχουν πάρει με όλα τα χαρτιά και όλες τις τιμές (και όχι με τις σημερινές γκριζότητες ή μαύρα) δε γίνεται με τίποτα να τον απολύσει αυτός που ανέφερα σαν παράδειγμα από τη μονάδα μου ήταν κωλοπαίδι κιόλας και δεν τον είχε ενημερώσει ότι φεύγει να κάνει το αφεντικό τα κουμάντα του, αλλά μια μέρα σηκώθηκε κι έφυγε και τον άφησε ξεκρέμαστο μετά παρόλο που ήθελε να τον απολύσει δεν μπορούσε. από όσο ξέρω προσπάθησε να του κάνει τη ζωή δύσκολη μόλις γύρισε και μάλλον μετά το χρόνο τον απέλυσε (και καλά θα του έκανε γιατί όπως είπα ήταν γενικά κωλοπαίδι), αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι μόλις βγήκε επέστρεψε στη δουλειά του και γελούσαν και τα αυτιά του που πέρασε το δικό του 1
forgotten Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 ωραιος τιτλος αλλα ο στρατος δεν νομιζω να ναι η αιτια ,και σιγουρα οχι η λυση να καταργηθει εγω εκανα 25 μηνες υπηρεσια οποτε αν το βλεπα ετσι θα λεγα οτι εχασα καθε ευκαιρια αξιοπρεπους εργασιας γιατι αν τελειωνα 2 χρονια προτυτερα το πανεπιστημιο θα χα ηδη εργασια αλλα με προλαβε η κριση κλπ. οχι το προβλημα εγκειται σε βαθυτερα αιτια ,η οικονομικη κριση θα ελεγα ειναι ενα απο αυτα ,και φυσικα οτι ακομα ψηφιζουμε τα ιδια προσωπα που ανακυκλωνονται εδω και καιρο ειναι καρεκλοκενταυροι... η αγορα εργασιας λογω της ανεργιας εχει καταντησει οικτρη,οι μισθοι ειναι χωμα και οι εργασιακες συνθηκες ολο και χειροτερευουν,απορω γιατι γιορταζουμε ακομα την εργατικη πρωτομαγια μια και οτι κερδηθηκε καταργησανε
N3k21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 ναι βρε μαζί σου σε αυτά που λες, αλλά αν κάποιον τον έχουν πάρει με όλα τα χαρτιά και όλες τις τιμές (και όχι με τις σημερινές γκριζότητες ή μαύρα) δε γίνεται με τίποτα να τον απολύσει. Μα δε διαφωνούμε! Απλά βάζω άλλη μια παράμετρο στην κουβέντα, επειδή καλώς ή κακώς, η μαύρη εργασία είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια σε καμία περίπτωση πως οι εργαζόμενοι στα μαύρα αποτελούν πλειοψηφία. Υπάρχουν και αυτοί όμως.
GoDRiC- Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ λόγω σπουδών και έχοντας φύγει εξωτερικό, θα μπορούσα να πάω στρατό στα 29-30 πχ; 'Η όποτε σου πουν πας αναγκαστικά;
rounsmith Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ λόγω σπουδών και έχοντας φύγει εξωτερικό, θα μπορούσα να πάω στρατό στα 29-30 πχ; 'Η όποτε σου πουν πας αναγκαστικά; Μπορείς αν προσκομίσεις δικαιολογητικά κ.λ.π μην αμελήσεις γιατί το πρόστιμο είναι μεγάλο(7 χιλιάρικα...). παληκαρι σορρυ που θα στο πω αλλα δεν ειχες δουλεια. απλα σε χρησιμοποιουσε αφου ησουν τσαμπε . στην πρακτικη δεν πληρωνεσε απο προγραμματα μεσω τει/αει? και επειδη φανταζομαι οτι ακομη και τα 200-300ε σου φταναν πηγαινε σε κανα πλαισιο θα χουν θεση για τετοιο μισθο Δεν με χρησιμοποιούσε εδώ ήτανε η διαφορά... είχε και άλλα άτομα για πρακτική ενώ ήμουνα εκεί που πραγματικά δεν τους ενδιέφερε γιατί ήξεραν ότι είναι για πρακτική εγώ απλά είμαι εργατικός και ήθελα να δείξω τον καλό μου ευατό για να με κρατήσει στην δουλειά. Μόλις τελειώσα την πρακτική για τον επιπλέον χρόνο που δούλεψα μου έδωσε κάποια λεφτά...μαύρα μεν αλλά δεν παραπονέθηκα όπως άλλωστε ο καθένας θα έκανε στην θέση μου μέσα σε αυτή την κρίση και μου έταξε δουλειά μόλις τελιώσω και στις άδειες μου που τον συναντούσα επέμενα να περάσω μόλις τελειώσω στρατό αλλά μόλις τελείωσα ήτανε δύσκολα τα πράγματα! Έχω ρωτήσει παντού στην περιοχή μου αλλά πουθενά έχω δώσει βιογραφικά έχω πάρει τηλέφωνα και περιμένω τώρα... και φίλε το κάνεις πολύ υποτιμητικό που λες για 200-300 ευρώ... φαντάζομαι είσαι από εκείνους που 200-300 ευρώ τα υποτιμάνε και απλά κάθονται και δεν κάνουν τίποτα. Απλά δεν θέλω να εξαρτιέμαι από τους δικούς μου είμαι 25 χρονών...
Προτεινόμενες αναρτήσεις