Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-9 μηνες εντελως χαμενοι απο την ζωη ημων ειναι πααρα πολλοι.  Το οτι παλια κανανε 24 η 30 μηνες στρατο

ειναι παντελως αδιαφορο, "παλια" υπηρχε και μεσαιωνας, δουλοι και αλλα πολλα αλλα η ανθρωποτητα ενιοτε

προοδευει...

Όπως έχω γράψει και στο thread "Στρατός", θεωρώ χαμένο χρόνο την παράταση των σπουδών μου, όλα εκείνα τα εξάμηνα που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, ανικανότητας καθηγητών, υποχρηματοδότησης των σχολών, προσωπικών μαλακισμένων επιλογών κ.λ.π.

Ρωτάω στα ίσα, όσοι είστε κατά της υποχρεωτικής θητείας, όσο μπουρδέλο κι αν είναι αυτή, είστε ή είσασταν φοιτητές; Τελειώνετε/τελειώσατε τις σπουδές σας στα προβλεπόμενα 4 χρόνια; Τι έφταιξε που παρατάθηκαν οι σπουδές σας;

-Εκτος λιγων εξαιρεσεων στον στρατο δεν εισαι στρατιωτης αλλα ενας ουσιαστικα αμισθος κλητηρας του

ελληνικου δημοσιου.

Δεκτό. Τι φταίει όμως γι' αυτή την κατάσταση; Ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας;

-Οσοι το παιζετε Ραμπο λουζωντας με ομορφα προσωνυμια (γιωταδες, μαμακηδες) τους αλλους που αντιδρουν

σε μια στρατιωτικη θητεια στα πλαισια της οποιας το τελευταιο πραγμα που γινεται ειναι στρατιωτικη εκπαιδευση

ειστε συνηθως αμορφωτοι, πασχετε απο μικροφαλια και η ζωη σας ειναι εξαιρετικα θλιβερη.

Προσωπικά δεν κράζω όσους αντιδρούν στην υποχρεωτική θητεία για λόγους συνειδήσεως. Κράζω αυτούς που συνέβαλαν στο να καταντήσει αυτό που είναι σήμερα, τους πραγματικούς φλώρους, γιωτάδες και μαμάκηδες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν βύσματα και γλύψιμο για να ευνοηθούν εις βάρος των υπόλοιπων στρατευσίμων, ειδικά αν βάφτισαν αυτή τους τη φλωρία "ιδεολογία". Αντί να βάλουν βύσμα, ας αντιτάσσονταν στο θεσμό δηλώνοντας αντιρησίες συνείδησης, όποιες συνέπειες και αν είχε αυτή τους η πράξη.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι για σφαλιάρες, τα ίδια έκαναν και ως φοιτητές, τα ίδια κάνουν και στην αγορά εργασίας. Καμία λύπηση, κανένας σεβασμός.

Υπάρχουν και οι δύο περιπτώσεις.

-Αλλο αγαπω την πατριδα μου αλλο αγαπω τον στρατο και τους καραβαναδες.

Άλλο αγαπώ το Στρατό, άλλο τον θεωρώ αναγκαίο κακό, άλλο πιστεύω πως έχει και θετικά, άλλο αγαπώ τους καραβανάδες.

-Πρεπει να ανοιξει μια συζητηση μεταρρυθμισης του στρατου, να δουμε τι ενοπλες δυναμεις θελουμε, ποσο θα

μας κοστισει και ποσους χαμενους μηνες θα φορτωθει εκαστος.

Συζήτηση από ποιούς; Από εμάς ή από τους κυβερνώντες;

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Еίναι άδικο επειδή εσύ πας στρατό και δεν πάει η αδερφή σου.

Γιατί εσύ πρέπει να πας στρατό ενώ δεν πάει ο Ελβετός ή ο Γάλλος.

Άκυρο, στην Ελβετία υπάρχει υποχρεωτική θητεία.

Αυτό που πιστεύω για το άτομο σου είναι ότι είσαι από τα άτομα που μπήκανε στρατό και χαλάσανε 300 ώρες από την ζωή τους φυλάζοντας ένα βουνό και κοιτάζοντας μέσα στο στρατόπεδο για να έρθει ο εφοδεύοντας. Έκανα και εγώ 40 υπηρεσίες εντός στρατοπέδου (σκοπιές περίπολα κ.λ.π.) αλλά υπήρχανε και άλλοι σε χειρότερη μοίρα και άλλοι σε καλύτερη μοίρα από εμένα. Ευτυχώς η εμπειρία μου στο στρατό ήτανε καλή για την δουλειά δυστυχώς όμως είδα και τα πράγματα πώς δουλεύουνε στο δημόσιο και πώς γίνονται κλεψιές. 

Και μην ξεχνάμε ότι ο στρατός είναι ένα μέσο αυτή την στιγμή που μειώνει την ανεργία. Την εκάστοτε βλακεία που βγάζουνε ότι θα αυξηθεί ο στρατός , μπαίνουνε πολλοί με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεργία!

Όλα μου φταίνε μπήχτη...(ωραίο όνομα να το χαίρεσαι), δεν μπορώ όμως να ανεχτώ το πώς ένα ανώφελο για την ζωή σου πράγμα σου χαλάει την ζωή!Και στον φίλο που παρεξηγήθηκε από πάνω ήμουνα Κύπρο και έκανα 3 και μισή μήνες να δω τους δικούς μου και την κοπέλα μου όχι όπως οι περισσότεροι που βάζουνε μέσο και κάθονται σπίτια τους. Επίσης με πήγαινε και εμένα 5 και 6 με 1...

Ήσουνα σύνταγμα, αν ήσουν 318 ως 322 σε ξέρω σίγουρα. Τον Νίκα που έγραφε μαύρες οθόνες τον θυμάσαι;

Δημοσ.

Ρωτάω στα ίσα, όσοι είστε κατά της υποχρεωτικής θητείας, όσο μπουρδέλο κι αν είναι αυτή, είστε ή είσασταν φοιτητές; Τελειώνετε/τελειώσατε τις σπουδές σας στα προβλεπόμενα 4 χρόνια; Τι έφταιξε που παρατάθηκαν οι σπουδές σας;

Μηπως ειναι ασχετο το ενα με το αλλο? Και εν τελει επιλογη σου ειναι να εισαι φοιτητης σε μια χωρα που ξερεις οτι

παιζουν καταληψεις και ολο το λοιπο καρναβαλι οπως επιλογη σου ειναι να τα ξυνεις στα φοιτητικα σου χρονια. Δεν

ειναι επιλογη σου να μην πας φανταρος γιατι εχει πολυ αυστηρες κυρωσεις.

Δεκτό. Τι φταίει όμως γι' αυτή την κατάσταση; Ο θεσμός της υποχρεωτικής θητείας;

Ο θεσμος του στρατου γενικοτερα και η εγκεφαλικη καθυστερηση απο την οποια πασχει ενα μεγαλο μερος

των Ελληνων. Δες τι επεισοδια εγιναν σημερα στο Αμυνταιο και θα καταλαβεις...

Προσωπικά δεν κράζω όσους αντιδρούν στην υποχρεωτική θητεία για λόγους συνειδήσεως. Κράζω αυτούς που συνέβαλαν στο να καταντήσει αυτό που είναι σήμερα, τους πραγματικούς φλώρους, γιωτάδες και μαμάκηδες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν βύσματα και γλύψιμο για να ευνοηθούν εις βάρος των υπόλοιπων στρατευσίμων, ειδικά αν βάφτισαν αυτή τους τη φλωρία "ιδεολογία". Αντί να βάλουν βύσμα, ας αντιτάσσονταν στο θεσμό δηλώνοντας αντιρησίες συνείδησης, όποιες συνέπειες και αν είχε αυτή τους η πράξη.

Ο στρατος οπως και το πανεπιστημιο μικρογραφια της αρρωστης κοινωνιας ημων ειναι. Ο γιωτας/βυσμα στο στρατο ειναι

ο αυριανος ευνοοουμενος/κομματοσκυλο που θα χωθει σε καλη θεση και πιθανως να κληθει να μας κυβερνησει κι ολας...

Ομοιως το ιδιο ισχυει και για τα "κομμαντο" στρατοκαυλους που για να καλυψουν την μικροφαλια τους στις παρεες τους

το παιζουν history channel για οσα καταφεραν στην θητεια τους. Ανθρωπος που παινευεται συνεχως για οσα εκανε στο

στρατο και βρηκε στη ζωη του νοημα απο τον στρατο πρεπει να του απαγορευεται η αναπαραγωγη.

Συζήτηση από ποιούς; Από εμάς ή από τους κυβερνώντες;

Σε ολα τα επιπεδα, κοινωνια, κομματα κτλ κτλ. Η αμυνα, η ασφαλεια ειναι κοινωνικο αγαθο και εμεις στηριζομαστε σε

ενα στρατο που δεν εχειμεταρρυθμιστει απο τον εμφυλιο. Η ειναι τοσο τελειος η ειμαστε σαν κοινωνια τοσο ωχαδελφιστες

που δεν ασχολουμαστε.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποιον στρατό πήγες εσύ;

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όλοι προσπαθούσαν να λουφάρουν, να βάλουν βύσμα και να δουλέψουν όσο λιγότερο γίνεται. Αυτούς ακριβώς επιβράβευε ο στρατός και όχι τους εργατικούς και τίμιους.

Επίσης οι δουλειές του στρατού ήταν όλες για το φαίνεσθαι... χωρίς καμία ουσία απλά προχειροδουλειές για να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις του εκάστοτε ανωτέρου.

Στον στρατο που πηγαν ολοι...

Οπως τα λες ειναι , δεν θα τα περιεγραφα καλυτερα ,  εκτος αυτου που εχω βαλει με bold. Συνηθως τα φιδια και οι λουφαδοροι τρωγανε την πιπα..και επιβραβευονταν οι τιμιοι και οι εργατικοι.

Αν εσυ υπηρετησες σε κανα ανδρο βυσματικων αξιωματικων που ειχαν την νοοτροπια που περιγραφεις...αυτο δεν το γνωριζω...

Και ναι οι δουλειες ηταν του φαινεσθαι...της μαλακιας τελειως..το ξερανε..το ηξερες...δουλεια σου ηταν να το αντιληφθεις και να πραξεις αναλογα..ωστε και αυτον (τον ανωτερο) να ικανοποιησεις (την μαλακια του δηλ και το ηξερε και ο ιδιος) και εσυ να μην φας την ωρα σου με την μαλακοδουλεια...

Ακομα και αυτο ηταν ασκηση του μυαλου....

Τεσπα , οπως το δει ο καθενας...και γω δεν τον γουσταρα τον στρατο , αλλα καποια πραματα οφειλω να του τα αναγνωρισω...

να κραζουμε ετσι για να κραζουμε..δεν εχει νοημα...

Δημοσ.

Το οτι εισαι άνεργος και τρως Χ δεν ευθύνεται ο στρατός αλλα οι κυβερνώντες.

Ο ελληνικος λαος εχει τους κυβερνωντες που του αξιζουν.

• Like 2
Δημοσ.

Ο ελληνικος λαος εχει τους κυβερνωντες που του αξιζουν.

Όπα μαγκάκο,και τους φαντάρους (με το συμπάθειο),μαζί τα φάγατε,δεν θυμάσαι τον εθνικό μας μπουχέσα;
Δημοσ.

Μηπως ειναι ασχετο το ενα με το αλλο? Και εν τελει επιλογη σου ειναι να εισαι φοιτητης σε μια χωρα που ξερεις οτι

παιζουν καταληψεις και ολο το λοιπο καρναβαλι οπως επιλογη σου ειναι να τα ξυνεις στα φοιτητικα σου χρονια. Δεν

ειναι επιλογη σου να μην πας φανταρος γιατι εχει πολυ αυστηρες κυρωσεις.

Οι σπούδες είναι πρώτα απ' όλα δικαίωμα μου και ύστερα επιλογή μου. Σίγουρα πάντως δεν είναι επιλογή μου όταν οι σχολές κλείνουν από 50 κομματόσκυλα, τα οποία αυτοαποκαλούνται "πλειοψηφία" του φοιτητικού συλλόγου.

Μπορεί να ήξερα πως παίζουν και τέτοια σκηνικά στην τριτοβάθμια, αφενός όμως αυτά δε θα έπρεπε να συμβαίνουν σε μια φυσιολογική κοινωνία, αφεταίρου αν κάποιος θέλει να σπουδάσει και δεν έχει γκαφρά για έξω, αναγκάζεται να τα ανεχτεί, όπως αναγκάζεται να ανεχτεί και την υποχρεωτική στράτευση. Όταν θα διωχθούν οι κοπρίτες των κομμάτων από τις σχολές, ευχαρίστως να συζητήσω και το ενδεχόμενο κατάργησης της θητείας.

Αν πάλι χάσω χρόνο επειδή συνειδητά επέλεξα να τα ξύνω κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, τα όποια επιχειρήματα περί "χαμένου χρόνου" λόγω θητείας αυτοαναιρούνται. Επέλεξα συνειδητά να χαραμίσω παραγωγικό χρόνο προκειμένου να κάνω το κομμάτι μου, τέλος.

Ο θεσμος του στρατου γενικοτερα και η εγκεφαλικη καθυστερηση απο την οποια πασχει ενα μεγαλο μερος

των Ελληνων. Δες τι επεισοδια εγιναν σημερα στο Αμυνταιο και θα καταλαβεις...

Τα νταβατζιλίκια κρατικοδίαιτων λαμόγιων δεν οφείλονται στο θεσμό της υποχρεωτικής θητείας, αλλά στην ανικανότητα του κράτους να τα αντιμετωπίσει.

Αν ήθελαν πραγματικά οι κυβερνώντες να κλείσουν στρατόπεδα και να στρώσουν το στρατό, θα μπορούσαν να το κάνουν παρά τις όποιες αντιδράσεις των βολεμένων τοπικών παραγόντων.

Ο στρατος οπως και το πανεπιστημιο μικρογραφια της αρρωστης κοινωνιας ημων ειναι. Ο γιωτας/βυσμα στο στρατο ειναι

ο αυριανος ευνοοουμενος/κομματοσκυλο που θα χωθει σε καλη θεση και πιθανως να κληθει να μας κυβερνησει κι ολας...

Ομοιως το ιδιο ισχυει και για τα "κομμαντο" στρατοκαυλους που για να καλυψουν την μικροφαλια τους στις παρεες τους

το παιζουν history channel για οσα καταφεραν στην θητεια τους. Ανθρωπος που παινευεται συνεχως για οσα εκανε στο

στρατο και βρηκε στη ζωη του νοημα απο τον στρατο πρεπει να του απαγορευεται η αναπαραγωγη.

Δε διαφωνούμε. Άλλα η ύπαρξη καθυστερημένων στρατόγκαυλων δε δικαιολογεί τη συνειδητή αδικία που λαμβάνει χώρα, προκειμένου το εκάστοτε βύσμα να περάσει καλύτερα στο Στρατό.

Ούτε η αναγκαιότητα -καλώς ή κακώς- ύπαρξης Ενόπλων Δυνάμεων έχει να κάνει με τις γκαύλες του κάθε μικροτσούτσουνου φλωροκομμάντο.

Σε ολα τα επιπεδα, κοινωνια, κομματα κτλ κτλ. Η αμυνα, η ασφαλεια ειναι κοινωνικο αγαθο και εμεις στηριζομαστε σε

ενα στρατο που δεν εχειμεταρρυθμιστει απο τον εμφυλιο. Η ειναι τοσο τελειος η ειμαστε σαν κοινωνια τοσο ωχαδελφιστες

που δεν ασχολουμαστε.

Συμφωνούμε λοιπόν. Δεν υποστηρίζω κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Μα δε καταλαβαίνω αν βάλεις ότι πέρασες σε μια σχολή δε γίνεται να μη πας φαντάρος; Και μετά κάνεις και μεταπτυχιακά κλπ κλπ ε και πας στα 30 φαντάρος! Ο,τι πρέπει!

Μήπως λέω βλακείες; :P

Δημοσ.

Δεν είναι και τόσο τρομερό και φυσικά δεν σου κατέστρεψε τίποτα. Κ στρατό να μην πήγαινες, τωρα θα σε είχε απολύσει.

Άσε που ευκολότερα προσλαμβάνεις κάποιον που ξέρεις θα φύγει σε 2 μήνες, και θα σου δώσει και την ψυχή του μπας και έχει δουλειά στο μέλλον, παρά κάποιον για μόνιμα αν δεν έχεις και αρκετές εκκρεμότητες να εργασιακές.

Οπότε τσάμπα στεναχωριέσαι. Όπως και να ειχε τωρα άνεργος θα ήσουν!

Αντιγραφή για έμφαση

Δημοσ.

των Ελληνων. Δες τι επεισοδια εγιναν σημερα στο Αμυνταιο και θα καταλαβεις.

Κάπως πρέπει να ενισχυθεί και η τοπική η οικονομία. Θες από σχολή; Θες από στρατόπεδο; Αστο δεν υπάρχει σωτηρία αδερφέ.

Δημοσ.

Άκυρο, στην Ελβετία υπάρχει υποχρεωτική θητεία.

Ήσουνα σύνταγμα, αν ήσουν 318 ως 322 σε ξέρω σίγουρα. Τον Νίκα που έγραφε μαύρες οθόνες τον θυμάσαι;

323 δυστυχώς :P Και σύνταγμα... όχι δεν τον ήξερα :( 

Δημοσ.

Το να πηγαίνει κάποιος στρατό θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή . Αν κάποιος δεν γουστάρει δεν έπρεπε να πηγαίνει , για μένα το να πηγαίνει κάποιος υποχρεωτικά στο στρατό παρά την θέληση του και αν δεν πάει να διώκεται σαν να είναι κάποιος εγκληματίας είναι μια μεγάλη μπιπ. Η εχουμε δημοκρατία ή δεν έχουμε τωρα το ότι καποιοι λένε πως παλιά πηγαίνανε 23 μήνες στρατό κτλ , εμένα με αφήνει αδιάφορο , παλιά μπορεί να συμβαίνανε πολλά . Το μόνο που βρίσκω ίσως χρήσιμο αλλά και αυτό προαιρετικό είναι να υπάρχει μία βασική εκπαίδευση σε χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, πρώτων βοηθειών κτλ . 

Δημοσ.

Το να πηγαίνει κάποιος στρατό θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή . Αν κάποιος δεν γουστάρει δεν έπρεπε να πηγαίνει , για μένα το να πηγαίνει κάποιος υποχρεωτικά στο στρατό παρά την θέληση του και αν δεν πάει να διώκεται σαν να είναι κάποιος εγκληματίας είναι μια μεγάλη μπιπ. Η εχουμε δημοκρατία ή δεν έχουμε τωρα το ότι καποιοι λένε πως παλιά πηγαίνανε 23 μήνες στρατό κτλ , εμένα με αφήνει αδιάφορο , παλιά μπορεί να συμβαίνανε πολλά . Το μόνο που βρίσκω ίσως χρήσιμο αλλά και αυτό προαιρετικό είναι να υπάρχει μία βασική εκπαίδευση σε χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, πρώτων βοηθειών κτλ . 

Με την "ίδια" λογική κάποιος θα μπορούσε να πει ..  "Να πληρώνει κάποιος φόρους θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή".

Αντίστοιχα θα μπορούσα να σου πω "αν το κράτος θα έπρεπε να σου δίνει παιδεία, υγεία, νομική προστασία θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή και όχι δικαίωμα σου".

Προσωπικά θεωρώ ότι ο επαγγελματικός στρατός + ένα σύστημα παλαϊκής άμυνας τύπου ελβετίας (ωστε να υπάρχεουν και μονάδες εφέδρρων πλην του μονιμου στρατού) θα ήταν το ιδανικό ΑΛΛΑ δε θεωρώ ότι είναι καθαρά δική μου επιλογή.

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες πολλοί δεν θα το καταλάβετε αλλά  θα το γράψω.

Αν δεν έχουμε εναν αξιόλογο και μάχιμο στρατό το πιο πιθανό πολύ ευκολα στο μέλλον η δουλειά που θα έχετε θα είναι είτε να καθαρίζετε τουρκικους κώλους είτε οι γυναίκες αν θέλουν να πάρουν κάποιο φάρμακο για τα παιδιά  θα πρέπει να πάνε σε εναgangbang πάρτυ σε ενα στρατόπεδο πεινασμένων εχθρικών φαντάρων.

Οκ?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...