John323 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 φίλε μου πολλά πράγματα στο στρατό θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. προσωπικως για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο όπου πραγματικώς με ετοίμασε για το τι θα βρώ μπροστά μου. τί εννοώ; για παράδειγμα το υποχρεωτικό χιτώνιο εργασίας αλλά και ΄τωρα που μας δίνει η εργοδοσία μας συγκεκριμένα πουκάμισα να φοράμε στη δουλειά. στο στρατό ξύπνημα στις 5.30 και γενικώς συγκεκριμένες ώρες λειτουργίας όπως και ΄τωρα ξύπνημα συγκεκριμένη ώρα για δουλειά . επίσης στο στρατό ξύρισμα , γυάλισμα, τσάκιση και όπλο στην πλάτη συνεχώς και ποτέ στο οπλοβαστό , έτσι και τώρα ξυρισμα και πάρα πολύ καλή εμφάνιση και περιποίηση γιατί δεν πας όπως θες στη δουλειά, κακά τα ψέματα. επίσης η έκφραση ''εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο στρατός'' ισχύει και στην εργασία σου από σιχάματα και αλήτες προϊσταμένους μέχρι και ψώνια ελληνάρες συναδέλφους. Για να σε προβοκαρω λιγο αν ηθελες να μαθεις και να ετοιμαστεις για τους εργοδοτες στην αγορα εργασιας ας πηγαινες 9 μηνες δοκιμαστικα αμισθος να εργαστεις σε εναν εργοδοτη, ηταν αναγκη να πας στρατο? Αν ο στρατος σε προετοιμαζει για την αγορα εργασιας κατι παρα πολυ λαθος συμβαινει μιας και επρεπε να σε προετοιμαζει για στρατιωτη και ουχι για υπαλληλο... Για να μην παραμυθιαζομαστε ο στρατος ειναι απολυτως χαμενος χρονος απλα σε καποιο κοσμο ελαχε στη θητεια να μαθει και 2-3 πραγματα η να κανεις καποιες καλες φιλιες και ετσι εχει μια καλη εικονα. Αλλα στην τελικη η αντιμετωπιση ειναι σαν αυτη που εχουν τα παπουδια που αντιμετωπιζουν τα παλια χρονια σαν κατι μαγικο οχι γιατι περναγαν καλα αλλα γιατι ο ανθρωπος εχει την ταση να εξιδανικευει το παρελθον... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 επίσης αγκαρίες, δουλειές και άλλες μπούρδες να γινόντουσαν από συγκεκριμένο προσωπικό και ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του η οποία να είναι και πραγματική. τότε μπορεί και να το έβλεπες πιο διασκεδαστικά. για παράδειγμα , όλοι πηγαμε για βολή αλλά σε λιγους δεν άρεσε η εμπειρια. οι περισσότεροι γουστάραμε. όλοι ριξαμε χειροβομδίδες, όλμους, μιλαν και άλλα , πάντα όμως τα γουστάραμε αυτά. με αυτά θα έπρεπε να ασχολειται ο στρατιώτης και όχι να χανει το χρόνο σε μαλακίες. στο κάτω κάτω στρατό πας ,δε θα πας στον πολεμο με σκουπόξυλο και σφουγγαρίστρα. όλοι ρίξαμε μίλαν; ξερεις πολλούς που να ρίξανε; το κάθε βλήμα κοστίζει 16.000€ ούτε καν με ληγμένα δεν έριξαν, όσοι είχαν την 'τύχη' να έχουν την τάδε ειδικότητα απλα το κουβαλούσαν σαν τα γαιδούρια, το έστηναν, τους έλεγαν κατι μαλακίες για δραστικο βεληνεκές, κτλ και μετά το ξαναπήγαιναν στην αποθηκη πυρομαχικών. το θέμα ειναι ότι η σοβαρή εκπαιδευση κοστίζει και αν ο άλλος ειναι με το ζόρι εκει και δεν τον ενδιαφέρει να εκπαιδευτεί, ό,τι και να κάνεις όσες καμπάνες και να του ρίξεις, όσο τέντωμα και να του κάνεις παλι ανεκπαιδευτος θα ειναι. Η λύση ειναι να πηγαινουν εθελοντικά όσοι θέλουν και μπορούν, με σοβαρές ψυχοσωματικές εξετάσεις και διαδικασία επιλογής. Και επιτέλους ας ανοιξει ο θεσμός της εναλλακτικής θητείας, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφερει άμεσα στο κοινωνικό σύνολο.
agligoros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 ενταξει,δεν ημαστε πατριωτες γιατι δε γνωριζουμε ιστορια και εχουμε αμνησια μαζι με αγνοια εκ γενετης.να κοψουμε και το στρατο να μας ερθουν ολα λουκουμι στη ζωη..οχι αυτο ειναι λαθος. υπομονη rounsmith θα βρεις δουλεια.γιαυτο ειναι καλυτερα να κανουμε τις στρατιωτικες μας υποχρεωσεις μολις τελειωνει το λυκειο και μετα να ξεκιναμε τις σπουδες εξαλου η στρατιωτικη θητεια ειναι ενα μεγαλο σχολειο της ζωης.εκει που σταματαει η λογικη ξεκιναει ο στρατος
rounsmith Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Αν σε οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία, μικρή ή μεγάλη, στην συνέντευξη ή σε κάποιο γραπτό κείμενο που θα ζητούσαν να συντάξεις, εκφραζόσουν όπως εδώ (στο #1) ή έδειχνες στοιχεία «παρτάκια» και «γκρινιάρη», το βιογραφικό σου δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του υπεύθυνου για τις προσλήψεις. Ακόμα και αν η θέση ήταν κενή, είχες πτυχίο με άριστα, συστατικές επιστολές και προϋπηρεσία… Εντελώς άχρηστη πληροφορία...γιατί δεν γκρινιάζω απλά σιχαίνομαι την τωρινή κατάσταση και ίσως κάποιες λανθασμένες αποφάσεις που πήρα στο παρελθόν! Δεν είμαι παρτάκιας ούτε γκρινιάρης... γιατί πιστεύω ότι μέχρι τώρα όπου έχω εργαστεί έχω δώσει όλο μου τον ευατό... και ποτέ δεν γκρίνιαξα για κάτι που έγινε μπροστά στον εργοδότη απλά το κράταγα μέσα μου. Απλά ακράδαντα πιστεύω ότι εσύ και ο κάθε εσύ αν σηκώναμε λίγο ανάστημα δεν θα βρίσκαμε τα αφεντικά μας να μας καβαλάνε για 200-300 ευρώ τον μήνα... αλλα λόγω συνθηκών το κάνουμε και γιατί θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητη. Και αυτή την στιγμή δεν ζητάω τίποτα τραγικό , κάτι που να κάνω τα πρωινά κυρίως και να βγάζω 200-300 ευρώ τον μήνα... μου είναι αρκετά και αν αυτό να σημαίνει να κόψω εξόδους κ.λ.π. Απλά δεν θέλω να δουλεύω τζάμπα... και δεν θέλω να κάθομαι και να βαριέμαι. Ασχολούμαι με κάποια πράγματα και μαθαίνω...αλλά αν δεν έχεις κάποιο στόχο δεν μπορείς να προχωρήσεις! Και όπως και εσύ πιστεύω δεν θα ήθελες να δουλεύεις 12ωρα(6 μέρες την εβδομάδα) και να παίρνεις 300 ευρώ τον μήνα.
N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Eπίσης αγκαρίες, δουλειές και άλλες μπούρδες να γινόντουσαν από συγκεκριμένο προσωπικό και ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του η οποία να είναι και πραγματική. Κοίτα τώρα να δεις τι παίζει: Σε ένα μέσο στρατόπεδο έχεις άφθονους άοπλους, συνήθως τοποθετημένους σε λόχους διοικήσεως. Ως άοπλοι προφανώς και δεν συμμετέχουν σε ασκήσεις, οι υπηρεσίες τους περιορίζονται σε αυτή του θαλαμοφύλακα, άντε να κάνουν και κανά ΚΕΠΙΚ. Απ' αυτούς ελάχιστοι έχουν κάποιοι ειδικότητα (π.χ. οπλουργοί, τεχνικοί - αποθηκάριοι -γραφείς), οι περισσότεροι είναι "γενικών καθηκόντων". Ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν είδα να συμμετέχουν ενεργά τα συγκεκριμένα γιωτόμπαλα σε εργασίες, ακόμα και σ' αυτές οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μονάδας και τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού. Τα μεγαλύτερα φίδια. Επειδή ο Ε.Σ. σήμερα έχει μαλακώσει υπερβολικά, επειδή τα στελέχη χαρακτηρίζονται από τραγική ευθυνοφοβία, τα άοπλα φίδια βρίσκουν πάτημα και εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Αν τους ζορίσεις λίγο αρχίζουν την παραμύθα "δε μπορώ", "πονάει η καρδιά μου", "δεν αντέχω την ορθοστασία", πουλάνε τρέλα γενικότερα. Προφανώς και αρκετοί άοπλοι έχουν πραγματικά προβλήματα και για σοβαρότατους λόγους υγείας δεν είναι δυνατόν να κάνουν χειρονακτικές π.χ. δουλειές. Αλλά ρε γαμώτο, πόσο ζόρι είναι να καθαρίσεις μια τουαλέτα, να σφουγγαρίσεις, ή να αδειάσεις δέκα κάδους σκουπιδιών; Εγώ θυμάμαι οι ένοπλοι να λιώνουμε, οι φιλότιμοι άοπλοι να τρώνε τρελό χώσιμο γιατί αναγκάζοταν να ολοκληρώσουν δουλειές που αναλογούσαν σε τριπλάσιο αριθμό χεριών και φυσικά, οι ζαμανφού γιωτόμπαλοι να αράζουν ΚΨΜ και να βλέπουν MTV. Ας αξιοποιηθούν οι διάφοροι άοπλοι σωστά, ώστε να μη φυτοζωούν εις βάρος των συναδέλφων τους, δε χρειάζεται απαραίτητα η συνδρομή πολιτικού συνεργείου για τη συντήρηση των στρατοπέδων. Δεν είναι τόσο σημαντικό και εγώ μόνο μία φορά έκανα γόπινγκ, αλλά να μην καπνίζεις και να καταλήξεις να μαζεύεις γόπες, επειδή τό γουρούνι ο καπνίζων βαριόνταν να πάει μέχρι τον ειδικό χώρο 2 μέτρα παραπέρα, είναι ενδεικτικό της ανώμαλης λειτουργίας του στρατού της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα μου φαίνεται πιο σωστό. Εντελώς άχρηστη πληροφορία...γιατί δεν γκρινιάζω απλά σιχαίνομαι την τωρινή κατάσταση και ίσως κάποιες λανθασμένες αποφάσεις που πήρα στο παρελθόν! Δεν είμαι παρτάκιας ούτε γκρινιάρης... γιατί πιστεύω ότι μέχρι τώρα όπου έχω εργαστεί έχω δώσει όλο μου τον ευατό... και ποτέ δεν γκρίνιαξα για κάτι που έγινε μπροστά στον εργοδότη απλά το κράταγα μέσα μου. Απλά ακράδαντα πιστεύω ότι εσύ και ο κάθε εσύ αν σηκώναμε λίγο ανάστημα δεν θα βρίσκαμε τα αφεντικά μας να μας καβαλάνε για 200-300 ευρώ τον μήνα... αλλα λόγω συνθηκών το κάνουμε και γιατί θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητη. Και αυτή την στιγμή δεν ζητάω τίποτα τραγικό , κάτι που να κάνω τα πρωινά κυρίως και να βγάζω 200-300 ευρώ τον μήνα... μου είναι αρκετά και αν αυτό να σημαίνει να κόψω εξόδους κ.λ.π. Απλά δεν θέλω να δουλεύω τζάμπα... και δεν θέλω να κάθομαι και να βαριέμαι. Ασχολούμαι με κάποια πράγματα και μαθαίνω...αλλά αν δεν έχεις κάποιο στόχο δεν μπορείς να προχωρήσεις! Και όπως και εσύ πιστεύω δεν θα ήθελες να δουλεύεις 12ωρα(6 μέρες την εβδομάδα) και να παίρνεις 300 ευρώ τον μήνα. Βρε αγορίνα μου 1000 δίκια έχεις! Την ίδια φάση ζω κι εγώ που είμαι 27 χρονών, την ίδια φάση ζουν και 35άρηδες που έχουν τελειώσει το φανταρικό 10 χρόνια πριν. Δε φταίει ο Στρατός για τις δυσκολίες που βιώνεις, έπεσες απλά στην περίπτωση. 2
qsis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση του η οποία να είναι και πραγματική αυτό δε που λένε πολλοί δε το καταλαβαίνω.. ποιος περιμένεις να σου καθαρίσει και να σου κάνει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να ζεις πιο ανθρώπινα; θες να προσλάβουν υπηρέτριες; σε όλους τους στρατούς του κόσμου μέρος της καθημερινοτήτας είναι και οι αγγαρείες ,ακόμα και σε σοβαρές ειδικές δυνάμεις σοβαρών στρατών και καλώς είναι, αλλά οι περισσότεροι κάνουν λες και θα τους πέσει ο κώλος να ρίξουν ένα σφουγγάρισμα ή να μαζέψουν κάνα καλαθάκι και μετά θέλουν να γίνουν και κομάντα και τους μάρανε η (μη) εκπαίδευση. οι βρωμιάρηδες είναι οι γιωτάδες, όχι αυτοί που μπορεί να έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα και από αυτούς η ελλάδα έχει μπόλικους δε ξέρει ο άλλος να πλύνει καλά το δίσκο που θα φάει μετά και ο ίδιος και θέλει να μάθει να χρησιμοποιεί και όπλο. απολυτήριο άμεσα και σπίτι του να τον μάθει η μάνα του. Κοίτα τώρα να δεις τι παίζει: Σε ένα μέσο στρατόπεδο έχεις άφθονους άοπλους, συνήθως τοποθετημένους σε λόχους διοικήσεως. Ως άοπλοι προφανώς και δεν συμμετέχουν σε ασκήσεις, οι υπηρεσίες τους περιορίζονται σε αυτή του θαλαμοφύλακα, άντε να κάνουν και κανά ΚΕΠΙΚ. Απ' αυτούς ελάχιστοι έχουν κάποιοι ειδικότητα (π.χ. οπλουργοί, τεχνικοί - αποθηκάριοι -γραφείς), οι περισσότεροι είναι "γενικών καθηκόντων". οι άοπλοι δε θα έπρεπε να υπηρετούν, τέλος δε γίνεται να είσαι στρατιώτης και άοπλος είναι παράλογο και ακόμα μια ελληνική πατέντα για να εκμεταλλεύονται μερικοί παραθυράκια και όσοι έχουν όντως πρόβλημα τσάμπα ταλαιπωριούνται. 1
N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 οι άοπλοι δε θα έπρεπε να υπηρετούν, τέλος δε γίνεται να είσαι στρατιώτης και άοπλος είναι παράλογο και ακόμα μια ελληνική πατέντα για να εκμεταλλεύονται μερικοί παραθυράκια και όσοι έχουν όντως πρόβλημα τσάμπα ταλαιπωριούνται. Μωρέ ιδανικά έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Από την άλλη, αν δέχτουμε πως καλώς υπάρχει υποχρεωτική θητεία, θα ήταν σχεδόν αδύνατο -στην Ελλάδα- να αποφευχθεί η κατάχρηση μιας τέτοιας ρύθμισης. Όλοι οπλοφοβικοί και αγχώδεις θα δήλωναν.
Pablo_Hasan Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μωρέ ιδανικά έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Από την άλλη, αν δέχτουμε πως καλώς υπάρχει υποχρεωτική θητεία, θα ήταν σχεδόν αδύνατο -στην Ελλάδα- να αποφευχθεί η κατάχρηση μιας τέτοιας ρύθμισης. ο δήμαρχος του Αμυνταίου agrees with this post
Grey Warden Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 O κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να αποφασίζει για τη ζωή του. Απλά πολλοί έχουν την τάση να αποφασίζουν για τις ζωές των άλλων. Κι έτσι προέκυψε ο στρατός. Μια μπούρδα, μια τρέλα όπως η ίδια η φύση του πολέμου. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή με το να μελετάω πολέμους και μάχες και κάθε μέρα διαπιστώνω την ματαιότητα όλου αυτού του παραλογισμού. Με τα οικονομικά του κράτους πλέον κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε μισθοφορικό στρατό, ούτε πρέπει να ζει σε ουτοπία. Μακάρι να πηγαίναν στρατό μόνο οι στρατόκαυλοι και όσοι το βλέπουν σαν μια ευκαιρία να εξελιχθούν κοινωνικά. Ο στρατός διαφέρει από την κοινωνία. Οι ανθρώπινες συμπεριφορές δεν αλλάζουν αλλά αλλάζουν οι ρόλοι. Ο ασήμαντος μπορεί να γίνει σημαντικός. Ειδικά τώρα που έχει και πέραση η νεοναζιστική συμμορία ούτε θέλω να σκέφτομαι πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.
evabb Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας, Η ιστορία αρχίζει πριν ενάμιση χρόνο όταν άρχισα πρακτική σε κατάστημα πληροφορικής της πάτρας , έχοντας κάποια εμπειρία στους υπολογιστές , ώντας τελειόφοιτος ΤΕΙ Υπολογιστών. Αφού τελείωσε η πρακτική μου ήθελα άλλο ένα και μισή μήνα να πάω στρατό και έτσι αυτός που έκανα πρακτική με κράτησε και μου έδωσε κάποια λεφτά για αυτό ένα μιση μήνα που έκατσα παραπάνω, παραδέχτηκε και ο εργοδότης μου ότι δεν ήμουνα σαν τους άλλους που είχε για πρακτική και έκανα δουλειά.(Όταν δούλευα ήτανε κουραστικό για πρακτική καθώς δούλευα πρωί απόγευμα και σάββατα και δεν πληρωνόμουνα ευρώ εκτός χρημάτων πρακτικής και κυριολεκτικά ξεσκιζόμουνα στην δουλειά, υπήρχαν μέρες που νόμιζα ότι από τις 9 μέχρι τις 3 είχανε περάσει σαν 5 λεπτά.) Αναγκάστηκα να πάω στρατό για 9 μήνες... ευτυχώς λόγω πρότερης προυπηρεσίας σε μαγαζί πληροφορικής ασχολήθηκα με τον τομέα μου στον στρατό και οι 6 μήνες δεν πήγανε χαμένοι... και πέρναγε ευκολότερα η μέρα! Τώρα τελείωσα πήγα να ζητήσω δουλειά και μου είπε θα με πάρει τηλέφωνο κ.λ.π γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Επίσης ψάχνω δουλειά αλλού και από παντού τρώω Χ. Το ξέρω ότι δεν είμαι μόνος και υπάρχει ανεργία παντού , αλλά είμαι ένα άτομο που έχω όρεξη για δουλειά και αφιερώνω το 120% των δυνατοτήτων μου και όταν δεν κάνω τίποτα δεν μπορώ. Η ερωτησή μου είναι η εξής... γιατί δεν σταματάει ο στρατός? Τόσα πράγματα έχουνε σταματήσει με την κρίση... ας σταματήσει και αυτό και ας γίνει μισθοφορικός ! Έχασα 9 μήνες από την πολιτική μου ζωή και ίσως μια δουλειά... κανεις σαν ξιπασμενο νιανιαρο που δεν του παιρνει γλυφιτζουρι η μαμα του. δεξου τα πραματα οπως ειναι και κανε κατι να αλλαξεις εσυ την κατασταση σου προς το καλυτερο. 1
viper2005 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας, Η ιστορία αρχίζει πριν ενάμιση χρόνο όταν άρχισα πρακτική σε κατάστημα πληροφορικής της πάτρας , έχοντας κάποια εμπειρία στους υπολογιστές , ώντας τελειόφοιτος ΤΕΙ Υπολογιστών. Αφού τελείωσε η πρακτική μου ήθελα άλλο ένα και μισή μήνα να πάω στρατό και έτσι αυτός που έκανα πρακτική με κράτησε και μου έδωσε κάποια λεφτά για αυτό ένα μιση μήνα που έκατσα παραπάνω, παραδέχτηκε και ο εργοδότης μου ότι δεν ήμουνα σαν τους άλλους που είχε για πρακτική και έκανα δουλειά.(Όταν δούλευα ήτανε κουραστικό για πρακτική καθώς δούλευα πρωί απόγευμα και σάββατα και δεν πληρωνόμουνα ευρώ εκτός χρημάτων πρακτικής και κυριολεκτικά ξεσκιζόμουνα στην δουλειά, υπήρχαν μέρες που νόμιζα ότι από τις 9 μέχρι τις 3 είχανε περάσει σαν 5 λεπτά.) Αναγκάστηκα να πάω στρατό για 9 μήνες... ευτυχώς λόγω πρότερης προυπηρεσίας σε μαγαζί πληροφορικής ασχολήθηκα με τον τομέα μου στον στρατό και οι 6 μήνες δεν πήγανε χαμένοι... και πέρναγε ευκολότερα η μέρα! Τώρα τελείωσα πήγα να ζητήσω δουλειά και μου είπε θα με πάρει τηλέφωνο κ.λ.π γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Επίσης ψάχνω δουλειά αλλού και από παντού τρώω Χ. Το ξέρω ότι δεν είμαι μόνος και υπάρχει ανεργία παντού , αλλά είμαι ένα άτομο που έχω όρεξη για δουλειά και αφιερώνω το 120% των δυνατοτήτων μου και όταν δεν κάνω τίποτα δεν μπορώ. Η ερωτησή μου είναι η εξής... γιατί δεν σταματάει ο στρατός? Τόσα πράγματα έχουνε σταματήσει με την κρίση... ας σταματήσει και αυτό και ας γίνει μισθοφορικός ! Έχασα 9 μήνες από την πολιτική μου ζωή και ίσως μια δουλειά... εχω την νοσηρη υποψια οτι ο στρατος ηταν το καλυτερο πραγμα που θα μπορουσε να σου συμβει... 1
Ntinaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 αυτό δε που λένε πολλοί δε το καταλαβαίνω.. ποιος περιμένεις να σου καθαρίσει και να σου κάνει όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να ζεις πιο ανθρώπινα; θες να προσλάβουν υπηρέτριες; δεν ειπε κανεις να καθαριζουν αλλοι αυτα που λερωνω,αλλα απο που κι ως που ειναι δουλεια του φανταρου να βαψει το μισο στρατοπεδο η να καθαριζει τουαλετες και γραφεια μονιμαδων? και στη τελικη αν ηταν να παω καπου να καθαριζω αυτα που λερωνω το κανω και σπιτι μου.
MauMaus Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 κανεις σαν ξιπασμενο νιανιαρο που δεν του παιρνει γλυφιτζουρι η μαμα του. μη κανεις τετοιους χαρακτηρισμους μη λες για μαμαδες θα σου ριξει κανα μπινελικη χοντρο δε θα εχει αδικο θα φατε ακυρο και θα πατε για τσαι και οι δυο ! μιλα πιο κοσμια αν διαφωνεις με τις αποψεις του - πολυς κοσμος μπορει να διαφωνει με τις δικες σου - πρεπει να σε βρισει ? 2
DrLo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 δεν ειπε κανεις να καθαριζουν αλλοι αυτα που λερωνω,αλλα απο που κι ως που ειναι δουλεια του φανταρου να βαψει το μισο στρατοπεδο η να καθαριζει τουαλετες και γραφεια μονιμαδων? και στη τελικη αν ηταν να παω καπου να καθαριζω αυτα που λερωνω το κανω και σπιτι μου. Ποιός να βάφει το στρατόπεδο ? Δηλαδή αν δεν σου έχουν κάποιον να σου καθαρίζει αυτά που λερώνεις (με λίγα λόγια αν δε σου έχει υπηρέτρια) ο ΕΣ δεν έχει νόημα να πας στρατό ? χμ .... είναι και αυτό μια άποψη. 1
nicoc89 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 εγώ ήμουν άνεργος και πήγα στρατό και έχασα πόσες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να εμφανιστουν αν δουλευα πριν μπω στρατό τώρα θα ήμουν άνεργος λόγο του στρατούγιαυτό μην του επιτίθεστε , όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις