Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κανεις σαν ξιπασμενο νιανιαρο που δεν του παιρνει γλυφιτζουρι η μαμα του. δεξου τα πραματα οπως ειναι και κανε κατι να αλλαξεις εσυ την κατασταση σου προς το καλυτερο.

Όταν εφαρμοστεί σε αυτόν τον ντουνιά ισονομία και σε καλέσουν, έμπα να ποστάρεις. Μέχρι τότενες, στην κουζίνα σου!

*στρίβει μουστάκι*

• Like 3
  • Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιός να βάφει το στρατόπεδο ?

Δηλαδή αν δεν σου έχουν κάποιον να σου καθαρίζει αυτά που λερώνεις (με λίγα λόγια αν δε σου έχει υπηρέτρια) ο ΕΣ δεν έχει νόημα να πας στρατό ?

χμ .... είναι και αυτό μια άποψη.

στο στρατόπεδο μας είχαμε 2-3 καθαρίστριες και όλα τα καθάριζαν οι φαντάροι , τα πάντα

αυτές τριγύριζαν και κοτσομπολέυανε . Αυτό ηταν περίεργο , να κάθονται οι κυράτσες που πληρώνονται για μία και μόνο δουλειά και να κάνουν την δουλειά τους οι άμισθοι υπάλληλοι (φαντάροι)

η δουλειά του φαντάρου υποτίθεται πως ειναι να εκπαιδευτεί και να είναι έτοιμος σε κατάσταση ανάγκης να υπερασπιστεί τη χώρα του

η δουλειά της καθαρίστριας υποτίθεται πως ειναι να καθαρίζει

το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα ειναι το "υποτίθεται" . 

Δημοσ.

"Υποτίθεται" ότι θα πάρω σοβαρά την άποψη σου. Κοίτα επιχείρημα που βρήκες...

Δημοσ.

το υποτίθεται δεν ειναι επιχείρημα , ειναι υποθετική λέξη
εκτός αν ξέχασες το quote γιατι δεν βλέπω τι θελεις να πεις 
εξήγησε καλύτερα τι θες να πεις για να προχωρήσει η συζήτηση με επιχειρήματα.

Δημοσ.

στο στρατόπεδο μας είχαμε 2-3 καθαρίστριες και όλα τα καθάριζαν οι φαντάροι , τα πάντα

αυτές τριγύριζαν και κοτσομπολέυανε . Αυτό ηταν περίεργο , να κάθονται οι κυράτσες που πληρώνονται για μία και μόνο δουλειά και να κάνουν την δουλειά τους οι άμισθοι υπάλληλοι (φαντάροι)

η δουλειά του φαντάρου υποτίθεται πως ειναι να εκπαιδευτεί και να είναι έτοιμος σε κατάσταση ανάγκης να υπερασπιστεί τη χώρα του

η δουλειά της καθαρίστριας υποτίθεται πως ειναι να καθαρίζει

Στο ποια ακριβώς είναι η δουλειά του φαντάρου (και γενικά όλων στις ΕΔ) επέτρεψέ μου να έχω ελαφρώς διαφορετική άποψη.

Αν ήταν έτσι όπως τα λες δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν στρατιωτικές μονάδες, φτιάχνανε σχολεία (σχολεία με την έννοια που έχουν τα σχολεία στο στρατό ... όχι λύκεια κλπ) για εκπαίδευση πχ σε όπλα, οδήγηση άρματος , χειρισμό εξοπλισμού κλπ καιπήγαινες 8-4 και χτύπαγες κάρτα. Αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στρατός. Ακόμα και εντελώς θεωρητικά να το πάρεις ο στρατός θα πρέπει να μπορεί να υπάρχει και αυτόνομα χωρίς κατά το δυνατό την εξάρτηση από το πολιτικό προσωπικό.

Ναι ΟΚ, φυσικά και αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιες από τις λειτουργίες να τις κάνει πολιτικό προσωπικό φυσικά πρέπει να τις κάνει και όχι να τις φορτώνει στους φαντάρους, απλά μπορώ να δω σκεφτώ μια μονάδα χωρίς καθαρίστιρες και να το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό.

Με την ίδια λογική αν δουλειά του φαντάρου ήταν μόνο να εκπαιδεύεται σε πόλεμο δε θα έπρεπε πχ να πλένουν τα ρούχα τους ξερωγω ... και κάθε μονάδα να έχει μια διμοιρία "μαμάδων" με skip/φακιολι/εξάρτηση και να ακολυθεί τη μονάδα να της πλένει τα ρούχα.

on topic

Ναι ό στρατός μπορεί να σε βγάλει το πρόγραμμά σου όπως μπορούν να σε βγάλουν χίλια-δυο πράγματα.

Κανείς δεν "καταστράφηκε" επειδή πήγε φαντάρος ενώ δούλευε ... που ξέρεις μπορεί να σου βγει σε καλό.

Δημοσ.

το υποτίθεται δεν ειναι επιχείρημα , ειναι υποθετική λέξη

εκτός αν ξέχασες το quote γιατι δεν βλέπω τι θελεις να πεις 

εξήγησε καλύτερα τι θες να πεις για να προχωρήσει η συζήτηση με επιχειρήματα.

Να στο εξηγήσω στο επίπεδο που θα καταλάβεις.

Στην απλοποιημένη σκέψη σου, οι φαντάροι δεν πρέπει να καθαρίζουν γιατί είμαι "πολεμιστές".

Εσένα λοιπόν να σε στείλουν στο Ιράκ να βρεις τη χαρά σου (όπου φυσικά θα έχεις κάποιον να σε καθαρίζει, σκουπίζει μαγειρεύει κτλ).

Δημοσ.

τι να μου εξηγήσεις? αφού δεν κατάλαβες τι λεω 
οι καθαρίστριες τι δουλειά έχουν αφου ειναι δουλειά του φαντάρου να καθαρίζει ?
ΓΙΑΤΙ πληρώνομεν καθαρίστριες ?

Δημοσ.

οχι εγώ άλλο λεω

γιατί τις πληρώνουμε και δεν δουλευουν ?

αχρείαστες ειναι 

σε αυτό είπαμε συμφωνούμε.

Όποιος δε κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται απολύεται.

και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις καθαρίστριες αλλά και για πολλούς στρατιωτικούς.

Δημοσ.

μ'αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε τι έχασε, έχασε 9 μήνες, αυτό αρκεί.

Να προτιμα ασκησεις απο γοπινγκ (το οποιο παρεπιπτοντως δεν συναντισα στο στρατο ... αλλα και να υπηρχε καλως υπηρχε και δε θεωρω "αγγαρεια" το να μαζευεις τις γουρουνιες σου— στη τελικη αν δε θες αγγαρεια μη βρωμιζεις) ισως ... απο το να σαπιζει στο κψμ ΠΟΛΥ αμφιβαλω

πως φαίνεται ότι είσαι άψητος από στρατό, υποθέτω ότι δεν καθάρισες και χεσμένες τουαλέτες στο κέντρο;

και αγγαρεία δεν είναι, να καθαρίσεις κάτι η να κουβαλήσεις κάτι, αλλα να σε έχουν μονο για αυτό και τίποτα άλλο. Να είσαι εσύ ο μαλάκας της υπόθεσης και άλλοι να είναι οι μάγκες, αυτό είναι αγγαρεία.

Δημοσ.

πως φαίνεται ότι είσαι άψητος από στρατό, υποθέτω ότι δεν καθάρισες και χεσμένες τουαλέτες στο κέντρο;

Ομολογώ ότι στον στρατό πέρασα άνετα σχετικά ως ΔΕΑ.

Στο κέντρο και σαν ΥΕΑ Α' φυσικά και καθάρισα τουαλέτες.

γοπινγκ με την έννοια ότι αναθέσανε σε κάποιον σαν αγγαρεία να καθαρίσει μια περιοχή/επιφάνεια ολόκληρη από τσιγάρα όχι δε συνάντησα. Το να τα πήρε κάποιος με τα σκουπίδια (αν και γενικά είμασταν καθαρό τάγμα) και να έβαλε ΟΛΟΥΣ να συμμαζέψουν το χώρο, ναι το είδα.

και αγγαρεία δεν είναι, να καθαρίσεις κάτι η να κουβαλήσεις κάτι, αλλα να σε έχουν μονο για αυτό και τίποτα άλλο. Να είσαι εσύ ο μαλάκας της υπόθεσης και άλλοι να είναι οι μάγκες, αυτό είναι αγγαρεία.

Σε αυτό ψιλοσυμφωνούμε (αν και έχωγνωρίσει άτομα στο στρατό που πραγματικά δεν ήταν για παραπάνω ... μέχρι να κουβαλήσουν/βάψουν κάτι).

Αλλά άλλο αυτό άλλο το να λέει κάποιος γιατί να καθαρίζω στο στρατό.

Τέλος πάντων έχουμε με βγει ήδη αρκετά off-topic.

Δημοσ.

/offtopic

το υποψιάστηκα ότι ήσουν ΔΕΑ η κάτι παρόμοιο. Αγγαρείες σαν YEA A δηλαδή 1,5 μηνα. Τέσπα, εγώ βλέπω ότι κρίνεις κάποιον που υπηρέτησε με το ζόρι αν ήταν χαμένος χρόνος η θητεία του, τη στιγμή που εσύ πηγες εθελοντικά. Να μην αναφερθώ στα αλλα λογικά σφάλματα που κανεις, να υποθέσω ότι πιστεύεις ότι παρήγαγες και εθνικό έργο

offtopic/

• Like 1
Δημοσ.

τι να μου εξηγήσεις? αφού δεν κατάλαβες τι λεω

οι καθαρίστριες τι δουλειά έχουν αφου ειναι δουλειά του φαντάρου να καθαρίζει ?

ΓΙΑΤΙ πληρώνομεν καθαρίστριες ?

Πού είχατε καθαρίστριες; Μόνο σε νοσοκομείο έχω συναντήσει καθαρίστριες, όχι σε κανονική μονάδα
Δημοσ.

Ο Στρατός είναι ένα μέτρο ελένχου του συστήματος και μια απο τις γάγκραινες της πλουτοκρατίας. Πως αλλιώς θα πουλήσουν όπλα; Που αλλιώς θα σε έχουν υποταγμένο αν δεν πιστεύεις σε σημαίες;

Στρατός-Αστυνομία-Εκκλησία =μέτρα ελένχου των μαξών και καθιέρωσης του καπιταλισμού.

Για τους 9 μήνες που έχασες, άλλοι χάσαν δάχτυλα πόδια, ψυχική υγεία αλλα και όλη τους την ζωή(θάνατος) εκει μέσα, εν καιρό ειρήνης πάντα.Μια χαρά είσαι εσύ.

Εγώ αναγκάστικα να προσλάβω δικηγόρο για να ξεμπλέξω, εύκολα τελικά, τελειώνοντας την θυτεία μου.

Πολλοί έχουν καταστρέψει τις καριέρες τους για τον στρατό, λόγο οτι δεν σου εξασφαλίζει την δουλειά σου σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Για μένα μην υπηρετείτε. Πάρτε Ι5, δεν σε περιορίζει πουθενά σήμερα, μόνο αν θες να δουλέψεις ειδικος φρουρός και κατι τετοια τρελα. Και γλιτώστε 1 χρόνο χαμενο απο την ζωή σας και πολλά άλλα προβλήματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...