Προς το περιεχόμενο

Ιός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι και Φίλες,

Κάνοντας ένα σκανάρισμα για ιούς σήμερα στον υπολογιστή μου βρήκα τον εξής ιό:

Operating Memory msiexec(1408) a variant of Win32 TrojanDownloader.Wauchos.B trojan unable to clean

Τι να κάνω;

Δημοσ.

Στο msiexec ε;

Τι antivirus έχεις; Eset;

Πιθανόν να αναγνώρισε και κανένα πρόγραμμα που έρχεται bundled με κάνα toolbar ως Downloader.

Κάνε σάρωση με malwarebytes και hitman pro. Δωρεάν.

Δημοσ.

Καλύτερα κανε εγκατάσταση και updates σε κανονική λειτουργία και μετα μπες σε safe mode και κανε scan , οχι δεν χρειάζεται να εχεις internet

Δημοσ.

Βασικά το hitman pro απαιτεί σύνδεση internet, αλλιώς δε λειτουργεί.

Επίσης τις ενημερώσεις για το malwarebytes πώς θα τις κατεβάσεις;

• Like 1
Δημοσ.

Τα προγράμματα αυτά, και γενικά οι scanners, διαθέτουν μια βάση δεδομένων, βάσει των οποίων ταυτοποιούν τα δεδομένα που βρίσκουν με μια συγκεκριμένη μόλυνση.

Το κάθε setup περιλαμβάνει βάσεις που μπορεί να είναι κατά μέσο όρο 2-4 εβδομάδων παλιές. Εσύ μάλλον έχεις μολυνθεί απο πιο νέα μόλυνση.

Αλλά γιατί δεν έχεις internet; Δεν είναι αυτός ο υπολογιστής απο τον οποίο γράφεις;

Δε χρειάζεσαι safe mode, η σάρωση είναι η ίδια, το safe mode χρειάζεται μόνο όταν ο καθαρισμός δεν είναι επιτυχής γιατί μολύνθηκε αρχείο συστήματος που χρησιμοποιείται στην κανονική λειτουργία, αν και ακόμα και εκεί τα περισσότερα προγράμματα σπάνια βρίσκουν πρόβλημα, γιατί καθαρίζουν μετά απο επανεκκίνηση, λίγο πριν φορτώσουν όλα τα modules του λειτουργικού. Μπορείς βέβαια να μπεις safe mode with networking στο οποίο έχεις και πρόσβαση στο internet.

Δημοσ.

Αυτον τον έχω για παιχνίδια και για καμιά δουλειά δεν είναι ο βασικός μου. Και το eset που έχω έχει ένα μήνα να ενημερωθεί και τον βρήκε τον ιό.

Δημοσ.

Έλειπα από το σπίτι αυτές τις μέρες και γι αυτό δεν είχα την ευκαιρία να σκανάρω με mbam. Το έκανα σήμερα, βρήκε δυο μολυσμένα αντικείμενα τα διέγραψε και έκανα scan και με το eset και είμαι ένταξει.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που μου προσφέρατε!

Δημοσ.

Miα σχετικη ερωτηση. Το antivirus kingsoft, βλεπει σαν trojan το προγραμμα driver fusion απο την επισημη ιστοσελιδα.

Υπαρχει τετοια περιπτωση (και μαλιστα downloading μεσω της cnet)?

Δημοσ.

Δοκίμασε το direct link απο το download.com, αν και εκεί το βλεπει ως trojan αγνόησέ το ή κάντο exclude.

Συγνωμη, αυτο ειναι παρομοιο με το virustotal? γιατι το μονο που μου μετρησε ηταν η ταχυτητα του internet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...