Προς το περιεχόμενο

Επιλογη κλιματιστικου!


Σαϊνόμπι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελουμε ενα 9αρι κλιματιστικο για το υπνοδωματιο και ενα 18αρι για το σαλονι. Μας ενδιαφερει να ειναι οσο το δυνατον πιο οικονομικo στον τομεα Θερμανση! Εχετε να μου προτεινετε καποιο? Ευχαριστω! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να δείς κατά πόσο οικονομικό είναι ένα κλιματιστικό στην θέρμανση σε ενδιαφέρει ο συντελεστής COP και στη ψύξη ο συντελεστής EER . 
Ενδεικτικά για 9άρι ο μεγαλύτερος συντελεστής που μπορεις να συναντήσεις είναι κοντά στο 6 . 
Όσο μεγαλύτερος ο συντελεστής τόσο πιο οικονομία κάνει το κλιματιστικό. 
Κλιματιστικό με COP EER 5 και πάνω είναι σίγουρα ενεργειακής κλάσης Α+++ .

Πραγματική κατανάλωση δεν μπορείς να ξέρεις γιατί αυτή επηρρεάζεται απο πολλούς παράγοντες . Οι συντελεστές είναι ενδεικτικοί καθαροί αριθμοί που βοηθάνει για να δεις πόσο οικονομικό είναι ένα μοντέλο σε σύγκριση με ένα άλλο .

Π.Χ COP 5 (θέρμανση) σημαίνει ότι για 1000 watt ενέργειας που τραβάει απο το δίκτυο το κλιματιστικό θα σου αποδόσει στο χώρο σε θέρμανση 5000 watt . Δηλαδή cop = ενεργεια αποδιδόμενη στο χώρο  /   ενέργεια που καταναλώνει το κλιματιστικό (ηλεκτρική) Αντίστοιχα και με τον συντελεστή EER. 

Οι συντελεστές SCOP και SEER που πολύ πιθανόν να έχεις δει στα χαρακτηριστικά είναι παρόμοιοι με τους παραπάνω συντελεστές απλά είναι εποχικοί συντελεστές βαθμού απόδοσης κατα μέσο όρο . 

Αυτά τα λίγα για να καταλάβεις . Τώρα. Πες μας το budget σου για 9αρι και για το 18αρι  και αν σε ενδιαφέρει πέρα απο την κατανάλωση η ποιότητα του αέρα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...