Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα http://www.e-shop.gr/product?id=PER.900215  (HEWLETT PACKARD PAVILION DV6144EA) που έχει γεμίσει ο δίσκος του και θέλω να τον αναβαθμίσω αλλά όχι πολύ ακριβά (όχι SSD).

Έχει υποδοχή ExpressCard/54. Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο http://www.amazon.co.uk/Express-Expresscard-Adapter-Compatible-Windows/dp/B004EXNXJ4/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1378454686&sr=1-1&keywords=ExpressCard%2F54 ?

Είναι αποτελεσματικό ή μάπα; Προεξέχει άραγε;

*Σκέφτομαι κάποιες λύσεις για την αναβάθμιση αλλά όλες έχουν τα προβλήματά τους:

1. Να βάλω έναν WD εσωτερικό (μάλλον blue με 500 GB/platter). Διαβάζω για προβληματικό disk clone λόγω του ότι ο δίσκος που έχει τώρα δεν είναι Advanced Format όπως οι καινούριοι καθώς και πιθανά προβλήματα λόγω μητρικής με sata που θα δεχτεί δίσκο 500GB sata 3.

2. Nα αγοράσω την expresscard/54 usb3 που λέω στο θέμα και να προσθέσω έναν εξωτερικό usb3. Εδώ πάλι δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζομαι usb3 ή όχι. Επίσης δεν ξέρω αν ένας εξωτερικός στις 7200 στροφές πλεονεκτεί ενός στις 5400 και σε ποιά σύνδεση...
Ακόμα δεν είμαι σίγουρος αν συμφέρει εξωτερικός σε θήκη χωριστή ή να πάρω έναν έτοιμο. Θα πήγαινα για WD passport αλλά μου φαίνεται κάπως ότι οι νέοι δεν έχουν αντάπτορα sata to usb αλλά έχουν ενσωματωμένο το usb στο δίσκο. Αν χρειαστεί να μπει σαν sata σε ένα σύστημα πχ για κάποιο περίεργο φορμάρισμα κλπ δεν θα γίνεται!

Δημοσ.

2. Nα αγοράσω την expresscard/54 usb3 που λέω στο θέμα και να προσθέσω έναν εξωτερικό usb3. Εδώ πάλι δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζομαι usb3 ή όχι. Επίσης δεν ξέρω αν ένας εξωτερικός στις 7200 στροφές πλεονεκτεί ενός στις 5400 και σε ποιά σύνδεση...

Και να υπερέχει(που υπερέχει,αν και όχι φοβερά) δεν μπορείς να έχεις windows σε δίσκο μέσου usb,θα σου βγάλει πάρα πολλά προβλήματα,αν ξεκινήσει καν...

Μπορείς όμως να πάρεις μια expresscard σε esata και αν βρεις θήκη ή έτοιμο δίσκο με esata θα κάνει κανονικά εκκίνηση από αυτόν αφού θα τον βλέπει σαν κανονικό sata δίσκο. 

Δημοσ.

Και να υπερέχει(που υπερέχει,αν και όχι φοβερά) δεν μπορείς να έχεις windows σε δίσκο μέσου usb,θα σου βγάλει πάρα πολλά προβλήματα,αν ξεκινήσει καν...

Μπορείς όμως να πάρεις μια expresscard σε esata και αν βρεις θήκη ή έτοιμο δίσκο με esata θα κάνει κανονικά εκκίνηση από αυτόν αφού θα τον βλέπει σαν κανονικό sata δίσκο. 

δεν εννοώ ότι θα μπουτάρω από τον εξωτερικό. 

Σε αυτή την περίπτωση θα αδειάσω λίγο τον εσωτερικό να δουλεύει άνετα και θα χρησιμοποιήσω τον εξωτερικό για δεδομένα μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...