firer Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα τις απόψεις σας ποιά θεωρείτε καλύτερη σχολή ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα? έχετε σπουδάσει ή έχει πάει κάποιος δικό σας άνθρωπος και έχει μείνει ευχαριστημένος/μενη. Είδα απο κοντά την le monde οι εγκαταστάσεις μου άρεσαν και το όλο κλίμα εκεί δύο πράγματα με έβαλαν σε σκέψη 1. οι καθηγητές ηταν σε μικρή ηλικία 2. στην ξενάγηση που μας έκανε ο υπεύθυνος της σχολής σταμάτησε σε μια τηλεόραση και μας έλεγε για τις επυτιχίες της στην οινοποιία οταν έδειχνε το video τον διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής απλά έφυγε λέγοντας είχαμε πάρει καλή θέση στο διαγωνισμό της horeca. Εψαξα στο internet για την σχολή και είδα κάποια σχόλια του τύπου η le monde είναι μια πολυδιαφημισμένη σχολή στους διαγωνισμούς που έλαβε μέρος έχει δει πολλές φορές την πλάτη της etoile όπου το 2011 και 2012 σαρώσε τα βραβεία στην horeca. Οι καθηγητές που έχει είναι με 4 χρόνια εμπειρία γιατί είναι πιό φθηνοί. Μετά έψαξα για την etoile, παλαιότερα λεγόταν Les Chefs ML είδα καλές κριτικές, μετά είδα σχόλια οτι έφυγαν πολλοί απο τους καθηγητές είχαν προβλήματα με τα οικονομικά και μετά άλλαξε ονομασία σε etoile. Τέλος βρήκα την chef d'oeuvre με εξίσου καλές κριτικές και συγκεκριμένα για το έμψυχο δυναμικό της σχολής με καταξιομένους σεφ. Στα μειονεκτίματα προβλήμα με τις αίθουσες των εργαστηρίων μικρές και λίγες στον αριθμό έξω από το κτίριο μπαίνεις από άλλη πόρτα,είναι ημιυπόγειες και εκτεθειμένες στον δρόμο, η σχολή στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο. Δεν έχω δει απο κοντά τις etoile και chef d'oeuvre θα το κάνω σύντομα αλλα θα ήθελα τις απόψεις σας ετσι ώστε να έχω μια σφαιρική άποψη. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
panosno1com Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν εχει σχεση το "ονομα" του σεφ,εννοω ως καταξιωμενος κλπ. Στη σχολή τα βασικά θα μαθεις και μη σου πω οτι θα βγεις και δε θα ξερεις που παν τα 4 . Νταξει ίσως υπερβαλλα κ λιγο αλλά εννοώ οτι αλλιώς ειναι οι συνθηκες στο εργαστηριο της σχολης κ αλλιως εξω. Το ποια ειναι η καλυτερη σχολή , δεν ξερω γιατι πως να ξερει καποιος αμα δε τις εχει δοκιμασει ολες ? Παρολα αυτα να σου πω οτι αμα δεν παιζει ζαχαροπλαστειο ή γνωστος, δυσκολα να βρεις δουλεια,περαν απο τη πρακτικη.Επισης στρατο εχεις κανει; νομιζω η σεφ ντεβρ δεν εδινε βεβαιωση για αναβολη στρατευσης.. Η Le monde σε σχεση με το πως ητανε, στο κεντρο της αθηνας [πλατεια βαθης σχεδον απεναντι και ενα αλλο κτιριο τριτης σεπτεμβριου και ενα αλλο ακομη λιγο πιο κατω που ηταν ΚεΚ ) τωρα ειναι εντελως διαφορετικη,απο αποψη υλικοτεχνικης υποδομης τουλαχιστον. Κοστιζει αρκετα ομως μπορω να πω και η προσωπικη μου αποψη ξαναγραφω ειναι οτι αμα δε παιζει γνωστος δυσκολα , ενω οι μαγειρες απορροφοντουσαν πιο ευκολα. Τωρα με τη κριση δε ξερω τι παιζει. Παρολα αυτα μη πας με τη προοπτικη: αντε να ανοιξω δικο μου ζαχαροπλαστειο, ειναι αρκετα δυσκολο [δε λεω απιθανο ,λεω απλα αρκετα δυσκολο]. ολα ξεκιναν απο σενα, μπορει να πας στη καλυτερη [βαση φημης κλπ] σχολη και να μην αξιζει ο χρονος μπορει να πας στη "κακοφημη" και να αξιζει τα μαλα .υγ υπολογισε κανα 300ρι τα βιβλια παντως
cris41 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Στην chef d'oeuvre με εναν φιλο μου που ηθελε να παει αλλα εδωσε πανελλαδικες και περασε εκει που ηθελε. Τεσπα πηγαμε την ειδαμε και οντως ηταν σε υπογειο εξω διπλα απο το δρομο το εργαστηριο! Δε μου αρεσε αυτη η ιδεα εμενα. Το κτηριο μεσα ηταν νεοκλασσικο και ωραιο παντως. (Δε ξερω περισσοτερα απλα σου επιβεβαιωσα οτι εκει ειναι τα εργαστηρια)
0verc0me Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Τελικα ποια σχολη επελεξες; Και πως ηταν το πρωτο ετος;
nadddia Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Θα με ενδιέφερε και εμένα να μάθω πληροφορίες σχετικά με το "τί επέλεξες τελικά;;" και "ποιά η γνώμη σου;;;". ευχαριστώ!
lefterispanagiotou Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Πολυ ενδιαφερον το θεμα σου, βλεπω ομως δεν μας απαντησες τι εκανες τελικα. Που χαθηκες; Δοκιμασα και εγω και πηγα απο ολες τις σχολες και κατεληξα σε 2. Και αυτες οι δυο δεν ειναι καν κοντα στην ιδιαιτερη πατριδα μου (Αρτα). Απο Θεσσαλονίκη κατεληξα στη La Chef Levi και απο Αθηνα στη Le Monde. Και οι 2 στοχευουν μονο σε μαγειρικη- ζαχαροπλαστικη κατι το οποιο για μενα ειναι πολυ σημαντικο. Απο διδακτρα ειναι πανω απο τις υπολοιπες.Τα ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ , ΞΥΝΗ, ΔΕΛΤΑ , ΑΚΜΗ σε παιρνουν και σου κανουν προσφορες συνεχεια και ριχνουν τις τιμες τους . Λογω κρισης και εγω σκεφτομουν να παω στις πιο οικονομικες λυσεις αλλα συμβουλευτηκα και καποιους του χωρου, γνωστους μου ζαχαροπλαστες και ειπαν οτι θα πας εκει που ξερεις οτι θα μαθεις θα ειναι καποιος πολυ δυνατος chef και οχι νεαροι και απειροι γιατι οσο και να θελουν δεν εχουν την εμπειρια ακομα και πιθανον και τις γνωσεις και το τελευταιο να μην σου τσιγκουνευτουν τα υλικα. Οποτε παλι κατεληξα στις 2 πρωτες. Απο Chef πολυ δυνατους εχω ακουσει τα καλυτερα για την chef Βιργινια Αναστασιαδου ή οποια ειναι και η διευθυντρια της La Chef και πανω απο 30 χρονια πειρα. Και στη Le monde εχω ακουσει οτι διδασκει ο chef Παρλιαρος. Εαν καποιος εχει ψαξει ας προσθεσει και αυτος τις πληροφοριες του. Εγω εχω κλεισει προς τη chef Αναστασιαδου που σε ζαχαροπλαστη ειναι σε επιπεδο μύθου με αυτα που εχω ακουσει. Καλη τυχη σε ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις