gdriver Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Σοβαρά? Και μετά λέμε τι φταίει και αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου!!! Μπράβο! Άντε και πρωθυπουργός σε λίγα χρόνια! ο φίλος μάλλον εννοεί, πως στη δουλειά του και γενικώς στην καθημερινότητα του δεν του έχουν χρησιμέψει και έτσι δεν τα εξασκεί , όχι ότι δε θυμάται το οτιδήποτε από τη γλώσσα. Αναφέρει πως τα διαβάζει και τα ακούει κανονικώς, μάλλον δεν τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του, απλώς. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από gdriver
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, gdriver είπε ο φίλος μάλλον εννοεί, πως στη δουλειά του και γενικώς στην καθημερινότητα του δεν του έχουν χρησιμέψει και έτσι δεν τα εξασκεί , όχι ότι δε θυμάται το οτιδήποτε από τη γλώσσα. Αναφέρει πως τα διαβάζει και τα ακούει κανονικώς, μάλλον δεν τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του, απλώς. Δηλαδή εσύ αν ήσουν εργοδότης θα τον προσλάμβανες ως υπάλληλο με τέτοια αγγλικά, επειδή θα είχε χαρτί που λέει ότι τα ξέρει πλήρως? Σαν να λέμε ξέρω τι βλάβη έχει το αυτοκίνητό σου αλλά δεν ξέρω να το διορθώσω! Γιατί όχι και έναν βουβό στο τηλεφωνικό κέντρο?
kwstas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SB_1957 είπε Σοβαρά? Και μετά λέμε τι φταίει και αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου!!! Μπράβο! Άντε και πρωθυπουργός σε λίγα χρόνια! Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι; 1 ώρα πριν, gdriver είπε ο φίλος μάλλον εννοεί, πως στη δουλειά του και γενικώς στην καθημερινότητα του δεν του έχουν χρησιμέψει και έτσι δεν τα εξασκεί , όχι ότι δε θυμάται το οτιδήποτε από τη γλώσσα. Αναφέρει πως τα διαβάζει και τα ακούει κανονικώς, μάλλον δεν τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του, απλώς. Ακριβώς αυτό εννοώ, σε καθημερινή βάση δεν χρησιμοποιώ τα αγγλικά και για αυτό τα ξέχασα, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που φάω 1-2 χρόνια να πάρω το c2 των "δυνατών" πιστοποιητικών, μετά δεν θα ξανα ασχοληθώ, θα τα ξεχάσω και θα έχω δώσει και ένα σωρό χρήματα... 51 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Δηλαδή εσύ αν ήσουν εργοδότης θα τον προσλάμβανες ως υπάλληλο με τέτοια αγγλικά, επειδή θα είχε χαρτί που λέει ότι τα ξέρει πλήρως? Σαν να λέμε ξέρω τι βλάβη έχει το αυτοκίνητό σου αλλά δεν ξέρω να το διορθώσω! Γιατί όχι και έναν βουβό στο τηλεφωνικό κέντρο? Σε πληροφορώ ότι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που εργάζομαι τώρα, ούτε που τους ένοιαξε αν έχω b2 ή c2, εξαρτάται πάντα από τη θέση. Αντίθετα στον ΑΣΕΠ λειτουργεί ως κόφτης και ενώ έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό, μου στερεί αυτή τη στιγμή μια θέση από προκήρυξη που τρέχει...Που είναι το παράλογο; Επίσης, ποιος σου είπε ότι τα Αγγλικά για εμένα είναι ότι το τηλεφωνικό κέντρο για τον κουφό; Όπως έγραψα δεν είναι ότι δεν ξέρω να διαβάζω, με δυσκολεύει η επικοινωνία στα Αγγλικά επειδή δεν έχω επαφή με Αγγλόφωνους. Και μιας και είπες άντε και πρωθυπουργός, μάθε αν δεν το ξέρεις, ότι ο πρωθυπουργός που σε κυβερνά πρώτος πρώτος είναι αδαής από Αγγλικά ή ήταν τέλος πάντων και όχι εγώ που θέλω να πετύχω μια θέση στο δημόσιο η οποία δεν απαιτεί καθημερινή συναναστροφή στην αγγλική... Πραγματικά δηλαδή μερικοί είστε...Τι να πω... Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από kwstas77 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Στις 10/9/2013 στις 2:46 ΜΜ, mouxaxa είπε Συγγενικό μου πρόσωπο που κάνει το διδακτορικό του στο cambridge διαπίστωσε από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του εκεί πως το ίδιο το cambridge δεν αναγνωρίζει το πτυχίο που εδώ στην Ελλάδα φέρει το όνομα του και του ζήτησε κάποια άλλη πιστοποίηση που δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή. Εχω κανει μεταπτυχιακο cambridge και επιβεβαιωνω. Ζητανε ielts ή toefl με συγκεκριμενες βαθμολογιες και πανω (οι βαθμολογιες που ζητανε απο cambridge και oxford σε αυτα τα τεστ ειναι λιγο μεγαλυτερες απ' οτι στα αλλα αγγλικα πανεπιστημια). Το "cambridge" οπως το ξερουμε στην Ελλαδα δεν σημαινει τιποτε γι αυτους.
prometheas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ChristineD1297 είπε Προσωπικα θα σου ελεγα να επιλεξεις μονο IELTS και ας το δινεις καθε 2 χρονια.Ειναι το μονο που αναγνωριζετε πλεον απο ολους τους οργανισμους στο εξωτερικο και στην ελλαδα.Γενικα στο εξωτερικο αν θες να κανεις κατι δεν δεχονται τιποτα αλλο. Τσαμπα λεφτα θα δωσεις στα αλλα. Συμφωνώ απόλυτα.. Το Proficiency ειναι απλά μια ωραία προσοδοφόρα μπίζνα εδώ στην Ελλάδα.. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από prometheas
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, kwstas77 είπε Σε πληροφορώ ότι ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που εργάζομαι τώρα, ούτε που τους ένοιαξε αν έχω b2 ή c2, εξαρτάται πάντα από τη θέση. Αντίθετα στον ΑΣΕΠ λειτουργεί ως κόφτης και ενώ έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό, μου στερεί αυτή τη στιγμή μια θέση από προκήρυξη που τρέχει...Που είναι το παράλογο; Το παράλογο είναι ότι θεωρείς φυσιολογικό να στερήσεις τη θέση από κάποιον που ξέρει αγγλικά καλύτερα από σένα! Στον ιδιωτικό τομέα και 200 πτυχία να έχεις αν οι γνώσεις δεν ανταποκρίνονται σε αυτά, δεν σε προσλαμβάνει κανείς. Αλλά στο ελληνικό δημόσιο το κριτήριο είναι μόνο το χαρτί και όχι οι γνώσεις και ας είναι και πλαστό (ίσως το ανακαλύψουν μετά από δεκαετίες)! Και πας να εξυπηρετηθείς και βλέπεις τον άλλον που ενώ υποτίθεται ότι για να προσληφθεί έπρεπε να έχει τουλάχιστον βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή δεν ξέρει την τύφλα του! Κάπως έτσι και με τις ξένες γλώσσες. Τυπικά φαίνεται ότι όλοι οι ΔΥ ξέρουν πολύ καλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα! 1 ώρα πριν, kwstas77 είπε Όπως έγραψα δεν είναι ότι δεν ξέρω να διαβάζω, με δυσκολεύει η επικοινωνία στα Αγγλικά επειδή δεν έχω επαφή με Αγγλόφωνους. Έγραψες ότι δεν ξέρεις να μιλάς και να γράφεις! Πώς είναι δυνατόν να διαβάζεις και να ακούς χωρίς πρόβλημα, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? Το να μην μπορείς να μιλήσεις, οκ, είναι επειδή δεν έχεις επαφή με αγγλόφωνους, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? 1 ώρα πριν, kwstas77 είπε Και μιας και είπες άντε και πρωθυπουργός, μάθε αν δεν το ξέρεις, ότι ο πρωθυπουργός που σε κυβερνά πρώτος πρώτος είναι αδαής από Αγγλικά ή ήταν τέλος πάντων και όχι εγώ που θέλω να πετύχω μια θέση στο δημόσιο η οποία δεν απαιτεί καθημερινή συναναστροφή στην αγγλική... Ακριβώς! Εδώ κάναμε πρωθυπουργό κάποιον που οι γνώσεις του δεν ανταποκρίνονται στο πτυχίο του, που έκανε 10 χρόνια να το πάρει και παρόλο που δεν δούλευε δεν είχε χρόνο να μάθει τουλάχιστον αγγλικά, γιατί να έχουμε απαιτήσεις από τους ΔΥ?
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Ένας ο οποίος περασει τις εξετάσεις του Proficiency of Cambridge,με καλό βαθμο,δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την πιστοποίηση του IELTS επίσης με καλό βαθμο.
doctor_667 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το παράλογο είναι ότι θεωρείς φυσιολογικό να στερήσεις τη θέση από κάποιον που ξέρει αγγλικά καλύτερα από σένα! Στον ιδιωτικό τομέα και 200 πτυχία να έχεις αν οι γνώσεις δεν ανταποκρίνονται σε αυτά, δεν σε προσλαμβάνει κανείς. Αλλά στο ελληνικό δημόσιο το κριτήριο είναι μόνο το χαρτί και όχι οι γνώσεις και ας είναι και πλαστό (ίσως το ανακαλύψουν μετά από δεκαετίες)! Και πας να εξυπηρετηθείς και βλέπεις τον άλλον που ενώ υποτίθεται ότι για να προσληφθεί έπρεπε να έχει τουλάχιστον βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή δεν ξέρει την τύφλα του! Κάπως έτσι και με τις ξένες γλώσσες. Τυπικά φαίνεται ότι όλοι οι ΔΥ ξέρουν πολύ καλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα! Έγραψες ότι δεν ξέρεις να μιλάς και να γράφεις! Πώς είναι δυνατόν να διαβάζεις και να ακούς χωρίς πρόβλημα, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? Το να μην μπορείς να μιλήσεις, οκ, είναι επειδή δεν έχεις επαφή με αγγλόφωνους, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? Ακριβώς! Εδώ κάναμε πρωθυπουργό κάποιον που οι γνώσεις του δεν ανταποκρίνονται στο πτυχίο του, που έκανε 10 χρόνια να το πάρει και παρόλο που δεν δούλευε δεν είχε χρόνο να μάθει τουλάχιστον αγγλικά, γιατί να έχουμε απαιτήσεις από τους ΔΥ? Από τη στιγμή που το Ελληνικό κράτος δέχεται αυτές τις πιστοποιήσεις σαν επαρκή απόδειξη επιπέδου C2, ο topic starter τι φταίει; Δεν λέει κάπου ότι θα κλέψει ή θα αντιγράψει, ρωτάει ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος να καλύψει ένα τυπικό κριτήριο που έχει μια προκύρηξη.
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, doctor_667 είπε Από τη στιγμή που το Ελληνικό κράτος δέχεται αυτές τις πιστοποιήσεις σαν επαρκή απόδειξη επιπέδου C2, ο topic starter τι φταίει; Δεν λέει κάπου ότι θα κλέψει ή θα αντιγράψει, ρωτάει ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος να καλύψει ένα τυπικό κριτήριο που έχει μια προκύρηξη. Θα κλέψει τη θέση από κάποιον που ξέρει και να μιλάει και να γράφει αγγλικά και όχι μόνο να διαβάζει και να ακούει! Δεν φταίει, επειδή έτσι κάνουν όλοι? Ο άλλος μας έλεγε ότι για την πιστοποίηση υπολογιστών, που είναι απαραίτητη για το δημόσιο, τους έδιναν τις απαντήσεις για να περάσουν όλοι! Δηλαδή, δεν σε ενοχλεί να προσλαμβάνεται κάποιος με ελλειπείς γνώσεις? Δεν μπορεί να μιλήσει και να γράψει αγγλικά, αλλά έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό, που σημαίνει ότι προσδοκά σε προαγωγές και ανώτερες θέσεις! οκ Και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει και πάμε κατά διαόλου!
Sethiros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Σίγουρα το Cambridge μετράει περισσότερο, ειδικά αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει σπουδές στο εξωτερικό. Το Michigan είναι μόνο για εγχώρια κατανάλωση. Προσωπικά Michigan έχω και διαβάζω απαιτητικά επιστημονικά κείμενα ενώ η ομιλία μου είναι ικανοποιητική επειδή συναναστρέφομαι με ξενόγλωσσους σε ανασκαφές και δεν έχω σκοπό να πάρω το Cambridge επειδή μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι αυτό φταίει που πάμε κατά διαόλου.
dazed Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Υπαρχει καποιος που να εδωσε εξετασεις C2 προσφατα, για να μεταφερει την εμπειρια του σχετικα με βαθμο δυσκολιας, προετοιμασια κλπ? Σκεφτομαι να το δοκιμασω μετα απο δεκαετιες απο τοτε που πηρα το lower (Cambridge😎😝) και ενω ξερω πολυ καλα Αγγλικα θα ηθελα να ξερω περιπου τι θα αντιμετωπισω. Εχει καποιος να προτεινει ενδεικτικα τεστ προηγουμενων ετων ή προετοιμασιας? Thank you! 🇬🇧
doctor_667 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Θα κλέψει τη θέση από κάποιον που ξέρει και να μιλάει και να γράφει αγγλικά και όχι μόνο να διαβάζει και να ακούει! Δεν φταίει, επειδή έτσι κάνουν όλοι? Ο άλλος μας έλεγε ότι για την πιστοποίηση υπολογιστών, που είναι απαραίτητη για το δημόσιο, τους έδιναν τις απαντήσεις για να περάσουν όλοι! Δηλαδή, δεν σε ενοχλεί να προσλαμβάνεται κάποιος με ελλειπείς γνώσεις? Δεν μπορεί να μιλήσει και να γράψει αγγλικά, αλλά έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό, που σημαίνει ότι προσδοκά σε προαγωγές και ανώτερες θέσεις! οκ Και μετά ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει και πάμε κατά διαόλου! Προφανώς και θα μπορέσει να γράψει και να μιλήσει για να πάρει την όποια πιστοποίηση, τώρα λέει ότι δεν το κάνει. Και δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι προτείνεις, να καθίσει να πάρει "καλύτερη" πιστοποίηση; Ποιος το κρίνει αυτό; Δυο που έχουν την ίδια πιστοποίηση, ποιος ξέρει τη γλώσσα καλύτερα; Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει το CEFR που ορίζει τι είναι το κάθε επίπεδο. 1
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 13 λεπτά πριν, doctor_667 είπε Προφανώς και θα μπορέσει να γράψει και να μιλήσει για να πάρει την όποια πιστοποίηση, τώρα λέει ότι δεν το κάνει. Με ενοχλεί η κυρίαρχη νοοτροπία να μαζέψω χαρτιά με τυπικά προσόντα, γιατί θέλω να γίνω ΔΥ και όχι ουσιαστικές γνώσεις, καθώς κανείς δεν θα με ελέγξει αν γνωρίζω αυτά που πιστοποιούν τα χαρτιά, αλλά ούτε και θα με απολύσει αν δεν τα γνωρίζω! Καταλαβαίνουμε γιατί αρνούνται την αξιολόγηση οι ΔΥ. Νέος άνθρωπος και δεν τον νοιάζει να ξέρει καλά μια ξένη γλώσσα και μάλιστα τα αγγλικά, που έχουν καταλήξει να είναι παγκόσμια γλώσσα, αλλά θέλει μόνο το χαρτί γιατί μετά θα τα ξεχάσει! Θα έχω άδικο να σκεφτώ ότι και το πτυχίο και μεταπτυχιακό του πιθανόν να μην αντανακλούν τις πραγματικές του γνώσεις γιατί μάλλον έχει ξεχάσει ό,τι έμαθε όταν σπούδαζε?
kwstas77 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SB_1957 είπε Το παράλογο είναι ότι θεωρείς φυσιολογικό να στερήσεις τη θέση από κάποιον που ξέρει αγγλικά καλύτερα από σένα! Στον ιδιωτικό τομέα και 200 πτυχία να έχεις αν οι γνώσεις δεν ανταποκρίνονται σε αυτά, δεν σε προσλαμβάνει κανείς. Αλλά στο ελληνικό δημόσιο το κριτήριο είναι μόνο το χαρτί και όχι οι γνώσεις και ας είναι και πλαστό (ίσως το ανακαλύψουν μετά από δεκαετίες)! Και πας να εξυπηρετηθείς και βλέπεις τον άλλον που ενώ υποτίθεται ότι για να προσληφθεί έπρεπε να έχει τουλάχιστον βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή δεν ξέρει την τύφλα του! Κάπως έτσι και με τις ξένες γλώσσες. Τυπικά φαίνεται ότι όλοι οι ΔΥ ξέρουν πολύ καλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα! Έγραψες ότι δεν ξέρεις να μιλάς και να γράφεις! Πώς είναι δυνατόν να διαβάζεις και να ακούς χωρίς πρόβλημα, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? Το να μην μπορείς να μιλήσεις, οκ, είναι επειδή δεν έχεις επαφή με αγγλόφωνους, αλλά να μην μπορείς να γράψεις? Ακριβώς! Εδώ κάναμε πρωθυπουργό κάποιον που οι γνώσεις του δεν ανταποκρίνονται στο πτυχίο του, που έκανε 10 χρόνια να το πάρει και παρόλο που δεν δούλευε δεν είχε χρόνο να μάθει τουλάχιστον αγγλικά, γιατί να έχουμε απαιτήσεις από τους ΔΥ? Δεν θα στερήσω τη θέση σε κανέναν που ξέρει καλύτερα Αγγλικά από εμένα για 2 λόγους: 1ον Αυτός ο ένας που λες, το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει το c2 στο Λύκειο. Άρα, αν τα έχει παρατήσει, το πιο πιθανό, θα είναι στην ίδια θέση με εμένα και θα έχει το χαρτί απλώς. 2ον Εφόσον το αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ δεν μπορείς να πεις τίποτα, ας μην το αναγνώριζε να αναγκαζόμουν να πήγαινα για τα άλλα. Αν είσαι μάγκας με τις γλώσσες πρέπει να δίνεις το toefl κάθε 2-3 χρόνια, εγώ μόνο αυτούς παραδέχομαι, όλοι οι άλλοι που έχουν πάρει οτιδήποτε άλλο και δεν ασχολούνται, απλώς έχουν ένα χαρτί για όποτε χρειαστεί. Ναι φίλε μου δεν μπορώ να γράψω, γιατί πολύ απλά δεν έχει χρειαστεί να γράψω Αγγλικά από τότε που έδωσα το writing του michigan. Γιατί είναι τόσο περίεργο; Εδώ έχω ξεχάσει να γράφω έκθεση στα ελληνικά μετά από 7 χρόνια μακριά από το σχολείο, θα τα καταφέρω στην Αγγλική χωρίς δυσκολία; Το πρόβλημα που έχεις πρέπει να το έχεις με τη χώρα στην οποία ζεις. Και εγώ ήθελα να πάρω το proficiency αλλά ξέρεις γιατί δεν τα κατάφερα; Γιατί δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν χρήματα...Σπούδασα και έκανα και μεταπτυχιακό στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς αν δεν έχεις μια οι καταστάσεις είναι δύσκολες, και για να καταλάβεις από τα 17 μου μέχρι σήμερα δεν μπορούσα να επενδύσω οικονομικά για proficiency. Τώρα δουλεύω και έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό και βλέπω να περνάνε οι προκηρύξεις από μπροστά μου επειδή δεν έχω c2. Από την άλλη αν θεωρούσε το ΑΣΕΠ ότι οι πιστοποιήσεις αυτές είναι αστείες ας τις αφαιρούσε. Τότε θα αναγκαζόμουν και εγώ και ο καθένας να δώσει τις καλύτερες. Αλλά εφόσον μου δίνεται αυτή η δυνατότητα γιατί να μην το εκμεταλλευτώ; Εσύ στη θέση μου θα σκεφτόσουν διαφορετικά; 2 ώρες πριν, SB_1957 είπε Με ενοχλεί η κυρίαρχη νοοτροπία να μαζέψω χαρτιά με τυπικά προσόντα, γιατί θέλω να γίνω ΔΥ και όχι ουσιαστικές γνώσεις, καθώς κανείς δεν θα με ελέγξει αν γνωρίζω αυτά που πιστοποιούν τα χαρτιά, αλλά ούτε και θα με απολύσει αν δεν τα γνωρίζω! Καταλαβαίνουμε γιατί αρνούνται την αξιολόγηση οι ΔΥ. Νέος άνθρωπος και δεν τον νοιάζει να ξέρει καλά μια ξένη γλώσσα και μάλιστα τα αγγλικά, που έχουν καταλήξει να είναι παγκόσμια γλώσσα, αλλά θέλει μόνο το χαρτί γιατί μετά θα τα ξεχάσει! Θα έχω άδικο να σκεφτώ ότι και το πτυχίο και μεταπτυχιακό του πιθανόν να μην αντανακλούν τις πραγματικές του γνώσεις γιατί μάλλον έχει ξεχάσει ό,τι έμαθε όταν σπούδαζε? Δεν με νοιάζει, όπως το λες. Και αυτό γιατί δεν έχω σκοπό να φύγω ποτέ από την Ελλάδα και στην Ελλάδα κάνω τη δουλειά μου έτσι, οπότε γιατί να σκάσω. Εννοείται ότι δεν ξέρω 100% ότι έμαθα στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό, αυτά τα χαρτιά είναι απλά τα τυπικά σου προσόντα πλέον, όπως είπες και εσύ στον ιδιωτικό τομέα θα σε προσλάβουν μόνο αν ξέρεις και όχι επειδή θα έχεις τα χαρτιά. Καλώς ή κακώς τα πτυχία πλέον είναι τα απολυτήρια λυκείου και τα μεταπτυχιακά ίσως αγγίζουν τα πτυχία του παρελθόντος και η ουσιαστική γνώση αποκτάται με την εμπειρία. Αλλα πραγματικά, εσύ που το παίζεις τόσο άνετος, ξέρεις τα πάντα από ότι έχεις σπουδάσει και μιλάς τόσο καλά Αγγλικά σε καθημερινή βάση χωρίς να ασχολείσαι έντονα με οτιδήποτε από τα δύο; Αν είναι φίλε μου για μια θέση στο δημόσιο να έχουμε διπλώματα πυρηνικής φυσικής άστο... Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2019 από kwstas77
SB_1957 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2019 52 λεπτά πριν, kwstas77 είπε Δεν θα στερήσω τη θέση σε κανέναν που ξέρει καλύτερα Αγγλικά από εμένα για 2 λόγους: 1ον Αυτός ο ένας που λες, το πιο πιθανό είναι να έχει πάρει το c2 στο Λύκειο. Άρα, αν τα έχει παρατήσει, το πιο πιθανό, θα είναι στην ίδια θέση με εμένα και θα έχει το χαρτί απλώς. 2ον Εφόσον το αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ δεν μπορείς να πεις τίποτα, ας μην το αναγνώριζε να αναγκαζόμουν να πήγαινα για τα άλλα. Αν είσαι μάγκας με τις γλώσσες πρέπει να δίνεις το toefl κάθε 2-3 χρόνια, εγώ μόνο αυτούς παραδέχομαι, όλοι οι άλλοι που έχουν πάρει οτιδήποτε άλλο και δεν ασχολούνται, απλώς έχουν ένα χαρτί για όποτε χρειαστεί. Ναι φίλε μου δεν μπορώ να γράψω, γιατί πολύ απλά δεν έχει χρειαστεί να γράψω Αγγλικά από τότε που έδωσα το writing του michigan. Γιατί είναι τόσο περίεργο; Εδώ έχω ξεχάσει να γράφω έκθεση στα ελληνικά μετά από 7 χρόνια μακριά από το σχολείο, θα τα καταφέρω στην Αγγλική χωρίς δυσκολία; Το πρόβλημα που έχεις πρέπει να το έχεις με τη χώρα στην οποία ζεις. Και εγώ ήθελα να πάρω το proficiency αλλά ξέρεις γιατί δεν τα κατάφερα; Γιατί δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν χρήματα...Σπούδασα και έκανα και μεταπτυχιακό στα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς αν δεν έχεις μια οι καταστάσεις είναι δύσκολες, και για να καταλάβεις από τα 17 μου μέχρι σήμερα δεν μπορούσα να επενδύσω οικονομικά για proficiency. Τώρα δουλεύω και έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό και βλέπω να περνάνε οι προκηρύξεις από μπροστά μου επειδή δεν έχω c2. Από την άλλη αν θεωρούσε το ΑΣΕΠ ότι οι πιστοποιήσεις αυτές είναι αστείες ας τις αφαιρούσε. Τότε θα αναγκαζόμουν και εγώ και ο καθένας να δώσει τις καλύτερες. Αλλά εφόσον μου δίνεται αυτή η δυνατότητα γιατί να μην το εκμεταλλευτώ; Εσύ στη θέση μου θα σκεφτόσουν διαφορετικά; Δεν με νοιάζει, όπως το λες. Και αυτό γιατί δεν έχω σκοπό να φύγω ποτέ από την Ελλάδα και στην Ελλάδα κάνω τη δουλειά μου έτσι, οπότε γιατί να σκάσω. Εννοείται ότι δεν ξέρω 100% ότι έμαθα στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό, αυτά τα χαρτιά είναι απλά τα τυπικά σου προσόντα πλέον, όπως είπες και εσύ στον ιδιωτικό τομέα θα σε προσλάβουν μόνο αν ξέρεις και όχι επειδή θα έχεις τα χαρτιά. Καλώς ή κακώς τα πτυχία πλέον είναι τα απολυτήρια λυκείου και τα μεταπτυχιακά ίσως αγγίζουν τα πτυχία του παρελθόντος και η ουσιαστική γνώση αποκτάται με την εμπειρία. Αλλα πραγματικά, εσύ που το παίζεις τόσο άνετος, ξέρεις τα πάντα από ότι έχεις σπουδάσει και μιλάς τόσο καλά Αγγλικά σε καθημερινή βάση χωρίς να ασχολείσαι έντονα με οτιδήποτε από τα δύο; Αν είναι φίλε μου για μια θέση στο δημόσιο να έχουμε διπλώματα πυρηνικής φυσικής άστο... Δεν χρειάζεται πλέον να πω τίποτε, τα είπες όλα μόνος σου. Μια θέση στο δημόσιο να τρέχει ο μισθός, αυτό είναι το όνειρο του Έλληνα διαχρονικά! Θέση στο δημόσιο δεν κυνήγησα ποτέ, ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου γιατί δεν μας αρέσει αυτή η νοοτροπία του βολέματος. Καλή σου επιτυχία και ελπίζω να γίνεις ένας υπεύθυνος και ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος - υπάρχουν και αυτοί, ευτυχώς, και χάρη σ' αυτούς λειτουργεί ακόμη το κράτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα