lostresam Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια καλησπερα! Σε λιγες εβδομαδες θα ταξηδεψω Πολωνια και θελω να μαθω αν μπορω να παρω μαζι μου τη πιστωτικη μου καρτα με ευρω μεσα και να σηκωνω απο εκει λεφτα σε ατμ χωρις να τρεχω να αλλαζω σε τραπεζες ειτε εδω ειτε στη Πολωνια.(η πολωνια δεν εχει ευρω αλλα ζλοτυ-ειναι στην ΕU ομως) Αυτο ειναι εφικτο?? τα ατμ της Πολωνιας θα δεχονται την ελληνικη πιστωτικη? και επισης θα μου εμφανιζεται ο λογαριασμος μου στα αντιστοιχα νομιζματα της χωρας εκεινης? ευχαριστω!
makfil Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Για τη δουλειά αυτή χρειάζεται χρεωστική και όχι πιστωτική κάρτα Η χρεωστική είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό και σηκώνεις χρήματα από το λογαριασμό σου εφόσον βρεις τράπεζα που να εξυπηρετεί την εταιρεία έκδοσης της κάρτας σου (Visa/MasterCarf/Maestro). Με την πιστωτική μπορείς να σηκώσεις χρήματα αλλά η τράπεζα χρεώνει μεγάλη προμήθεια. Μπες στο site της ξάερας σου και διάβασε τους όρους.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 οι πιστωτικές καρτες με το σημα visa γινονται δεκτες σε ολο τον κόσμο, ατμ μπορείς να χρησιμοποιείς αλλα ειναι σας να κάνεις έμβασμα και εχει εξοδα, εκτός αν το ατμ ειναι της ίδιας τράπεζας πχ ετε.
Timour21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Την δουλειά του την κάνει μια χαρά και με visa πάντως. Συνήθως χρεώνουν 1,5% προμήθεια, 1,5 ευρώ για κάθε 100 που θα τραβάει δηλαδή (με μίνιμουμ χρεωση το 1,5 ευρώ είτε τραβήξει 10 είτε 100) συν οτι στην μετατροπή του νομίσματος απο ευρώ στο τοπικό, ενδέχεται να μην είναι τόσο συμφέρουσες οι ισοτιμίες (κάτι που θα αντιμετωπίσει ακόμα και αν χρησιμοποιούσε χρεωστική). Yπόλοιπα κλπ, του λογαριασμού σου δεν θα μπορεσεις να δεις απλά ζητάς ένα ποσό, το διατραπεζικό σύστημα τσεκάρει τον λογαριασμό σου εδώ στην Ελλάδα, και αν έχει αυτά τα λεφτά που ζητάς στα δίνει. οι πιστωτικές καρτες με το σημα visa γινονται δεκτες σε ολο τον κόσμο, ατμ μπορείς να χρησιμοποιείς αλλα ειναι σας να κάνεις έμβασμα και εχει εξοδα, εκτός αν το ατμ ειναι της ίδιας τράπεζας πχ ετε. Νίκο αυτό ισχύει αν το atm βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν το atm βρίσκεται σε άλλη χώρα (ακόμα και αν είναι Ελληνικής τράπεζας) οι χρεώσεις είναι όπως τις εξηγώ παραπάνω. Edit. Κοιτώντας στην alphabank βλέπω οτι η συγκεκριμένη ζητάει προμήθεια 1% επι του ποσού αλλά για συναλλαγές εκτός ευρωζώνης η minimum χρέωση είναι 4,40 ευρώ για κάθε ανάληψη που θα κάνεις. http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=814 TS, καλύτερα να κοιτάξεις στην τράπεζα στην οποία έχεις την visa σου, θα γράφει αναλυτικά τι και πόσο σε χρεώνει.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Την δουλειά του την κάνει μια χαρά και με visa πάντως. Συνήθως χρεώνουν 1,5% προμήθεια, 1,5 ευρώ για κάθε 100 που θα τραβάει δηλαδή (με μίνιμουμ χρεωση το 1,5 ευρώ είτε τραβήξει 10 είτε 100) συν οτι στην μετατροπή του νομίσματος απο ευρώ στο τοπικό, ενδέχεται να μην είναι τόσο συμφέρουσες οι ισοτιμίες (κάτι που θα αντιμετωπίσει ακόμα και αν χρησιμοποιούσε χρεωστική). Yπόλοιπα κλπ, του λογαριασμού σου δεν θα μπορεσεις να δεις απλά ζητάς ένα ποσό, το διατραπεζικό σύστημα τσεκάρει τον λογαριασμό σου εδώ στην Ελλάδα, και αν έχει αυτά τα λεφτά που ζητάς στα δίνει. Νίκο αυτό ισχύει αν το atm βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν το atm βρίσκεται σε άλλη χώρα (ακόμα και αν είναι Ελληνικής τράπεζας) οι χρεώσεις είναι όπως τις εξηγώ παραπάνω. Οκ συμφωνώ Επίσης αυτο που σκέφτηκα ειναι να κάνεις ενα λογαριασμό εκει στην Πολωνία και με τα δυο ebanking (Ελλάδας Πολωνίας) να μεταφέρεις χρήματα όπου θελεις, να σου που οτι με μια γρήγορη αναζήτηση διάβασα οτι η Πολωνία εχει πολυ καλα επιτόκια. Δεν ξερω βεβαια για ποσο θα μείνεις ! ! ...και κυρίως πολύ όμορφες γυναίκες. καλά να περάσεις.
lostresam Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 θα μεινω για 20 μερες και θα παρω μαζι μου γυρω στα 350 εκατοσταρικα (θα μενω σε φιλους) αλλα για τα δεδομενα τις πολωνιας ειναι σαν να πηγαινω με 600+ ευρω. Αρα μπορω να παρω τη πιστωτικη μου ετσι? και να δινω 4ε για καθε 100 που θα σηκωνω νταξει δε γ@μιεται απτο να τρεχω στις τραπεζες
NikosKallithea Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Τελεια θα μεινω για 20 μερες και θα παρω μαζι μου γυρω στα 350 εκατοσταρικα (θα μενω σε φιλους) αλλα για τα δεδομενα τις πολωνιας ειναι σαν να πηγαινω με 600+ ευρω. Αρα μπορω να παρω τη πιστωτικη μου ετσι? και να δινω 4ε για καθε 100 που θα σηκωνω νταξει δε γ@μιεται απτο να τρεχω στις τραπεζες Ναι δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
lostresam Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2013 εχει παει κανεις απο εσας πολωνια?? απο οσο ξερω θυμιζει αρκετα γερμανια ή anyway ευρωπαικη χωρα ,δεν ειναι το κλασικο μπουρδελο του ανατολικου μπλοκ οπως πχ βουλγαρια,ουκρανια κτλ..
NikosKallithea Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 εχει παει κανεις απο εσας πολωνια?? απο οσο ξερω θυμιζει αρκετα γερμανια ή anyway ευρωπαικη χωρα ,δεν ειναι το κλασικο μπουρδελο του ανατολικου μπλοκ οπως πχ βουλγαρια,ουκρανια κτλ.. Tωρα θα με συγχωρήσεις αλλα μεγαλυτερο μπουρδελο, οπως λες, απο εμας δεν υπαρχει πουθενά στην ευρωπη, οταν θα πας θα καταλάβεις, αρκει βεβαια να θελεις. γιατι πολλοί πανε καπου και δεν αντιλαμβάνονται τον περίγυρο τους.
Pa0ki Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 θα μεινω για 20 μερες και θα παρω μαζι μου γυρω στα 350 εκατοσταρικα Μόνο 35.000€? Θα σου φτάσουν? 2
lostresam Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Tωρα θα με συγχωρήσεις αλλα μεγαλυτερο μπουρδελο, οπως λες, απο εμας δεν υπαρχει πουθενά στην ευρωπη, οταν θα πας θα καταλάβεις, αρκει βεβαια να θελεις. γιατι πολλοί πανε καπου και δεν αντιλαμβάνονται τον περίγυρο τους. τα ξερω φιλε μου τα ξερω..εχω παει αυστρια,γερμανια και ξερω τι παιζει κ ποσο ευρωπη δεν ειμαστε! βεβαια δεν ειμαστε σαν τις βουλγαρια κ ουκρανια πχ αυτοι ειναι ακομα πιο πισω κ απο εμας.. τεσπα στο θεμα μας..βλεπω μεγαλη ιστορια κ γενικα περηφανος λαος οι Πολωνοι και δεν τους το χα...εχει πολλα μερη που ειναι must see οταν παω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα