Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την ωραία παρέα του forum !

Τελειώσα φέτος με πολύ προσπάθεια τη σχολή Μαθηματικού του ΑΠΘ (χρωστούσα κάτι μαθήματα από τα πρώτα εξάμηνα) και σε έναν μήνα τελειώνω και με το φανταριλίκι (τα μαθήματα τα έδινα από μέσα, παίρνοντας φοιτητική άδεια).

Το πρόβλημα μου είναι το πως μπορώ να συνεχίσω με τις σπουδές μου ; Σκεφτόμουνα να πάω για μεταπτυχιακό αλλά από την άλλη δεν έχω όρεξη να συνεχίζω να διαβάζω "θεωρητικά μαθήματα" που στην τελική να μην μου χρειαστούν και πουθενά.

Έτσι θα ήθελα να πάω σε κάποια άλλη σχολή δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις (ίσως καλύτερα σε κάποιο ΑΤΕΙ) .

Θα ήθελα τι γνώμη σας για ποια σχολή να επιλέξω ώστε να μπορώ να συνδυάσω ταυτόχρονα ό,τι γνώσεις αποκόμισα από το Μαθηματικό ;

Δημοσ.

Πήρες το καλύτερο πρώτο πτυχίο, όπου μπορείς να κάνεις όπου θες μεταπτυχιακό και τώρα θα πας πάλι για προπτυχιακό? Επίσης θεωρητικές δεν είναι οι μεταπτυχιακές σπουδές αλλά οι προπτυχιακές που θες να πας , οπότε ξεκαθάρισε λίγο τι θες γιατί πολύ μπερδεμένος μου φαίνεσαι.

ΥΓ:Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα για μεταπτυχιακό Αγγλία να συνδυάζει πληροφορική και οικονομικά.

Δημοσ.

Το καλό με αυτούς που τελειώνουν μαθηματικό είναι ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μετά.

Κλασσικές διέξοδοι είναι οι:

Πληροφορική(Αν ήσουν καλός στον προγραμματισμό που είχατε κάνει στο προτπυχιακό τότε μπορείς να συνεχίσεις σε κάτι applied όπως αριθμητικές μεθόδους και γενικότερα computational mathematics.)

Οικονομικά-Χρηματοοικονομία.(Ένας σχετικά εύκολος κλάδος αν είσαι γενικά καλός στις πιθανότητες-στατιστική ίσως χρειαστούν και γνώσεις από θεωρία παιγνίων)

Βιολογία-Ιατρική(Ένας κλάδος που στην Ελλάδα ακόμα είναι σε αρχικό στάδιο.Στο εξωτερικό ζητάνε πολλούς μαθηματικούς που γνωρίζουν πως να σχεδιάζουν πληθυσμιακά μοντέλα με μαθηματικές μεθόδους...,Βιοστατιστική,και διάφορες αριθμητικές μέθοδοι).

Φυσική-Μετεωρολογία-Γεωλογία(Όπως θα ξέρεις η φυσική και τα μαθηματικά είναι 2 κλάδοι που έχουν πολλά κοινά,Μπορείς λοιπόν να ασχοληθείς...Δεν θα στο πρότεινα...Πρέπει να νιώθεις από φυσική και είναι δύσκολη...τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο).

Το σημαντικότερο όμως είναι τι σου αρέσει.Σκέψου ποια μαθήματα γούσταρες στο προπτυχιακό και κινήσου αναλόγως...

Δημοσ.

Με την κατάσταση που υπάρχει εξω, αρχίζω να πιστεύω οτι τα πτυχία είναι πεταμένα λεφτά/χρόνια...δυστηχως... :cry:

πολύ φοβάμαι πως αυτο που γραφεις ισχύει στο έπακρο !

φίλε resolver πολύ ενδιαφέροντες οι πληροφορίες που μου δίνεις, αλλά έχω στοιχειώδεις γνώσεις πάνω σε αυτές τις επιστήμες και δεν ξέρω αν θα μπορώ να ανταγωνιστώ τους άλλους φοιτητές που έχουν σαν πρώτο πτυχίο πληροφορική ή οικονομικά κτλ.

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα μεταπτυχιακο(λιγοτερο χρονο απο τη ζωη σου και λογικα λιγοτερο κοπο) σε χρηματοοικονομικα/επιχειρησιακη ερευνα και γενικα καποιο κλαδο οικονομικων οπου απαιτειται καλο μαθηματικο υποβαθρο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα προτεινα μεταπτυχιακο(λιγοτερο χρονο απο τη ζωη σου και λογικα λιγοτερο κοπο) σε χρηματοοικονομικα/επιχειρησιακη ερευνα και γενικα καποιο κλαδο οικονομικων οπου απαιτειται καλο μαθηματικο υποβαθρο.

Και εγώ αυτό θα πρότεινα.

Δεν έχει νόημα να κάνεις ξανά 1ο πτυχίο.

Μαθηματικός έχει όλο το υπόβαθρο για quantitative finance πχ (αν σε ενδιαφέρει), financial engineering, financial risk  ή  κάτι σε ασφαλιστική επιστήμη.

Σε ποιά πόλη μένεις ?

Θες να κάνεις τις σπουδές σου στην ίδια πόλη, στην Ελλάδα , στο εξωτερικό ?

Αν το αντέχει η τσέπη σου (όχι απαραίτητα από πλευράς διδάκτρων) σαφώς θα σου πρότεινα το τελευταίο.

• Like 1
Δημοσ.

Για τα περισσότερα σοβαρά μεταπτυχιακά στην ελλάδα πρέπει να έχεις από 6,5 και πάνω.Αλλιώς με βαθμό κοντά στο 6,5 μπορεί να σε δεχθούν σε κάνα περιφερειακό.

Δημοσ.

+ θα σου λέιπου αρκετές βασικές γνώσεις για να ξεκινήσεις ενα μεταπτυχιακό σε ημτυ. εκτός αν ειναι κατι που έχει να κανει με αριθμητικές μεθόδους, fem και παει λεγοντας. αλλα και παλι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...