therock Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο για εναν ανθρωπο ή ακομα και για εσας τους ιδιους? Καποιος ο οποιος ειναι ειδικος σε κατι, ή τα ατομα που ασχολουνται λιγο-πολυ με ουκ ολιγα ζητηματα (μεσα σε ολα)? Εγω προσωπικα θεωρω πως ειναι μονοτονο το να αναπτυσεις διαρκως μια ικανοτητα οσο δεν παει μεχρι το σημειο του να θεωρεισαι αυθεντια και επιλεγω να ασχολουμαι με πολλα ζητηματα μεχρι σημειου που θεωρω ικανοποιητικο. Αυτο βεβαια εχει το αντιστροφο μειονηκτημα, πως δεν νιωθω ακραια παθιασμενος με κατι, καθως με απασχολουν πολλα ζητημα ταυτοχρονα. Αλλωστε λενε "Jack of All Trades Master of None". Δηλαδη αν με ρωτησει καποιος τι ειναι πιο σημαντικο για σενα, τι ειναι αυτο με το οποιο δεν θα μπορουσες χωρις, θα προβληματιζομουνα και πιθανως να μην ηκερα και τι να απανησω. Θα ηθελα να δω και οι υπολοιποι πως το βλεπουν. 2
tsifotis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Νομίζω οτι το δίλημμα είναι εξαρχής λανθασμένο, εκτός αν γίνεις πιο συγκεκριμένος ανα περίπτωση.
funbreaker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Σε τέτοιου είδους ερωτήματα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ούτε το να είναι κανείς απόλυτα παθιασμένος με κάτι και να αγνοεί οτιδήποτε άλλο, ακόμα και τα πιο βασικά είναι φύσιολογικό, ούτε το να είναι κανείς ξερόλας μόνο και μόνο για να είναι μέσα σε όλα αλλά στην ουσία να μην έχει προτίμηση και αγάπη για τίποτα είναι φυσιολόγικό. Το φυσιολογικό είναι να έχει κανείς κάποιες τάσεις και προτιμήσεις για κάποια αντικείμενα τα οποία να ξέρει καλα και φυσικά να έχει συναίσθηση και του υπόλοιπου κόσμου και να ξέρει τι του γίνεται γενικότερα και ίσως για κάποια πράγματα που δεν του αρέσουν να μην έχει καθόλου γνώσεις. 4
evabb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 έχω έναν γνωστό που στο επάγγελμα είναι προγραμματιστής, το χόμπι του είναι ο προγραμματισμός. προφανώς είναι καλός σε αυτό που κάνει και του αρέσει αλλα πραγματικά απορώ πως δεν έχει βαρεθεί τόσα χρονια. προσωπικά αλλάζω χόμπι και ενδιαφέροντα ανά μερικά χρονια. ok προφανώς δεν έχω κάποιο τομέα στον οποιο μπορώ να καυχιέμαι ότι είμαι απίστευτα καλή αλλα δεν νομίζω ότι έχει και νόημα κάτι τέτοιο αλλιώς γίνεται επάγγελμα κι όχι χόμπι
evoracing Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ προσωπικά ξέρω να κάνω πάρα πολλά... Υπολογιστές, υδραυλικά, ηλεκτρικά και γενικός ότι σε κάνει να χρειαστείς τεχνικό. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και θέμα ικανοποιήσεις. Σε ότι νέο μαθαίνω νοιώθω μεγάλη ικανοποιήση. Ότι κάνω ξέρω να το κάνω αρκετά καλά αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο. Τώρα αυτοί που κάνουν κάτι για μια ζωή είμαι μαζί τους γιατί και τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε αρκετά αρκεί να του αρέσει αυτό που κάνει. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι για χρόνια και ας το μάθαινα αρκετά καλά. Βέβαια γούστα είναι αυτά και διαφορετικοί χαρακτήρες του καθενός.
Galatea Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Τι πιστευετε οτι ειναι καλυτερο για εναν ανθρωπο ή ακομα και για εσας τους ιδιους? Καποιος ο οποιος ειναι ειδικος σε κατι, ή τα ατομα που ασχολουνται λιγο-πολυ με ουκ ολιγα ζητηματα (μεσα σε ολα)? Εγω προσωπικα θεωρω πως ειναι μονοτονο το να αναπτυσεις διαρκως μια ικανοτητα οσο δεν παει μεχρι το σημειο του να θεωρεισαι αυθεντια και επιλεγω να ασχολουμαι με πολλα ζητηματα μεχρι σημειου που θεωρω ικανοποιητικο. Αυτο βεβαια εχει το αντιστροφο μειονηκτημα, πως δεν νιωθω ακραια παθιασμενος με κατι, καθως με απασχολουν πολλα ζητημα ταυτοχρονα. Αλλωστε λενε "Jack of All Trades Master of None". Δηλαδη αν με ρωτησει καποιος τι ειναι πιο σημαντικο για σενα, τι ειναι αυτο με το οποιο δεν θα μπορουσες χωρις, θα προβληματιζομουνα και πιθανως να μην ηκερα και τι να απανησω. Θα ηθελα να δω και οι υπολοιποι πως το βλεπουν. Ως πολύπλευρος άνθρωπος, θα σου πω ότι θα προτιμούσα να μουν πολύ καλή σε κάτι, παρά καλή σε πολλά. Γιατί, τουλάχιστον απ'την προσωπική μου εμπειρία, το να μοιράζομαι και να μην μπορώ να στοχεύσω καθαρά κάπου, μ'έχει εξαντλήσει. Για παράδειγμα, τη μία μέρα παθιάζομαι με τη λογοτεχνία και βγάζω ένα κεφάλαιο για το -και καλά- βιβλίο μου, την άλλη στρώνω layout για μια android εφαρμογή που με απασχολεί καιρό. Αν με ενδιέφερε μόνο ένα απ'τα δύο, το πιθανότερο θα ήταν να 'χα συγκεντρωθεί και να 'χα καταφέρει πολλά περισσότερα. Κι από την άλλη, οι πολυμήχανοι άνθρωποι -βασικά οι πολυπράγμονες- είναι συνήθως και σφαιρικοί στη σκέψη. Και μπορεί αυτό να φαίνεται προτέρημα, αλλά είναι προτέρημα για όσους συγχνοτίζονται μαζί τους. Οι ίδιοι ίσως, λέω ίσως, να προτιμούσαν μια πιο επίπεδη μορφή σκέψης...
Superuser Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 έχω έναν γνωστό που στο επάγγελμα είναι προγραμματιστής, το χόμπι του είναι ο προγραμματισμός. προφανώς είναι καλός σε αυτό που κάνει και του αρέσει αλλα πραγματικά απορώ πως δεν έχει βαρεθεί τόσα χρονια. προσωπικά αλλάζω χόμπι και ενδιαφέροντα ανά μερικά χρονια. ok προφανώς δεν έχω κάποιο τομέα στον οποιο μπορώ να καυχιέμαι ότι είμαι απίστευτα καλή αλλα δεν νομίζω ότι έχει και νόημα κάτι τέτοιο αλλιώς γίνεται επάγγελμα κι όχι χόμπι Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. "Κομφούκιος" 1
ikaruga24 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. "Κομφούκιος" Στην σοβιετικη Ελλαδα του 2013 οι δουλειες διαλεγουν εσενα, οχι εσυ αυτες. 3
evabb Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Διάλεξε μια δουλειά που σ' αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. "Κομφούκιος" ας μην ανοιξουμε τετοιο θεμα,
Bspus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Με οσο περισσοτερα καταπιανεσαι τοσο καλυτερα, καθως μαθαινειςν τροπους σκεψης. Ειδικα σημερα που με τοσο ραγδαια εξελιξη, συγκεκριμενες δεξιοτητες φτανουν να ειναι παρωχημενες τοσο γρηγορα που και να θες δεν προλαβαινεις να εξειδικευτεις σε υπερβολικο βαθμο Σε οποιους τομεις δεν εισαι ασχετος, ειναι πιο δυσκολο να σε κοροιδευσουν καθως εχεις ο ιδιος αποψη. Οταν χρειαστεις τη βοηθεια του ειδικου, θα τον βρεις και θα μπορεις να συννενοηθεις ανετα μαζι του. Δεν αρνουμαι βεβαια το η ημιμαθεια χειροτερο της αμαθειας, αλλα αυτο νομιζω οτι ισχυει στην περιπτωση που υπερτιμας τις γνωσεις σου. 1
Superuser Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) ας μην ανοιξουμε τετοιο θεμα,Διάλεξε την ζωή που σ' αρέσεικαι δεν θα χρειαστεί να μιζεριάσεις ούτε μία μέρα στην ζωή σου. "Superuser" Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2013 από Superuser
evabb Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Διάλεξε την ζωή που σ' αρέσει και δεν θα χρειαστεί μα μιζεριάσεις ούτε μία μέρα στην ζωή σου. "Superuser" γκουχ γκουχ
Superuser Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ok.. τέλος το off topic Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2013 από Superuser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα