Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.πασχω απο ενα χρονιο ψυχολογικο προβλημα. Εχει κανεις σας εμπειρια απο ομοιοπαθητικη; Μπορει να βοηθησει; Αν καποιος εχει εμπειρια και μπορει να μου συστησει καποιον γιατρο, θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμο (περιοχή: Αθηνα).

Ευχαριστω πολυ

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για σου , λέγομαι Νίκος , είμαι 23 και νομίζω πως πάσχω απο αρκετά ψυχολογικά προβλήματα
δεν έχω πάρει γνωμάτευση απο γιατρό αλλα το έχω καταλάβει απο μόνος μου
αν βρεις γιατρό και σε βοηθήσει πες μου και εμένα γιατι έχουν μαζευτεί τόσα που δεν ξέρω απο που να αρχίσω
βασικό θα είναι να έχει υπομονή να με ακούσει

η ομοιοπαθητική δεν ξέρω τι είναι αλλα αν μπορείς να εξυγίσεις με δυο λόγια θα βοηθούσε

δεν κάνω πλάκα ουτε οτιδήποτε θα βιαστούν κάποιοι να μου προσάψουν
καλύτερα να μην αρχίστε το trollάρισμα γιατι το θέμα δε σηκώνει πλάκα
ευχαριστώ .

Δημοσ.

Φίλε. Η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει σε πάρα πολλά επίπεδα και να στηρίξει την προσπάθειά σου να θεραπευτείς ψυχολογικά και σωματικά. Όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιατρική και ψυχολογική αντιμετώπιση.

Απευθύνσου, αν δε το έχεις ήδη κάνει, σ'έναν ειδικό (αναλόγως την περίπτωση). Και επειδή οι επισκέψεις μπορεί να 'ναι αρκετά δαπανηρές (μιλάω για ψυχολόγο/ψυχίατρο) μπορείς να κλείσεις μέσω του ταμείου σου ή και κατευθείαν ραντεβού σε νοσοκομείο.

Από τη στιγμή που έχεις καλύψει αυτή την υποστήριξη, η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει πολύ καθώς θα σου συνταγογραφηθούν ειδικά σκευάσματα για εσένα, τα οποία τα προμηθεύεσαι από τους κατάλληλους φαρμακοποιούς. Βέβαια, όπως θα σου πει κι ο ομοιοπαθητικός, θα υπάρξουν κάποιοι "κανόνες". Για παράδειγμα, ένας φίλος μου δεν έφαγε κακάο (σε οποιαδήποτε μορφή) για 4 μήνες, εγώ έκανα 6 μήνες χωρίς τσάι ή καφέ κτλ...

Δημοσ.

Εχω στραφει στη συμβατικη ιατρικη, στην ψυχιατρικη, αλλα χωρις αποτελεσματα. Απλα διαιωνιζεται το προβλημα στη βαση της διανοητικης συγχυσης και της καταπιεσης των συναισθηματων (λογω των φαρμακων). Ζηταω μια λυση που να αντιμετωπιζει το προβλημα στην ολοτητα του. Τα φαρμακα απλως με "αποκοιμιζουν" χωρις να προσφερουν στην ιαση και αναταση της ψυχης μου. Αγαπητε φιλε Νικο, θα συνεχισω να γραφω στο συγκεκριμενο topic, και βεβαιως θα σε ενημερωσω για τυχουσα προσωπικη μου εμπειρια απο την επαφη μου με καποιον ομοιοπαθητικο. Το βασικο προβλημα ειναι οτι δε γνωριζω καποιον ομοιοπαθητικο, και γι' αυτο θα ηθελα καποια συσταση εκ μερους οσων ειχαν επαφη με το χωρο και ειχαν αποτελεσματα απο την ομοιοπαθητικη.

για σου , λέγομαι Νίκος , είμαι 23 και νομίζω πως πάσχω απο αρκετά ψυχολογικά προβλήματα
δεν έχω πάρει γνωμάτευση απο γιατρό αλλα το έχω καταλάβει απο μόνος μου
αν βρεις γιατρό και σε βοηθήσει πες μου και εμένα γιατι έχουν μαζευτεί τόσα που δεν ξέρω απο που να αρχίσω
βασικό θα είναι να έχει υπομονή να με ακούσει

η ομοιοπαθητική δεν ξέρω τι είναι αλλα αν μπορείς να εξυγίσεις με δυο λόγια θα βοηθούσε

δεν κάνω πλάκα ουτε οτιδήποτε θα βιαστούν κάποιοι να μου προσάψουν
καλύτερα να μην αρχίστε το trollάρισμα γιατι το θέμα δε σηκώνει πλάκα
ευχαριστώ .

Μπορεις να βρεις πληροφοριες εδω

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

Δημοσ.

Εχω στραφει στη συμβατικη ιατρικη, στην ψυχιατρικη, αλλα χωρις αποτελεσματα. Απλα διαιωνιζεται το προβλημα στη βαση της διανοητικης συγχυσης και της καταπιεσης των συναισθηματων (λογω των φαρμακων). Ζηταω μια λυση που να αντιμετωπιζει το προβλημα στην ολοτητα του. Τα φαρμακα απλως με "αποκοιμιζουν" χωρις να προσφερουν στην ιαση και αναταση της ψυχης μου. Αγαπητε φιλε Νικο, θα συνεχισω να γραφω στο συγκεκριμενο topic, και βεβαιως θα σε ενημερωσω για τυχουσα προσωπικη μου εμπειρια απο την επαφη μου με καποιον ομοιοπαθητικο. Το βασικο προβλημα ειναι οτι δε γνωριζω καποιον ομοιοπαθητικο, και γι' αυτο θα ηθελα καποια συσταση εκ μερους οσων ειχαν επαφη με το χωρο και ειχαν αποτελεσματα απο την ομοιοπαθητικη.

Μπορεις να βρεις πληροφοριες εδω

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

Αν μένεις στην Αττική, θα μπορούσα να σου προτείνω 2 ομοιοπαθητικούς.

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Έχω προσπαθήσει κι εγώ πολύ να καταπολεμήσω κρίσεις άγχους, πανικού και μία χρόνια δυσθυμία και αρνούμαι πεισματικά να πάρω αντικαταθλιπτικά (έστω κι αν είναι ιδιαίτερα ελαφρά). Προτίμησα να απευθυνθώ σε ψυχαναλυτή και να τραβήξω το κουπί χωρίς κάποια αγωγή.

Όσο για το αν είναι απάτη η ομοιοπαθητική, δεν πιστεύω ότι θα λύσει κάθε ένα πρόβλημα. Αλλά είμαι σίγουρη ότι βοηθάει. Έστω μια τόνωση, μια δόση ευεξίας, μπορεί κάνει πολύ πιο ομαλή τη διαδικασία επούλωσης ψυχικών ή σωματικών τραυμάτων.

Δημοσ.

Η ομοιόαθητική δεν είναι όπως νομίζει ο κόσμος , ματζούνια με δαμάσκηνα ντομάτες και τριαντάφυλλο . <br>

Είναι κατα κάποιο τρόπο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ( με διαφορετικά μέσα ) παθολογικών καταστάσεων της υγείας του ανθρώπου και των ζώων και είναι πολύ σημαντικός τονέας τόσο της ανθρωποϊατρικής όσο και της κτηνιατρικής επιστήμης.<br>

Δεν πρόκειται για ματζούνια ινδιάνων αλλά επιστήμονες τα σχεδιάζουν και τα νελετούν.<br><br>

Εγω θα σου έλεγα να το προσπαθήσεις διότι είναι αποτελεσματική θεραπευτική οδός.<br>

Στενός μου άνθρωπος είχε δερματολογικό πρόβλημα που με χιλιες δυο καλλιέργειες και φαρμακευτικά σκευάσματα δεν παλεύτηκε . Διάλεξε ομοιόαθητική θεραπεία και έγινε καλά.<br>

Υπόψιν θέλει υπομονή , δηλαδη μη περιμενεις να παρεις το σκευασμα και σε νια εβδοναδα να εισαι καλά .<br>

Θέλει υπομονή και καλή ψυχολογία διότι επηρεάζει σημαντικότατα την υγεία των οργανισμών.<br>

Υπομονή διότι επίσης με την πρώτη φορά δυσκολα θα βρεθεί το σκεύασμα , η συγκέντρωση , η ουσία κλπ που θα είναι ιδανική για εσένα και πιθανως θα χρειαστεί καμια 3-4 φορες να επισκευτείς τον γιατρό.<br>

Επίσης δεν θα πρέπει να απογοητευτείς διότι σε περίπτωση έναρξης της αγωγής , η κατάσταση φτάνει σε ενα peak και μετά αρχίζει και εξαφανίζεται .<br>

Ο φίλος που σ είπα ειχε κατι στον αυχενα και την πλάτη. Με την αγωγή φούντωσε και έπειτα υποχώρησαν τα πάντα. Οπότε είναι κάτι προσωρινό. <br>

Βέβαια για να μην το παίζω ειδικός μιας και δεν είμαι δε ξερω αν η φυση του προβλήματός σου επιδέχεται ή έχει περιθώριο έξαρσης για να ακολουθήσει η αποδρομή των συμπτωμάτων/κατάστασή σου , οπότε καλύτερα να το συζητήσεις με τον επιβλέποντα ιατρό σου.<br><br>

Στα συν τα φθηνά νομίζω σκευάσματα

• Like 1
Δημοσ.

Αν μένεις στην Αττική, θα μπορούσα να σου προτείνω 2 ομοιοπαθητικούς.

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Έχω προσπαθήσει κι εγώ πολύ να καταπολεμήσω κρίσεις άγχους, πανικού και μία χρόνια δυσθυμία και αρνούμαι πεισματικά να πάρω αντικαταθλιπτικά (έστω κι αν είναι ιδιαίτερα ελαφρά). Προτίμησα να απευθυνθώ σε ψυχαναλυτή και να τραβήξω το κουπί χωρίς κάποια αγωγή.

Όσο για το αν είναι απάτη η ομοιοπαθητική, δεν πιστεύω ότι θα λύσει κάθε ένα πρόβλημα. Αλλά είμαι σίγουρη ότι βοηθάει. Έστω μια τόνωση, μια δόση ευεξίας, μπορεί κάνει πολύ πιο ομαλή τη διαδικασία επούλωσης ψυχικών ή σωματικών τραυμάτων.

Φυσικα και θα με ενδιεφερε. Αν θες στειλε μου προσωπικο μηνυμα με τα στοιχεια τους, μηπως υπαρχει προβλημα με τους ορους χρησης του site. Το μονο που ζητω ειναι να γνωριζεις οτι οι συγκεκριμενοι γιατροι εχουν βοηθησει φιλους η γνωστους σου.

Δημοσ.

Η ομοιόαθητική δεν είναι όπως νομίζει ο κόσμος , ματζούνια με δαμάσκηνα ντομάτες και τριαντάφυλλο . <br>

Είναι κατα κάποιο τρόπο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης ( με διαφορετικά μέσα ) παθολογικών καταστάσεων της υγείας του ανθρώπου και των ζώων και είναι πολύ σημαντικός τονέας τόσο της ανθρωποϊατρικής όσο και της κτηνιατρικής επιστήμης.<br>

Δεν πρόκειται για ματζούνια ινδιάνων αλλά επιστήμονες τα σχεδιάζουν και τα νελετούν.<br><br>

Εγω θα σου έλεγα να το προσπαθήσεις διότι είναι αποτελεσματική θεραπευτική οδός.<br>

Στενός μου άνθρωπος είχε δερματολογικό πρόβλημα που με χιλιες δυο καλλιέργειες και φαρμακευτικά σκευάσματα δεν παλεύτηκε . Διάλεξε ομοιόαθητική θεραπεία και έγινε καλά.<br>

Υπόψιν θέλει υπομονή , δηλαδη μη περιμενεις να παρεις το σκευασμα και σε νια εβδοναδα να εισαι καλά .<br>

Θέλει υπομονή και καλή ψυχολογία διότι επηρεάζει σημαντικότατα την υγεία των οργανισμών.<br>

Υπομονή διότι επίσης με την πρώτη φορά δυσκολα θα βρεθεί το σκεύασμα , η συγκέντρωση , η ουσία κλπ που θα είναι ιδανική για εσένα και πιθανως θα χρειαστεί καμια 3-4 φορες να επισκευτείς τον γιατρό.<br>

Επίσης δεν θα πρέπει να απογοητευτείς διότι σε περίπτωση έναρξης της αγωγής , η κατάσταση φτάνει σε ενα peak και μετά αρχίζει και εξαφανίζεται .<br>

Ο φίλος που σ είπα ειχε κατι στον αυχενα και την πλάτη. Με την αγωγή φούντωσε και έπειτα υποχώρησαν τα πάντα. Οπότε είναι κάτι προσωρινό. <br>

Βέβαια για να μην το παίζω ειδικός μιας και δεν είμαι δε ξερω αν η φυση του προβλήματός σου επιδέχεται ή έχει περιθώριο έξαρσης για να ακολουθήσει η αποδρομή των συμπτωμάτων/κατάστασή σου , οπότε καλύτερα να το συζητήσεις με τον επιβλέποντα ιατρό σου.<br><br>

Στα συν τα φθηνά νομίζω σκευάσματα

Σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες.

Δημοσ.

Τι να σου πω, αν έχεις λεφτά για πέταμα, εσύ ή ο οποισδήποτε, γούστο και καπέλο σας.

Εγώ τα ψιλοέχω ανάγκη όμως, αν τόσο επιμένετε ελάτε να σας πασάρω εγώ ομοιοπαθητικά φάρμακα και δώστε μου τα λεφτά σας. Εξάλλου νερό πασάρουν τα ομοιοπαθητικά, νεράκι θα σας δώσω κι εγώ να πιείτε. Εμφιαλωμένο κιόλας αν γουστάρετε.

Συγγνώμη, αλλά την σημερινή εποχή το βρίσκω αστείο, κάποιος που έχει 24/7 πρόσβαση σε όλον τον κόσμο (βλέπε ίντερνετ) και σε τόσο τεράστια πηγή πληροφοριών να πιάνεται κορόιδο από κομπογιαννίτες με την ελπίδα της θεραπείας, ιδίως όταν παίζουν σοβαρές ασθένειες και οικονομικά προβλήματα.

Δημοσ.

Απο την άλλη , εμπιστευόμενος τον doctor Google ακυρώνεις ( γενικός ο β αριθμός , προς αποφυγή παρεξηγήσεων οκ; ) ολόκληρη επιστήμη και πανέιστημιακή εκπαίδευση .

Καταλαβαίνεις πτι πολύ συχνά αυτό που σιαβάζεις είναι αμφιβόλλου αξιοπιστίας, εγκυρότητας και επιστημονικής υπόστασης "πηγές" με αποτέλεσμα η υιοθέτηση και η εφαρμογή "συμβουλών" απο μια τυχάρπαστη σελίδα , να αποτελεί όπως καταλαβαίνεις κάτι πολύ επικύνδυνο μιας και εμπλέκεται ο παράγοντας "υγεία" . Συν τοις άλλοις εμπλέκονται και θέματα δεοντολογίας και ανηθικότητας.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Απο την άλλη , εμπιστευόμενος τον doctor Google ακυρώνεις ( γενικός ο β αριθμός , προς αποφυγή παρεξηγήσεων οκ; ) ολόκληρη επιστήμη και πανέιστημιακή εκπαίδευση .

Καταλαβαίνεις πτι πολύ συχνά αυτό που σιαβάζεις είναι αμφιβόλλου αξιοπιστίας, εγκυρότητας και επιστημονικής υπόστασης "πηγές" με αποτέλεσμα η υιοθέτηση και η εφαρμογή "συμβουλών" απο μια τυχάρπαστη σελίδα , να αποτελεί όπως καταλαβαίνεις κάτι πολύ επικύνδυνο μιας και εμπλέκεται ο παράγοντας "υγεία" . Συν τοις άλλοις εμπλέκονται και θέματα δεοντολογίας και ανηθικότητας.

Δεν εμπιστεύομαι τον dr Google, εμπιστεύομαι σοβαρές επιστημονικές και ιατρικές σελίδες.

Από την άλλη όμως, αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα, πολύ θα ήθελα να διαβάσω links επιστημονικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης εγκύρων πανεπιστημίων και ιατρικών γνωματεύσεων, ερευνών κτλ που να αποδεικνύουν την θεραπευτική δράση της ομοιοπαθητικής.. Αφού αυτά που εσύ ξέρεις και διαβάζεις έχουν αξιοπιστία, εγκυρότητα και επιστημονική υπόσταση, δώσε και σε εμάς τους ημιμαθείς να μάθουμε!!!!!

Και όπως είπες, δεοντολογία, ανηθικότητα και απάτη βασισμένα όλα στην ελπίδα ίασης των ασθενών.....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εμπιστεύομαι τον dr Google, εμπιστεύομαι σοβαρές επιστημονικές και ιατρικές σελίδες.

Από την άλλη όμως, αν εσύ γνωρίζεις καλύτερα, πολύ θα ήθελα να διαβάσω links επιστημονικής και πανεπιστημιακής εκπάιδευσης εγκύρων πανεπιστημίων και ιατρικών γνωματεύσεων, ερευνωλν κτλ που να αποδεικνύουν την θεραπευτική δράση της ομοιπαθητικής. Αφού αυτά που εσύ ξέρεις και διαβάζεις έχουν αξιοπιστία, εγκυρότητα και επιστημονική υπόσταση, δώσε και σε εμάς τους ημιμαθείς να μάθουμε!!!!!

Και όπως είπες, δεοντολογία, ανηθικότητα και απάτη βασισμένα όλα στην ελπίδα ίασης των ασθενών.....

Όπως είπα δεν έχω επαφή με τον χώρο της ομοιόαθητικής πέραν της εμπειρίας με το άτομο που ξέρω και συζητήσεις με μια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο.

Απλά επειδή οι σπουδές μου έχουν να κάνουν με μια απο τις 3 επιστήμες υγείας , έχω μάθει τόσο να μην εμπιστεύομαι τυχάρπαστες "πηγές" και "μου είπανε οτι" απόψεις και συμβουλές , όσο και να μην αποκλείω καταστάσεις και μεθόδους αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων , μέχρις απόδειξης του αντίθετου, δηλαδή της αναποτελεσματικότητάς τους . 

Γενικά πρέπει να αφήνεις περιθώρια προσπάθειεας απόδειξης μια μεθόδου με ανοιχτο μυαλό .

Απο την άλλη σαφως και ο καθένας διαλέγει τι θα πάρει.

Υπάρχουν φανατικοί της δυτικής ιατρικής αλλά και άτομα που δίνουν ευκαιρία στα εναλλακτικά .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...