Προς το περιεχόμενο

Poker Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χωρις να εχω μεγαλη εμπειρια απο online και  απο cash(live sit&go επαιζα περισσοτερο) πιστευω οτι δεν φενεται το skill εκει γιατι πολυ απλα δεν εχεις τα blinds να σε πιεζουν.

Περιμενεις απλα να παιξεις τα καλα φυλλα...

Δεν υπαρχει λογος να μπεις στο ποτ αν δεν εχεις καλα φυλλα.Ουτε εχεις λογο να κλεψεις τα blinds...(αφου δεν ανεβαινουν).Ετσι απλα αν εισαι καλουτσικος παιχτης και ξερεις τα βασικα μπορεις να επιβιωσεις.

Σε τουρνουα ομως?Εκει πρεπει να εχεις στρατηγικη...

Εχεις σε ολα λαθος.. :P

Απο τα blinds ερχεται το μεγαλυτερο μερος του κερδους σου στα Cash games(Δε θυμαμαι ακριβως αλλα τα stats μου καπου 80-85% εκει νομιζω εδειχναν) και αντιστοιχα και η χασουρα οταν εισαι εσυ στα blinds, οποτε επειδη σου φαινονται εσενα μικρα νομιζεις οτι ενταξει δεν τρεχει και τιποτα.. Ναι δεν τρεχει αν κατσεις να παιξεις καμια ωριτσα χαλαρα, αν παιξεις 1εκατομυριο hands βαλε ποσα θα εχεις χασει αν τα αφηνεις ετσι απλα και αντιστοιχα ποσα θα εχεις κερδισει αν τα κλεβεις αποτελεσματικα..

Επισης με το να περιμενεις τα "καλα" φυλλα δεν κανεις τιποτα, απλα οταν θα σου ερθουν δεν θα ακολουθησει κανεις γιατι εχεις τοσο tight image που θα σε καταλαβουν ακομα και να μην προσεχουν καθολου το τραπεζι. Α και τα καλα φυλλα μπορουν να χασουν επισης.. :P Οποτε εσυ οποτε εχεις φυλλο θα παιρνεις ελαχιστα και θα χανεις συστηματικα τα blinds, σιγουρα losing strategy..

Δεν θελω να μειωσω τα τουρνουα και εκει υπαρχει στρατηγικη αλλα βασιζεται περισσοτερο σε push/fold φορμουλες που εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει ενα τετοιο στυλ παιχνιδιου, το θεωρω βαρετο και χωρις creativity.

Παιχνιδι ικανοτητας ειναι αλλα αφου εχεις παιξει παααααρα πολυ για να εκμηδενίσεις την οποια διακύμανση και να βεβαιωθεις οτι εισαι winning player.. Βραχυπροθεσμα η τυχη εχει τον πρωτο λογο για αυτο και λανθασμενα πολλοι νομιζουν οτι εγιναν παιχτες μεσα σε μια μερα/ενα μηνα και μετα φυσικα ερχεται η λυπητερη.. :P

ΥΓ: Ειχα ενα φιλο που επαιζε μονο τουρνουα(δεν ηταν καλος αλλα νομιζε.. :P) μια φορα του εκατσε και κερδισε καπου 7000ε και ειπε να ξεκινησει τα cash games για να το κανει "επαγγελμα" μιας και πείστηκε πλεον οτι το χει, εχασε οτι εβγαλε σχετικα γρηγορα και μετα εβγαλε το συμπερασμα οτι ειναι στημενο και του τα πηρε πισω επιτηδες.. Περιτο να πω οτι μου την ελεγε συνεχεια οτι ειμαι υπερβολικος το ποκερ ειναι ez game και τα σχετικα..

• Like 2
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ παίζω με φίλους cash μια στο τόσο πλέον....2ο έτος το είχαμε κάψει, 3 φορές τη βδομάδα το στήναμε

Online είχα παίξει λίγο με 10$ που μου είχε κάνει δώρο η betfair για να δοκιμάσω το poker της, τα έκανα 60 και τα έχασα σε 2 μούφα παρτίδες από το ίδιο άτομο, πολύ απάτη

Δημοσ.

εγω ειμαι φοιτητης 22 χρονων,παιζω ποκερ απο οταν μπηκα στη σχολη και θεωρω τον εαυτο μου επαγγελματια εδω και ενα χρονο μιας και δεν παιρνω πλεον λεφτα απο τους γονεις μου αλλα ζω μονο με αυτα που βγαζω απο το ποκερ, και βγαζω περισσοτερα αποσα χρειαζομαι..οτι εχει πει ο ADHD ειναι η πραγματικοτητα..

σχετικα με το αν ειναι χειροτερο απο δουλεια θα διαφωνησω με τον ADHD για πολλους λογους

1)εισαι το αφεντικο παιζεις οποτε θες κανεις οτι θες δεν δινεις λογαριασμο σε κανεναν

2)παιζεις απο το σπιτι σου

3)εχεις προοπτικες να ανεβαινεις ψηλοτερα αρα να βγαζεις περισσοτερα,και αυτο εξαρταται μονο απο εσενα..

4)βγαζεις περισσοτερα απο τις περισσοτερες δουλειες στην Ελλαδα,που μπορει να βρει καποιος

5)ειναι ενα παιχνιδι,και οσο το βλεπεις ετσι θα το απολαμβανεις κιωλλας για μενα το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι επαγγελματιες ειναι οτι το βλεπουν σαν σακο με λεφτα και χανουν το νοημα,αν σκοπος σου δεν ειναι να πας οσο ψηλοτερα μπορεις και να παιζεις με τους καλυτερους τοτε ναι θα κουραστεις σιγουρα αλλα και ακομα ετσι ειναι καλυτερο απο τις περισσοτερες δουλεις..

το ποκερ οπως λεει και μια εκφραση ειναι "ο δυσκολος τροπος να βγαλεις ευκολα χρηματα"

οσο για τα βιβλια,εγω δεν εχω διαβασει κανενα και θεωρω οτι δεν βοηθανε και τοσο..

ο τροπος να γινεις καλος ειναι να παιζεις και να σκεφτεσαι..στην αρχη παντα χρειαζεσαι καποια βοηθεια για να μαθεις τα βασικα και γιαυτο προτεινω το forum 2+2 που ειναι μονο για ποκερ και υπαρχει πολυ χρησιμη γνωση εκει μεσα..

εγω παιζω cash online και οπως ειπε και ADHD ειναι η μορφη του ποκερ που χρειαζεται το περισσοτερο skills..

οσο για το αν το online ειναι πιο δυσκολο απο το live..δεν σηκωνει καν συζητηση..το live ειναι πολυ πιο ευκολο καθως στα καζινο πανε παρα πολλοι να παιξουν για την πλακα τους ακομα και σε ψηλα stakes ενω στο online απο τα 50nl και πανω θα βρεις ολο παιχτες που παιζουν σοβαρα..

αν εχει καποιος απορια σε σχεση με το παιχνιδι ευχαριστως να του τη λυσω..

Δημοσ.

Εγώ απλώς θα ήθελα να μου προτείνεται ένα βιβλίο ώστε να μάθως τα τελείως βασικά του πόκερ.

Είμαι τελείως αρχάριος.

Επίσης αυτό με τα NL τι είναι;(Π.χ. 200NL....)

Δημοσ.

Εγώ απλώς θα ήθελα να μου προτείνεται ένα βιβλίο ώστε να μάθως τα τελείως βασικά του πόκερ.

Είμαι τελείως αρχάριος.

Αφού δεν ξέρεις ουτε τα βασικά ξεκίνα να μάθεις τους συνδυασμούς και τη σειρα που κερδιζει,και μετα ξεκίνα να παίξεις κάπου δωρεάν για εξάσκηση...

http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_poker_hands

Θα σου πάρει κάποιο διαστημα να αποκτήσεις άνεση με αυτά.

Μετα μπορείς να αρχισεις να μαθαίνεις για τα φύλλα και την άξια τους.

• Like 1
Δημοσ.

δυστυχως δεν μπορωνα σου προτεινω καποιο βιβλιο επειδη οπως ειπα δεν εχω διαβασει κανενα

τo nl σημαινει no limt και οταν λεω 100 ενω οτι παιζω σε blinds 0,5$ small blind και 1$ big blind,και στα 200 αντιστοιχα 1$ small και 2 big

δηλαδη 100 φορες το big blind..

Δημοσ.

Είμαι τελείως αρχάριος.

Εφοσον εισαι τελειως αρχαριος, ενα ωραιο και διασκεδαστικο παιχνιδακι για να εξοικειωθεις με τα φυλλα και τους συνδυασμους ειναι αυτο http://www.miniclip.com/games/governor-of-poker/en/

Δημοσ.

Είμαι τελείως αρχάριος.

Αν εχεις facebook παιζε εκει για αρχη

Δημοσ.

εγω ειμαι φοιτητης 22 χρονων,παιζω ποκερ απο οταν μπηκα στη σχολη και θεωρω τον εαυτο μου επαγγελματια εδω και ενα χρονο μιας και δεν παιρνω πλεον λεφτα απο τους γονεις μου αλλα ζω μονο με αυτα που βγαζω απο το ποκερ, και βγαζω περισσοτερα αποσα χρειαζομαι..οτι εχει πει ο ADHD ειναι η πραγματικοτητα..

σχετικα με το αν ειναι χειροτερο απο δουλεια θα διαφωνησω με τον ADHD για πολλους λογους

1)εισαι το αφεντικο παιζεις οποτε θες κανεις οτι θες δεν δινεις λογαριασμο σε κανεναν

2)παιζεις απο το σπιτι σου

3)εχεις προοπτικες να ανεβαινεις ψηλοτερα αρα να βγαζεις περισσοτερα,και αυτο εξαρταται μονο απο εσενα..

4)βγαζεις περισσοτερα απο τις περισσοτερες δουλειες στην Ελλαδα,που μπορει να βρει καποιος

5)ειναι ενα παιχνιδι,και οσο το βλεπεις ετσι θα το απολαμβανεις κιωλλας για μενα το μεγαλυτερο λαθος που κανουν οι περισσοτεροι επαγγελματιες ειναι οτι το βλεπουν σαν σακο με λεφτα και χανουν το νοημα,αν σκοπος σου δεν ειναι να πας οσο ψηλοτερα μπορεις και να παιζεις με τους καλυτερους τοτε ναι θα κουραστεις σιγουρα αλλα και ακομα ετσι ειναι καλυτερο απο τις περισσοτερες δουλεις..

το ποκερ οπως λεει και μια εκφραση ειναι "ο δυσκολος τροπος να βγαλεις ευκολα χρηματα"

οσο για τα βιβλια,εγω δεν εχω διαβασει κανενα και θεωρω οτι δεν βοηθανε και τοσο..

ο τροπος να γινεις καλος ειναι να παιζεις και να σκεφτεσαι..στην αρχη παντα χρειαζεσαι καποια βοηθεια για να μαθεις τα βασικα και γιαυτο προτεινω το forum 2+2 που ειναι μονο για ποκερ και υπαρχει πολυ χρησιμη γνωση εκει μεσα..

εγω παιζω cash online και οπως ειπε και ADHD ειναι η μορφη του ποκερ που χρειαζεται το περισσοτερο skills..

οσο για το αν το online ειναι πιο δυσκολο απο το live..δεν σηκωνει καν συζητηση..το live ειναι πολυ πιο ευκολο καθως στα καζινο πανε παρα πολλοι να παιξουν για την πλακα τους ακομα και σε ψηλα stakes ενω στο online απο τα 50nl και πανω θα βρεις ολο παιχτες που παιζουν σοβαρα..

αν εχει καποιος απορια σε σχεση με το παιχνιδι ευχαριστως να του τη λυσω..

το πόκερ έχει ένα τεράστιο μείον απέναντι στη δουλειά..είναι η μόνη δουλειά που μπορείς να χάσεις πολλά λεφτά..εκτος κ αν εισαι επιχειρηματίας που και αυτός μπορεί να χάσει..

+ ότι δεν είναι και πολυ healthy να κάθεσαι 12ωρα στο pc και να κατουράς σε μπουκάλια με ανελέητο multitabling το οποιο μπορει να σου βλάψει και τον εγκέφαλο..(βλέπε Dusty Schmid)

+ οτι δεν εισαι και πολύ αφεντικό του εαυτού σου αν έχεις επενδύσει 1000$ σε διάφορα tournament buy ins και ο κόσμος να χαλάσει πρέπει να κάτσεις στο pc.. τώρα το cash είναι άλλη ιστορία..

Επίσης λόγω του ότι το παιχνίδι έχει αρκετά swings και σίγουρα θα υπάρξουν downswings πρέπει να ελέγχεις πάρα πολύ τα συναισθήματα σου για να μην τινάξεις το bankroll σου....αυτο είναι ενα θέμα που μια δουλειά δεν το έχει..

• Like 1
Δημοσ.

Έβλεπα ένα βιντεάκι στι youtube WSOP 2013 main event και έπαθα πλάκα.

Τα άτομα έβαζαν στο pot δεκάδες χιλιάδες $ έτσι για πλάκα.

Τόσα λεφτά έχουν και τα πετάνε έτσι;

Δημοσ.

Έβλεπα ένα βιντεάκι στι youtube WSOP 2013 main event και έπαθα πλάκα.

Τα άτομα έβαζαν στο pot δεκάδες χιλιάδες $ έτσι για πλάκα.

Τόσα λεφτά έχουν και τα πετάνε έτσι;

Σκέψου οτι στο main event η είσοδος έχει 10k και με field περίπου 6500 άτομα..Στο wsop συγκεκριμένα εκτος απο τους pro πάει πολύς κόσμος ο οποίος έχει λεφτά απλά για τη φάση..στα @@ τους δηλαδή :P  ο negreanu πρόσφατα στο ept Βαρκελώνης επειδή νευρίασε με έναν κανόνα που είχαν εκεί ανακοίνωσε οτι στην επόμενη παρτίδα (2η) θα μπει all in...(10k euro η είσοδος)...Link.png Site: http://www.pokerlobbygr.com/article/14054/ta-vrodexe-o-negreanu-kai-ephuge-prin-hasei-apo-tournoua">link

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...