Προς το περιεχόμενο

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων (ή αλλιώς SCO vs GNU/Linux)


apoikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όσους ενδιαφέρονται και έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση, χτες η SCO έδειξε δύο τμήματα από τον πηγαίο κώδικα του UnixWare που ισχυρίζεται ότι έχει κλαπεί και ενσωματωθεί στο Linux. Μία πρόχειρη αναζήτηση του κώδικα αυτού δείχνει ότι είναι μέρος του κώδικα του Unix V6 (1979), τον οποίο η ίδια η SCO είχε ανοίξει υπό την BSD License, ενώ πέρασε στο Linux από την... SGI! Τί να πει κανείς :D. Τουλάχιστον για τα συγκεκριμένα κομμάτια κώδικα η SCO δεν μπορεί να στηρίξει κατηγορία στο δικαστήριο.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://lwn.net/Articles/45019/

http://perens.com/Articles/SCOCopiedCode.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

i sco den anoikei sti microsoft?

Ναι έτσι ακούγεται, ότι την ελέγχει η Μ$, άρα αν κερδίσει την δίκη δεν νομίζω να την ενδιαφέρει τόσο το χακάρισμα στην SCO αφού θα κλείσει το Linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... αν και εφόσον αποδειχθεί ότι παραβιάζονται τα πνευματικά δικαιώματα της SCO. Η πλάκα είναι ότι ο McBride (CEO της SCO) είπε ότι στους πυρήνες 2.4.x υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο (!!!!) γραμμές κώδικα που είναι κλεμμένες από την SCO, οι οποίες δεν υπήρχαν σύμφωνα με την εταιρία στους πυρήνες 2.2.x. Για την ιστορία, οι πυρήνες 2.4 περιέχουν περίπου 2,4 εκατομμύρια γραμμές κώδικα και οι 2.2 περίπου 1 εκατομμύριο... Δηλαδή, κατά την SCO, όλες οι προσθήκες στους πυρήνες 2.4 είναι αντιγραφή κώδικα της ίδιας (!!!). Πλάκα έχουν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ela re hayzel, afoy einai fws fanari h fash oti einai allh mia eteria poy paei kata diaoloy kai thelei na eksagorastei apo thn IBM. einai palio to kolpo kai to exoyn kanei poloi. Siga mhn kataferei na apodiksei oti 1000ades aneksartitoi programatistes ths klepsan ton kwdika (allh duleia den eixan diladi)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι στιγμής όλες κι όλες 70 γραμμές κώδικα έχουμε δει, από τις οποίες οι μισές έχουν ήδη αφαιρεθεί από το Μάρτιο λόγω «crapiness», όπως είπαν οι προγραμματιστές, και οι υπόλοιπες έχουν κυκλοφορήσει υπό την BSD license. Χλωμό είναι να αποδειχθεί κάτι... Εκτός αυτού, δεν μπορούν να αναγκάσουν κανέναν να αφαιρέσει κώδικα. Ο κώδικας μπορεί να περιέχει ό,τι θέλει, απλά να μη γίνεται binary (πολλά προγράμματα περιέχουν στον πηγαίο κώδικά τους copyrighted ή πατενταρισμένο software και αναθέτουν σε εσένα την ευθύνη να κάνεις το compiling). Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...