Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

junior programmer απόφοιτος 1100 ευρώ; Με τίποτα. Εκτος και αν είναι ήδη έμπειρος και έχει δικά του project. Γιατί η πλειοψηφία των αποφοίτων δεν έχει...

Για τους senior που αποδεδειγμένα παράγουν σαφώς και υπάρχουν περισσότερες δουλειές.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια μια και βρηκα αυτο το ποστ εδω και καιρο θελω να μαθω καποιο ΙΤ skill γιατι με το πτυχιο που εχω (Ηλεκτρολογος Μηχανικος ΤΕ) δεν βλεπω χαιρι.

Ειμαι αναμεσα σε web design και Android developer αλλα παρα τα διαφορα αρθρα και tutorial που εχω διαβασει δεν μπορω να μαθω ουτε τα βασικα γιατι εχω αν θεμα στο οτι για να μαθω κατι θελω καποιον να μου δειξει και να το κανω σε real time.

Για αυτο υπαρχουν τιποτα ΙΕΚ η εστω σεμιναρια που να κανουν κατι τετοιο οπως δηλαδη ηταν τα εργαστηρια στα ΤΕΙ ?

Δημοσ.

Τόση ασχετοσύνη σε ένα θέμα είναι ρεκόρ. Μιλάμε κάτι μισθούς 1000 λέει ο ένας 2000 λέει ο άλλος. Ρε μπας κ ζείτε σε καμια άλλη χώρα; Ποιός θα δώσει τέτοιους μισθούς για coding και ειδικά σε entry level? Πείτε εταιρίες ρε παίδες να στείλουμε βιογραφικά!

• Like 1
Δημοσ.

καταρχήν γιατί βουτάς στα βαθιά. 

Τι εμπειρίες και γνώσεις έχεις (έστω απο σκριπτς)

Απο προγραμματισμο ξερω assembly που καναμε σε μικρο και ξερω και τα βασικα απο C++ (δεικτες, συναρτησεις, πινακες κλπ)

Δημοσ.

Πρικισμένε πιστεύω ότι τρολάρεις. 

Προσωπικά πιστεύω, οι σχολές σου δίνουν σχεδόν μηδαμινές βάσεις ( Εν Ελλάδι)

Η προσωπική εξέλιξη του καθενός μετά είναι αποτέλεσμα πολλών μεταβλητών.

Οι σχολές μαζί με τους τίτλους σπουδών και τα skills (εμπειρία) θα σου καθορίσουν τον μισθό που θα κλείσεις με μια εταιρία όταν σε προσλάβει, αν είσαι ή όχι καλός στη δουλειά σου θα φανεί στη καθημερινότητα και όχι απ'το πτυχίο. Νομίζω οι περισσότεροι που απάντησαν στο post δεν έχουν καταλάβει καν το νόημα της ερώτησης. Η ερώτηση είναι ξεκάθαρη και αφορά αποκλειστικά και μόνο τον μέσο μισθό πρόσληψης για java developer από AEI. Δεν έχει να κάνει ούτε με το αν οι σχολές βγάζουν καλούς προγραμματιστές, ούτε με το αν οι τειτζίδες είναι καλά παιδιά και αφομοιώνουν γρήγορα οτιδήποτε σχετίζεται με IT, ή δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Οι μισθοί από την δική μου εμπειρία για ΑΕΙ είναι πάνω κάτω αυτοί που απάντησα στο προηγούμενο comment. Σίγουρα για υποψηφίους από TEI και ΙΕΚ τα πράγματα είναι χειρότερα, άλλωστε ανέφερα ξεκάθαρα περίπτωση ατόμου από ΙΕΚ με 600 euro καθαρά το μήνα σε μεγάλη πολυεθνική.

Πάντως οι εταιρίες προτιμούν πρωτίστως άτομα από ΑΕΙ και Πολυτεχνεία και μετά από ΤΕΙ και ΙΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος σπουδών σίγουρα παίζει κάποιο ρόλο και αυτός στην επιλογή πρόσληψης του ατόμου.

Πες μου σε παρακαλώ, εν έτη 2014, που είδες εσύ δουλειά στην Ελλάδα με 1500 το μήνα

headbanger, αναφέρομαι πολύ συγκεκριμένα στο μισθό java developer από ΑΕΙ στην Ελλάδα και όχι σε κάποια οποιαδήποτε δουλειά στην Ελλάδα π.χ. στο μισθό πωλήτριας στην Ερμού ή του ψήστη ή οτιδήποτε άλλο
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά έχω δει στον χώρο πολλούς αρχι-προγραμματιστές χωρίς πτυχίο. Αυτό βέβαια δεν με κάνει να συμπαιράνω αυθαίρετα όπως κάνεις εσύ ότι "όλοι οι προγραμματιστές χωρίς πτυχίο έχουν δουλειά με 2000 ευρώ". Ούτε μπορώ να κρίνω με βάση 1-2 γνωστούς.

Εχω δει εταιρείες που σνομπάρουν ΑΕΙ-τζήδες όπως και άλλες που σνομπάρουν ΤΕΙ-τζήδες, αλλά αυτό βασίζεται συνήθως στο κόμπλεξ του εκάστοτε αφεντικού.

Δημοσ.

Τόση ασχετοσύνη σε ένα θέμα είναι ρεκόρ. Μιλάμε κάτι μισθούς 1000 λέει ο ένας 2000 λέει ο άλλος. Ρε μπας κ ζείτε σε καμια άλλη χώρα; Ποιός θα δώσει τέτοιους μισθούς για coding και ειδικά σε entry level? Πείτε εταιρίες ρε παίδες να στείλουμε βιογραφικά!

Δηλαδη και εγω και ο prikismenos μπηκαμε στο θρεντ να σας πουμε ψεματα; Ειμαι ενεργος developer στην Ελληνικη αγορα εργασιας και εχω και αρκετους συναδελφους σε αλλες εταιρειες. Αυτα ειναι τα νουμερα 800-1000 στην αρχή και όσο γινεσαι πιο παραγωγικος ανεβαινει και ναι μπορεί να φτάσει και τις 2.500.

Δημοσ.

Νομιζω οτι ο ΟΡ κανει ενα βασικο λαθος λογικης - ενω εχει συγκεκριμενα skills αναγνωρισμενης αξιας, προσπαθει να ενταξει αυτα τα skills σε ενα περιβαλλον "σταθερης" απασχολησης. Τα συγκεκριμενα skills ανοικουν και εφαρμοζονται περισσοτερο σε μια δραστηριοτητα contract-based, το οποιο προσφερει μαλιστα τη δυνατοτητα παγκοσμιας καριερας απο το γραφειο του σπιτιου του. Προσπαθει δηλαδη ο ΟΡ να ντυσει μια Ferrari με το σασι ενος Lada για να επιβιωσει στην εργασιακη πραγματικοτητα μιας χωρας που τελει υπο χρεοκοπια. Νομιζω οτι αυτη ειναι εντελως λανθασμενη προσεγγιση. 

Δημοσ.

Συμφοιτητης μου senior java2ee εδω και 5 χρονια παιρνει 1400+ και εγω ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν θέσεις στον κλάδο αρκεί να μπορείς να παράξεις δουλειά. Ο δε συμφοιτητής έχει αλλάξει και 3 εταιρείες και σε όλες έπαιρνε πάνω κάτω αυτά τα χρήματα. Δεν είναι μεμονωμενο φαινόμενο. Κανένα τρολλάρισμα.

Όποιος παίρνει πάνω απο 1000 ευρώ, είναι γιατί έχει την ίδια δουλειά πάνω απο 3-4 χρόνια και έχει διατηρήσει μισθούς πριν την κρίση. Πλέον δεν δουλέυουν οι καλύτεροι, αλλά αυτοί που έχουν δουλειά εδώ και 3-4 χρόνια. Πες το διαφορετικά, οι πάνω των 30.

Οι μικρότεροι αν δουλέυουν, δουλευουν για 600 ευρώ.

Και εγώ είχα φίλο που δούλευε πριν 2 χρόνια με 2000 το μήνα στην Ελλάδα σαν Java Developer, μαθηματικός απο το Πολυτεχνείο (30 ετών). Πήγε στη Ζυρίχη για την ίδια δουλειά και παίρνει 10.000 το μήνα. Ο καθένας βγάζει το συμπεράσματα μου και απο αυτο.

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

Googlara το συγκεκριμένο topic και μου βγήκε αν και παμπάλαιο. Ως IT recruiter μπορώ να σας πω πως παίζουν αρκετά καλοί μισθοί ακόμα και σε entry level. Αν κάποιος είναι αξιόλογος και μπορεί να λύση μια άσκηση ή ένα projeκτάκι που θα του δώσουν μπορεί να διεκδικήσει ως entry level μισθό απο 800 έως 1200 μεικτά. Στις πιο senior Θέσεις παίζουν άλλοι μισθοί. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή τρέχω μια θέση senior java developer (5 χρόνια +) σε πολυεθνική με μισθολογικό που μπορεί να φτάσει 3.000 μεικτά ανάλογα με την προϋπηρεσία και τη συνάφεια με τη θέση.

Παρεμπιπτόντως αν ενδιαφέρεται κανείς ας μου στείλει.

Καλή συνέχεια.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...