Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον γιατρό τον ρώτησες πόσες ώρες σερί είχε δουλέψει πριν τον βρεις εσύ να πίνει αραχτός τον καφέ του και το τσιγάρο του;

Ή τα 10 + χρόνια σπουδών για να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει 1,5 χιλιάρικο τον μήνα; (Ασχέτως το τι νομίζεις, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι).

Και αφού το ακτινολογικό είχε κλείσει τι ήθελες να κάνει, να σου δώσει ματζούνια ή να απευθυνθεί στην έκτη του αίσθηση για να δώσει διάγνωση;

Γιατί δεν τον ρωτούσες αν μπορούσες να πας αύριο το πρωί παρά τον άφησες να φύγει;

Το ραντεβού δεν το έκλεισα εγώ λέγοντας του αυτήν την ώρα μπορώ, τότε θα έρθω.

Το ραντεβού κλείνεται αυτόματα από ηλεκτρονικό σύστημα (τηλέφωνο στο 1535) και δεν υπάρχει κανένας άλλος

τρόπος να το κανονίσεις. Στο τέλος σε ρωτάει αν θες, λες ναι/όχι και τέλος.

Δέχτηκα την ώρα που μου είπε και πήγα και νωρίτερα για καλό και για κακό.

Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για 2.5 μήνες μετά το νωρίτερο δυνατό.

Να δεχτώ ότι είναι κουρασμένος, αν και δεν μιλάμε για εφημερία, μιλάμε για τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τέλος πάντων.

Σήμερα είχε 4 ραντεβού μαζί με εμένα, το πρόγραμμα ήταν πάνω στο γραφείο της προισταμένης και έψαχνε να βρει το όνομα μου.

Εδώ δεν μιλάμε όμως για ένα διαλλειματάκι 5 λεπτών να κάνει και αυτός ένα τσιγάρο σαν άνθρωπος.

Μιλάμε για γράψιμο κανονικό όπου εσύ περιμένεις και αυτός είναι σε άλλο κτίριο και πίνει καφέ έχοντας αδιαφορήσει παντελώς για το ραντεβού και μη έχοντας καν σκοπό να έρθει. Η απάντηση από την 20χρονη νοσηλεύτρια ήταν απλούστατη: Ο γιατρός ΕΦΥΓΕ, είναι αργά. Και έπρεπε να τον ψάχνω παντού ενώ τον παίρναμε 100 τηλέφωνα για να ανακαλύψουμε που είναι.

Απλά επειδή ακριβώς όλα τα ραντεβού είναι μήνες ολόκληρους μετά, οι περισσότεροι ασθενείς ή το ξεχνάνε ή βαριούνται να πάνε ή μέχρι τότε έχουν βρει άλλη λύση, οπότε σου λέει και ο άλλος κορόιδο είμαι να κάτσω να περιμένω αν θα ρθει ή όχι, πάω για καφέ.

Και σου λέω, έχεις δίκιο. Είναι λίγοι, παίρνουν λίγα, δεν υπάρχουν πρώτες ύλες, φάρμακα κτλ.

Εγώ σαν πολίτης που έχω και καλά δωρεάν δημόσια υγεία (το 5ευρω το δίνεις βέβαια), τι άλλο έπρεπε να κάνω;

Να δώσω 50 και 60 ευρώ σε ιδιώτη για να μου πει απλά πάνε κάνε ακτινογραφία και ξαναέλα να σε δω, δεν έχω.

Να κάτσω να ψοφήσω μήπως;

Με πείραξε η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Το δεν ασχολούμαι ούτε καν 5 λεπτά με την πάρτη σου. Με πείραξε το ότι ταλαιπωρήθηκα, το ότι μου βγήκε η ιστορία 13 ευρώ που με 'τσουξαν γιατί δεν μου περισσεύουν και ο άλλος μου γύρισε την πλάτη λέγοντας τι να σε κάνω τώρα.

Με πείραξε η κοροιδία του "τί ήρθες τέτοια ώρα" λες και την διάλεξα εγώ. Με πείραξε το άνετο "κλείσε ένα άλλο ραντεβού να σε ξαναδώ" όταν για αυτό περίμενα 2.5 μήνες.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς και υπερασπίζεσαι αυτήν την κατάσταση.

Να διευκρινίσω ότι μιλάμε πάντα για δημόσιο νοσοκομείο και τακτικά εξωτερικά ιατρεία όπου κλείνεις ραντεβού μεσω του 1535 αποκλειστικά.

• Like 15
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έκλεισαν ραντεβού σε ασφαλιζόμενο πάνω στην ώρα του διαλλείματος του γιατρού?

Δεν λέω πως οι γιατροί δεν έχουν τα προβλήματα τους, και συμφωνώ με πολλούς στο ότι μετά απο τόσα χρόνια σπουδών προφανώς και πρέπει ενας γιατρός να ανήκει στην κάστα των ''ακριβοπληρωμένων'', ΑΛΛΑ ο τοπικ σταρτερ, όπως κι εγω κι εσύ, δεν πήγαμε τσάμπα στο νοσκομείο. Πέρα απο το 5ευρω που δώσαμε για το παράβολο πληρώνουμε την ασφάλεια μας κάθε μήνα. Δεν είναι αντιμετώπιση επαγγελματία ιατρου προς ασθενή ο οποίος τον πληρώνει αυτην που περιγράφει ο τοπικ σταρτερ.

Γιατί, υπάρχει επίσημη ώρα από το κράτος που κάνουν οι γιατροί διάλειμμα;

Αλλά περιμένετε να μπει καλύτερα στο θέμα κανάς γιατρός να σας πει τι ακριβώς παίζει, και τι τριτοκοσμικές καταστάσεις επικρατούν στα νοσοκομεία, όχι μόνο από την άποψη των ασθενών αλλά και των γιατρών.

Όταν ο πατέρας μου πριν 4 χρόνια έκανε εγχείριση, ήταν 1 τα ξημερώματα. Ο γιατρός χειρουργούσε από τις 8 το πρωί, έβγαινε το ένα χειρουργείο και ξεκινούσε το επόμενο. Αν τον επαιρνε ο ύπνος και του ξέφευγε κανά νυστέρι, τον γιατρό θα κυνηγούσαμε. Μήπως θα έπρεπε να κυνηγήσουμε και το κράτος όμως;

Φίλε @arcanaloth, δεν σου την λέω. Το δίκιο σου έχεις. Απλά για την όποια κατάσταση δεν φταίνε όμως οι γιατροί.

Το κράτος φταίει, οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί, κτλ. Αν δεν δουλέψει το κράτος, όσο και να τους κράξεις, όσο και να φωνάξεις, η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, μόνο θα χειροτερέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν στα τακτικά που περιμένεις μήνες για να σε δουν και έχουν 3-4 ραντεβού την μέρα μόνο σου συμπεριφέρονται έτσι, μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται αν πας σε νοσοκομείο που εφημερεύει. Έχει τύχει να πάω για διάφορα άλλα θέματα και αφού περίμενα ώρες ατέλειωτες (μιλάμε για 5ωρα αν θες να δεις παθολόγο), δεν κάνουν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, σου λένε κλείσε ραντεβού σε εξωτερικά να το κοιτάξουμε με την ησυχία μας. Λογικό από την μία, αλλά σοβαρά, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ σε νοσοκομείο που εφημερεύει, μόνο αν πεθαίνεις στην κυριολεξία παίζει να ασχοληθούν. Την τελευταία φορά ο παθολόγος που σε κοιτάει πρώτα για να σου πει σου πει τι γιατρό θες και σε ποια ουρά να περιμένεις μου το είπε στα ίσια, "φιλαράκι, αν στέκεσαι όρθιος και μπορείς να περπατήσεις, εγώ θα 'σου λεγα να μην περιμένεις, δεν αξίζει τον κόπο".

Είναι καθαρά για επείγοντα περιστατικά, τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Ο ασθενής δεν μπορεί να ξέρει το μανίκι που τραβάει ο εκάστοτε γιατρός και νοσηλευτής (και δεν υποχρεούτε να το ξέρει) και ούτε και τον ενδιαφέρει. Και εγώ, εκ των έσω γαρ, μπορώ να σας πώ για τριτοκοσμικές καταστάσεις στα νοσοκομεία, για τα 61 ρεπό χρέη που έχω και για κανονική άδεια του 2011 χρωστούμενη.

ΑΛΛΑ

--------

Ο ασθενής δεν πήγε βόλτα στο νοσοκομείο γιατί δεν είχε τι να κάνει. Χρειάζεται βοήθεια για να είναι εκεί. Αν μη τι άλλο μπορούσε να ασχοληθεί μαζί του ο γιατρός και να το μοντάρει για μια άλλη μέρα. Απλά αδιαφόρησε και πέταξε το μπαλάκι αλλού.

• Like 2
Δημοσ.

@@ θα κυνηγουσατε και το ξερουν.δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισεις δικη.-<br />

αν ηταν στο ιατρειο του και περνε 50αρικο θα κανε διαλειμμα?<br />

το δημοσιο ειναι ενα καλο σχολειο(με οτι πλεον.και μειον.υπαρχουν) μετα ολοι θελουν ιδιωτικα<br />

ο γιατρος ηταν απλα μαλακας γιατι σε ειδε λογικα σε μικρη ηλικια και λεει σιγα μην ασχοληθει εδω δεν ασχολουνται αλλοι και αλλοι.κανονικα επρεπε να του/σου πεις αυριο θα ρθω.

Δημοσ.

Στο γραφείο του ήταν. Εκεί καπνίζουν οι γιατροί. Αν τον δεις στον διάδρομο με το τσιγάρο, διαολόστειλέ τον.

Όσον αγορά το δεύτερο, εξαρτάται τον πελάτη και την περίπτωση. Γιατί ναι, το έχω κάνει να γυρίσω πλάτη γιατί μου τα έπρηζε και δεν ήξερε τι ήθελε (όχι ότι αυτό έγινε με τον γιατρό και τον ts, απλά με ρώτησες προσωπικά και σου απαντώ).

ουτε στο προαυλιο του νοσοκομειου δεν επιτρεπεται το καπνισμα.

φανταζομαι και αυτος τον επρηζε.

αν του ριχνε καμια και εμπαινε κι αυτος στο 20% να δουμε αν ο "γιατρος" θα το ξανακανε αυτο

Δημοσ.

@@ θα κυνουγουσατε και το ξερουν.δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισεις δικη.-αν ηταν στο ιατρειο του και περνε 50αρικο θα κανε διαλειμμα?το δημοσιο ειναι ενα καλο σχολειο(με οτι πλεον.και μειον.υπαρχουν) μετα ολοι θελουν ιδιωτικα

Δεν ξέρω πως δουλεύουν τα νοσοκομεία τώρα.

Όταν έκανε την εγχείριση ο πατέρας μου, η εφημερία ήταν 24ωρη.

Στο Παπανικολάου υπήρχε ένας μόνο αγγειοχειρούργος, αυτός αναλάμβανε τις αγγειογραφίες της μέρας (στα επείγοντα) και τα χειρουργεία. Τις υπόλοιπες 3 μέρες που πήγαινε η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Γεννηματά, ο γιατρός πάλι ήταν εκεί τουλάχιστον 12 ώρες την μέρα, ασχολούνταν με τα τακτικά ραντεβού, αγγειογραφίες, χειρουργεία άλλα (όχι τα επείγοντα), κτλ

Όσον αφορά τα ιδιωτικά ιατρεία, δεν νομίζω να υπάρχει γιατρός που να το δουλεύει 24ωρο.

Δημοσ.

ουτε στο προαυλιο του νοσοκομειου δεν επιτρεπεται το καπνισμα.

φανταζομαι και αυτος τον επρηζε.

αν του ριχνε καμια και εμπαινε κι αυτος στο 20% να δουμε αν ο "γιατρος" θα το ξανακανε αυτο

Εντός των κλειστών χώρων απαγορεύεται, σε προαύλια, αίθρια κλπ επιτρέπεται, ακόμα και έξω από την ογκολογική του ΠΑΓΝΗ..και την ογκολογική παίδων.

Δημοσ.

Φίλος είχε παρόμοιο περιστατικό στο ΙΚΑ.

Η συζήτηση εξελίχθηκε γρήγορα και ο φίλος μου του πέταξε ένα "Περιμένω να κάνεις τη δουλειά σου, στο κάτω κάτω εγώ σε πληρώνω!".

Η απάντηση του γιατρού ήταν ειρωνική κοιτώντας και φωνάζοντας στους γύρω του "Παιδιά αυτός με πληρώνει!" και κάτι τέτοια.

Ο φίλος μου τον έπιασε απο τον γιακά και τον κόλλησε με δύναμη στον τοίχο. Ήρθαν security κατεβήκαν όλοι στη διευθύντρια και μεσα σε 20 λεπτά (ωρυόμενος) ο φίλος μου είχε ξεμπερδέψει.

Από τότε και στο εξής όποτε πήγαινε έκανε τη δουλειά του πολύ σωστά και γρήγορα.

Με τα παραπάνω δεν συμφωνώ...just saying.

• Like 9
Δημοσ.

Εντός των κλειστών χώρων απαγορεύεται, σε προαύλια, αίθρια κλπ επιτρέπεται, ακόμα και έξω από την ογκολογική του ΠΑΓΝΗ..και την ογκολογική παίδων.

σε οσα νοσοκομεια εχω παει εχουν ταμπελες στο προαυλιο οτι απαγορευεται και εκει το καπνισμα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι συστημικό. Βρήκες το ακτινολογικό εργαστήριο κλειστό στη μία το μεσημέρι, τι περιμένεις από κει και πέρα να γίνει.

Δημόσια υγεία με περικοπές, έλλειψη προσωπικού και πάνω απ όλα αναποτελεσματική διοίκηση δε γίνεται.

Δημοσ.

Τον γιατρό τον ρώτησες πόσες ώρες σερί είχε δουλέψει πριν τον βρεις εσύ να πίνει αραχτός τον καφέ του και το τσιγάρο του;<br>

Ή τα 10 + χρόνια σπουδών για να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει 1,5 χιλιάρικο τον μήνα; (Ασχέτως το τι νομίζεις, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι).<br>

Και αφού το ακτινολογικό είχε κλείσει τι ήθελες να κάνει, να σου δώσει ματζούνια ή να απευθυνθεί στην έκτη του αίσθηση για να δώσει διάγνωση;<br><br>

Γιατί δεν τον ρωτούσες αν μπορούσες να πας αύριο το πρωί παρά τον άφησες να φύγει;

ΧΕΣΤΗΚΑ (για να μην στα φρυδια μου), ποσες ωρες εχει δουλεψει σερι.

ΧΕΣΤΗΚΑ για τα 10+ χρονια σπουδων του.

ΧΕΣΤΗΚΑ για το μισθο του.

ΟΛΟΙ μας εχουμε προβληματα στη δουλεια μας, παραπονα και και και και...τετοια συμπεριφορα δεν εχουμε ομως...ξερεις γιατι; Γιατι ειμαστε ιδιωτικοι υπαλληλοι και με την απειλη της απολυσης, κανουμε τις κοτες.

Οχι να λυπηθουμε και τους γιατρους τωρα...

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...