Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εδώ και μήνες κάτι περίεργους πόνους στα χέρια, πιθανώς από την υπερβολική χρήση υπολογιστή.
Ας κλείσω λέω ένα ραντεβού να με δει κανάς γιατρός. Το ραντεβού κλείστηκε αρχές Ιούλη και το πρώτο 
διαθέσιμο ήταν για σήμερα, σχεδόν 2.5 μήνες αργότερα.

Πάω στο νοσοκομείο και αφού μου πήρε 45 λεπτά να βρω που είναι επιτέλους αυτή η "κλινική" και αφού με έστελνε ο κάθε άσχετος από εδώ και από εκεί, τελικά το βρίσκω το μέρος.

Ερημιά. Μια 20χρονη νοσηλεύτρια (??) μου εξηγεί ότι ναι, εδώ είναι το μέρος που ψάχνω, αλλά ο γιατρός έχει φύγει, είναι αργά (13:00 ήταν το ραντεβού). Λέω πως γίνεται να έχει φύγει, αφού έχει ραντεβού, τι πάει να πει είναι αργά, δεν την διάλεξα εγώ την ώρα. Με τα πολλά βρίσκω την προισταμένη σε ένα άλλο γραφείο, ναι μου λέει, το βλέπω το ραντεβού αλλά ο γιατρός έχει φύγει. 

Ξεκινάει παίρνει τηλέφωνα μπας και τον βρει. Μετά από κανά μισάωρο, με στέλνει αλλού, "πάνε πάνω στην κλινική να τον βρεις". Ξανά πάνω, ψάχνω ψάχνω, ψυχή πουθενά. Τελικά ρωτάω μια άλλη νοσοκόμα, με στέλνει σε ένα γραφείο και ναι, βρίσκω τον γιατρό. Έπινε καφέ και κάπνιζε αραχτός με 4-5 γιατρούς ακόμα. (Δεν υπερβάλλω, όλοι με καφέδες και τσιγάρα στα χέρια και κουβεντολόι).

"Α, έλα, περίμενε εκεί παραδίπλα, έρχομαι". 

Περιμένω. Έρχεται. "Τί έχουμε;" 
Αυτό και αυτό, με πονάνε τα χέρια.
"Χμμ...πρόβλημα. Τι να σε κάνω τώρα όμως, το ακτινολογικό έχει κλείσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα."

Τον κοιτάω σαν χαζός. 
Γιατρέ, περιμένω 2.5 μήνες για να σας δω, τι μπορούμε να κάνουμε;
"Ξέρω 'γω...έλα κάποια άλλη στιγμή να βγάλουμε καμιά ακτινογραφία".
Γυρνάει πλάτη (ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΛΑΤΗ!!) και την κάνει ενώ μένω να κοιτάω σαν μαλάκας.

2.5 μήνες αναμονή, 2 ώρες ψάξιμο και στο περίμενε στο νοσοκομείο, 5 ευρώ παράβολο (εννοείται!) και άλλα 8 ευρώ ταξί πήγαινε-έλα για αυτήν την εξαιρετική διάγνωση.

Και το τραγικό της υπόθεσης, ενώ περίμενα, διάβαζα στους τοίχους την ανακοίνωση που είχανε βγάλει ότι οι γιατροί "δεν νιώθουν ασφαλείς στον χώρο εργασίας γιατί 8 στους 10 έχουν δεχτεί λεκτική και μερικοί και σωματική βία".

Και απλά αναρωτιέμαι το άλλο 20% πως την πήδηξε...

ΝΤΡΟΠΗ τους και σε αυτούς και σε αυτό το κράτος που είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε.

Και εμενα κατι τέτοια μου λεγανε ελα μετα απο 2-3 μηνες αλλα εγω το κανονιζα παντα μεσα στην εβδομαδα. Ε και μολις με ακουγαν να γελαω και να τους λεω να αφησουν την πλακα σοβαρευοντουσαν και κλειναμε το ραντεβουδακι κανονικα χαχαχα :P

απορω πως δεχτηκες να πας 2 μηνες μετα ας ελεγες οτι ειναι αναγκη να σε δουν εγω πηγα σε ενα νοσοκομειο και μου εβγαλαν λαθος διαγνωση και πηγα την αλλη μερα με τις εξετασεις απο ΙΔΙΩΤΗ γιατρο που τελικα ηταν πεντακαθαρες και εγινε χαμος ειπα στον γιατρο οτι ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ και για τα πανηγυρια στα μουτρα του μπροστα και στις νοσηλευτριες του. Και παλι καλα που δεν απαντουσε και ηρεμησα και εφυγα αλλιως θα πηγαινα απευθειας στον διοικητη να του κανω αναφορά. Για να μην μιλησω για αγωγη αν τον εβαζα να υπογραψει για την λαθος γνωματευση. Δεν παιζεις ετσι οταν εισαι γιατρος παλι καλα που ηταν πονηρος και δεν υπεγραψε παρα περιμενε και τις αλλες εξετασεις.

Ειναι μερικοι εκει μεσα πολυ κοπροσκυλα καλα τους κανει ο γεωργιαδης. Θα τους στρωσει με τον καιρο προς το παρον ειναι αγριεμενοι αλλα θα ηρεμησουν σιγα σιγα και θα κανουν την δουλεια τους ΣΩΣΤΑ και οχι με απροσεξια. Καλα μην μπω στην διαδικασια να συγκρινω τον ιδιωτη με τον δημοσιο γιατρο ο πρωτος ηταν επαγγελματικοτατος και σοβαροτατος ο δευτερος οπως του τα ειπα και μπροστα του ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!!!!!!!

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαίρω πολύ.Και στον υπολογιστή υπάρχει εθισμός αλλά δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο.Το τσιγάρο σε σκοτώνει κάθε φορά που τραβάς μια τζούρα.

Κανονικά το τσιγάρο έπρεπε να καταργηθεί εντελώς και να απαγορεύεται η πώλησή του σε όλους.Είναι ναρκωτικό.

Και η ζάχαρη και κακή δίαιτα σκοτώνει από λίγο κάθε φορά που την βάζει στο στόμα του ένας διαβητικός ή κάποιο άτομο με προδιάθεση στην ασθένεια. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο τσιγάρο υπάρχει ο παθητικός καπνιστής, ενώ ο άλλος κάνει κακό μόνο στον εαυτό του. Κατά τ'άλλα, καμία απολύτως διαφορά.

Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η πώληση του τσιγάρου, διαφωνώ στο ότι υπάγεται στα ναρκωτικά. Πριν αρχίσετε τα γιουχαρίσματα, απλά γιατί είναι νόμιμο (για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε, ironic mood off)

• Like 1
Δημοσ.

Και το οξυγόνο σε σκοτώνει κάθε φορά που αναπνέες, μην συγκρίνουμε βλακείες.Αλλά η ζάχαρη και άλλο το τσιγάρο με τις πόσες εκατοντάδες καρκινογόνες ουσίες.

Τελευταία φορά που κοίταξα η νικοτίνη ήταν εθιστική και ναρκωτικό.

• Like 1
Δημοσ.

Και το οξυγόνο σε σκοτώνει κάθε φορά που αναπνέες, μην συγκρίνουμε βλακείες.Αλλά η ζάχαρη και άλλο το τσιγάρο με τις πόσες εκατοντάδες καρκινογόνες ουσίες.

Τελευταία φορά που κοίταξα η νικοτίνη ήταν εθιστική και ναρκωτικό.

Τα διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω, ή έτσι απλά τα quotάρεις, να'χαμε να λέγαμε;

ΠΡΩΤΟΝ, μίλησα για κάποιον που είναι άρρωστος από διαβήτη. Η ζάχαρη είναι ΘΑΝΑΤΟΣ γι'αυτόν.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το ironic mood off, δεν το είδες, δεν ξέρεις αγγλικά, σου ξέφυγε, απλά το προσπέρασες, τι από όλα συνέβη;

Δημοσ.
Εγώ θα πω την δικιά μου προσωπική ιστορία που είχα στο νοσοκομείο που ήμουν και έκανα εισαγωγή κάθε μήνα την μάνα μου που έχασα από καρκίνο τους τελευταίους 6 μήνες της ζωής της, δυο φράσεις με σημάδεψαν , η μια ήταν της προϊσταμένης τις τελευταίες μέρες της ζωής της μάνας μου που με έβγαλαν από το νοσοκομείο για να κάνουν μάθημα οι φοιτητές και ενώ ζήτησα να κάτσω μέσα μήπως πάθει κάτι να είμαι διπλά της να της κλείσω τα μάτια αυτή δεν με άφησε λέγοντας μου και τι θα τι κάνεις.

Το δεύτερο ήταν στην τελευταία εισαγωγή που την πήγα στα επείγοντα και μου είπε ο γιατρός τι την έφερες εδώ δεν την άφηνες σπίτι της να πεθάνει.

Υπήρχαν και άλλα αλλά αυτά ήταν που με έκαναν να εξοργιστώ πιο πολύ.

Δημοσ.

Το δεύτερο ήταν στην τελευταία εισαγωγή που την πήγα στα επείγοντα και μου είπε ο γιατρός τι την έφερες εδώ δεν την άφηνες σπίτι της να πεθάνει.

Μου το έχουν εξηγήσει γιατί το λένε αυτό. Όταν ο ασθενής πρόκειται να πεθάνει, και δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν γι αυτό, είναι προτιμότερο για την ψυχοσύνθεση όλων, του ασθενή και των συγγενών, να μείνει στο σπίτι με τους δικούς του ανθρώπους σε ένα οικείο περιβάλλον και να καταλήξει εκεί. Εκείνη την ώρα σου φαίνεται απάνθρωπο, αλλά αν το σκεφτείς έχει μια βάση.

• Like 2
Δημοσ.

Μου το έχουν εξηγήσει γιατί το λένε αυτό. Όταν ο ασθενής πρόκειται να πεθάνει, και δεν υπάρχει κάτι που μπορούν να κάνουν γι αυτό, είναι προτιμότερο για την ψυχοσύνθεση όλων, του ασθενή και των συγγενών, να μείνει στο σπίτι με τους δικούς του ανθρώπους σε ένα οικείο περιβάλλον και να καταλήξει εκεί. Εκείνη την ώρα σου φαίνεται απάνθρωπο, αλλά αν το σκεφτείς έχει μια βάση.

Συμφωνώ και έχω διαβάσει έρευνες που έχουν γίνει σε γιατρούς, όπου σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι αν φτάσουν σε τελικό στάδιο ανίατης νόσου δε θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο ή δε θέλουν να τους διασωληνώνουν και να τους κρατάνε τεχνητά στη ζωή. Δεν είναι δηλαδή αδιαφορία για τον ασθενή αυτό που λένε, το ίδιο θα επέλεγαν και για τους εαυτούς τους. Αλλά και πάλι, έχει σημασία πώς το λες. Αν ο γιατρός καθόταν 3 λεπτά να εξηγήσει στον REDODIN ότι δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που μπορεί να γίνει και είναι πολύ προτιμότερο να επέλθει το μοιραίο σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί κι ο REDODIN να συμφωνούσε (μπορεί και όχι βέβαια). Φυσικά μπορεί αυτά τα 3 λεπτά να κόστιζαν τη ζωή ενός άλλου ασθενή που περίμενε στην ουρά στα επείγοντα, αλλά αυτό είναι άλλου είδους πρόβλημα.

Στην ιατρική εκπαίδευση δεν υπάρχει πάντως κανένα μάθημα που να σου μαθαίνει πώς να φερθείς σε ασθενείς που πεθαίνουν, σε συγγενείς που πονάνε. Κι αυτό νομίζω είναι εμφανές!

• Like 7
Δημοσ.

Κρίμα και οι γιατροί. Πεινάνε. Πήγα τις προάλλες τη μάνα μου σε ένα γαστρεντερολόγο, και έκλεινε ραντεβού από το τηλέφωνο "γαστροσκόπιση 140 ευρώ με απόδειξη, 100 χωρίς". Θα καθαρίζει κανα 500άρικο την ημέρα μαύρα. Δεν μου αρέσει να τσουβαλιάζω κλάδους, αλλά οι γιατροί έχουν κερδίσει επάξια τίτλους μίσους από πολλούς ασθενείς.

140 ευρώ με απόδειξη, 100 χωρίς...

17 ευρώ να φανταστώ έχει το χαρτί της απόδειξης και τα εργατικά για να την κόψει έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φταίνε οι γιατροί... ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι πολ. μηχ., ούτε οι ταξιτζήδες, ούτε ουτε ούτε. 

Ο κόσμος φταίει που έχει ακόμα νοοτροπίες εποχών μεσαίωνα. 

Ο γιατρός δεν πρέπει να πληρώνεται παραπάνω επειδή σπούδασε 10 χρόνια.- 

Για την ακρίβεια, 6 χρόνια σπουδές + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ (=ειδίκευση) + 1 - 2 χρόνια άσκηση (αγροτικό) την οποία όμως ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. 

Άρα, είναι 6 χρόνια σπουδές + άσκηση. 

Όπως και να έχει όμως, η πολιτεία δεν πληρώνει κάποιον βάσει πόσων χρόνων σπατάλησε για να σπουδάσει. Βασικά, δεν πρέπει να πληρώνει. 

Όσο όμως ο κόσμος έχεις τέτοιες νοοτροπίες τόσο θα τον εκμεταλλεύονται. Και άλλο τόσο γιατροί, δικηγόροι και πολ. μηχ θα ξεζουμίζουν τον κοσμάκη και θα ασκούν τακτικές lobby απλά και μόνο επειδή τους παίρνει. 

Είναι τόσα τα σημεία στο αρχικό post που πραγματικά όποιος προσπαθεί έστω και στο ελάχιστο να δικαιολογήσει κάτι είναι απλά για κλάματα (βάσει προσωπικής μου γνώμης). 

Όσο για τον μισθό του νέο-ειδικευόμενου γιατρού... και πολύ του είναι. Κανονικά θα έπρεπε να παρακαλάει να τον πάρουν. Γιατί να πληρώνεται κάποιος ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ την δουλειά; Όσοι σπουδάζουν ιατρική από εδώ μέσα ας κάνουν μία εκτίμηση και ας μας πουν τι ποσοστό των γιατρών ξέρει έστω τα βασικά ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ πριν κάνει αγροτικό ή/και ειδικότητα. Πόσο "ξέρουν την δουλειά" με το που τελειώσουν την σχολή; 

Μετά, ας συγκρίνουν αυτό το ποσοστό με αντίστοιχα από σχολές όπως ηλ. μηχ, πληροφορικής, λογιστών. 

Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθεί πως θα έπρεπε οι ίδιοι οι γιατροί να προωθούν την ΠΡΟΛΗΨΗ και όχι την θεραπεία. Να κάνουν ΤΣΑΜΠΑ "καλά" όσους δεν έχουν λεφτά. Να μην κάνουν ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ μεταξύ ανθρώπων. Και άλλα πολλά και ωραία, που κανένα όμως δεν τηρείται, τα οποία είχαν γραφτεί από εκείνον τον τυπά στην Ρόδο. 

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ και έχω διαβάσει έρευνες που έχουν γίνει σε γιατρούς, όπου σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι αν φτάσουν σε τελικό στάδιο ανίατης νόσου δε θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο ή δε θέλουν να τους διασωληνώνουν και να τους κρατάνε τεχνητά στη ζωή. Δεν είναι δηλαδή αδιαφορία για τον ασθενή αυτό που λένε, το ίδιο θα επέλεγαν και για τους εαυτούς τους. Αλλά και πάλι, έχει σημασία πώς το λες. Αν ο γιατρός καθόταν 3 λεπτά να εξηγήσει στον REDODIN ότι δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που μπορεί να γίνει και είναι πολύ προτιμότερο να επέλθει το μοιραίο σε ένα ήσυχο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί κι ο REDODIN να συμφωνούσε (μπορεί και όχι βέβαια). Φυσικά μπορεί αυτά τα 3 λεπτά να κόστιζαν τη ζωή ενός άλλου ασθενή που περίμενε στην ουρά στα επείγοντα, αλλά αυτό είναι άλλου είδους πρόβλημα.

Στην ιατρική εκπαίδευση δεν υπάρχει πάντως κανένα μάθημα που να σου μαθαίνει πώς να φερθείς σε ασθενείς που πεθαίνουν, σε συγγενείς που πονάνε. Κι αυτό νομίζω είναι εμφανές!

Aυτό ακριβώς .

Στις ιατρικές επιστήμες δυστυχώς δεν έχουμε υπάρχει αντίστοιχο "μάθημα" αντιμετώπισης .

Όπως επίσης δεν υπάρχει αντίστοιχο μάθημα ( ή έστω ενημέρωση ) περι δεοντολογίας .

Επομένως έγγυται στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του εκάστοτε ιατρού το πως θα αντιμετωπίσει τους ιδιοκτήτες και τους ασθενείς , την δύσκολη εκείνη ώρα . 

@Τιμον

Στην Ιατρική των ζώων και των ανθρώπων , κανένας απόφοιτος δεν είναι έτοιμος να αναλάβει να ξεκινήσει απευθείας την δουλειά διότι υπάρχει η ανασφάλεια της απειρίας .

ΣΥΝ του οτι απο την άλλη , μην περιμένεις οτι στις σχολές ανοίγουν το κεφάλι των παιδιών και τους χώνουν μέσα τις ικανότητες και τις γνώσεις .

Στις σχολές μαθαίνεις τα βασικά + κάτι παραπάνω ( ενίοτε ) .

Το κατα πόσο τα ξέρει ο απόφοιτος , εξαρτάται απο τον ίδιο τον πτυχιούχο , κατα πόσο ασχολείται και κατα πόσο θέλει να μάθει .

Δημοσ.

Στην Ιατρική των ζώων και των ανθρώπων , κανένας απόφοιτος δεν είναι έτοιμος να αναλάβει να ξεκινήσει απευθείας την δουλειά

Στα λόγια μου έρχεσαι. 

Δημοσ.

Κάτι που δεν διευκρίνισα 

Δεν λείπουν οι στοιχειώδεις γνώσεις

Λείπει η εμπειρία που έχει ενας 50ρης μετα απο 20 χρονια δουλειάς 

και

η αυτοπεποίθηση για την ανάληψη περιστατικών .

Υπάρχουν σαφως και εξαιρέσεις ατόμων που ξεκίνησαν αμέσως και με μεγάλη επιτυχία . Είναι άξιοι θαυμασμού .

Δημοσ.

@Timon

Τι καλοπληρώνεται σε αυτή τη ζωή; Νομίζω υπάρχουν μερικά κριτήρια με τα οποία λίγο-πολύ καθορίζονται οι αμοιβές στη σημερινή κοινωνία:

Εξειδίκευση. Ο ανειδίκευτος εργάτης πληρώνεται λίγο γιατί μπορείς να βρεις χιλιάδες ίδιους. Ο γιατρός πρέπει να σκιστεί στο διάβασμα επί χρόνια για να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο εξειδίκευσης. Δεν τον αποζημιώνεις για τα χρόνια που διάβασε, τον πληρώνεις γιατί σου παρέχει εξειδικευμένη γνώση που δεν μπορείς να πάρεις από τον μανάβη ή τον τραπεζικό υπάλληλο. Αν αύριο βγει ένα μηχάνημα που σου κάνει διάγνωση των πάντων αυτόματα, φυσικά και δε θα πληρώσεις τον γιατρό. Επιλογή του ήταν να σπουδάσει ιατρική. Παρομοίως, ο Μέσι παίρνει εκατομμύρια γιατί είναι ο μόνος στη γη που μπορεί να συο κάνει αυτό που κάνει.

Ευθύνη. Οι θέσεις ευθύνης είναι γενικά καλοπληρωμένες. Αν κάνεις μανικιούρ και κάνεις μαλακία, θα χάσεις την πελάτισσα, αλλά δεν έχεις και καμιά σοβαρή ευθύνη. Αν κάνεις μαλακία και είσαι γιατρός, εκτός του ότι θα σκοτώσεις άνθρωπο, θα φας κάτι αγωγές και μηνύσεις και θα τρέχεις επί χρόνια στα δικαστήρια.

Ωράριο. Δεν είναι το ίδιο να δουλεύεις 9-5 με το να δουλεύεις νύχτες, αργίες και Σαββατοκύριακα και να μη σε βλέπει η οικογένειά σου. Ο νυχτοφύλακας τα ξύνει 99% του χρόνου του, αλλά πληρώνεται για να είναι απλά ξύπνιος τη νύχτα.

Κίνδυνος. Άλλο να είσαι στο γραφειάκι σου ασφαλής και άλλο να είσαι εναερίτης της ΔΕΗ ή δημοσιογράφος σε εμπόλεμη ζώνη. Ο γιατρός που δουλεύει στο νοσοκομείο κινδυνεύει από ανθεκτικές λοιμώξεις, φυματίωση, τρυπήματα από βελόνες (HIV, ηπατίτιδες κτλ), επιθέσεις από συγγενείς και ασθενείς και χίλια δυο άλλα. Συν ειδικοί κίνδυνοι όπως η ακτινοβολία για τους ακτινολόγους, η φορμόλη για τους παθολογοανατόμους κτλ.

Συνθήκες εργασίας. Για να δουλέψεις στη google που σου έχει ωραία γραφειάκια, γυμναστήρια, τσάμπα φαγητό και διάφορα τέτοια, δέχεσαι και χαμηλότερο μισθό. Οι συνθήκες του νοσοκομείου περιλαμβάνουν φωνές, θάνατο και αρρώστια, κάτι κωλογραφεία της κακιάς ώρας, άπειρη ορθοστασία, ενασχόληση με ούρα, περιττώματα κτλ, συναναστροφή με μεθυσμένους, ναρκομανείς, εγκληματίες, άστεγους κτλ.

Ο ειδικευόμενος γιατρός λοιπόν, που η δουλειά του τα συγκεντρώνει όλα αυτά, θα έπρεπε για σένα να μην παίρνει καν λεφτά. Να το κάνουμε έτσι λοιπόν. Ήδη με τα 850 και τις συνθήκες που επικρατούν, φεύγουν ορδές γιατρών έξω. Να τους κόψουμε το μισθό, ώστε να μην έχουν κανένα εισόδημα μέχρι τα 33-34 και τότε σίγουρα όλα θα φτιάξουν. Άπειροι ικανοί νέοι θα τρέξουν να στελεχώσουν το ΕΣΥ και να σου προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ένα σου λέω. Πριν 3-4 χρόνια η αναμονή για να ξεκινήσεις ειδικότητα στον Ευαγγελισμό ήταν 4 χρόνια και κάτι. Σε 1-2 χρόνια θα είναι μηδέν, γιατί κανείς δε θέλει να κάνει ειδικότητα εδώ πλέον. Και σε 4-5 χρόνια που θα υπάρχουν οι μισοί από τους αναγκαίους ειδικευόμενους, να δούμε τι θα γίνει. Α και μάντεψε αν θα είναι οι καλοί απόφοιτοι αυτοί που θα μείνουν ή οι κακοί.

Σημείωση. Η ειδικότητα δεν είναι μεταπτυχιακό. Είναι σκληρή δουλειά 75 ωρών την εβδομάδα για 4 ως 7 χρόνια, που απαιτεί και διάβασμα επιπλέον αυτών των ωρών.

Σημείωση 2. Προσωπικά δεν είμαι νοσοκομειακός γιατρός, δεν έχω κάνει ειδικότητα και δεν πρόκειται. Ούτε πρόκειται ποτέ να εργαστώ στο ΕΣΥ και να πληρωθώ από αυτό. Αλλά το γεγονός ότι πληρώνομαι λιγότερο από τον κλινικό γιατρό που έχει τις αντίστοιχες γνώσεις μ'εμένα μου φαίενται λογικό, όχι γιατί είναι καλύτερος, αλλα γιατί εγώ μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα και να γράψω στο insomnia, ενώ το βράδυ ξέρω ότι θα κοιμηθώ σπίτι μου, όσο αργά κι αν μείνω στο γραφείο.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...