Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε δεν ειμαι του χωρου γι αυτο εβαλα στο περιπου.. Αλλωστε παραδειγματα ανεφερα...

Ναι δεν σε κατηγόρησα απλα στο είπα για να τονίσω για τι διάφορες μιλάμε.

Δημοσ.

πας xe.gr ψαχνεις για φουλ σετ απο μαγαζι που κλεισε fast food και βαζεις και μερικα τυροπιτοειδη +κουλουρια+ντονατ που χετε κολλησει.το θεμα ειναι να βρεις γευστικα καλα.πας δοκιμαζεις ή αν ξερεις ηδη πας απευθειας σε αυτον ή περιμενεις να δεις ποιος του τα φερνει :)

επιπλεον νομιζω οτι υπαρχει κωδικος για επιχορηγηση για αρτοπωλεια -ζαχαροπλαστεια γι αυτο ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια

Δημοσ.

Τα έχω κοψει ολα αυτά. Μονο απο σουπερ μαρκετ ψωνιζω. Και φαντασου τα ντονατς για να κανουν 70 λεπτα τι σαβούρες μας ταιζουν. Τρως ενα καρο σαβουρες πλουτιζουν αυτοι και μετα αρρωσταινουν οι άλλοι.

Οτι αξιζει πρεπει να πληρώνεται.

Δημοσ.

1 euro πακέτο στο χέρι; Μπα, έρευνα αγοράς παιδιά.

0,70 πχ σε τέτοιο μαγαζάκι Γαλάτσι, Βεΐκου.

Το βρώμικο λες;;

Βασικά Βεικου υπάρχει και το street dog που εχει φραπε με 0,70.

Αλλά ειναι σάπιος.

Στη Βεικου καλο και φθηνό καφέ μόνο από Cream.

πας xe.gr ψαχνεις για φουλ σετ απο μαγαζι που κλεισε fast food και βαζεις και μερικα τυροπιτοειδη +κουλουρια+ντονατ που χετε κολλησει.το θεμα ειναι να βρεις γευστικα καλα.πας δοκιμαζεις ή αν ξερεις ηδη πας απευθειας σε αυτον ή περιμενεις να δεις ποιος του τα φερνει :)

επιπλεον νομιζω οτι υπαρχει κωδικος για επιχορηγηση για αρτοπωλεια -ζαχαροπλαστεια γι αυτο ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια

Αυτό για τον κωδικό μπορείς να μου πεις και άλλα;;

Δημοσ.

Μια απορία έχω; Γιατί αγοράζουν όλοι ετοιματζίδικες λύσεις σε μπουγάτσες-ντόνατ κλπ;

Τόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κάποιος μόνος του, με δικά του υλικά;

Μήπως είναι θέμα καθαρά κόστους και ευκολίας;

• Like 3
Δημοσ.

Και θεμα κοστους ειναι και θεμα ευκολίας και πολλες φορες θεμα γευσης. Ειδικα η μπουγατσα θελει τεχνη και καλα υλικά, μεγαλη ταλαιπωρία, φτιαχνει ετοιμες ενα εργαστηρι (χωρις απαραιτητα να κανει εκπτωσεις στην ποιοτητα) και τις μοιράζει.

Δημοσ.

Και θεμα κοστους ειναι και θεμα ευκολίας και πολλες φορες θεμα γευσης. Ειδικα η μπουγατσα θελει τεχνη και καλα υλικά, μεγαλη ταλαιπωρία, φτιαχνει ετοιμες ενα εργαστηρι (χωρις απαραιτητα να κανει εκπτωσεις στην ποιοτητα) και τις μοιράζει.

Ναι ειδικά η κατεψυγμενη μπουγάτσα που μας ταιζουν κατι τυροπιταδικα στην Αθηνα θέλει πολυ τέχνη. :P

Μ αρεσει που ορισμενα απο αυτα το παιζουν και αλυσιδα μπουγατσας και καλα και δουλευουν με κατεψυγμενα προιοντα. Δεν ειναι οτι ειμαι κακος και κομπλεξικος αλλα δεχομαι πως οταν ο αλλος θελησει να φαει δεν τα σκεφτεται αυτα αλλα ειναι σημαντικο το τι μας ταιζουνε δεν λεγεται εχω γιατρους φιλους που πανε σε συνεδρια και ενημερωνονται ειδικα την πατατα απο τα Goodys αμα την αφησεις λεει 1 μηνα κατω θα την βρεις οπως την αφησες !!!! Η πλακα ειναι οτι νομιζουν οτι σου δινουν και κατι το πολυ εξαιρετικο και δωσε οι τιμες στα υψη 1,80 και 2 ευρω για μια κατεψυγμενη μπουγατσα ελεος.

υγ Δεν αναφερομαι στην Θεσσαλονικη δεν ξερω πως τις φτιαχνουν εκει. Αλλα και εκει σιγα μη κατσει τωρα ο αλλος να ανοιγει χειροποιητο φυλλο για πιττες θα τις ειχε 3 και 4 ευρω το κομματι  :P

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως, οπως φανταζομαι και στην Αθηνα, υπάρχουν 5-10 εργαστηρια που φτιαχνουν μπουγατσα και τις μοιράζουν στα μαγαζια. 1 κιλο μπουγατσα βγαζει 6 μεριδες, αν την παρεις κατεψυγμένη, αψυτη, για το σπίτι κοστιζει 5-6 ευρω.

Για να φτιαξεις ομως εσυ μπουγατσα, θελει διαδικασια, πολυ τεχνη και πολύ ωρα που δεν προκειται να διαθεσει ο μικρομαγαζατορας για 1-2 ευρω κερδος στο κιλο. Ασε που μπορει να μην εχει καν κερδος γιατι μπορει τα υλικα να κοστιζουν πιο ακριβά, να δουλευει περισσότερο ή να μην εχει κοσμο στο μαγαζι αν τις πουλαει πιο ακριβα. 

Δημοσ.

Παιδια θέλω να ανοίξω ενα μαγαζακι μικρό που να πουλάει καφέ (πακέτο) και donuts

Τίποτα άλλο...

Τι άδειες χρειάζονται και πως μπορώ να συνεργαστώ με κάποιο εργαστήριο για τα donuts;

Όποιος ξέρει ας βοηθήσει...

ευχαριστώ.

Εάν δεν κάτσεις να καταστρώσεις ένα στοιχειώδες επιχειρηματικό πλάνο για τέτοιου είδους επιχείρηση, για να δεις αν σε συμφέρει ή όχι, γνώμη μου είναι να στραφείς σε κάτι άλλο...Έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοια φαγάδικα και αν δεν έχεις στο μυαλό σου κάτι πραγματικά διαφορετικό ή μια πολύ σίγουρη αγορά, θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι, με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Με τι καθαρό κέρδος στην τσέπη στο τέλος του μήνα, έχεις στο μυαλό σου να το λειτουργήσεις; Γιατί αν μου πεις για λιγότερα από 1000 ευρώ (σαν τάξη μεγέθους το λέω, μην κολλάς στο ακριβές νούμερο), σόρρυ κιόλας, καλύτερα να δουλεύεις υπάλληλος, όπου δεν θα έχεις αναλάβει και το επιχειρηματικό ρίσκο.

Δημοσ.

Εάν δεν κάτσεις να καταστρώσεις ένα στοιχειώδες επιχειρηματικό πλάνο για τέτοιου είδους επιχείρηση, για να δεις αν σε συμφέρει ή όχι, γνώμη μου είναι να στραφείς σε κάτι άλλο...Έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοια φαγάδικα και αν δεν έχεις στο μυαλό σου κάτι πραγματικά διαφορετικό ή μια πολύ σίγουρη αγορά, θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι, με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Με τι καθαρό κέρδος στην τσέπη στο τέλος του μήνα, έχεις στο μυαλό σου να το λειτουργήσεις; Γιατί αν μου πεις για λιγότερα από 1000 ευρώ (σαν τάξη μεγέθους το λέω, μην κολλάς στο ακριβές νούμερο), σόρρυ κιόλας, καλύτερα να δουλεύεις υπάλληλος, όπου δεν θα έχεις αναλάβει και το επιχειρηματικό ρίσκο.

Το μαγαζί είναι σε συγκρότημα σχολείων.Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο εκεί.

Υπάρχει ένας φούρνος αλλά τα παιδιά σίγουρα θα προτιμήσουν ένα donut 0,60 λεπτά παρά καμιά σάπια τυρόπιτα ή κατι άλλο.

Και φυσικά έναν καφέ 1 ευρώ.Που ο συγκεκριμένος φούρνος δεν φτιάχνει καφέδες.

Δημοσ.

Το μαγαζί είναι σε συγκρότημα σχολείων.Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο εκεί.

Υπάρχει ένας φούρνος αλλά τα παιδιά σίγουρα θα προτιμήσουν ένα donut 0,60 λεπτά παρά καμιά σάπια τυρόπιτα ή κατι άλλο.

Και φυσικά έναν καφέ 1 ευρώ.Που ο συγκεκριμένος φούρνος δεν φτιάχνει καφέδες.

Μπορει βέβαια να προτιμησουν και την μπανάνα μαζι με το τοστακι ή την σοκολατα απο το σπιτι τους. Δεν ξέρω οτι και αν κανεις εγω σου ευχομαι καλη τυχη παντως. Και ενας φιλος ανοιξε κατι αλλα σε τουριστικο μερος και μας ειπε οτι πηγε καλα και τωρα το χειμωνα θα μεταφερει την επιχειρηση του εδω Αθηνα. Απλα προσεξε επειδη ειναι και παιδακια τουλαχιστον αυτα που τους δινεις να ειναι καλά και οχι ασχημα για την υγεια καταλαβαινεις οχι επειδη θα εχουν ζαχαρη αλλα και για αλλους λογους.

Καλη τυχη

Δημοσ.

Μπορει βέβαια να προτιμησουν και την μπανάνα μαζι με το τοστακι ή την σοκολατα απο το σπιτι τους. Δεν ξέρω οτι και αν κανεις εγω σου ευχομαι καλη τυχη παντως. Και ενας φιλος ανοιξε κατι αλλα σε τουριστικο μερος και μας ειπε οτι πηγε καλα και τωρα το χειμωνα θα μεταφερει την επιχειρηση του εδω Αθηνα. Απλα προσεξε επειδη ειναι και παιδακια τουλαχιστον αυτα που τους δινεις να ειναι καλά και οχι ασχημα για την υγεια καταλαβαινεις οχι επειδη θα εχουν ζαχαρη αλλα και για αλλους λογους.

Καλη τυχη

Eννοείτε...

Καταρχάς θα έχω εγκριμένους κανόνες από το υγειονομικό.

Δημοσ.

εγω εχω αλλη προταση..

Κουτουκακι, σε μικρη πολη, με μεζεδακια, καλο τσιπουρο και ρεμπετικα..

Ο μεζες σε μικρο πιατακι, που να σερβιρεται δωρεαν με καθε καραφακι.. 

Καραφακι, ψωμι(απο μπακετα οι φετες) ενα πιατακι με ελιες χτυπιτη αγγουρι, ενα με αλμυρο και καμια κροκετα. Κοστος ολα μαζι 3,5 ευρω..

Για σενα εφοσον θα κανεις ποσοτητα, περιπου 2 ευρω στο ατομο και πολλα λεω...Θα εχεις και εξτρα πιατα...

Δημοσ.

Το κουτουκάκι/μεζεδοπωλείο/τσιπουράδικο όπως θες πες το, αλλά όπως το περιέγραψες, συν 5 πιάτα για να παραγγέλνει ο άλος εξτρά (κεφτεδάκι, μπουρεκάκι κτλ), πιστεύω πως με έναν σοβαρό επιχειρηματία, θα πιάσει πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...