Xorxhs! Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Στην είπε! τι να μου πει, το επιχειρημα του ειναι επιεικως γελοιο
.::NikoS::. Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και ο νόμος μιλάει ξεκάθαρα για αποβολές, το δεύτερο μέρος του νομίζω είναι πιο γενικό Εγκύκλιος Γ2/6563/21-11-1996, ΥΠ.Ε.Π.Θ.«Δεν επιτρέπεται ομαδική αποβολή μαθητών, ούτε αποβολή εκ περιτροπής. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαιδαγωγικό και όχι σύμφωνο με το πνεύμα και τους στόχους της εκπαίδευσης. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται κύρωση σε μαθητές που δεν διαπιστώθηκε η προσωπική τους ευθύνη» Όπως επίσης την απόφαση για το αν θα πατε εκδρομη δεν την παιρνει ο διευθυντης μόνο http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=30 Τέλος πάντων αυτά είναι μαλακίες για εκφοβισμό, κοιτάχτε εσείς να είστε εντάξει και δε θα χάσετε τίποτα. Πιο πιθανό είναι να χάσετε την εκδρομή επειδή δε θα έχετε αρκετή συμμετοχή.
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουν προχωρήσει πολύ τα σχολεία. Εμείς δεν πηγαίναμε ποτέ τριήμερες στο γυμνάσιο. Κάποιες μονοήμερες αυθημερόν. Αν ήμουν καθηγητής μάλλον δεν θα έπαιρνα την ευθύνη να πάω ταξίδι με παιδιά γυμνασίου. Ειδικά στην Ελλάδα που πίνουν άνετα αλκοόλ στα μπαράκια χωρίς επίδειξη ταυτότητας.
tolis_01 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πρακτικά, προφανώς και γίνεται. Αν ρωτάς ηθικά, είναι μια καθαρά στρατιωτική τακτική. Εκτός κι αν τα παιδιά είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν θεωρώ πως είναι σωστό από κάποιον που θεωρεί πως ασκεί το λειτούργημα του καθηγητή να απειλεί με τέτοιες μεθόδους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τις είδε και ο ξάδελφός μου και εντάξει χαλάρωσε. Όντως και γω νομίζω ότι το είπε για να ψαρώσουν, θα πάνε κανονικά. Τώρα αυτή η "συλλογική ευθύνη" αν το σκεφτείς μια στιγμή είναι σωστή και δίκαια, αλλά όσο συνεχίζεις να το σκέφτεσαι, καταλήγει μεγάλη βλακεία και πολύ άδικο! Η συλλογική ευθύνη κολλάει τέλεια όταν είναι λίγα τα άτομα (πχ κάνω μια εργασία με άλλα 4 άτομα, τα σκατώνω και τιμωρούμαστε-ακυρώνεται η εργασία-παίρνουμε 0 όλοι μας, εδώ είναι σωστό), αλλά πχ σε μια εταιρία των 500 ατόμων οι 5 ή οι 50 κάνουν μια μαλακία, και οι 500 απολύονται; Ε όχι ρε παιδιά...
qsis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 αλλά πχ σε μια εταιρία των 500 ατόμων οι 5 ή οι 50 κάνουν μια μαλακία, και οι 500 απολύονται; Ε όχι ρε παιδιά...Δηλαδή ότι στην Ελλάδα 5 ή 50 έτρωγαν τα λεφτά και τώρα οι υπόλοιποι 500 τον πίνουν δε σου λέει κάτι εε; Πού θα πάει; θα μάθεις
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Με λιγα λογια βαζει αυτογκολ ενας παικτης της Μπαρτσελονα και ο προεδρος διωχνει ολους τους παικτες μαζι και τον Μεσι. Η τιμωρία δεν είναι εξοντωτική...και έχει χαρακτήρα συμμόρφωσης. όπως δεν είναι και μια αποβολή, όπως δεν είναι και μια ήττα σε ποδοσφαιρικό ματς. Σε πολλές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Τσ.Λ ισχύει πάντως το ομαδικό πρόστιμο για κακές εμφανίσεις κτλ. Εν πάσει περιπτώσει, αν θεωρείται αντι-παιδαγωγικό πάω πάσο. Η "συλλογική ευθύνη" πάντως είναι κάτι το οποίο γενικότερα στην Ελλάδα δεν ξέρουμε τι είναι. Υπάρχει μόνο η "συλλογική ανευθυνότητα".
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουν προχωρήσει πολύ τα σχολεία. Εμείς δεν πηγαίναμε ποτέ τριήμερες στο γυμνάσιο. Κάποιες μονοήμερες αυθημερόν. Αν ήμουν καθηγητής μάλλον δεν θα έπαιρνα την ευθύνη να πάω ταξίδι με παιδιά γυμνασίου. Ειδικά στην Ελλάδα που πίνουν άνετα αλκοόλ στα μπαράκια χωρίς επίδειξη ταυτότητας. Για πριν πόσα χρόνια μιλάς; Γιατί πριν 10 χρόνια πηγαίναμε 4ήμερες στην 3η γυμνασίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα