Liverpool89 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ε δεν θα συννενοηθουμε μου φαινεται... Σου λεω οτι η τιμη του θα αυξηθει φετος, διοτι δεν εχει παραγωγη. Εσυ μου λες οτι εχει 50 ευρω. Το περσινο λαδι. Που δυσκολα βρισκει.. Φετος θα ανεβει η τιμη..
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραια θυμήσου τοτε να κάνεις ενα ποστ τον Ιανουάριο Φεβρουάριο να σου πω, πανω απο 50 δεν παει πάντως και ας μην υπάρχει παραγωγή μην ανησυχείς, τα διαθέσιμα χρήματα στην Ελλάδα ειναι πλεον πολύ λίγα για να σηκώνει αυξήσεις.
agrio.imeros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε εδώ βόρεια το λάδι είναι από ελιές Χαλκιδικής , οι περισσότεροιτενεκέδες είναι 16λιτροι και η τιμή πέφτει δύσκολα κάτω από 70 ευρώ.Πέρσι που είχε άφθονο λάδι τα ελαιοτριβεία δεν έκαναν κράτηση λαδιούαλλά απαιτούσαν χρήματα. Σου έβγαινε από 40-50 ευρώ ανάλογα τηνπεριοχή και το ελαιοτριβείο να βγάλεις το δικό σου λάδι. Γι΄αυτό ταπενήντα ευρώ που λες εσύ μας φαίνονται λίγα.
mary Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδιά, χαλαρωστε! Πατε στο σουπερ μαρκετ να δειτε οτι το φθηνοτερο 5κιλο λάδι εχει 17ευρώ... Δλδ ~3,5ε/κιλό..... Οταν περσι και προπερσι, περναμε 5κιλο με 14-15ευρώ...
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε εδώ βόρεια το λάδι είναι από ελιές Χαλκιδικής , οι περισσότεροι τενεκέδες είναι 16λιτροι και η τιμή πέφτει δύσκολα κάτω από 70 ευρώ. Πέρσι που είχε άφθονο λάδι τα ελαιοτριβεία δεν έκαναν κράτηση λαδιού αλλά απαιτούσαν χρήματα. Σου έβγαινε από 40-50 ευρώ ανάλογα την περιοχή και το ελαιοτριβείο να βγάλεις το δικό σου λάδι. Γι΄αυτό τα πενήντα ευρώ που λες εσύ μας φαίνονται λίγα. Θα τα πούμε παλι τον ιανουαριο φεβρουαριο αν θυμηθείς κανε εδω ενα ποστ να σου πω ποσο το πηρα.
REDODIN7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω ενα φιλο που βγαζει λαδι για παρτι του και οπου βρει πουλαει αλλα δεν ασχολειτε και πολυ αλλιως θα ειχε καλη παραγωγη, οταν του ειπα γιατι δεν το τυποποιει να το πουλησει μεσω ιντερνετ μου ειπε οτι δεν τον συμφερει η τυποποιηση κοστιζει και μονο αμα υπαρχει συνετερισμος αξιζει.
kyriakh Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Στο συνεταιρισμό το δίνουν οι γονείς μου, αλλά πέρυσι το δώσανε 2€/κιλό...
rezoma Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Στην Αλβανια παντως πιστευω θα αξιζε καποιος να εξαγει ελληνικο ελαιολαδο. Οσοι συγγενεις μου δεν εχουν ελιες επανω, το αγοραζουν απο την Ελλαδα γιατι ειναι πολυ φτηνοτερο. Μικρη μεν αγορα, αλλα οχι πολυ ανταγωνιστικη. Οποιος εχει διασυνδεσεις επανω, θα μπορουσε να το δοκιμασει. 1
parasaser Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Λέμε να πάμε στο χωριό και να ασχοληθούμε με τη γεωργία, έχουμε ελιές αρκετές για ένα ζευγάρι, αλλά ο συνεταιρισμός πέρυσι πήρε το λάδι 2€ το λίτρο..έτσι, δε βγαίνεις με τίποτα. Λέμε να το εξάγουμε, με ετικέτα, (το μηχάνημα ετικετοποίησης δεν είναι και πολύ ακριβό άκουσα). Αλλά πως ξεκινάς έτσι στα τυφλά; Ξέρετε κάτι από δική ή κοντινή περίπτωση να με βοηθήσετε; πολύ καλά θα κάνετε. Ψάξτε για εκτελωνιστες όσων αφορά το εξωτερικό, για το εσωτερικό ιντερνετ και άμεση επαφή με κόσμο σε διάφορα σημεία.
ribo7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ένας απλός παραγωγός μπορεί πιστεύετε να εξάγει λάδι σε τενεκέδες? Εννοώ αρκετή ποσότητα για να φεύγει π.χ. σε Κίνα. Ή μόνο μέσω μεσάζοντα που αναλαμβάνει την τυποποίηση? Ο παραγωγός τι θα κερδίσει τότε? Απλά να πουλάει το λάδι του στον μεσάζοντα?
nickarmy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 όχι λόγο ποσότητας και ποιότητας . Επειδή θα απευθύνεσαι σε ένα συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό που για να μπορεί να αγοράσει λάδι εχει αρκετό χρήμα δεν θα το παρει απο κάποιον που το κανει σε τενεκε . Δευτερον θα χρειάζεται πιστοποίηση . Τρίτον η δυσκολία να κάνεις όνομα και να βρεις πελάτες
ribo7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Νομικά πάντως καλύπτεσαι να πουλήσεις τενεκέδες? Δεν έχει θέμα εκτελωνισμού κλπ?
nickarmy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 τι εννοείς νομικά ? , σιγουρα θα περασουν τελώνιο καλύτερα να πας σε εκθέσεις γεωργικών προιόντων για να δεις πως πρέπει να προωθείς και να παρεις ιδέες . έτσι γενικά οπως τα λες δεν πρόκειται μάλλον να κανεις τίποτα
ribo7 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Εννοώ να εξάγεις λάδι σε τενεκέ χωρίς πιστοποίηση από χημείο. Με σκοπό να αναλάβει ο κινέζος λ.χ. την ετικέτα.
nickarmy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 σε αλλα προιόντα γεωργικά ξέρω οτι για να βγουν απο την χώρα πρέπει να εχουν χαρτί πιστοποίησης , για το λάδι αν θέλει τέτοιο χαρτι 100 δεν το γνωρίζω αλλα συνήθως το απαιτεί και ο προμηθευτείς ώστε να ξέρει οτι πουλάει κάτι αξιόπιστο ( δεν πιάνονται κορόιδα) το να αναλάβει την τυποποίηση (αν με αυτό εννοείς ετικέτα) ο κινέζος δεν ξέρω αλλά σίγουρα γίνεται στην ιταλία , άρα είναι ανάλογα τη συμφωνία αλλά για να μπορείς να πουλήσεις όπως το φαντάζομαι οτι θέλεις πρέπει να έχεις πολλούς τονους ... αλλα επειδή όπως λες είσαι μικρότερος παραγωγός καλύτερα έχε στόχο την ποιότητα και να μπορέσεις να κάνεις αυτό που είπα ποιο πριν (λιγότερο ποιοτικότερο προιον σε υψηλότερη τιμη) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα