Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@N3k21 Πλέον όχι, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ούτε στα ανώτερα κλιμάκια. Ο Goebbels ναι είχε μυαλό από εκεί και πέρα ακολουθείς το manual του Ναζισμού και το προσαρμόζεις στις πραγματικότητες: αμφισβήτηση του μονοπωλίου της βίας του κράτους, άριοι, επίθεση σε μειονότητες, πολιτικές δολοφονίες, ολοκληρωτισμός.

Στο κομμάτι πολικές δολοφονίες εντάσσεται και αυτή του topic. To θέμα δεν είναι να πεθάνει ένας, το θέμα είναι να φοβηθούν πολλοί.

@cthulhucarbide όχι βέβαια - το θέμα είναι σοβαρό. Οι τοποθετήσεις πάλι... Αλλά τελοσπάντων, το ignore είναι φίλος σου ε; Είναι χοντρός ο δικός σας, τι θυμώνεις;

• Like 2
  • Απαντ. 449
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το τι έκανε (ΑΝ έκανε)στις φυλλάδες του ο αρχηγός της Χ.A ποσώς θα έπρεπε να την επηρεάζει ως κόμμα.

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και επηρεάζει το κόμμα. Το γιατί δεν χρειάζεται καν να το εξηγήσω εδώ μέσα, δεδομένου οτι μιλάω σε άτομα που μπορούν να καταλάβουν την δύναμη που έχει η ψήφος τους. Αναζήτησε κάποια από τα σύμβολα και τα χαρακτηριστικά στην περιβολή των μελών τους, τις φωτογραφίες στελεχών τους (ιδίως αυτές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης), τις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, δεν υπάρχει «ΑΝ», δεν πρόκειται για υπόθεση, μιά χαρά τα έγραφε, δόξα τω θεώ υπολογιστή έχεις, πρόσβαση στον γούγλη έχεις, μπορείς να το διαπιστώσεις μόνος σου.

γιατί δεν οδήγησε ο εθνικοσοσιαλισμός τον πόλεμο!!

Όχι μωρέ, κάτι άλλα οδήγησαν τον πόλεμο, ξέρεις, βλακειούλες περι γερμανικής παντοκρατορίας, κοινωνικού δαρβινισμού, άριας φυλής/φυλετικής ανωτερώτητας, θάνατος στους εβραίους και λοιπά χαριτωμένα... τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... oooh wait.

Π.Χ επειδή συγκεκριμένα ο Χίτλερ το 40 σκότωσε κόσμο (το λέω και με τρόπο που να σας αρέσει :P ) δεν σημαίνει ότι ο ΝΑtionalsoΖΙalismus (εθνικοσοσιαλισμός/nazi) δεν είναι καλο πολίτευμα για να ευημερευσει οικονομικά μια χωρα και για να έχουν μια καλή καθημερινότητα οι πολίτες της...

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Αν είναι έτσι, ας το γυρίσουμε στο πολίτευμα της Βόρειας Κορέας τότε. Ντάξει, μπορεί να σε σφάξουν επειδή δεν είπες το όνομα του ηγέτη σου με στόμφο, αλλά τουλάχιστον εκεί έχουν ένα από το χαμηλότερα ποσοστά αναλφαβητισμού παγκοσμίως. Οπότε γιατί όχι;

Σοβαρά τώρα ρε συνταγματάρχη; Δηλαδή οκ, έστω πως ο Χίτλερ και ο εθνικοσοσιαλισμός έκανε τη Γερμανία μια πανίσχυρη δήναμη, οικονομικά και μη. Δεκτό. Με τι κόστος όμως;

Επίσης, προσωπικά δεν θυμάμαι να χαρακτήρισα κανέναν γελοίο... ας κρατήσουμε λοιπόν ένα επίπεδο, shall we?

• Like 2
Δημοσ.

Τι επίπεδο ρε akpe, έχουμε έναν νεκρό στο πεζοδρόμιο και φιλοσοφούμε ΑΝ είναι ναζιστικό το σύμβολο στο μπράτσο του φονιά του...

Δημοσ.

@N3k21 Πλέον όχι, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό ούτε στα ανώτερα κλιμάκια. Ο Goebbels ναι είχε μυαλό από εκεί και πέρα ακολουθείς το manual του Ναζισμού και το προσαρμόζεις στις πραγματικότητες: αμφισβήτηση του μονοπωλίου της βίας του κράτους, άριοι, επίθεση σε μειονότητες, πολιτικές δολοφονίες, ολοκληρωτισμός.

Στο κομμάτι πολικές δολοφονίες εντάσσεται και αυτή του topic. To θέμα δεν είναι να πεθάνει ένας, το θέμα είναι να φοβηθούν πολλοί.

Εντάξει ρε κι εσύ, μυαλό είπα, όχι IQ 180... :P

Στέκομαι στα bold: Δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου γενικότερα, ειδικά όμως την παρούσα περίοδο και στον τόπο αυτό, δε θέλουν να φοβήσουν τους πολλούς. Αν ήταν αυτός ο σκοπός τους, θα το έκαναν τόσα χρόνια που βρίσκονται -έστω και αφανείς- στην πιάτσα.

Αυτό που θέλουν τώρα είναι να πάρουν περισσότερο κόσμο με το μέρος τους. Δεν πάει καιρός από τότε που ντάντευαν γριές, λες μέσα σε τόσους λίγους μήνες να το γύρισαν στην απροκάλυπτη βία; Πάνω στο peak της δημοτικότητάς τους; Είναι πολύ μεγάλη η αντίφαση για να μη με προβληματίσει.

Ξαναλέω, θέλει μεγάλη προσοχή το ζήτημα γιατί άνετα έρχονται τούμπα τα πράγματα.

Δημοσ.

Δεν είναι αντίφαση. Με την σκληρή γραμμή και τους νεκρούς ο κόσμος, είτε μουλώνει από φόβο είτε συνδράμει τον ισχυρό. Γιατί τον μεγάλο φόβο ο κόσμος τον ζει ατομικά.

Απλές ενστικτώδεις αντιδράσεις όχλου, που έχουν δουλέψει άψογα στο πέρασμα της ιστορίας πολλές φορές. Και μην διανοηθείς ούτε για λίγο να πιστέψεις ότι ο περιούσιος λαός της χώρας με των γελαστών πορτοκαλιών αποτελεί εξαίρεση :)

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα που γράφουμε την άποψή μας δημόσια, φοβόμαστε; Όσοι βγήκαμε στους δρόμους αυτές τις μέρες, είχαμε μουλώσει απ' τον τρόμο; 

Πρόσεξε, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους δεν τους θεωρεί ναζί, βασικά δεν ξέρουν καν τι εστί ναζισμός. Πουλάνε και σε κόσμο που ψάχνει μια περισσότερο "πατριωτική" πολιτική δύναμη, ή μια παράταξη που δε μασάει να τα βάλει με το υπάρχον σύστημα.

Θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή η φάση. Σόρυ που τα γράφω μισά, προσπαθώ να μην ξεφύγω πολύ από τους κανόνες του φόρουμ.

Δημοσ.

1) Σαφώς. Για να καταδικαστεί. Αθώοι είμαστε αρχικά.

Πανέμορφα!

2) Κάποιος από το ΚΚΕ, λογικά θα πρέπει να σου απαντήσει.

Α, δεν είσαι ένας απ' αυτούς; Εντάξει, δε φαντάζομαι να με παρεξηγήσεις, επειδή το θεώρησα πιθανό. Εδώ, εσύ ...αποφάσισες, ότι είμαι χουντικός και χρυσαυγίτης...

αλλά και να ρωτάς και να ορίζεις την ταμπακιέρα μόνος σου, είναι λίγο Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει ε; 

Ναι, ε; Αυτό, ας πούμε, τι είναι; Το να ορίζεις ως «εσκεμμένα ψέμματα», την - καθ' ομολογίαν του - λανθασμένη πληροφόρηση κάποιου, εννοώ. Ή, το να τον θέτεις υπό συγκεκριμένο αρχηγό, λες και τον γνωρίζεις;

Είπες ένα 1 εκατομμύριο και ξέρεις ότι δεν είναι ούτε οι μισοί. 

Είναι ο εγωισμός σου (για να μην αποδεχτείς ότι δεν έχεις εικόνα καν των εκλογικών αποτελεσμάτων και έρθεις σε αμηχανία) ή η ατζέντα σου (ψέματα ώστε να μένουν εντυπώσεις) που σε σπρώχνουν να κάνεις 5 post γροθοκοπώντας το πεθαμένο άλογο, αλλά να μην κάνεις edit και να πεις απλά "my bad";

Ρε, εμένα προσπαθείς να δουλέψεις, ή τον εαυτό σου; Ποιο edit, ποιο my bad και ποια πράσινα άλογα; Εκατό φορές τα ίδια πρέπει να λέμε; Άντε, εκατόν μία: Άκουσα ένα νούμερο και  το ανέφερα. Είπες ότι είναι ανακριβές, το αναγνώρισα και διευκρίνισα ότι το νούμερο από μόνο του, όποιο κι αν είναι αυτό, δεν αποτελεί την ουσία τού post μου. Το ζήτημά σου, είναι να κάνω edit στο post εκείνο; Εντάξει, θα το κάνω, αμέσως μόλις τελειώσω την απάντηση. Από 'κει και μετά:

...Εγωισμός;;; Αμηχανία;;; Εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων;;; Τα έχεις χαμένα τελείως, έτσι; Έξι και πλέον χρόνια εκτός Ελλάδος είμαι και ενημερώνομαι όσο και απ' όπου μπορώ κάθε φορά. Άλλες φορές σωστά, άλλες φορές όχι και τόσο. Αλλά, ακόμα κι αν δεν ήμουν εκτός, σιγά μην ερχόμουν σε αμηχανία, αν δεν ήξερα τι αποφάσισαν τα πρόβατα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Τους έφαγα στη μάπα με τις ηλίθιες επιλογές τους, τριανταεννέα χρόνια. Σιγά μη μου δημιουργήσουν και αμηχανία! Φαγούρα στο δεξί και πολύ τους είναι... (η «ατζέντα με τα ψέματα για να μένουν εντυπώσεις», ως ένα από τα τόσα αβίαστα συμπεράσματά σου, λυπάμαι αλλά δε θα τύχει απάντησής μου...)

Τελειώνοντας: Δε γρονθοκοπώ το πεθαμένο άλογο, αλλά το πεισματάρικο μουλάρι (ή αλλιώς, τα υποκριτικά ανθρωπάκια που ανεμίζουν σημαίες με ψευδεπίγραφες αρχές). Όχι με 5...με 5.000 post αν χρειαστεί και λίγα τους είναι...

Για δες τώρα...διορθώθηκε και τύποις το πρόβλημα; Όχι για τίποτε άλλο, αλλά μπας και ασχοληθούμε με την ουσία κάποια στιγμή...

Δημοσ.

Δηλαδή οκ, έστω πως ο Χίτλερ και ο εθνικοσοσιαλισμός έκανε τη Γερμανία μια πανίσχυρη δήναμη, οικονομικά και μη. 

Βασικα ο χιτλερ την κατεστρεψε. 

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα που γράφουμε την άποψή μας δημόσια, φοβόμαστε; Όσοι βγήκαμε στους δρόμους αυτές τις μέρες, είχαμε μουλώσει απ' τον τρόμο; 

Πρόσεξε, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων τους δεν τους θεωρεί ναζί, βασικά δεν ξέρουν καν τι εστί ναζισμός. Πουλάνε και σε κόσμο που ψάχνει μια περισσότερο "πατριωτική" πολιτική δύναμη, ή μια παράταξη που δε μασάει να τα βάλει με το υπάρχον σύστημα.

Θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή η φάση. Σόρυ που τα γράφω μισά, προσπαθώ να μην ξεφύγω πολύ από τους κανόνες του φόρουμ.

Δημόσια;

Ανώνυμα στο internet φίλε μου. Θέλεις να μας πεις το όνομα και το επίθετό σου καθώς και μία διεύθυνση; You get my point. O φόβος δουλεύει όμορφα μέσα μας, σαν λαδιά, απλώνει. Σε λίγο καιρό αυτά δεν θα θέλεις να τα συζητάς ούτε στην πλατεία της γειτονιάς σου. Τότε θα αρχίσουν να νικάν γερά.

Οι "πατριώτες" που αρκούνται στο "πω πω βρε παιδάκι μου τους ψήφισα αλλά δεν είναι και αυτά πράγματα" δεν θα τολμήσουν να πάνε πουθενά και να ορθώσουν αντίρρηση. Η δειλία τους ώθησε εκεί, η δειλία θα τους κρατήσει. Και θα έρθουν και άλλοι.

• Like 2
Δημοσ.

Δημόσια;

Ανώνυμα στο internet φίλε μου. Θέλεις να μας πεις το όνομα και το επίθετό σου καθώς και μία διεύθυνση; O φόβος δουλεύει όμορφα μέσα μας, σαν λαδιά, απλώνει. Σε λίγο καιρό αυτά δεν θα θέλεις να τα συζητάς ούτε στην πλατεία της γειτονιάς σου. Τότε θα αρχίσουν να νικάν γερά.

Κοίταξε να δεις, ο φόβος απλώνει σα λαδιά ίσως, για την ώρα όμως δεν έχει χυθεί καν η επίμαχη σταγόνα λαδιού απ' το μπουκάλι. 

Στην τελική γάμα τα όσα είπα περί ιντερνετικής έκθεσης απόψεων (που στην τελική ανωνυμία δεν υπάρχει πουθενά, ας μην το πάμε εκεί όμως).

Σου έγραψα και για τους δρόμους. Γιατί δε φοβηθήκαμε να διαδηλώσουμε κατά των νεοναζί αυτές τις μέρες; Γιατί δε φοβόμασταν ούτε στο παρελθόν; Έχει φτάσει η ισχύς τους σε τέτοιο σημείο, ώστε να κρυβόμαστε όταν σκάνε μύτη; 

Οι "πατριώτες" που αρκούνται στο "πω πω βρε παιδάκι μου τους ψήφισα αλλά δεν είναι και αυτά πράγματα" δεν θα τολμήσουν να πάνε πουθενά και να ορθώσουν αντίρρηση. Η δειλία τους ώθησε εκεί, η δειλία θα τους κρατήσει. Και θα έρθουν και άλλοι.

Οι "πατριώτες" αυτοί δεν ανήκουν σε μια συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα και λυπάμαι πραγματικά που ο αντιφασιστικός χώρος αδυνατεί να το καταλάβει

Η δειλία ξες συχνά προκύπτει από το φόβο που ανέφερες παραπάνω. Το φόβο όμως όχι μόνο για το φασισμό, αλλά συχνά για το αντίπαλο "κοκκινόμαυρο" δέος, για ένα ενδεχόμενο εμφύλιο, για τη φτώχεια και την εγκληματικότητα.

Πάνε πείσε το μπάρμπα που έζησε τα γεγονότα του Μελιγαλά για τις αντιφασιστικές σου θέσεις, υπό το πρίσμα βέβαια της πολιτικής σου ιδεολογίας. Να δω τι άκρη θα βγάλεις. Ο μπάρμπας, σε αντίθεση με εμάς τους νεότερους, ναι, φοβάται.

Το θέμα είναι ποιόν ή τι φοβάται περισσότερο.

Δημοσ.

Ο μπάρμπας που "ξύπνησε" και θυμήθηκε να φοβηθεί στις βαρβαρότητες του '44, είναι χαμένη υπόθεση για τον χώρο που περιγράφεις. Μην μου τείνεις "πάνε πείσε" γιατί η απάντηση είναι "ούτε καν". Δεν παίζει να δράσει θετικά (όπως εγώ το ορίζω) υπό καμία συνθήκη. Οπότε imho γάμα τον, ας εστιάσουμε στους μικρότερους, αν πάρουμε σαν κοινό τόπο (οι δυο μας) ότι καλά θα ήταν να μην ζήσουμε φασισμό.

Εσύ μπορεί χθες να μην φοβήθηκες να βγεις στο δρόμο, αλλά εκτιμάω ότι "ακόμα" δεν φοβήθηκες. Αγάλι αγάλι. Τα πιτσιρίκια που κοπανιούνται στα Δημοτικά θα διαλέξουν πλευρά. Και θα διαλέξουν την βάρβαρη πλευρά. Δεν θα υπερασπιστούν τον αδύναμο αλλά θα συμπράξουν με τον δαρτή. Όσο η δύναμη μιας τέτοιας ομάδας μεγαλώνει τόσο και κόσμος εθελοντικά παραδίνεται για να γλυτώσει το "απ' έξω". Νομίζω ότι λέω αναντίρρητες αλήθειες ενστικτωδών επιλογών, δεν γράφω δική μου θεώρηση, survival of the fittest και δυναμική ομάδων είναι.

Ο φασισμός έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω εγγενούς βαρβαρότητας. Μιλάει στον reptilian εγκέφαλό μας, σκότωσε για να μην σκοτωθείς κτλ. Ειδικά στην Ελληνική περίπτωση εκτιμάω ότι το πόπολο δεν θα καταφέρει να του αντισταθεί, χωρίς topdown παρέμβαση*. Μακάρι να κάνω λάθος.

*το αν θα γίνει τέτοια παρέμβαση, δυστυχώς είναι ένα μικροκομματικό τερτίπι των κομματικών συσχετισμών της στιγμής.

@deesnider μπράβο για το edit! Δεν ήταν επί της διαδικασίας αλλά επί της ουσίας το πρόβλημά εκεί. Τώρα αν τα έχω χαμένα, στην τελική επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των αναγνωστών. Πάντως έχω την σοφία να μην το αποκλείω κιόλας.

• Like 1
Δημοσ.

Ο μπάρμπας που "ξύπνησε" και θυμήθηκε να φοβηθεί στις βαρβαρότητες του '44, είναι χαμένη υπόθεση για τον χώρο που περιγράφεις. Μην μου τείνεις "πάνε πείσε" γιατί η απάντηση είναι "ούτε καν". Δεν παίζει να δράσει θετικά (όπως εγώ το ορίζω) υπό καμία συνθήκη. 

Ίσως δρούσε θετικά αν τύγχανε διαφορετικής προσέγγισης. Δεν θεωρώ κανέναν χαμένη υπόθεση.

Οπότε imho γάμα τον, ας εστιάσουμε στους μικρότερους, αν πάρουμε σαν κοινό τόπο (οι δυο μας) ότι καλά θα ήταν να μην ζήσουμε φασισμό.

Ας εστιάσουμε κυρίως στους μικρότερους, συμφωνώ. Ας εστιάσουμε όμως πρώτα -καλού κακού- και στο πως θα βρούμε αυτό τον κοινό τόπο γενικότερα, πέραν φυσικά της κοινής μας απέχθειας για το φασισμό.

Εσύ μπορεί χθες να μην φοβήθηκες να βγεις στο δρόμο, αλλά εκτιμάω ότι "ακόμα" δεν φοβήθηκες. Αγάλι αγάλι. 

Μα νομίζω το δήλωσα ήδη, εννοείται πως ακόμα δε φοβήθηκα, προφανώς και μπορεί να φοβάμαι στο μέλλον. Όμως δε θέλω να σκέφτομαι έτσι, με ενδιαφέρει κυρίως το παρόν, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους βέβαια.

Αφού το πιάσαμε το θέμα, να σου πω τι φοβάμαι πραγματικά; Ότι το αυγό του φιδιού επωάζεται από κόκκινο πουλί σε μαύρη φωλιά.

Ο φασισμός έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω εγγενούς βαρβαρότητας. Ειδικά στην Ελληνική περίπτωση εκτιμάω ότι το πόπολο δεν θα καταφέρει να του αντισταθεί, χωρίς topdown παρέμβαση. Μακάρι να κάνω λάθος.

Το κλειδί εδώ είναι η λέξη "εγγενής". Γιατί βαρβαρότητα κατα τ' άλλα συναντάται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, όταν αυτοί απαρτίζονται από φυτοπλαγκτόν και φανατισμένους ανθρώπους.

Συγκριτικό πλεονέκτημα λοιπόν σαφώς και θα έχει ο περισσότερο βάρβαρος - σωστά, είτε όμως αυτό του το προσόν είναι..."εγγενές", είτε αποκομίθηκε εκ των υστέρων.

Δημοσ.

Εντωμεταξυ αυτο το παραμυθι με τις μαρτυριες μελων της ΧΑ τι καραγκιοζιλικι ειναι παλι. Σαν μανιταρια ξεφυτρωνουν. Ποσο ακομα θα υποβαθμισουν την νοημοσυνη μας. Ελεος!

Δημοσ.

κενολογίες μου φαίνονται αυτά που ρωτάς

Αυτό το αριστούργημα, τώρα το είδα...

...κενολογία, το αν υπήρξε αντιπολιτευόμενο κόμμα, σταθμός, εφημερίδα, ελευθερία έκφρασης τής αντίθετης άποψης, επί των κυβερνήσεων που θαυμάζουν κι επιθυμούν, αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκράτες...

...ιστορία γράφεις! Κατά τ' άλλα, οι άλλοι είναι φασίστες...

Δημοσ.

Θα βγω λιγο εκτος αλλα θελω να το πω αυτο.

Ακομα και με τις ακραιες αντιπαραθεσεις, καποια κοσμητικα επιθετα κλπ, πολυ χαρηκα που επιτελους γινεται μια τετοια συζητηση με πολιτικες προεκτασεις στο forum.

Το θεωρω εξαιρετικα αστειο να απαγορευονται τετοιες συζητησεις, ενω να μπορουμε ανετα να μαλωνουμε για ομαδες κλπ.

Ακομα και σε αυτο το θεμα που ηταν θεμα ακρων κρατηθηκε ως επι το πλειστον ενα επιπεδο. Δεν ελειψαν βεβαια και τραγικοι χαρακτηρισμοι κλπ αλλα να σας πω την αληθεια δεν με πειραξαν και πολυ, μπροστα στη συζητηση που εγινε.

Ελπιζω να συνεχιστει η ελευθερια τετοιων συζητησεων απο τους υπευθυνους του forum. Τωρα αν ειναι νεα τακτικη του forum ή καπου κοπροσκυλιαζει ο Lusi και δεν πηρε χαμπαρι τι γινεται θα δειξει...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...