Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής συμβάν.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην λεωφοριακή γραμμή Γ10 μπήκαν
2 ελεγκτές και μου έκοψαν πρίστιμο 72 ευρώ επειδή το εισητήριο μου είχε

λήξει πρίν 20 λεπτά.

Έκανα βλακεία που έδωσα τα στοιχεία μου ? Επίσης διάβασα κάπου ότι

είναι παράνομο , να βγάζουν το καρτελάκι τους αφού ξεκινήσουν τον

έλεγχο στο λεωφορίο , κάτι τέτοιο ισχύει ??

Σας ευχαριστώ...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

διαβασε εδω http://www.oasa.gr/content.php?id=elkom

απο κει και περα ρωτας αν εκανες καλα που ησουν συνεπης στο να δωσεις τα στοιχεια σου και να αποδεχτεις ενα προστιμο που ορθα σου αναλογει?

περιμενε απαντησεις μαγκιας σε λιγο :)

το οτι επρεπε να βγαλει το καρτελακι του ΠΡΙΝ ξεκινησει τον ελεγχο ειναι σωστο οπως λεει και στο λινκ..αλλα..τωρα ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...εκεινη την στιγμη επρεπε να του το πεις...αλλα δεν θα κερδιζες και πολλα..απλα θα τον αναγκαζες να ειναι πιο προβλεπε στην δουλεια του...το προστιμο θα το τσιμπαγες ετσι και αλλιως...

• Like 4
Δημοσ.

Όταν είσαι μέσα σε ένα λεωφορείο και το εισιτήριο έχει λήξει το ξαναχτυπάς απο την άλλη πλευρά και συνεχίζεις κανονικά την διαδρομή σου . Αν λήξει την ώρα που είσαι σε κάποια συγκοινωνία δεν είσαι υποχρεωμένος να χτυπήσεις άλλο . Εγώ αυτό ξέρω.

• Like 1
Δημοσ.

Σε άτομο χωρίς ταυτότητα, δεν πληρώνεις τίποτα!
Άμεσα φεύγεις -κι ας ωρύεται ότι είναι ο Θεός ο ίδιος... :blink: True story.

Από τη στιγμή που (έκανες το λάθος) και το αποδέχτηκες, υφίσταται μεν,
αλλά μπορείς και εκ των υστερών να αμφισβητήσεις το πρόστιμο,
για το συγκεκριμένο λόγo -δύσκολο όμως- ή να ψαχτείς για άλλους.

Για παράδειγμα, αυτό με την ώρα, είναι 100% σίγουρο?
Το 20λεπτο, είναι αρκετά οριακό! :shifty:
Ειδικά όταν η αναμονή, σε κάποιες στάσεις & ώρες,
μπορεί χαλαρα (sic) να ξεπερνάει ακόμη και το 2πλασιο χρόνο...
[βασικά με δική τους υπαιτιότητα: δρομολόγια που κλέβουν, μη έλεγχος, κ.λπ.]

Δημοσ.

Ναι πηγαινε κατοπιν εορτης και πες "αμφισβητω την ορθοτητα του προστιμου γιατι δεν μου εδειξε ταυτοτητα ελεγκτη" και αν καταφερεις να το αποδειξεις με καποιον τροπο...ελα να μου το πεις :)

Επισης οταν το εισιτηριο διαρκει για 1 ωρα και 30 λεπτα..το 20 λεπτα υπερβαση δεν ειναι και τοσο .... οριακο !

Δεν συζηταμε αν η διαρκεια ειναι η ορθη ή αν παιζουν καθυστερησεις σε στασεις , δρομολογια ...

Ολοι ξερουμε οτι διαρκει 1,5 ωρα...απο κει και περα κανουμε τα κουμαντα μας.Δεν κλαιγομαστε για το συστημα οταν σκαει το προστιμο.

Όταν είσαι μέσα σε ένα λεωφορείο και το εισιτήριο έχει λήξει το ξαναχτυπάς απο την άλλη πλευρά και συνεχίζεις κανονικά την διαδρομή σου . Αν λήξει την ώρα που είσαι σε κάποια συγκοινωνία δεν είσαι υποχρεωμένος να χτυπήσεις άλλο . Εγώ αυτό ξέρω.

αρα δηλ τρως 1,5 ωρα με το εισιτηριο και πανω στην ληξη το ξαναχτυπας και τραβας για αλλη 1,5 ωρα?απο ποτε ?!

Το οτι το κανεις δεν σημαινει οτι ισχυει.

Επισης αν ληξει την ωρα που εισαι σε καποιο μεσο συγκοινωνιας δεν υποχρεουσαι να χτυπησεις αλλο?

Δηλαδη αν παρω ενα εισιτηριο που ληγει σε 5 λεπτα..και μπω σε συγκοινωνια...? ειμαι αρχηγος?

Η διαρκεια του εισιτηριου εχει καποιο λογο που υφισταται....

Παιδια οκ δυσκολοι καιροι , κριση , κανεις δεν την παλευει αλλα να μαστε λογικοι σε αυτα που λεμε...

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ mphxth είσαι άνεργος ? γιατί αν είσαι και τα πιστεύεις αυτά που λες τότε

κρίμα..Μάλλον το username σου αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σου....

Codesix τώρα είναι αργά , και να θυμάσε ότι γίνετε γίνετε για καλό..

Άλλη φορά αν δεν σου δίξει ταυτότητα η βγάλει το καρτελάκι αφού

ξεκινήσει ο έλεγχος  δεν σε νοιάζει , σηκώνεσε και φεύγεις....

Δημοσ.

mphxths, τι να (σου) αναφέρω παραπάνω? Το έχω κάνει, για άλλους.
[Για την ακρίβεια, έχω γλυτώσει 6-7 πρόστιμα σε άλλους]
Αφενός, γιατί ήθελα να βοηθήσω και αφεδύου γιατί,
κάποιες περιπτώσεις, ήταν ολοφάνερα λάθος! :mellow:
Αλλά τέλος πάντων, δεν θα το κάνω επάγγελμα,
να τρέχω στη Μετσόβου/ΟΑΣΑ...
~ ~ ~ ~ ~
Αν ξαναεπικυρωθεί @ 2η επιβίβαση πριν τη 1:30 ώρα,
δεν έχει σημασία, πόσο ακόμη διαρκεί η 2η διαδρομή. :shifty:
[Κι αν στασοπεριμένω > 40 λεπτά, δε δέχομαι να μου πει κανείς, για χρόνους]

• Like 1
Δημοσ.

Αν ξαναεπικυρωθεί @ 2η επιβίβαση πριν τη 1:30 ώρα,

δεν έχει σημασία, πόσο ακόμη διαρκεί η 2η διαδρομή. :shifty:

Και εγω αυτο ξερω.. το λεει και πανω στο εισιτηριο νομιζω

Δημοσ.

Δηλαδη αν παρω ενα εισιτηριο που ληγει σε 5 λεπτα..και μπω σε συγκοινωνια...? ειμαι αρχηγος?

Ό,τι είπαν και τα παιδιά παραπάνω, αν μπεις στο όχημα 2 λεπτά πριν λήξει το εισιτήριο, το ξαναχτυπάς για να φαίνεται σε ενδεχόμενο έλεγχο πως επιβιβάστηκες πριν τη λήξη του. Από κει και πέρα, δεν έχει σημασία πόση είναι η διαδρομή, εσύ ανέβηκες με ισχύον εισιτήριο.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι γιατί περπάτησα 15 λεπτά μέχρι την Σουρμέλη που έιναι η αφετηρία του.

Το χτήπησα αμέσως μόλις μπήκα για να προλάβω αλλα απ'ότι φάνηκε είμουν άτυχος...

Δημοσ.

Επειδη δεν ειναι ξεκαθαρο, το εισητηριο σου ηταν χτυπημενο λιγο πριν τη ληξη του;

Ας δωσω ενα παράδειγμα εστω οτι κατεβαινω ομόνοια με το τρόλεϊ 11 και τσεκαρεις το εισιτήριο σου στις 10:00 αν επθυμεις να γυρίσεις παλι πίσω μπορεις να τσεκάρεις το εισητηριο σου μεχρι τις 11:29 αλλα για μια διαδρομή (διχως αλλαγη μεσου), δεν ανανεωνεται η διαρκεια, απλα υποδεικνύει οτι εισαι οριακα εντός για να προλάβεις την επιστροφή σου

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Το εισητήριο το χτύπησα πρωτη φορά 11:29 και μετά αφου τέλειωσα τις δουλειες μου

γύρισα πίσω αλλα είχε πάει είδη η ώρα 13:00 μέχρι να πάω στην στάση πήγε 13:15

11:29 - 13:00 => 1.5 ωρα προβλεπόμενος χρόνος...

Αλλα το Γ@μ3νο Γ10 άργησε να ερθει με αποτέλεσμα να παει 13:20 και αφου

μπήκα το ξανα επικύρωσα απο την αντίθετη κατεύθηνση...

Έχω καμία ελπίδα να τα γλυτώσω ρε παιδιά ?

Δημοσ.

Εγώ δεν βλέπω ελπίδα :P Τώρα αν θες να κλαφτείς λίγο όταν πας να το πληρώσεις μπας και, δεν χάνεις κάτι.

Για τη μιαμιση ώρα ισχύει ότι είπαν και οι υπόλοιπη. Αν χτυπήσεις ακριβώς στη μιαμιση ώρα (ή πιο πριν) ξανά το εισητήριο, δικαιούσαι την τελευταία διαδρομή (χωρίς όμως να αλλάξεις μέσο φυσικά).

Δημοσ.

Εγώ δεν βλέπω ελπίδα :P Τώρα αν θες να κλαφτείς λίγο όταν πας να το πληρώσεις μπας και, δεν χάνεις κάτι.

Για τη μιαμιση ώρα ισχύει ότι είπαν και οι υπόλοιπη. Αν χτυπήσεις ακριβώς στη μιαμιση ώρα (ή πιο πριν) ξανά το εισητήριο, δικαιούσαι την τελευταία διαδρομή (χωρίς όμως να αλλάξεις μέσο φυσικά).

Xωρις να αλλαξεις μεσο?Δηλαδη αμα κατεβω κεντρο με λεωφορειο και γυρισω με τρενο δεν ισχυει?

Δημοσ.

Δε βλέπω κι εγώ ελπίδα, αλλά νομίζω πως εντώς 10 ημερών πληρώνεις το 50%. Αλλά πως σου κόψανε 72 ευρώ κλήση; Αφού είναι 60φορές την αξία του άρα 84. 

@KREATOR13

Μιλάει για την περίπτωση που το χτυπήσεις λίγο πριν λήξει και είσαι ακόμα μέσα στο ίδιο μέσο ενώ έχει λήξει.

Να κάνω όμως εγώ ένα παράπονο; Είμαι ο μόνος που το έχω; 

Πας στο μετρό, χτυπάς πριν κατέβεις κάτω... Το μετρό υπάρχει περίπτωση να έρθει σε 10 ή ακόμα και 15 λεπτά!!!! Έχεις ήδη χάσει τεράστιο χρόνο ενώ δεν είσαι καν πάνω σε μεταφορικό μέσο. Δε καταλαβαίνω επίσης γιατί είσαι υποχρεωμένος να το επικυρώσεις από τη στιγμή που περάσεις τα μηχανήματα ακόμα και αν δε θες να μπεις στο μετρο... (παράδειγμα θες να συνοδέψεις κάποιον!!! Έχω δει σε σταθμό του μετρό να γράφει με κίτρινα γράμματα στο πάτωμα στα μηχανήματα ότι από κει και πέρα θες επικυρωμένο εισητήριο!!!)

Ειναι τραγικό, και για αυτό αν τύχει να με πιάσει κανεις (δε μπαίνω χωρίς εισητήριο, αλλά αν προσπαθήσει να μου την πει για λίγο χρόνο παραπάνω) θα εξαντλήσω πρώτα όλα μου τα δικαιώματα πριν φάω κλήση. Και σίγουρα δε θα δώσω ταυτότητα. Αν θέλει ας φωνάξει αστυνομία να δώσω ταυτότητα.

Εννοείται πως αν κάποιος χωρίς ταμπελάκι ζητήσει εισητήριο τον γράφεις κανονικα!

Ας δουλευανε σωστά τα μέσα μεταφοράς, για να είμαστε ολοι οκ απέναντι τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...