nicoc89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Είχα κουβέντα το πρωί με δυο φίλους που ενδιαφέρονται και επειδή με ενδιαφέρει και εμένα εδω που φτάσαμε θα ήθελα να μάθω αν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μπούμε και να ψάχνουμε όπου θέλουμε για θησαυρό.αν πάρουμε ανιχνευτές μετάλλων και βρούμε θαμένο κάτι πολύτιμο και παλιό κατα πόσο ειναι νόμιμο να το ξεθάψουμε και να το πουλήσουμε? θα φορολογηθούμε ? αν βρεις κάτι μικρό που υπάρχει στα μουσεία όπως κάποιο νόμισμα μπορείς να το κρατήσεις ?(εφόσον έχει και άλλα στο μουσείο )αν τα παραπάνω ειναι παράνομα μπορείτε να μου εξηγήσετε και το λόγο ?ευχαριστώ. 2
SOADNICK Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 αν τα παραπάνω ειναι παράνομα μπορείτε να μου εξηγήσετε και το λόγο ? αν τα παραπάνω ειναι παράνομα πήγαινε νύχτα! Ξέρεις εσύ! 1
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Ε αν μπεις σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια του ιδιοκτήτη περιμένεις να είναι νόμιμο; ΥΓ: Βλέπατε star χτες το βράδυ μου φαίνεται ε;
nicoc89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Ε αν μπεις σε ιδιωτικό χώρο χωρίς άδεια του ιδιοκτήτη περιμένεις να είναι νόμιμο; ΥΓ: Βλέπατε star χτες το βράδυ μου φαίνεται ε; ούτε εγώ ούτε αυτοί βλέπουμε tv, σύμπτωση αλήθεια τι έλεγε ? (περιέργεια..) αν ειναι κρατικός χώρος επιτρέπεται ?
Gtr34 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Θα μας ενημερωνεις για τα ευρηματα σου, ετσι ; α ; 1
Galatea Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 ούτε εγώ ούτε αυτοί βλέπουμε tv, σύμπτωση αλήθεια τι έλεγε ? (περιέργεια..) αν ειναι κρατικός χώρος επιτρέπεται ? Χρειάζεσαι άδεια. Επίσης είναι πολύ πιθανό, αν βρεθεί το οτιδήποτε, να δεσμευτεί ή να δοθεί ποσοστό στο Δημόσιο.
Silok Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Θα έχει ανιχνευτή μετάλλου και θα βρει χαρτονόμισμα?Άντε καλά
PCharon Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Με άδεια όπως ειπώθηκε κι όχι γι αρχαιότητες, εννοείται. Διαφορετικά οι ανιχνευτές μετάλλου από μόνοι τους είναι αρκετοί για να σε πάνε μέσα. Ειδικά αν βρεθείς κοντά σε αρχαιολογική περιοχή (πολύ πιθανό, όλη η Ελλάδα γεμάτη αρχαία είναι) τη φούτσισες, τίποτα να μην έχεις βρει και με μία αξίνα μόνο να σε βρουν έφυγες σούμπιτος (κι έτσι πρέπει). Πάντως, αν τύχει και πέσεις σε θησαυρό του τύπου πχ θαμμένες χρυσές λίρες από τη τουρκοκρατία τότε βάση νόμου τα παραδίδεις μεν αλλά δικαιούσαι εύρετρα, αν θυμάμαι καλά.
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 ούτε εγώ ούτε αυτοί βλέπουμε tv, σύμπτωση αλήθεια τι έλεγε ? (περιέργεια..) Τίποτα μωρέ, μια ταινία είχε
Prof_Chaos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 η Ελλάδα είναι γεμάτη αρχαία. Στην Αττική οταν φτιαχνόταν το μετρό είχαν βρεί αμέτρητα . Πολλά καταστράφηκαν για να προχωρήσει το έργο και σίγουρα όλο και κάτι θα έφυγε πλαγίως.. Αρχαία μπορεί να έχεις και κάτω απο το σπιτι σου αν είσαι στο κέντρο.. καθόλου απίθανο.
CROM271 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 αν τα παραπάνω ειναι παράνομα πήγαινε νύχτα! Χαχαχα. Ειχα γελασει πολυ με αυτην την ατακα του φιλου. Κατι με μεταφορα αμμου απο παραλια πρεπει να επαιζε. Και λεει το μυθικο ''Παιδια ειναι νομιμο ή να παω νυχτα?'' Ειχα λυθει απο τα γελια εκεινη την μερα... Τωρα στο θεμα. Σε ιδιωτικο χωρο φυσικα δεν μπορεις να ψαξεις, εκτος και αν εχεις την αδεια του ιδιοκτητη... Σε δημοσιο χωρο μπορεις να παρεις αδεια και αν βρεις λιρες π.χ. θα παρεις ενα ποσοστο (δεν ξερω ποσο ακριβως) απο αυτα. Π.χ. αυτος πηρε αδεια και εσκαψε. Πηρε απο τα 3 το μακρυτερο βεβαια γιατι δεν βρηκε τιποτα. Η περιπτωση αυτη βεβαια ειναι ιδιαζουσα μιας και ηταν παρα πολλα αυτα που ηλπιζε να βρει (αρα ας παρει κατι και το κακομοιρο το κρατος) και το βαθος που ηθελε να σκαψει ηταν πολυ μεγαλο και δεν μπορουσε επομενως να γινει στα κρυφα. Πρακτικα κανενας δεν παιρνει αδεια. Συνηθως εχουν καποια ''πληροφορια'' για ενα μερος, πανε με το μηχανημα και αν χτυπησει πανε νυχτα (οπως λες και εσυ...) και σκαβουν... Οσο για το τι ειναι παρανομο. Παιδια δεν νομιζω πως αν σε πιασουν να ψαχνεις με μηχανημα ειναι παρανομο. Αν σε πιασουν να σκαβεις ειναι φυσικα. Με καθε επιφυλαξη αυτο, αλλα αυτο νομιζω πως ισχυει... Και ειναι και λογικο νομιζω. Εγω με το μηχανημα ψαχνω για καπακια απο λεμοναδες. Ποιο το προβλημα και η παρανομια?
PCharon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Οσο για το τι ειναι παρανομο. Παιδια δεν νομιζω πως αν σε πιασουν να ψαχνεις με μηχανημα ειναι παρανομο. Αν σε πιασουν να σκαβεις ειναι φυσικα. Με καθε επιφυλαξη αυτο, αλλα αυτο νομιζω πως ισχυει... Και ειναι και λογικο νομιζω. Εγω με το μηχανημα ψαχνω για καπακια απο λεμοναδες. Ποιο το προβλημα και η παρανομια? Θα φύγεις σούμπιτος για δικαστήριο και κοίτα να βρεις μια καλή δικαιολογία, που δε νομίζω. Είναι παράνομο να κατέχεις τέτοιο μηχάνημα και να το χρησιμοποιείς χωρίς άδεια. Υπόψην, έχω τρελάρες συγγενείς που τα κάνουν αυτά και δεν είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Ξέρω όμως πως αντίκρυσαν δικαστήρια στο παρελθόν επειδή σκέφτονταν τα ίδια με εσάς (κι όχι μόνο αυτός που είχε το εργαλείο, αλλά και όλη η παρεούλα που βρέθηκε απλά κοντά σε αυτόν που είχε το εργαλείο - αν σας βοηθάει αυτό καθόλου στις επιλογές σας).
Prof_Chaos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 αληθινή ιστορία 100% με κιούπι που περιείχε πολλές χρυσές λίρες απο την κατοχή.. Το συμβάν έλαβε χώρα σε ορεινό χωρίο της Κρήτης μετά απο βροχή που το έφερε στην επιφάνεια και έσπασε για κάποιο λόγο. Αν θυμάμαι καλά ηταν δίπλα σε εκκλησία ή σε κτήριο μεσαιωνικό δεν θυμάμαι καλά γιατι οταν μου έλεγε την ιστορία με είχε με την ένεση για την εξαγωγή.. ( ο οδοντίατρος και οικογενιακός φίλος μου το είπε που έχει καταγωγή απο το χωρίο) Δεν πρόλαβαν να τις τσιμπίσουν ..τουλάχιστον όχι όλες. Η ελλάδα έχει πολύ πράγμα ή τουλάχιστον είχε .. Πιστεύω οτι αρκετοί έχουν γίνει πλούσιοι έτσι στο παρελθόν. Ειδικά οταν ήταν εντελώς ξέφραγκο αμπέλι.
saab_21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 υπαρχουν πολλες λιρες στα βουνα.ξεμειναν απο τοτε που τις πετουσαν οι αγγλοι με τα αεροπλανα.κυριως οι βλαχοι που εμεναν στα βουνα βρηκαν πολλες τα παλιοτερα χρονια αλλα λογικα θα υπαρχουν ακομα κιαλλες θαμενες.ειναι πολλοι αυτοι που πανε στα βουνα με ανιχνευετες για ψαξιμο.αν βρεις ενα μπαουλακι λιρες ελυσες το προβλημα σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα