Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, να σας πώ τη δική μου ιστορία με τιη οποία συνέβη σήμερα στην τοπική μου ΔΟΥ.

Να το πάρουμε απο την αρχή το πράγμα. Χρειάζεται να βγάλω κάρτα ανεργιας, αλλά δεν είμαι υπόχρεος υποβολής φορολογικής δήλωσης, και χρειάζεται να έχω υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/86 οτι δεν ήμουν υπόχρεος υποβολής, απο τη ΔΟΥ που ανοίκω. Πήγα στη ΔΟΥ στο τμήμα εισοδήματος, τους το λέω, και μου λένε οτι δεν γίνεται πιά αυτό και οτι πρέπει να υποβάλλω φορολογική δήλωση. Τέλος πάντων έφυγα, αλλά επειδη δεν πολυ μου άρεσε η απάντηση τους πήγα στην πιο κάτω ΔΟΥ, πήγα στο αντίστοιχο τμήμα εισοδήματος και εκεί προθυμοποιηθηκαν να με εξυπηρετήσουν αλλά επειδή δεν άνοικα σε αυτή την εφορία δεν γινόταν να κάνουμε την υπεύθυνη δήλωση. Ο υπάλληλος είπε να ξαναπάω στην ΔΟΥ μου να το ξαναζήτησω, μήπως ο υπάλληλος δεν κατάλαβε καλά τι ζήτησα. Ξαναπάω λοιπόν, περιμένω στην ουρα καμιά ώρα φτάνω στον γκισε, ήταν μία άλλη υπάλληλος, της το λέω και μου λέει οτι αυτό δεν γίνεται και πρέπει να υποβάλω εκπρόθεσμη  φορολογική δήλωση. Της λέω: "Στην Β εφορία γιατί γίνεται, είναι άλλο κράτος;" Μου απαντά: "Ναι είναι άλλο κράτος!"

Μεγάλο θράσος! Απορώ πως κρατήθηκα και δεν τα έκανα λαμπόγυαλλο. Αποτέλεσμα; έχασα όλη μου τη μέρα, και δεν μπορώ να βγάλω κάρτα. Τελικά το δημόσιο μας είναι άθλιο!!!

Δημοσ.

Τελικα γινεται?

Παντως μην αποκλείεις πράγματι να μη γινεται.

Και εγω όταν αλλαξα ΔΟΥ και πηγα να υποβαλλω πινακα συμβασεων τριμήνου δεν ειχαν ιδεα, ακομα σφραγιζαν και κρατουσαν αντιγραφα των συμφωνιτικων, πραγμα που ειχε αλλαξει χρονια πριν

Δημοσ.

you-must-be-new-here-willy-wonka.jpg

Να σου πώ, δεν ασχολούμαι συχνά με το δημόσιο, και ευτυχώς!

Τελικα γινεται?

Παντως μην αποκλείεις πράγματι να μη γινεται.

Και εγω όταν αλλαξα ΔΟΥ και πηγα να υποβαλλω πινακα συμβασεων τριμήνου δεν ειχαν ιδεα, ακομα σφραγιζαν και κρατουσαν αντιγραφα των συμφωνιτικων, πραγμα που ειχε αλλαξει χρονια πριν

Ο ΟΑΕΔ αυτό γράφει, το έχω ξανακάνει αυτό πριν 2 χρόνια. Γενικά η τόπικη μου εφορία (Γ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) είναι η χειρότερη απ οτι ακούω απο γνωστους στην περιοχή. Αλλά λίγο δύσκολο να λέει βλακίες η Α΄ ΔΟΥ που είναι και η μεγαλήτερη στον ΠΕΙΡΑΙΑ. Τι να πείς, Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ!!!

Δημοσ.

μηδενική δηλωση πρέπει να κάνεις.

Πάντως οι ΔΟΥ ειναι τρελοκομεια, πας για μια δουλεια 5 λεπτών περιμένεις 2, 3 ώρες, σου σπάνε τα νευρα και στο τέλος δεν κάνεις και τη δουλεια που ήθελες. Οπώς στους 12 άθλους του Αστεριξ ειναι...

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως από φέτος όντως όλοι οι 18+ ετών κάνουν υποχρεωτικά μηδενική δήλωση.

edit: εννοώ προφανώς όσοι δεν έχουν έσοδα.

Δημοσ.

μηδενική δηλωση πρέπει να κάνεις.

Πάντως οι ΔΟΥ ειναι τρελοκομεια, πας για μια δουλεια 5 λεπτών περιμένεις 2, 3 ώρες, σου σπάνε τα νευρα και στο τέλος δεν κάνεις και τη δουλεια που ήθελες. Οπώς στους 12 άθλους του Αστεριξ ειναι...

Αν ομως ειναι πχ 18 χρονων και τον εβαλε ο πατερας του στην δικια του τι γινετε ?

Δημοσ.

Αν ομως ειναι πχ 18 χρονων και τον εβαλε ο πατερας του στην δικια του τι γινετε ?

Κάνεις μηδενική δήλωση νομίζω. 0 εισόδημα, και προφανώς μετά 0 φόρος.

Δημοσ.

Από φέτος ΟΛΟΙ ήταν υπόχρεοι υποβολής δήλωσης, ακόμα και μηδενικής. Εκτός αν ήσουν προστατευόμενο μέλος, ήσουν υποχρεωμένος να καταθέσεις δήλωση ηλεκτρονικά, έστω και μηδενική.

Μόνος σου μπερδεύτηκες, απ'όσο κατάλαβα, οι εφορίες καλά πρέπει να στα είπαν, ανάλογα το τί άκουγαν από εσένα κάθε φορά. Αλίμονο αν μπερδεύονταν οι εφοριακοί υπάλληλοι σε τόσο απλά πράγματα.

Δημοσ.

Κάνεις μηδενική δήλωση νομίζω. 0 εισόδημα, και προφανώς μετά 0 φόρος.

Αμα δεν εισαι προστατευομενο μελος αμα εισαι σε βαζει ο πατερας σου οποτε εκει τι γινετε πας με το εκκαθαριστικο του πατερα ή μηπως παιρνεις καποια βεβαιωση ?

Δημοσ.

Αμα δεν εισαι προστατευομενο μελος αμα εισαι σε βαζει ο πατερας σου οποτε εκει τι γινετε πας με το εκκαθαριστικο του πατερα ή μηπως παιρνεις καποια βεβαιωση ?

Λοιπόν, απ'ότι βλέπω τελικά όντως τα προστατευόμενα μέλη δεν έκαναν δήλωση και φέτος, ήταν να κάνουν όλοι οι 18 ετών και άνω αλλά ακυρώθηκε. Με βεβαίωση ότι δεν είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, απ'ότι βλέπω τελικά όντως τα προστατευόμενα μέλη δεν έκαναν δήλωση και φέτος, ήταν να κάνουν όλοι οι 18 ετών και άνω αλλά ακυρώθηκε. Με βεβαίωση ότι δεν είσαι υπόχρεος φορολογικής δήλωσης.

Παλι δικιο ειχα μα ποιος ειμαι  :P 

Παντως ο φιλος ειναι σχετικα τυχερος εμενα που εκανα σχεδον ενα χρονο να βγαλω καρτα, στην αρχη στην ΔΟΥ επεσα σε μια και μου ελεγε να τρεχω στο ικα να παρω βεβαιωση οτι δεν εχω δουλεψει και δεν εχω ενσημα τρεχα γυρευε.

Και αφου τελικα εβγαλα βεβαιωση (δοξα το θεο που αλλαξε η ΔΟΥ και δεν πετυχα την ιδια βλαμμενη) μετα μου ελεγαν στον ΟΑΕΔ οτι ειμαι μηχανικος και δεν μπορω να βγαλω καρτα  :shock: 

Δημοσ.

Επειδή ο καθένας, δημόσιος υπάλληλος και μη, λέει το μακρύ του και το κοντό του, ισχύει το παρακάτω για την περίπτωσή σου:

- Εφόσον είσαι προστατευόμενο μέλος, προσκομίζεις στον ΟΑΕΔ τη δήλωση του πατέρα σου για να φανεί πως είσαι δηλωμένος ώς τέτοιο.

- Εφόσον δεν είσαι προστατευόμενο μέλος, είχες υποχρέωση να υποβάλεις δήλωση, οπότε προσκομίζεις στον ΟΑΕΔ τη δήλωσή σου.

Υπεύθυνη δήλωση για μη υποχρέωση δεν υπάρχει πλέον. Τέλος, the end, fine, ende!

Πήγαινε στον ΟΑΕΔ τη δήλωση του πατέρα σου και πες στην υπάλληλο να ξεστραβωθεί και να τη δεχτεί.

Κατά τα άλλα, αν ρωτούσες το λογιστή του πατέρα σου θα ήξερε να σου απαντήσει, να μη χάσεις όλο το πρωινό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...