weissheit Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα σας. Έχω Β1 γερμανικά που πλέον δεν πιάνει τίποτα στην αγορά εργασίας αλλά και γενικότερα και βρίσκομαι σε δίλημμα για το αν πρέπει να ξεκινήσω ισπανικά για να πάρω το Β2 σε ένα χρόνο ή να πάρω επίσης σε ένα χρόνο το Β2 των γερμανικών. Τα δίδακτρα για τα γερμανικά είναι περισσότερα, αλλά πιο πολύ προβληματίζομαι ως προς το τι αποτελεί καλό εφόδιο. Γιατί τα γερμανικά τα έχω σε ένα επίπεδο αλλά δεν θεωρείται σημαντικό και το σκέφτομαι και μελλοντικά το θέμα, για μετανάστευση ή σαν προσόν για μια δουλειά (για παράδειγμα, μιλάει ισπανικά ένας πολύ μεγάλος πληθυσμός της γης). Ποιά είναι η άποψή σας λοιπόν: ισπανικά Β2 ή γερμανικά Β2;
DrLo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Αν το δω καθαρα συμφεροντολογικα θα προτεινα (στις περισσοτερς περιπτωσεις) Γερμανικα.
LongTom Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Ισπανικά μιλάει μεγάλο κομμάτι που όμως είναι ταπεινό και καταφρονημένο. Γερμανικά μιλούν οι τρεις από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης(και οσονούπω και οι ΕΛ μαριονέτες στην Βουλή,για να λαμβάνουν άμεσα εντολές από το Bundestag αλλά άλλη κουβέντα αυτή). Ζύγισε τα και κρίνε.
tolis_01 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Από επαγγελματικής άποψης, στους ευρωπαίους είναι πιο χρήσιμα τα γερμανικά (στους αμερικάνους τα ισπανικά). Μετά είναι και το θέμα της προτίμησης, το τι σου αρέσει περισσότερο σαν γλώσσα (εγώ αν μάθαινα κάτι, θα μάθαινα ισπανικά απλά επειδή μου αρεσουν σαν γλώσσα, τα είχα αρχίσει στο duolingo αλλά τα παράτησα ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα