Anubis13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Φίλε μου θα σου πρότεινα να δεις τα προγράμματα σπουδών του κάθε τμήματος που σε ενδιαφέρει. Πολλά από τα προγράμματα των Ηλεκτρολόγων πχ είναι ξεχειλωμένα με αχρείαστα μαθήματα μόνο και μόνο για να είναι 5 χρόνια και να φουλάρουν το τμήμα με καθηγητές για να βολευτούν μεταξύ τους. Στο Cambridge 3 χρόνια είναι το Computer Science τους με 4ο έτος για Meng και δεν νομίζω ότι βγαίνουν ντουβάρια. Αν θες την άποψή μου πας Ceid αν θες σώνει και καλά να λες ότι τελείωσες πολυτεχνείο και μετά ότι διαλέξεις από Πληροφορική ΑΠΘ, Επιστήμη Υπολογιστών Κρήτη, Πληροφορική ΕΚΠΑ (με σειρά προτεραιότητας) είσαι άρχοντας. 3 χρονια ειναι το computer science παντου, αλλα ειναι computer science και οχι electrical and computer engineering. Αληθεια αν θελω να παω σε αυτο (http://master.epfl.ch/lifesciences) το master τι bachelor πρεπει να εχω? H εδω? http://www.master-robotics.ethz.ch/ Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αγνοιας. Αχρηστα μαθηματα υπαρχουν σε ολες τις σχολες το θεμα ειναι πως αξιοποιεις τις γνωσεις σου για να μαθεις ενα αντικειμενο καλυτερα. Παντως για καθαρο computer science εχω καλη αποψη για ΕΚΠΑ και ceid. 2
CarbonFibre Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 3 χρονια ειναι το computer science παντου, αλλα ειναι computer science και οχι electrical and computer engineering. Αληθεια αν θελω να παω σε αυτο (http://master.epfl.ch/lifesciences) το master τι bachelor πρεπει να εχω? H εδω? http://www.master-robotics.ethz.ch/ Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αγνοιας. Αχρηστα μαθηματα υπαρχουν σε ολες τις σχολες το θεμα ειναι πως αξιοποιεις τις γνωσεις σου για να μαθεις ενα αντικειμενο καλυτερα. Παντως για καθαρο computer science εχω καλη αποψη για ΕΚΠΑ και ceid. O ανθρωπος είπε ότι τον ενδιαφέρει κυρίως ο προγραμματισμός.Εσύ του λες να πάει electrical engineering; Διάβασε πρώτα το θέμα. Τί σχέση έχουν τα master που γράφεις; Καμμία απολύτως μιας και ο φίλος εδώ ενδιαφέρεται για προγραμματισμό και game development. Ευτυχώς κατέχεις όλη τη γνώση εσύ για εμάς.
Anubis13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 O ανθρωπος είπε ότι τον ενδιαφέρει κυρίως ο προγραμματισμός.Εσύ του λες να πάει electrical engineering; Διάβασε πρώτα το θέμα. Τί σχέση έχουν τα master που γράφεις; Καμμία απολύτως μιας και ο φίλος εδώ ενδιαφέρεται για προγραμματισμό και game development. Ευτυχώς κατέχεις όλη τη γνώση εσύ για εμάς. Φίλε μου θα σου πρότεινα να δεις τα προγράμματα σπουδών του κάθε τμήματος που σε ενδιαφέρει. Πολλά από τα προγράμματα των Ηλεκτρολόγων πχ είναι ξεχειλωμένα με αχρείαστα μαθήματα μόνο και μόνο για να είναι 5 χρόνια και να φουλάρουν το τμήμα με καθηγητές για να βολευτούν μεταξύ τους. Στο Cambridge 3 χρόνια είναι το Computer Science τους με 4ο έτος για Meng και δεν νομίζω ότι βγαίνουν ντουβάρια. Eπισης αν δεις την προηγουμενη σελιδα θα δεις οτι μαλλον δεν ξερει τι κανει ο ΗΜΜΥ οπως το αγνοεις και εσυ οταν μας λες για 3ετη και 5ετη σπουδες. @ts: Αν θες καθαρη πληροφορικη ισως βαρεθεις ενα κορμο που θα περιεχει μαθηματα και απο τις αλλες κατευθυνσεις του ΗΜΜΥ, εξαλλου για game development χρειαζεσαι ενα bachelor(ή και μάστερ) σε CS. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος εξάλλου πολλοί το κάνουν απλά θα "πληρώσεις" την περιέργεια με μαθήματα που αργότερα τελικά θα πεις δεν μου χρειαζόταν.
status Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Εαν νομίζετε οτι η ηλεκτρολογία δεν έχει προγραμματισμό, αντικειμενοστρεφή ή όχι, γελιεστε.
CarbonFibre Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Eπισης αν δεις την προηγουμενη σελιδα θα δεις οτι μαλλον δεν ξερει τι κανει ο ΗΜΜΥ οπως το αγνοεις και εσυ οταν μας λες για 3ετη και 5ετη σπουδες. @ts: Αν θες καθαρη πληροφορικη ισως βαρεθεις ενα κορμο που θα περιεχει μαθηματα και απο τις αλλες κατευθυνσεις του ΗΜΜΥ, εξαλλου για game development χρειαζεσαι ενα bachelor(ή και μάστερ) σε CS. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος εξάλλου πολλοί το κάνουν απλά θα "πληρώσεις" την περιέργεια με μαθήματα που αργότερα τελικά θα πεις δεν μου χρειαζόταν. Βέβαια το αγνοώ... 5 χρόνια στο Ceid ξέρω τι κάνανε και οι ΗΜΜΥ. Δεν είναι και μακρυά...
Anubis13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Διαφορες εχουν ως προς το τηλεπικοινωνιακο κομματι, το κομματι της ενεργειας και το κομματι της ρομποτικης/σαε.Αληθεια η σχολη σου τι διαφορα εχει απο Πληροφορικη ΑΠΘ, Ιωαννινων, ΟΠΑ και Πειραια? Ρωτάω μιας και έχετε περισσότερα μαθήματα από αυτές τις σχολές.
CarbonFibre Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Στο Ceid ασχολείται εξίσου με το hardware και το software κομμάτι της επιστήμης των υπολογιστών ενώ τα τμήματα πληροφορικής περισσότερο με software και λίγο με hardware. Προσωπικά δεν είπα ότι από ΗΜΜΥ δεν μπορείς να γίνεις κορυφαίος προγραμματιστής ή μηχανικός πληροφορικής.Απλά έχει κάποια εξτρά μαθήματα ηλεκτρολογικής φύσεως sto βασικό κορμό που δεν ενδιαφέρουν κάποιον που θέλει να ασχοληθεί πιο πολύ με πληροφορική και ιδίως με software. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2014 από CarbonFibre 2
Razor_7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Προσωπικά δεν είπα ότι από ΗΜΜΥ δεν μπορείς να γίνεις κορυφαίος προγραμματιστής ή μηχανικός πληροφορικής.Απλά έχει κάποια εξτρά μαθήματα ηλεκτρολογικής φύσεως sto βασικό κορμό που δεν ενδιαφέρουν κάποιον που θέλει να ασχοληθεί πιο πολύ με πληροφορική και ιδίως με software. Απ' την άλλη μπορείς να μάθεις πάρα πολλά σε επίπεδο hardware και να φτιάξεις το πρόγραμμα σπουδών σου όπως εσύ θες (μιλάω για ΗΜΜΥ ΕΜΠ) κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Επίσης τα μαθήματα γίνονται για κάποιο σκοπό,όπως και τα μαθηματικά/φυσική/χημεία-υλικά επίσης, γιατί όταν θα πάς να μιλήσεις στον άλλο για πυρίτιο και δεν ξέρει τι είναι ηλεκτρόνιο, ή όταν του πεις για αλγόριθμους και δεν ξέρει από μαθηματικά τότε υπάρχει θέμα. Ναι μεν υπάρχουν κάποια μαθήματα από τα 60+ που θα δώσεις για να βγείς ΗΜΜΥ τα οποία δεν είναι "άχρηστα" εν μέρει, αλλά είναι πολύ λιγότερα απ' ότι νομίζεις. Ως επί το πλείστον τα περισσότερα έχουν κάτι να σου δώσουν είτε ως γνώση ξερά, είτε συμβάλλοντας στον αναλυτικό και συνθετικό τρόπο σκέψης, πράγμα απαραίτητο για οποιονδήποτε μηχανικό (υπολογιστών και μη).Συνεχίστε την κουβέντα.
Razor_7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Το ΗΜΜΥ στα Χανια ειναι καλο ή οχι; ξύνεις πληγές τώρα... http://www.insomnia.gr/topic/237732-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%89-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC/
Sog96Ch Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 ξύνεις πληγές τώρα... http://www.insomnia.gr/topic/237732-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%89-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC/ Το topic ειναι απο το 2008
status Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Το topic ειναι απο το 2008 Ε, καλά, μην νομίζεις ότι άλλαξε τίποτα στα Χανιά από τότε μέχρι σήμερα..;ρ
De@th L0rd Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Αν και είμαστε μόλις στην αρχή της σχολικής χρονιάς, αποφάσισα να αρχίσω από τώρα να ψάχνομαι ώστε να μην έρθει όλο το άγχος στο τέλος και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Ποτέ δεν είχα κάποιο επάγγελμα στο μυαλό μου. Το μόνο που ξέρω είναι πως μου αρέσει να ασχολούμαι με υπολογιστές. Δεν έχω φυσικά προγραμματιστικές γνώσεις ούτε ασχολούμαι με κάτι συγκεκριμένο στον υπολογιστή. Απλά στοιχειώδες γνώσεις για εξαρτήματα hardware και πολύ γενικά για το λογισμικό. Απλά ασχολούμαι αρκετές ώρες την ημέρα με τον υπολογιστή, χωρίς να κάνω κάτι όμως που μπορεί να με βοηθήσει σε κάποιο επάγγελμα (τουλάχιστον έτσι πιστεύω). Δεν βλέπω να μου ταιριάζει κανένα άλλο επάγγελμα που δεν έχει σχέση με υπολογιστές οπότε σκέφτομαι κάποιο από τα παραπάνω. Θα προσπαθήσω να γράψω όσο υψηλότερα μπορώ στις πανελλαδικές (όλοι μου λένε πως έχω βάσεις, θα δείξει αυτό) και θέλω να έχω από τώρα κάποιο στόχο για να ξέρω που βαδίζω. Πιο πολύ να πω την αλήθεια θα με ενδιέφερε ο προγραμματισμός. Το ιδανικό για μένα θα ήταν να εξειδικευτώ αργότερα σε ανάπτυξη video games. Δεν με ενδιαφέρει για την ώρα τουλάχιστον ούτε τα συστήματα τηλεπικοινωνιών αλλά ούτε η έννοια μηχανικού όπως μπορώ να την ερμηνεύσω (επισκευή μηχανημάτων, βλάβες κλπ στο hardware κομμάτι). Έχω στο μυαλό μου κυρίως τον προγραμματισμό. Και εδώ θέτω το ερώτημα: Πληροφορική ΑΕΙ ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών? Ποιο έχει περισσότερες προοπτικές και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό? Θα είναι αρκετός ο προγραμματισμός που με ενδιαφέρει κυρίως στο ΗΜΜΥ ή καλύτερα να επιλέξω πανεπιστήμιο πληροφορικής? Με τι ακριβώς μπορώ να ασχοληθώ με το κάθε πτυχίο μετά στο χώρο εργασίας? Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχω αποφοιτήσει από αυτές τις σχολές και θα μπορούσαν να βοηθήσουν παραθέτοντας την γνώμη τους και την εμπειρία τους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Τίποτα από τα 2. Δες πόσοι πληροφορηκάριοι και μηχανικοί είναι άνεργοι κ δουλεύεουν σε άσχετα πόστα. Εκτός αν σκέφτεσαι να μεταπηδήσεις εξωτερικό που κι εκεί τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα λόγω ανταγωνισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα