REDODIN7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυκτα, ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διακοπής λειτουργίας, όταν το αμερικανικό Κογκρέσο απέτυχε να συμφωνήσει για την ψήφιση του προϋπολογισμού που θα εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν από το πρωί της Τρίτης σε υποχρεωτική αργία, επί συνόλου δύο εκατομμυρίων. Το δυναμικό των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα μειωθεί στο μίνιμουμ, που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει στο 5% του συνολικού τους δυναμικού.Η αμερικανική κυβέρνηση περιορίστηκε στη διαπίστωση του αδιεξόδου στο οποίο είχε περιέλθει το Κονγκρέσο κατά την έναρξη χρήσης του οικονομικού έτους 2014, ακριβώς τα μεσάνυκτα. Πριν από την εκπνοή της προθεσμίας αυτής, το Κογκρέσο όφειλε να έχει εγκρίνει τους πόρους που θα επέτρεπαν την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.Ομως, οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων, θέλοντας να καταφέρουν πλήγμα στην μεταρρύθμιση Ομπάμα στον τομέα της υγείας, επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών πρέπει να συνδεθεί με την καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης, παρά τις εκκλήσεις μετριοπαθών Ρεπουμπλικανών για την αποσύνδεση των δύο θεμάτων.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνηση, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις."Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κονγκρέσο", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Γερουσία απέρριψε την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών Όπως ήταν αναμενόμενο, η Γερουσία των ΗΠΑ καταψήφισε σήμερα την τελευταία πρόταση που είχαν παρουσιάσει οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Η Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, απέρριψε με ψήφους 54 κατά έναντι 46 υπέρ την πρόταση της Βουλής των Αντιπροσώπων για έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο και να γίνουν αλλαγές στο νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας. Μεταξύ άλλων οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης όλων των πολιτών. Eπιστολή Ομπάμα σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι το κλείσιμο κυβερνητικών υπηρεσιών θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν. Σε επιστολή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας ο Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, σημειώνοντας: "Όλα αυτά τα κάνετε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, σας έχει αντιμετωπίσει σαν να είστε σάκος του μποξ". "Το κλείσιμο ήταν απολύτως αποσοβήσιμο. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί", προσθέτει ο Ομπάμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους. http://www.xrimaonline.gr/256023/upd2katevazoyn-ton-diakopth-oi-dhmosies-yphresies-stis-hpa 1
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 τα ταχυδρομεία τους κλείνουν; γιατι παρήγγειλα κάτι απο califrornia μέσω ebay ,, και δεν κάνω πλάκα.. ok μπήκα στην USPS η οποία γράφει οτι λειτουργεί κανονικά.. και το έχει ανακοίνωση με κόκκινο.. χαμός στης ΗΠΑ..
arxaggelos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι μιλάμε για τελείως άλλη περίπτωση και άλλα μεγεθη σε σχέση με την Ελλάδα, οπότε μην φέρει κανείς προκαταβολικά τον αρμαγεδδώνα.
REDODIN7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι μιλάμε για τελείως άλλη περίπτωση και άλλα μεγεθη σε σχέση με την Ελλάδα, οπότε μην φέρει κανείς προκαταβολικά τον αρμαγεδδώνα.όχι αλλά είναι ένα σοβαρό πλήγμα στην δημόσια εικόνα της
NikosKallithea Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Που στο διάολο πάνε όλα αυτά τα χρήματα, ποιος τα μαζεύει από όλο τον πλανήτη. Πιστεύω είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κόλπο από τότε που εφευρέθηκε το χρήμα. 2
REDODIN7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2013 Και τα FBI, NSA κτλ μέσα;Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι ναι και καλά θα είναι σαν αδειουχοι για κάποιο καιρό Που στο διάολο πάνε όλα αυτά τα χρήματα, ποιος τα μαζεύει από όλο τον πλανήτη. Πιστεύω είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κόλπο από τότε που εφευρέθηκε το χρήμα. Αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του χρήματος είναι εικονικό τι περιμένεις κάποτε θα φθαναμε έως εδώ.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι ναι και καλά θα είναι σαν αδειουχοι για κάποιο καιρό Αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του χρήματος είναι εικονικό τι περιμένεις κάποτε θα φθαναμε έως εδώ. Πάντα εικονικό ηταν αλλα ταυτόχρονα και διαθέσιμο, αρα ισχύει ο προβληματισμός μου, πλέον κάποιοι αποφάσισαν να μην ειναι διαθέσιμο για καποιο λόγο που ίσως τον δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλλον δεν θα ειναι καθόλου ευχάριστος Μακάρι να πέσω εξω
spacefart Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 "Έφτασα χθες από το Σιάτλ. Αγόρασα το εισιτήριό μου (για το Λίμπερτι - Άγαλμα της "Ελευθερίας") χθες μέσω του διαδικτύου. Θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τον κόσμο, να σταματήσουν τις πωλήσεις" διαμαρτυρήθηκε ένας 26χρονος Ινδός που παραδέχτηκε ότι "δεν έχει ιδέα" για τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο. 2
Prof_Chaos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Πάντα εικονικό ηταν αλλα ταυτόχρονα και διαθέσιμο, αρα ισχύει ο προβληματισμός μου, πλέον κάποιοι αποφάσισαν να μην ειναι διαθέσιμο για καποιο λόγο που ίσως τον δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μάλλον δεν θα ειναι καθόλου ευχάριστος Μακάρι να πέσω εξω Συμφωνώ.. πάντα ηταν εικονικό.. γιατι αποφάσισαν τώρα ξαφνικά να παίξουν με τους "κανόνες" της οικονομίας.. κι εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.. Οι υπηρεσίες θα κλείσουν με το κριτήριο της αναγκαιότητας απο τι διαβάζω στον Αμερικανικό τύπο . Και όλες σε ποσοστιαία βάση .. Στο CNN το εξηγεί ωραία http://edition.cnn.com/interactive/2013/09/politics/government-shutdown-impact/ επίσης οι ένστολοι δεν θα πληγούν γιατι το είχε υπογράψει ο Ομπάμα απο πριν και τους διασφάλισε κατ αυτον τον τρόπο.
REDODIN7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Συμφωνώ.. πάντα ηταν εικονικό.. γιατι αποφάσισαν τώρα ξαφνικά να παίξουν με τους "κανόνες" της οικονομίας.. κι εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.. Οι υπηρεσίες θα κλείσουν με το κριτήριο της αναγκαιότητας απο τι διαβάζω στον Αμερικανικό τύπο . Και όλες σε ποσοστιαία βάση .. Στο CNN το εξηγεί ωραία http://edition.cnn.com/interactive/2013/09/politics/government-shutdown-impact/ επίσης οι ένστολοι δεν θα πληγούν γιατι το είχε υπογράψει ο Ομπάμα απο πριν και τους διασφάλισε κατ αυτον τον τρόπο. Μαλλον οι αγορεςαποφασισαν να αλλαξουν νταβατση ...
rezoma Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μια οικονομικη κριση ειναι, σαν τις δεκαδες που εχει περασει ο πλανητης μας. Απλα σε αυτην η Ελλαδα βρισκεται στο επικεντρο της κρισης και για αυτο τα βλεπουμε ετσι. 1
REDODIN7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2013 Μια οικονομικη κριση ειναι, σαν τις δεκαδες που εχει περασει ο πλανητης μας. Απλα σε αυτην η Ελλαδα βρισκεται στο επικεντρο της κρισης και για αυτο τα βλεπουμε ετσι. Μπα δεν νομιζω ο Ομπαμα μαλλον ηταν πολυ δημοκρατης για τα γουστα των πολυεθνικων και επρεπε λιγο να του τσαλακοσουν το image
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα