Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Εδώ και καιρό σκέφτομαι να βάλω σιδεράκια στα κάτω δόντια γιατί τα μπροστά είναι κάπως έως αρκετά στραβά (πάνε προς τα μέσα). Απλά το θέμα είναι ότι δεν μου πολύ αρέσει να φοράω σιδεράκια (για θέμα εμφάνισης ποιο πολύ). Γίνετε να μπουν εσωτερικά? (το έχω ακούσει και αυτό γι' αυτό το λέω) αλλά να φανταστώ θα είναι και ποιο ακριβά. Πόσο καιρό πρέπει να τα φοράς? εμένα δεν με ενδιαφέρει να γίνουν χάρακας απλά να στρώσουν κάπως γιατί είναι ώρες που με ενοχλεί.

Δημοσ.

Και εσωτερικα παίζουν και διάφανα . είναι ανάλογα το τι θεραπεία χρειάζεσαι αλλά και τι ποσο μπορείς να διαθέσεις. Μιλά με έναν ορθοδοντικο να σε κατατοπίσει.

Δημοσ.

Μην ανησυχείς καθολου!

Καντο τωρα γιατι όσο αργεις μετα θα το μετανιώσεις που δεν το έκανες!

Πχ ο θείος μου μόλις έβγαλε τα σιδερένια! Τα φόρεσε 8 μήνες πάνω κατω βέβαια! Πολλοί δεν ήξεραν καν οτι φοράει!

Φόρεσε διάφανα πορσελάνινα και ειδικά στα κατω δόντια δεν θα φαίνεται οτι τα φοράς!

Αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα θα τα βάλεις 8 μήνες με ενα χρόνο! Θα πηγαίνεις περίπου μια φορά στις 15 η μια φορά το μήνα για να σου τα ελέγχει!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι για εδώ Ελλάδα για να βάλω δεν το κόβω γιατί και αυτοί θα μου κόψουν κάτι άλλο... Κοίταγα κάτι προς Ρουμανία που μπορώ να μείνω για κάποιο διάστημα και θα μου πάει και πάρα πολύ φθηνότερα.! νομίζω 200€ είχα βρει σε μια η οποία από φήμες είναι άψογη. Οτι έχω πρόβλημα έχω... δηλαδή όλα τα μπροστά πάνε προς τα πίσω :P.

Να ρωτήσω..! όταν φοράς σιδεράκια πως πλένεις τα δόντια σου? ή τι δεν πρέπει να τρως?

Δημοσ.

Θεωρητικά τρως τα παντα!

Να προσεχείς τις τσίχλες γιατι κολλάνε! Ολα τα αλλά ελεύθερα! Στην αρχή ίσως δυσκολεύτεις αλλά μετα θα συνηθίσεις! Εγω προσωπικά είχα βρει και τσίχλες που δεν κόλουσαν και μασαγα κανονικά!

Τα δόντια σου συνεχίζεις να τα πλένεις όπως τα έπλενες! Αν κολλάνε τροφές ανάμεσα υπάρχουν κάτι ειδικά φτηνά στο εμπόριο σαν χοντρό νήμα που καθαρίζουν τα παντα!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Από όσο θυμάμαι στην αρχή θα πονάς.Δε θα μπορείς να μασήσεις δηλαδή εύκολα.

Μετά από 2-3 μέρες θα είσαι καλύτερα.

Δημοσ.

Αυτό πρέπει όμως να πηγαίνω κάθε μήνα για ρύθμιση?

ναι στα σιδερακια πας καθε μηνα ή διμηνο δε θυμαμαι για σφυξιμο και ελεγχο. ασε που θα πηγαινεις και εκτακτως γιατι θα σου σπαει η κολλα την ωρα του φαγητου και θα εχεις ενα σιδερακι να φερνει βολτες μεσα στο στομα σου.

στην αρχη θα ντρεπεσαι. αλλα καποια στιγμη οταν αρχισεις να βλεπεις βελτιωση και γουσταρεις θα φορας το εξοστοματικο ελασμα (αν σου δωσουν) ακομα και στη βολτα σου και δε θα σε νοιαζει κιολας.

μη ντρεπεσαι τιποτα. το να φτιαξεις τωρα τα δοντια σου θα σου δωσει αυτοπεποιθηση για την υπολοιπη ζωη σου

Δημοσ.

ναι στα σιδερακια πας καθε μηνα ή διμηνο δε θυμαμαι για σφυξιμο και ελεγχο. ασε που θα πηγαινεις και εκτακτως γιατι θα σου σπαει η κολλα την ωρα του φαγητου και θα εχεις ενα σιδερακι να φερνει βολτες μεσα στο στομα σου.

Ενώ άκουγα για άλλους ότι τους έφευγαν εμένα δεν μου είχε φύγει πότε btw.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια ξερει κανεις να μου πει στον ποσο καιρο μεσα σε μια θεραπεια 1,5 -  2 χρονια θα αρχισουν να φαινονται τα αποτελεσματα.Εννοω ας πουμε να αρχισουν να κλεινουν κενα στα δοντια.Σας ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Το εκπληκτικο ειναι οτι τα δοντια σου μπορει να "φαινονται" ισια μετα απο 2 μηνες (αναλογα και την περιπτωση), ομως μεσα στα ουλα οι ριζες μπορει να ειναι θεοστραβες (απο ιατρικη αποψη). Γενικα φανταζομαι πως θα υπαρχει μια "ορθοδοντικη γεωμετρια" της οδοντοστοιχιας την οποια ο οδοντιατρος προσπαθει να επιτυχει. Γι'αυτο κιολας ενω εσυ βλεπεις τα δοντια σου ολοισια και σε σειρα μετα απο 2 χρονια ξερω γω, η θεραπεια κραταει αλλους 6 μηνες ή παραπανω.

Αυτο συμβαινει επειδη ο οδοντιατρος κοιταει και μετακινει ΟΛΑ τα δοντια, με διαφορες τεχνικες και οχι μονο τα 2 ή 3 που εσυ ισως θελεις να διορθωσεις.

Δημοσ.

εγω τα φοραω εδω και 3 μηνες απο τελη νοεμβρη αλλα ειναι τα ιδια ,δεν εχει αλλαξει κατι.Εχω χασμοδοντια (δηλαδη δεν κλεινει η πανω και κατω γναθος.απο το δακτυλο που εβαζα μικρος) και στα κατω τα μπροστα εχω κενα!Μου ειπε οτι παω αργα αλλα σταθερα.Αλλα απογοητευομαι οταν δε βλεπω να γινεται τιποτα.Ευχαριστω για την απαντηση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...