Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει άνθρωπος που θα ζητήσει οδηγίες για κάπου μέσα σε μια πόλη, θα πάρει μία απάντηση γενική "ανατολικά" και χωρίς κάποια άλλη διευκρίνιση θα πάει προς την ανατολή; Σόρι αλλά τα παιδιά από εράσμους ήταν βλάκες. Ανατολικά σε σχέση με τι; Ανατολικά προς τα που;

Το ανατολική/δυτική Θεσσαλονίκη έχει καθιερωθεί σε σχέση με το κέντρο επειδή η διαρρύθμιση της πόλης μοιάζει με πεταλούδα (πάντα σε σχέση με το κέντρο). Βόρεια δεν μπορεί να επεκταθεί η πόλη υπάρχει ο Χορτιάτης, νότια ούτε λόγω του Θερμαϊκού, οπότε επικράτησε το δυτική/ανατολική. Πενήντα χρόνια πριν οι περιοχές Μενεμένη Εύοσμος κτλ θεωρούνταν χωριουδάκια, και περιοχές όπως η Καλαμαριά ήταν κάποτε βαλτότοποι που τις δώσαν στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία να κατοικήσουν, πάλι χωριουδάκια ήταν για χρόνια. Με τα χρόνια και καιρούς επεκτάθηκε η πόλη και συνδέθηκαν οι περιοχές, αλλά έχει καθιερωθεί το δυτικά/ανατολικά.

Να γνωρίζουμε και λίγο από ιστορία της πόλης πριν αρχίζουμε να κράζουμε και να χλευάζουμε σαν χάνοι.

Βόρεια η πόλη ΜΠΟΡΕΙ να επεκταθεί , πέρα απο το Κορδελιό , την Σταυρούπολη κλπ , δηλαδή προς Ωραιόκαστρο . Αλλά είναι χάλια περιοχή και πολύ βιομηχανική με τα εργοστάσια και την Σίνδο .

Νότια Δεν μπορεί , διότι είναι ήδη εκεί η Καλαμαριά . Ίσως πιο Νότια μπορεί να επεκταθεί , πέρα απο την Μίκρα πηγαίνοντας προς ΙΚΕΑ . Γιατί οχι .

Ανατολικά είναι το Πανόραμα και ο Χορτιάτης , οπότε δύσκολο , λόγω του ορεινού όγκου . Ίσως υπα΄ρχει περιθώριο στην Πυλαία , αλλα δεν την ξέρω την περιοχή καλά , οπότε και δεν εχω γνώμη .

Δυτικά , είναι ο Θερμαϊκός . Και υποθαλάσια πόλη δε νομίζω να χτίζεται κάπου . 

Σε παραπέμπω στα μηνύματα #24 και #30 , για παρεταίρω διευκρίνιση και κατανόηση .

Δημοσ.

Υπάρχει άνθρωπος που θα ζητήσει οδηγίες για κάπου μέσα σε μια πόλη, θα πάρει μία απάντηση γενική "ανατολικά" και χωρίς κάποια άλλη διευκρίνιση θα πάει προς την ανατολή; Σόρι αλλά τα παιδιά από εράσμους ήταν βλάκες. Ανατολικά σε σχέση με τι; Ανατολικά προς τα που;

Το ανατολική/δυτική Θεσσαλονίκη έχει καθιερωθεί σε σχέση με το κέντρο επειδή η διαρρύθμιση της πόλης μοιάζει με πεταλούδα (πάντα σε σχέση με το κέντρο). Βόρεια δεν μπορεί να επεκταθεί η πόλη υπάρχει ο Χορτιάτης, νότια ούτε λόγω του Θερμαϊκού, οπότε επικράτησε το δυτική/ανατολική. Πενήντα χρόνια πριν οι περιοχές Μενεμένη Εύοσμος κτλ θεωρούνταν χωριουδάκια, και περιοχές όπως η Καλαμαριά ήταν κάποτε βαλτότοποι που τις δώσαν στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία να κατοικήσουν, πάλι χωριουδάκια ήταν για χρόνια. Με τα χρόνια και καιρούς επεκτάθηκε η πόλη και συνδέθηκαν οι περιοχές, αλλά έχει καθιερωθεί το δυτικά/ανατολικά.

Να γνωρίζουμε και λίγο από ιστορία της πόλης πριν αρχίζουμε να κράζουμε και να χλευάζουμε σαν χάνοι.

Βόρεια η πόλη ΜΠΟΡΕΙ να επεκταθεί , πέρα απο το Κορδελιό , την Σταυρούπολη κλπ , δηλαδή προς Ωραιόκαστρο . Αλλά είναι χάλια περιοχή και πολύ βιομηχανική με τα εργοστάσια και την Σίνδο .

Νότια Δεν μπορεί , διότι είναι ήδη εκεί η Καλαμαριά . Ίσως πιο Νότια μπορεί να επεκταθεί , πέρα απο την Μίκρα πηγαίνοντας προς ΙΚΕΑ . Γιατί οχι .

Ανατολικά είναι το Πανόραμα και ο Χορτιάτης , οπότε δύσκολο , λόγω του ορεινού όγκου . Ίσως υπα΄ρχει περιθώριο στην Πυλαία , αλλα δεν την ξέρω την περιοχή καλά , οπότε και δεν εχω γνώμη .

Σε παραπέμπω στα μηνύματα #24 και #30 , για παρεταίρω διευκρίνιση και κατανόηση .

Οπότε η καλαμαρια είναι νότια ;Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App
Δημοσ.

φίλε adon1s δε ξερω πως επικρατισε αλλά κάποιες περιοχες λεγονται δυτικες και καποιες ανατολικες. σαφως και όπως λες με πηξίδα είναι νότια αλλα άπαντες ανατολικη και δυτικη θεσσαλονικη λένε. δες και ενα παραδειγμα. ο οασθ τον σταθμο στο ικεα τον χαρακτηριζει ανατολικο και όχι νοτιο http://oasth.gr/#el/routeinfo/list/68/24/1/. δεν λεω ότι αυτο ειναι το σωστο,έτσι όμως εχει επικρατησει.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε φίλε έχεις πρόβλημα; Σου εξηγώ πως ξεκίνησε και επικράτησε το δυτική/ανατολική κι εσύ συνεχίζεις τον χαβά σου με τα μαθήματα γεωγραφίας λες και εμείς είμαστε χαζοί.

Σου μιλώ για 50 και βάλε χρόνια πριν που πόλη θεωρούνταν μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης και κάποιοι γειτονικοί δήμοι, κοινότητες τότε, αλλά σίγουρα όχι όπως είναι η πόλη σήμερα. Και που έπαιρναν το χάρτη και πού μυαλό να κοιτάξουν το πυξιδάκι στην βάση (αν υπήρχε κιόλας) για να δουν που διάολο πέφτει ο βορράς. Και που ο χάρτης ήταν γυρισμένος και είχε τον Χορτιάτη στην κορυφή, Θερμαικό κάτω και δεξιά αριστερά την πόλη. Ακόμα και σήμερα αγοράζεις χάρτες έτσι για διάφορες περιοχές, όταν είναι πιο εύκολο να "διαβασεις" την πόλη έτσι, την στριφογυρίζουν. Απλά στη βάση σε πληροφορούν προς τα που πέφτει ο βορράς. Και έτσι επικράτησε το "δυτικά/ανατολικά, δεν μπορώ να επεκταθώ ούτε στο βορρά ούτε στο νότο".

Θα πρέπει να το εξηγήσουμε πάλι, ή θα μας συνεχίσεις τα μαθήματα γεωγραφίας; Να ξέρουμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε κι εμείς με τα μαθήματα ιστορίας δηλαδή.....

Δημοσ.

οκ

αυτό είναι γνωστό .  Για αυτό και υπάρχει το ιντερνετ και τα φόρουμς , ωστε να αντιλαμβάνεται ο κόσμος το λάθος .

Δημοσ.

οκ

αυτό είναι γνωστό .  Για αυτό και υπάρχει το ιντερνετ και τα φόρουμς , ωστε να αντιλαμβάνεται ο κόσμος το λάθος .

Το ξέρουμε το λάθος, δεν περιμέναμε το ίντερνετ και τα φόρουμς να μας το πουν.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κατέβω αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα τους πω ότι πάω βόλτα στις νότιες συνοικίες γιατί θα με περάσουν για ηλίθιο που το παίζει ξερόλας. Το δυτικά/ανατολικά καλώς ή κακώς έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες, πάει και τέλειωσε.

Δημοσ.

χαχα τελικα καταλαβαινω. 
σαν ελληνες δεν εχουμε καμια ελπιδα!χαχα 
-τι χρωμα ειναι ο τοιχος?
- κοκκινο αλλα αυτο το κοκκινο το εβαψε ενας μπογιατζης που ειναι κουτσος
- τι κουτσος ρε κουλος ειναι
- σκαστε αοματος ειναι
-%$^&*#(@#
-^@%#^@#%^
-,...
-....
- χτες δηλαδη πηγες κουβα εξαιτιας της Bayern?

παντως ευχαριστω για τις πρωτες απαντησεις.εμμεσα κατι επιασα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...