Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι προϋποθέσεις που αναφέρεις πρέπει να ισχύουν αθροιστικά, κάποιος που έχει παραιτηθεί δε δικαιούται σε καμία περίπτωση επίδομα ανεργίας.

Aυτες οι προυποθεσεις που εγραψε ο makfil αναφερονται στο site του OAEΔ.

Οταν λενε "να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας" δε ξεκαθαριζουν οτι πρεπει να εχεις απολυθει.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aυτες οι προυποθεσεις που εγραψε ο makfil αναφερονται στο site του OAEΔ.

Οταν λενε "να έχετε συμπληρώσει μέσα στο 14μηνο ή 12μηνο που προηγείται της αίτησής σας τον αριθμό των ημερομισθίων που προβλέπονται ανάλογα με το επάγγελμά σας" δε ξεκαθαριζουν οτι πρεπει να εχεις απολυθει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ΔΕΝ διαβάζεις την πρώτη προϋπόθεση.

"πρέπει να είστε μισθωτός και να έχει λήξει ή να έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας σας."

Το επίδομα δίνεται στους μισθωτούς που είτε έχει λήξει είτε έχει καταγγελθεί από τον εργοδότη (απόλυση) η σύμβαση εργασίας.

Δεν περιλαμβάνεται στις προϋποθέσεις η εθελούσια διακοπή της σύμβασης (παραίτηση) του μισθωτού και είναι λογικό αυτό. 

Edit

Από λάθος, δεν είχε γραφτεί η λέξη "ΔΕΝ" στο αρχικό σχόλιο.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Δηλαδη η 3η προυποθεση ειναι συνδυασμενη με τη πρωτη?

Οι μπαγλαμαδες τα γραφουν μπερδεμενα, αν διαβασεις αυτονομη τη 3η προυποθεση συμπεραινεις οτι και η παραιτηση δινει επιδομα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια εχω μια απορια, γαι τα χαρτια που χρειαζεται για να εγγραφω. Εγω θεωρουμαι φιλοξενουμενος απο τους γονεις μου στο εκκαθαριστικο , και  στο site του οαεδ ζηταει "Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ", . Σε αυτη τη περιπτωση τι κανω, που δεν εχω λογαριασμο στο ονομα μου? Αρκει το εκκαθαριστικο που δειχνει φιλοξενεια?

Δημοσ.

Θα κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση πως δεν έχεις τίποτα στο όνομα σου και είσαι κομπλέ.

Αυτή την αίτηση την κάνεις στην εφορία.

Δημοσ.

Παιδια εχω μια απορια, γαι τα χαρτια που χρειαζεται για να εγγραφω. Εγω θεωρουμαι φιλοξενουμενος απο τους γονεις μου στο εκκαθαριστικο , και  στο site του οαεδ ζηταει "Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ", . Σε αυτη τη περιπτωση τι κανω, που δεν εχω λογαριασμο στο ονομα μου? Αρκει το εκκαθαριστικο που δειχνει φιλοξενεια?

Μιας και κυριολεκτικά πριν 20 λεπτά ήμουν εκεί και έβγαλα κάρτα για πρώτη φορά, μπορώ να σε βοηθήσω.

Ίδια φάση με σένα ακριβώς, εγώ πήρα κανά 2 πρόσφατους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΟΤΕ και πήγα, τελικά δεν χρειάστηκαν καθόλου, ούτε τα ζήτησε, ούτε τα είδε όταν την ρώτησα αν χρειάζονται αυτά. Δεν έμπλεξα ούτε με εφορίες, ούτε με υπεύθυνες δηλώσεις από γονείς κτλ. μιας και όπου ζητάνε αυτό το πράγμα, πάντα ή το αγνοούν ή ένας λογαριασμός στο όνομα των γονιών αρκεί, δεν το ψάχνουν παραπάνω. Τώρα άμα πέσεις σε κανάν περίεργο, δεν ξέρω. Απλά με ρώτησε οδό κατοικίας και το πέρασε στον υπολογιστή. Από 'κει και πέρα θέλει μια υπεύθυνη δήλωση που στην δίνει εκεί και την συμπληρώνεις επί τόπου ότι δεν εργάζεσαι, την ταυτότητα σου και το τελευταίο εκκαθαριστικό το οποίο επίσης δεν κράτησε, απλά το είδε. Εγώ είχα εκτυπωμένο σε μια κόλλα Α4 αυτό το pdf που σου δίνει το taxisnet, λέω παίζει να μου πει τίποτα επικυρωμένα κτλ. και να τραβάω τα μαλλιά μου αλλά κλάιν, μια ματιά το έριξε και αυτό. Τέλος, θέλει και ένα επίσημο έγγραφο για να δει το ΑΜΚΑ σου, εγώ είχα μαζί το βιβλιάρειο υγείας. Συνολικά 2 λεπτά δουλειά στο γραφείο, χρόνος αναμονής ΜΕΧΡΙ να έρθει η σειρά μου και να πάω στο γραφείο, 2 ώρες και 45 λεπτά.

Δημοσ.

Μόνο αν πας σε άλλη πόλη από αυτή που λέει το εκκαθαριστικό σου μπορεί να σου ζητήσει κάποιο αποδεικτικό για το που μένεις

Δημοσ.

Μαλλον δεν θα σου το ζητησουν καν.

Αν πεσεις σε κανενα ψειρα τοτε ισως χρειαστει υπευθυνη δηλωση πως οι γονεις σου σε φιλοξενουν.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,μπορει κανεις να υποβαλλει αιτηση για τον κοινωνικο τουρισμο μεσω οαεδ η εχουν κλεισει(η δεν εχουν ανοιξει καν) οι δηλωσεις?Γιατι μπαινω να κανω αιτηση και μου βγαζει ενα σωρο ασχετα για να κανω αιτηση εκτος του κοινωνικου τουρισμου..

Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,μπορει κανεις να υποβαλλει αιτηση για τον κοινωνικο τουρισμο μεσω οαεδ η εχουν κλεισει(η δεν εχουν ανοιξει καν) οι δηλωσεις?Γιατι μπαινω να κανω αιτηση και μου βγαζει ενα σωρο ασχετα για να κανω αιτηση εκτος του κοινωνικου τουρισμου..

Δεν έχει βγει ανακοίνωση ακόμα για το 2018

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...