Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Θελω να μπορω να αφαιρεσω απο αποιαδηποτε εικονα, το πλαισιο και να κραταω αυτο που με ενδιαφερει. Πχ Οπως παρακατω εικονα, να κρατησω μονο το λευκο χαρτονι. Μην μου προτεινεται το photoshop. Δεν θα με βολεψει καθολοθου. Κατι ακομα αν αυτη την εικονα μετα την επεξεργασια, μπορω να την φερω στις διαστασεις που θελω. πχ υψος 345 χιλιοστα και μηκος 1205 χιλιοστα.
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 irfanview Μενού->edit->crop selection αφού επιλέξεις το πλαίσιο που θες να κρατήσεις(απλά με το ποντίκι πατάς σε μια από της γωνίες και το σέρνεις όπου θες). Και μενού ->image->resize/resample για να αλλάξεις μέγεθος.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Με το προγραμμα αυτο θα μπορω να αφαιρω και το κομματια που εινα μεσα στο χαρτονι; Ή πχ αν το χαρτονι ηταν πχ στρογγυλο δαχτυλιδι πως θα εσβηνα το καφε μεσα και εξω; Με αυτο το προγραμμα που φαινεται στο βιντεο γινεται αυτο που θελω. Θα το δοκιμασω. Περιμενω την απαντηση σου. Αν το ορογραμμα που μου προτεινες κανει αυτο που δειχνει το βιντεο.. Σε ευχαριστω.
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Αυτό πρέπει να το κάνεις με το χέρι,ακόμα και στο photoshop, πρέπει να επιλέξεις(με το magicwand) και να σβήσεις ότι δεν θες,στο irfan πρέπει να τα χρωματίσεις όλα όσα δεν θες στο ίδιο χρώμα και να το αποθηκεύσεις σε κάποια μορφή που επιτρέπει αόρατα backgrund (π.χ. png)έτσι διαλέγεις αυτό το χρώμα σαν αόρατο backgrund και έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Θα κατεβασω το gimp και με βαση το βιντεο θα το δοκιμασω να δω αν βγαινει .. Αυτος στο βιντεο το κανει να δειχνει ευκολο. Στο τελος οντως το αποθηκευει σε μορφη png. Θα ποσταρω αν συναντησω προβλημα...
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγκατεστησα το gimp. Επεξεργαστηκα την εικονα και την εφερα στο παρακατω αποτελεσμα. Εγω θελω να μεινει μονο το καφε να μην εχει το πλαισιο.. Αυτος αυτος στο βιντεο δεν εχει πλαισιο μονο το αμαξι σαν εικονα.... Το αλλαξα το μεγεθος αλλα κανει το πλαισιο στις διαστασεις που θελω και οχι το καφε σχημα...
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Εγω θελω να μεινει μονο το καφε να μην εχει το πλαισιο..Μόνο μέσα σε πρόγραμμα επεξεργασίας μπορείς να έχεις μόνο το καφέ χωρίς πλαίσιο όπου το δουλεύεις σαν layer,στο photoshop μπορείς να αποθηκεύσεις μόνο ένα layer σαν εικόνα .psd αλλά είναι πολύ περιορισμένη η χρησιμότητα του. Δεν μας λες μια που θες να καταλήξεις με όλα αυτά να σου πούμε αν γίνεται κάτι τέτοιο ή όχι;;;
Liverpool89 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Τα καταφερα... Θελω να μπορω να εχω τις πραγματικες διαστασεις σε αυτο που φωτογραφιζω για να μπορω να το σχεδιασω αν χρειαστει... Edit. Μπορω να μεγαλωνω μονο το καφε,χωρις να πειραξω το διαφανες περιγραμα? Το θεμα μου ειναι οτι χρεισιμοποιω το vcruve pro για να κανω κατι σχεδια που θα κοπουν σε μια μηχανη cnc. Δινω τις συντεταγμενες Χ,Υ πχ στην περιπτωση αυτη 740 *300 χιλιοστα αλλα πρεπει να μεγαλωσω το σχεδιο,μπορω να το κανω αλλα με το πραγματικο φευγει περιπου 10 αλλες φορες 25 χιλιοστα. Πραγμα πολυ σοβαρο αν προκειται για συναρμογη.... Οι αλλοι που σκαναρουν τα χαρτονIα αυτα, πως τα φερνουν στις πραγματικες διαστασεις στο Autocad, το scale δεν με βοηθαει. Μεγαλωνει μια διασταση αλλα χανω στις υπολοιπες. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2013 από Liverpool89
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα