mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα , Προχθες ξαφνικα διαπιστωνω οτι δεν δουλευουν τα μισα φωτα μπροστα Και με το μισα εννοω η μικρη σκαλα και στα 2 φαναρια και η κανονικη στο ενα. Tα φαναρια μου για μικρη σκαλα εχουν τα λεγομενα angel eyes. Στην ουσια ειναι μικρα λαμπιονια που μπαινουν καρφωτα στο πλαισιο του φαναριου και φωτιζουν το στεφανι που φαινεται στην φωτο. Παω σημερα αγοραζω μερικα , μιας και φαινοντουσαν μαυρισμενα αλλα οχι καμενα, τα εγκαθιστω....τιποτα. Οπου και να τα εβαλα , σε οποιοδηποτε απο τα 4 μπροστινα φαναρια δηλ..τιποτα. Οσο για την μεγαλη σκαλα την μια που δεν δουλευε...σημερα δουλευε κανονικα.Ισως βγαζοντας/βαζοντας καποια καλωδια μεσα στο φαναρι να ξεμπλοκαρε. Αρα για να κανουμε μια σουμα...δουλευει η κανονικη σκαλα..η μεγαλη σκαλα..και τα φλας. Δεν δουλεψανε τα λαμπιονια για την μικρη σκαλα.... Αρα τι συμπερασμα βγαζουμε ? Ασφαλειες ?Κατι αλλο ? Ευχαριστω
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Όπα angel eyes το corsa!!! Άρα το συμπέρασμα είναι ή κάποιες ασφάλειες ή επαφές/καλωδιώσεις. Τα ψάχνεις με αυτή τη σειρά που τα έγραψα.
nick#18 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Αυτο το φαναρι ειναι απο Astra H Ποσα λαμπακια εχει το καθε δακτυλιδι?
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Όπα angel eyes το corsa!!! Άρα το συμπέρασμα είναι ή κάποιες ασφάλειες ή επαφές/καλωδιώσεις. Τα ψάχνεις με αυτή τη σειρά που τα έγραψα. Μ3 καθρεπτες...angel eyes...ενα βημα πριν την μεταλλαξη σε BMW ειμαι Στο θεμα μας λοιπον....βασει του manual βρηκα ποιες ειναι οι ασφαλειες...δεν φαινονται σκασμενες καμενες ή οτιδηποτε...λιγο μαυρισμενες επαφες... Ετσι και αλλιως πηγα και πηρα 2 καινουργιες...ελα ομως που δεν ταιριαζουν ειναι μεγαλυτερες και σε κατασκευη και στις επαφες! Χαιρετα μας τον πλατανο....πρεπει να βρω πιο μικρες.... Δοκιμασα μια αλλη ασφαλεια απο αλλο σημειο της ασφαλειοθηκης (και αυτη ειχε μαυρισμενες επαφες) ωστε να δω αν θα παιξει με αυτη..αλλα ουτε με αυτη σαλεψαν τα "μικρα" φωτα.... Αυτο το φαναρι ειναι απο Astra H Ποσα λαμπακια εχει το καθε δακτυλιδι? το φαναρι στην φωτο δεν ειναι απο το αμαξι μου..εβαλα μια εικονα απο το γοογλε ενδεικτικα... Το καθε φαναρι εχει 3 λαμπες κανονικες... 1 κανονικη σκαλα...1 μεγαλη...1 φλας....και λειτουργουν ολα κανονικα, Αυτο που δεν λειτουργει ειναι κατι μικρες ψειρες λαμπιονια που υπαρχουν και μπαινουν στο πλαισιο του καθε φαναριου (των 2 πρωτων οχι του φλας)...και φωτιζουν το "στεφανι" γυρω απο τον καθε "κανονικο" λαμπτηρα
paylidis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 αν αλλαξες ασφαλεια και λαμπες και δε στρώνει ξεκινα να ψάχνεσαι με καλώδια και έπειτα διακόπτες... Εχω δει να βραχυκυκλώνει διακόπτης σε Astra F απο κινεζο-Xenon...
veteranos123 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Τσέκαρε και το ρελέ μήπως τα έπαιξε. αν αλλαξες ασφαλεια και λαμπες και δε στρώνει ξεκινα να ψάχνεσαι με καλώδια και έπειτα διακόπτες... Εχω δει να βραχυκυκλώνει διακόπτης σε Astra F απο κινεζο-Xenon... Αν βραχυκύκλωνε κάτι θα του έκαιγε την ασφάλεια.
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μ3 καθρεπτες...angel eyes...ενα βημα πριν την μεταλλαξη σε BMW ειμαι Περί ορέξεως... Στο θεμα μας λοιπον....βασει του manual βρηκα ποιες ειναι οι ασφαλειες...δεν φαινονται σκασμενες καμενες ή οτιδηποτε...λιγο μαυρισμενες επαφες... Ετσι και αλλιως πηγα και πηρα 2 καινουργιες...ελα ομως που δεν ταιριαζουν ειναι μεγαλυτερες και σε κατασκευη και στις επαφες! Χαιρετα μας τον πλατανο....πρεπει να βρω πιο μικρες.... Δοκιμασα μια αλλη ασφαλεια απο αλλο σημειο της ασφαλειοθηκης (και αυτη ειχε μαυρισμενες επαφες) ωστε να δω αν θα παιξει με αυτη..αλλα ουτε με αυτη σαλεψαν τα "μικρα" φωτα.... Πριν ξέχασα να σου πω ότι τα φώτα θέσεως(τα "μικρά" όπως τα λες εσύ) είναι δύο κυκλώματα, ένα για αριστερά και ένα για δεξιά. Και το καθένα από αυτά έχει δική του ασφάλεια. Αν ανάβουν τα πίσω τότε δεν είναι καμμένη ασφάλεια σίγουρα. Αν λοιπόν δεν φταίνε ούτε οι λάμπες ούτε οι ασφάλειες, τότε ελέγχεις τις επαφές, τη γείωση, και μετά την καλωδίωση. Για τα καλώδια απαραίτητα χρειάζεσαι ένα τέτοιο: http://www.stereotiki.gr/store/index.php?target=products&product_id=2837 έχω ένα της bosch και με έχει σώσει. Η μύτη του καρφώνεται εύκολα μέσα στο καλώδιο και έτσι βλέπεις αν έχει ρεύμα. Αν νομίζεις πως θα τα καταφέρεις μόνος σου, τότε προσπάθησε το. Αλλιώς πήγαινε το σε ηλεκτρολόγο Τσέκαρε και το ρελέ μήπως τα έπαιξε. Ρελέ σίγουρα δεν υπάρχει στα φώτα θέσεως.
veteranos123 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Ρελέ σίγουρα δεν υπάρχει στα φώτα θέσεως. Ααα τα μικρά εννοεί (μπερδεύτηκα)? Τότε ναι, δεν έχει ρελε. ίσως το φις που μπαίνει στο φανάρι να κάνει καλή επαφή. η ίσως να έχει πρόβλημα με την γείωση. Θα χρειαστεί πολύμετρο όμως σίγουρα.
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Aρχικα να πω πως ναι ειναι δυο οι ασφαλειες για τα φωτα "θεσης"...οπως βρηκα και στο εγχειριδιο χρησης. Αν και η αλλη ασφαλεια που δοκιμασα απο διπλανο σημειο της ασφαλειοθηκης ηταν κλασμενη , πραγμα απιθανο τοτε δεν πρεπει να ναι θεμα ασφαλειας. Αν ισχυει αυτο που λες joshua21..τα ΠΙΣΩ φωτα θεσης λειτουργουν κανονικα...αρα ξεχναμε το θεμα ασφαλειες. Kαι λεω αν γιατι βλεποντας εδω το εγχειριδιο (δεν το βρηκα στα ελληνικα και βαριεμαι να φωτογραφιζω το κανονικο τωρα) http://www.vauxhall.co.uk/content/dam/Vauxhall/Europe/united_kingdom/nscwebsite/uk/00_Home/Owner_Services/owners_manuals/corsa/CorsaOwnersManual_Aug03.pdf σελιδα 179 περιπου...εχει τις 36/37 ασφαλειες για τα φωτα θεσης και 38/39 για τα ΠΙΣΩ...αρα υπονοει οτι ειναι διαφορετικες οι ασφαλειες... Παντως οπως ειπα οι ασφαλειες δεν ειναι σκασμενες ή οτιδηποτε....απλα λιγο μαυρισμενες (σαν να χουν υποστει μεγαλες θερμοκρασιες ενα πραμα)...οι επαφες..αλλα και η αλλη που εβγαλα απο αλλο σημειο ετσι ηταν ... οι λαμπες που γινεται ολο το θεμα ειναι σαν κατι σαν το παρακατω απλα τα σφηνωνεις στην υποδοχη... να μετρησω με το εργαλειο τι ακριβως?την υποδοχη ?αν της ερχεται ρευμα?πολυμετρο κανει ?(και δεν το χω σπιτι γμτ..μαλακια)
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 @mphxths Έψαξες που έψαξες, googlαρισε και λίγο να δεις τι σημαίνει το καθένα από αυτά που βρήκες. Οι 36/37 είναι για Dipped beam τα οποία ΔΕΝ είναι τα φώτα θέσης. Οι 38/39 είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν. Όσο για το τι να μετρήσεις με το δοκιμαστικό, ανάβεις τα φώτα πορείας και ξεκινάς από την υποδοχή της λάμπας. Αν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις την γείωση/επιστροφή. Αν δεν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις το φις του φαναριού. Αν ούτε και εκεί φέρνει ρεύμα, συνεχίζεις να ψάχνεις την καλωδίωση μέχρι να βρεις που "κόβεται" το ρεύμα.
veteranos123 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 @mphxths Έψαξες που έψαξες, googlαρισε και λίγο να δεις τι σημαίνει το καθένα από αυτά που βρήκες. Οι 36/37 είναι για Dipped beam τα οποία ΔΕΝ είναι τα φώτα θέσης. Οι 38/39 είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν. Όσο για το τι να μετρήσεις με το δοκιμαστικό, ανάβεις τα φώτα πορείας και ξεκινάς από την υποδοχή της λάμπας. Αν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις την γείωση/επιστροφή. Αν δεν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις το φις του φαναριού. Αν ούτε και εκεί φέρνει ρεύμα, συνεχίζεις να ψάχνεις την καλωδίωση μέχρι να βρεις που "κόβεται" το ρεύμα. Προς τον ts. Μην μπερδευτείς με το δοκιμαστικό που έχουμε για τις μπρίζες στο σπίτι, αν το βάλεις δεν θα ανάψει για τα αυτοκίνητα είναι αυτό.
mphxths Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2013 @mphxths Έψαξες που έψαξες, googlαρισε και λίγο να δεις τι σημαίνει το καθένα από αυτά που βρήκες. Οι 36/37 είναι για Dipped beam τα οποία ΔΕΝ είναι τα φώτα θέσης. Οι 38/39 είναι αυτές που μας ενδιαφέρουν. Όσο για το τι να μετρήσεις με το δοκιμαστικό, ανάβεις τα φώτα πορείας και ξεκινάς από την υποδοχή της λάμπας. Αν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις την γείωση/επιστροφή. Αν δεν φέρνει ρεύμα, τότε τσεκάρεις το φις του φαναριού. Αν ούτε και εκεί φέρνει ρεύμα, συνεχίζεις να ψάχνεις την καλωδίωση μέχρι να βρεις που "κόβεται" το ρεύμα. λοιπον στο manual τα λεει μεσαια σκαλα φωτων δεξια/αριστερα , τα 36/37 και πισω φως/φως σταθμευσης δεξια/αριστερα για τα 38/39 Αρα οκ κατα πασα πιθανοτητα να ειναι τα 38/39. Παραυτα εβγαλα την μια απο τις 2 και ηταν λιγο πολυ στην ιδια "κατασταση" που ηταν και οι 36/37...και το συρματακι στο μεσο..εκει που χει ενα διαφανες υλικο...φαινοταν κανονικο..οχι κομενο/σκασμενο/χαλασμενο οτιδηποτε τελοσπαντων.... Ειτε θα παρω το πολυμετρο που χω αλλλα δυστυχως οχι στο σπιτι αυτην την στιγμη..ειτε θα σκασω σε κανα ηλεκτρολογειο να τελειωνει το θεμα.....ειδωμεν απο αυριο
mphxths Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2013 Λοιπον το θεμα εληξε ως εξης....και ηταν φυσικο αυτο που συνεβη αλλα που να παει το μυαλο... Τα angel eyes..εχουν δικο τους καλωδιο που πηγαινει στην μπαταρια για να παιρνουν ρευμα.Αυτο ηταν γνωστο. Η κομπινα ηταν οτι σε καποιο σημειο του καλωδιου αυτου...κατω απο μια λαμαρινα που δεν φαινοταν (το σημειο αυτο)...παρεμβαλλοταν ενα πλαστικο κουτακι που μεσα ειχε μια ασφαλεια !! Μολις ανοιχτηκε το κουτακι αυτο βγηκε ενα κιλο χωμα...λογικα δεν εκανε επαφη η ασφαλεια...καθαριστηκαν οι μεταλλικες επαφες , ξαναμπηκε η ασφαλεια και τα φωτα λειτουργησαν !! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα