Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν ήταν ασφαλής για βρώση, θα τα είχαν κλείσει ρε συ.

 

Μην κάθεσε και δέχεσε ως αυθεντία τις μλκς του καθενός.

 

Η διαφορά του σολωμού ιχθυοτροφείου με τον ελεύθερο, είναι ότι ο πρώτος έχει λίγο πάχος παραπάνω και τον εκτρέφουν.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμα και ο "πελαγίσιος" τον μαζεύουν, τον τρέφουν να σηκώσει κιλά και μετά τους σκοτώνουν.

 

Οι "καθαροί πελαγίσιοι" είναι δυσεύρετοι και στοιχίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. 

 

Και ακόμα να κατανοήσω την λογική του σολωμού στην Ελλάδα.

Ολόκληρο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος. Υπάρχουν ένα σορώ διαφορετικά ψάρια, γιατί να τρώτε εισαγομενους από τις βόρειες χώρες;

  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν ήταν ασφαλής για βρώση, θα τα είχαν κλείσει ρε συ.

 

Μην κάθεσε και δέχεσε ως αυθεντία τις μλκς του καθενός.

 

Η διαφορά του σολωμού ιχθυοτροφείου με τον ελεύθερο, είναι ότι ο πρώτος έχει λίγο πάχος παραπάνω και τον εκτρέφουν.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμα και ο "πελαγίσιος" τον μαζεύουν, τον τρέφουν να σηκώσει κιλά και μετά τους σκοτώνουν.

 

Οι "καθαροί πελαγίσιοι" είναι δυσεύρετοι και στοιχίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. 

 

Και ακόμα να κατανοήσω την λογική του σολωμού στην Ελλάδα.

Ολόκληρο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος. Υπάρχουν ένα σορώ διαφορετικά ψάρια, γιατί να τρώτε εισαγομενους από τις βόρειες χώρες;

Γιατί είναι νόστιμος και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3.

  • Like 1
Δημοσ.

Αν δεν ήταν ασφαλής για βρώση, θα τα είχαν κλείσει ρε συ.

 

Μην κάθεσε και δέχεσε ως αυθεντία τις μλκς του καθενός.

 

Η διαφορά του σολωμού ιχθυοτροφείου με τον ελεύθερο, είναι ότι ο πρώτος έχει λίγο πάχος παραπάνω και τον εκτρέφουν.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμα και ο "πελαγίσιος" τον μαζεύουν, τον τρέφουν να σηκώσει κιλά και μετά τους σκοτώνουν.

 

Οι "καθαροί πελαγίσιοι" είναι δυσεύρετοι και στοιχίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι. 

 

Και ακόμα να κατανοήσω την λογική του σολωμού στην Ελλάδα.

Ολόκληρο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος. Υπάρχουν ένα σορώ διαφορετικά ψάρια, γιατί να τρώτε εισαγομενους από τις βόρειες χώρες;

 

Ένα σωρό ανθυγιεινά πράγματα υπάρχουν εκεί έξω και δεν τα έχουν απαγορεύσει...

 

Επειδή το έψαξα λίγο το θέμα, μέχρι και για PVC λένε ότι περιέχει.

 

Τώρα για τα ντόπια ψάρια που λες, δεν έχεις άδικο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στην Αθήνα.

 

π.χ. στο Μεσολόγγι βρίσκεις γαύρο μαρινάτο σε συσκευασία με αρκετή ποσότητα (κανά μισόκιλο? δεν θυμάμαι ακριβώς) γύρω στα €4-5.

 

Στην Αθήνα το καλύτερο που θα βρεις είναι 100gr για €3 σε κανά supermarket...

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξαναζωντανεύω το thread και ρωτάω... πελαγίσιο Σολωμό πού μπορεί να βρεί κανείς; Έχει αγοράσει ή έστω δεί κανείς;

Δημοσ.

Προσωπικα οχι εγω αλλα μια ενδιαφερουσα (ασχετη) πληροφορια οτι ο πελαγισιος σολωμος τρεφεται με καρκινοειδη και γιαυτο το χρωμα της σαρκας του ειναι ροδακινι..αντιθετα οι σολωμοι του ιχθυοτροφειου δεν εχουν στην διατροφη τους τετοια πραγματα και το κρεας τους ειναι πιο λευκο......οι εκτροφεις δινουν τεχνητες χρωστικες στα ψαρια του ιχθυοτροφειου ωστε να κοκκινησει το κρεας τους!επισης για την περιεκτικοτητα των εκτρεφομενων σολωμων σε βαρεα μεταλλα (υδραργυρο κλπ) εναντι των ελευθερων ψαριων γνωριζουμε??????

Δημοσ.

Επισης για την περιεκτικοτητα των εκτρεφομενων σολωμων σε βαρεα μεταλλα (υδραργυρο κλπ) εναντι των ελευθερων ψαριων γνωριζουμε??????

Από πού προκύπτουν τα βαρέα μέταλλα στα εκτρεφόμενα ψάρια;

Δημοσ.

Παλι το γνωστό επιχειρημα με τους παππούδες.

 

Οι οποίοι κάπνιζαν από τα 10 τους και εκεινη την εποχή έβαζαν ddt στα χωράφια, ως ζιζανιοκτόνο.

 

Το μόνο που έκαναν καλύτερα από εμάς είναι ότι δεν εκαναν καθιστικη ζωη με αποτέλεσμα να ασκούνται καθημερινά, ενω ειχαν και λιγότερο άγχος από τη ζωη.

  • Like 2
Δημοσ.

Ξαναζωντανεύω το thread και ρωτάω... πελαγίσιο Σολωμό πού μπορεί να βρεί κανείς; Έχει αγοράσει ή έστω δεί κανείς;

 

Να πας για ψάρεμα στην Αλάσκα άμα θες φυσικό μη εκτρεφόμενο σολομό.

 

ΌΛΟΙ οι άλλοι που θα βρεις είναι εκτρεφόμενοι, εκτός από αυτούς που θα βρεις σε gourme εστιατόρια και το κιλό πιάνει τριψήφιο σε ευρώ.

  • Like 1
Δημοσ.

Παλι το γνωστό επιχειρημα με τους παππούδες.

 

Οι οποίοι κάπνιζαν από τα 10 τους και εκεινη την εποχή έβαζαν ddt στα χωράφια, ως ζιζανιοκτόνο.

 

Το μόνο που έκαναν καλύτερα από εμάς είναι ότι δεν εκαναν καθιστικη ζωη με αποτέλεσμα να ασκούνται καθημερινά, ενω ειχαν και λιγότερο άγχος από τη ζωη.

Τα 'πες ολα! ;)

 

Επισης ο πελαγισιος δεν σημαινει απαραιτητα και πιο υγιεινος, οι θαλασσες μας  σε αρκετες περιοχες εχουν μολυνθει σε μεγαλο βαθμο απο βαρεα μεταλλα.

Στην ιχθυοκαλλιεργεια τουλαχιστον γινονται ελεγχοι (ΝΑΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ).

 

  • Like 1
Δημοσ.

512px-MercuryFoodChain.svg.png

 

Άσε τις προάλλες είχα πάει superμαρκετ και βλέπω έγραφε σολωμός(ή τόνος δε θυμάμαι) pacific ocean. Φαντάσου υδράργυρο/ουράνιο απο το ραδιενεργό υλικό της φουκουσίμα που έχει καταναλώσει.

:P

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να το λέω. Αμα θέλετε να είστε θύματα ψάξτε το "καλο" ψάρι της θάλασσας που θα σας το χρεώσουν ποςο παραπάνω μονο και μονο για τη ψευδαίσθηση οτι τρώτε κατι καλύτερο.

  • Like 2
Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να το λέω. Αμα θέλετε να είστε θύματα ψάξτε το "καλο" ψάρι της θάλασσας που θα σας το χρεώσουν ποςο παραπάνω μονο και μονο για τη ψευδαίσθηση οτι τρώτε κατι καλύτερο.

Προσωπικά διαφωνώ, η αίσθηση υπάρχει, το ψάρι είναι πιο ζωντανό σα σάρκα, αλανιάρικο στη κυριολεξία καθώς το εργοστασιακό έχει συνήθως πιο πολύ λίπος και είναι χοντρό σα να του έχουν κάνει ενέσεις. Σίγουρα όμως δε μπορείς να ξέρεις αν το θαλασσινό είναι ασφαλές. Σεβαστή η άποψη σου πάντως και αν η διαφορά στη τιμή είναι μεγάλη, συμφωνώ, δεν αξίζει το πελαγίσιο.

  • Like 1
Δημοσ.

Κι ομως αν σου δωσουν ψαρια χωρις να ξερεις τι ειναι τι , 9 στις 10 θα κανεις λαθος ή θ απαντησεις ενταλως τυχαια τελικα. Γιατι? γιατι μπορει να δεις δυο ψαρια με διαφορα μεγεθους, να χεις στο μυαλο σου αυτο που ειπες παραπανω , οποτε να πεις οτι το μεγαλυτερο ειναι ιχθυοκαλλιεργειας και τελικα να ναι απλα μεγαλυτερης ηλικιας ας πουμε.

Μας εχουν κανει τετοια τρικ στη σχολη και νιωσαμε τελειως μ@λακες :P

Δε διαφωνω για το θεμα λιπους, τα ψαρια εναποθετουν λιπος λογω περιοερισμενης κινητικοτητας , απλως εν κατακλειδι λεω πως δεν υπαρχει ασφαλης τροπος διαχωρισμου :)

 

αν η διαφορά στη τιμή είναι μεγάλη, συμφωνώ, δεν αξίζει το πελαγίσιο.

εκει ειναι το point!

Δημοσ.

Παντως κατ'εμε ορισμενα ψαρια αξιζει κανεις να τα φαει μονο σαν πελαγισια ή λιμνησια ακομη και αν η τιμη τους ξεφευγει..εχω φαει πχ γριβαδι ιχθυοτροφειου και γριβαδι 'ψαρεμενο' και αν και φατσικα ειναι τα ιδια, το γευστικο αποτελεσμα ειναι εντελως διαφορετικο...το 'ψαρεμενο' ειναι μια απολαυση, του ιχθυοτροφειου ενιωθα να τρωω πουτιγκα λιπους με λιγο γευση ψαρι! :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...