Zerg13 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Στο "Το σημαντικό είναι να γίνει αντιληπτό πως όλα τα ψάρια που προέρχονται από περιβάλλον ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να θέσουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την υγεία μας. Κυρίως γιατί εκτρέφονται με συνδυασμό συνθετικών τροφών που μπορεί να αποτελείται από καλαμπόκι, πουλερικά (!), χοιρινό κρέας, βιταμίνες, αντιβιοτικά και άλλα..." Σταμάτησα να διαβάζω. Το άρθρο ειναι εφάμιλλο απόψεων "το κρέας σκοτώνει" "ταΐζουν τις αγελάδες αντιβίωση και πίνουμε γάλατα με amoxil" και διαφορά τέτοια ψεκασμένα. Ε προφανως και δεν θελουμε να τρωμε ζωα ή προϊόντα αυτων που παιρνουν φαρμακα ή αντιβιώσεις. Ή εννοεις οτι τα φαρμακα δεν μεταφερονται στο γαλα ή στο κρεας; Οποτε φατε αφοβα φαρμακομενα animals
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Σαν μέτρο σύγκρισης πάντως, ο φρέσκος σολωμός στο super market κοστίζει περίπου 7 ευρώ το κιλό. Αν πετύχετε πουθενά "πελαγίσιο" ή τέλος πάντων "άγριο", θα δείτε κάτι τιμούλες του στυλ 120-140 ευρώ/κιλό (αν και σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι λογικά καπνιστός ή κάπως επεξεργασμένος). 1
Apoll Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Εννοείς ότι δεν τρέφονται όντως με αυτά; Ή ότι αυτά δεν ειναι κακά εξ ορισμού; Δεν ξέρω πώς το εννοείς και δεν έχω πρόσβαση σε άλλη γνώση πέρα από άρθρα. Είχε και πιο κάτω ένα άλλο, ότι χορηγούν στου σολομούς συνθετική ασταξανθίνη (για να πάρουν το ροζ χρώμα) και η ουσία αυτή δεν είναι εγκεκριμένη αλλά επικίνδυνη. Και αυτή την ουσία pcb που δεν κατάλαβα από πού προέρχεται. Εντός ΕΕ, η νομοθεσία στο ο,τι πάει στην τροφή των ζώων ΝΟΜΙΜΑ, είναι πολύ αυστηρή. Και πάντα υπάρχει δειγματοληψία και συνεχείς έλεγχος, είναι πολύ εύκολος στα ψάρια σε σχέση με μία αγελάδα. Η χρήση ουσιών και αντιβιοτικών έχει καταργηθεί δια ροπάλου, ενώ οι καλές ποιότητες ψαριών π.χ σολομός Νορβηγίας ή Σκωτίας, δεν τρώνε τίποτα παραπάνω από ένα μείγμα φυτικών υλών, και υπολείμματα από την επεξεργασία άλλων ψαριών. Και επειδή κάποιοι θα συσχετίσουν τα "υπολείμματα" = σκουπίδια, πιο μακρυά αυτός ο συσχετισμός από την αλήθεια δεν υπάρχει. Υπολείμματα είναι τα εσωτερικά όργανα, κόκαλα και λοιπά τα οποία δεν φτάνουν στο τραπέζι μας στα επεξεργασμένα ψάρια. (π.χ φιλέτα). Αυτά αλέθονται, γίνονται άλευρα, ρίχνουν μέσα και τις φυτικές ύλες και γίνεται το φαγητό. Και πριν πει κανείς ξανά υπολείμματα (όργανα, κόκκαλα κλπ) = σκουπίδια, ο σολομός τρώει ολόκληρα ψάρια μαζί με τα λέπια, κόκαλα, κεφάλια κλπ και τα μεταβολίζει. Δεν τα καθαρίζει πρώτα πριν τα φάει. Επίσης όσον αφορά τα λοιπά ζωντανά (π.χ αρνιά), η ποιότητα τους εξαρτάται από τον κτηνοτρόφο και το μυαλό που κουβαλά. Αν ακολουθά τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές συμβουλές, είναι πλέον πιο οικονομική η οργανική εκτροφή αυτών, με συνδυασμούς σπόρων και σωστό feeding time table στην περίοδο ζωής του ζώου (δεν τρώνε κάθε στιγμή της ζωής τους την ίδια τροφή) που όχι μόνο βελτιώνει την υγεία του ζώου, την ποιότητα κρέατος (και την τιμή φυσικά), αλλά αυξάνει και την δυνατότητα μεταβολισμού της τροφής σε κρέας πιο γρήγορα απ' ό,τι πριν. Χωρίς χρήση ακριβών φαρμάκων κλπ. Τώρα αν ο άλλος περιμένει με την ίδια διατροφή που έκαναν τα πρόβατα του παππού του πριν 100 χρόνια, να συνεχίσει να παράγει και σήμερα επαγγελματικά, καλά κρασιά. 3
dtzgr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Σαν μέτρο σύγκρισης πάντως, ο φρέσκος σολωμός στο super market κοστίζει περίπου 7 ευρώ το κιλό. Από ποιό σούπερ μάρκετ παίρνεις φρέσκο σολωμό με 7 ευρώ (ή έστω κάτω από 12-15 ευρώ) το κιλό; 1
4saken Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 14 ευρω τον ειχα εγω, τωρα πηγε στα 18 οποτε εφαγε ακυρο.
Zerg13 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Από ποιό σούπερ μάρκετ παίρνεις φρέσκο σολωμό με 7 ευρώ (ή έστω κάτω από 12-15 ευρώ) το κιλό;Πουθενα. Το lidi φτηνος φρεσκος σολωμος σε καλη τιμη που δεν θυμαμαι. Πολλες φορες τα βγαζει και προσφορα. Αν τα πετυχεις στην ληξη παιρνεις κ 50% και τα φτιαχνεις την επομενη μερα. 300γρ νομιζω 6 ευρω...η κανονικη τιμη.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Από ποιό σούπερ μάρκετ παίρνεις φρέσκο σολωμό με 7 ευρώ (ή έστω κάτω από 12-15 ευρώ) το κιλό; Πουθενα. Το lidi φτηνος φρεσκος σολωμος σε καλη τιμη που δεν θυμαμαι. Πολλες φορες τα βγαζει και προσφορα. Αν τα πετυχεις στην ληξη παιρνεις κ 50% και τα φτιαχνεις την επομενη μερα. 300γρ νομιζω 6 ευρω...η κανονικη τιμη. Μη βαράτε βρε, ξέχασα το "1" μπροστά από το 7... Κάπου εκεί παίζει η τιμή στα ΑΒ τουλάχιστον. Επίσης αναφέρομαι στο φρέσκο κομμάτι με δέρμα κλπ και όχι στο καπνιστό που η τιμή ανεβαίνει κι άλλο ανάλογα την ποιότητα. Στην ψαραγορά μετά το μεσημέρι, βρίσκεις και με 10 αλλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και κυρίως να το ...μυρίσεις πριν το πάρεις.
antmagn Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 να αναφέρω για τα ιχθυέλαια γιατί παίρνω εδώ και ένα χρόνο. Αυτό δεν έχει γεύση, τουλάχιστον δεν αντιλαμβάνομαι κάτι εγώ, και το παίρνω το πρωί νηστική: https://megaproteinstore.gr/efa/fish-oil-natures-aid
doctorkostis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μην εισαι απολυτα σιγουρος για την ωφελεια των ιχθυελαιων στην καρδιαγγειακη νοσο. Υπαρχουν αμφιβολιες. https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2670752
Fortistis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο φέρνουν όντως σολωμό και όχι ιριδίζουσα πέστροφα. Αλλά, και σολωμό να φέρνουν, υποψιάζομαι ότι το cut θα είναι αρκετά μικρό.
Cro-Magnon Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Στις 14/10/2013 στις 3:30 ΠΜ, insomniaK είπε Ας πούμε τα αυτονόητα, ζούμε σε έναν πλανήτη που μπορεί να θρέψει λιγότερους απο τους κατοίκους του, κι αυτοί που τρέφει απλά να τρώνε χωρίς να έχουν δικαίωμα επιλογής του τι τρώνε. Έτσι φτάσαμε να έχουμε θερμοκήπια, αντιβιοτικά, μεταλλαγμένα... Δεν ξέρω τι θες να τρως αλλά αν δε θες να ψόφια πει ο κόσμος γύρω σου απο την ασιτια πρέπει να απο δεχτείς πως θα τρως και ψάρι με αντιβιοτικά. Η άλλη επιλογή ειναι να αρχίσεις να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Φιλικά στα λέω. Δεν ειναι καθόλου σωστό αυτο που λες, για το πόσους μπορεί να θρέψει ο πλανήτης - μπορεί να θρέψει άνετα και φυσιολογικά τους σημερινούς κι ακόμη περισσότερους! Από τη στιγμή όμως που η τροφή είναι αντικείμενο εμπορίου με τρελλά κέρδη, τότε ο καθένας θα θέλει μεγαλύτερο μερίδιο από αυτην την πίτα, με αποτελεσμα ολα αυτα τα φυτοφαρμακα, ορμονες, αντιβιοτικά κτλ Άλλωστε η ιστορία πρακτικα ξεκιναει με την ανακάλυψη της γεωργίας. Προσωπικά αποφεύγω ο,τιδήποτε ιχθυοτροφείου για τα ιχθυάλευρα κι ολα τα καλούδια που αναφερθηκαν κι επειδη θεωρώ το σολωμό περιττή πολυτελεια που δεν αντεχει η τσεπη μου, αν θελω ψαρια πλουσια σε ω3 παω σε σαρδέλα, γαύρο, σαφρίδι και κολιό. Τωρα τελευταία διαβαζω για τα βαρέα μέταλλα στα ψάρια, την υδρόλυση του χημικου οπλοστασιου της Συριας στην Ανατολικη Μεσόγειο, συν τη ρυπανση προσφατα με τα πετρελαιοειδή στον Αργοσαρωνικό κι έχω μειώσει στο ελάχιστο τα ψαρια στη διατροφή μου. Τις ελάχιστες φορές που αγοράζω προτιμάω τα κατεψυγμένα φαγκριά του Ατλαντικού.
nitsa21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Στις 8/10/2013 στις 7:22 ΜΜ, zoranb είπε Ξέρει κανείς πως να τους διακρίνει; Πηγαινε αρπαξε στο χερι σου το ψαρι,αν το δεις οτι λυγαει τοτε ειναι καλο σημαδι....Μετα δευτερο κολπο,πηγαινε στην ουρα διαχωρισε τη και μυρισε κοντα στο κωλαρακι του.Αν μυριζει εντονα ψαρι ειναι και παλι καλο σημδι.Μετα κοιτα το ματακι αν ειναι θολωμενο ε τοτε μμμμ οχι και τοσο καλο σημδι.Τελος,αν το πεταξεις στον αερα και αυτο βγαλει φτερα τότε Ειναι αληθεια πελαγισια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα