evoracing Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα.. Έχω 2 σποτακια τα οποία συνδέονται με μετασχηματιστη (12V ειναι). Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι, μπορω να τα συνδέσω σε σειρά;; Με βολεύει αρκετα σε σειρά απλα ρωτάω γιατι άμα κάνω λάθος πρέπει να ξήλωσω γυψοσανηδα. Sent from my iPod touch using Insomnia
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μπορείς αλλα θα ανάβουν στην μισή φωτεινότητα
evoracing Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Καλά όχι ότι με χαλάει. Τώρα τα έβαλα παράλληλα. Αλήθεια μπορώ να βάλω αυτούς τους διακόπτες που ρυθμίζεις την φωτεινότητα έτσι? (και αν ξέρεις πως λέγονται στα αγγλικά ? )
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Καλά όχι ότι με χαλάει. Τώρα τα έβαλα παράλληλα. Αλήθεια μπορώ να βάλω αυτούς τους διακόπτες που ρυθμίζεις την φωτεινότητα έτσι? (και αν ξέρεις πως λέγονται στα αγγλικά ? ) Συνήθως λέγονται Ligth dimmer αν προκειται για εναλλασσόμενο και regulator αν προκειται για συνεχές, νομίζω ότι αν μεσολαβεί μετασχηματιστής δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις dimmer αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις regulator, στα 12vdc αν ειναι dc. 1
evoracing Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Είδα υπάρχουν και 12V διακόπτες αλλά είναι μέχρι 8A. Ο μετασχηματιστής είναι 16,6A. Άμα βρω με παραπάνω Ampere θα έχω πρόβλημα?
nick#18 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δε νομιζω να φτασουν ποτε ουτε τα 16.6Α του μετασχηαμτηστη ουτε τα 8A του dimmer τα 2 spot οποτε μιλαμε για μικροτερες καταναλωσεις αρα εισαι οκ..
evoracing Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει περίπτωση να μπει και 3ο αλλά νταξ θα κάνω πατέντα τα 2 να ανάβουν με το dimmer και το άλλο με απλό διακόπτη. Το δίκτυο είναι από εμένα δεν είναι μέσα σε τοίχο οπότε κάνω ότι θέλω
veteranos123 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει περίπτωση να μπει και 3ο αλλά νταξ θα κάνω πατέντα τα 2 να ανάβουν με το dimmer και το άλλο με απλό διακόπτη. Το δίκτυο είναι από εμένα δεν είναι μέσα σε τοίχο οπότε κάνω ότι θέλω Πόσα watt είναι οι λάμπες?
evoracing Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Άμα θυμάμαι καλά 30W. Ο μετασχηματιστή είναι 150W/max
evoracing Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Να ρωτήσω.! έχω από ένα παλιό φωτιστικό (κολόνα) τον ρυθμιστή τάσης του. Με πατέντα το έχω κάνει σαν μπαλαντέζα και το έχω δοκιμάσει κανονικά σε λάμπα. Αν αυτό το βάλω πριν τον μετασχηματιστή θα ανάψει? ή πρέπει να έχει την ενέργεια που ζητάει για να ανάψει? ρωτάω για να μην το βάλω και το κάψω (και δεν είναι και φθηνά τα άτιμα)
nick#18 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Ο μετασχηματιστης παιρνει ενα standard voltage (θεωριτικα 110-220 αν ειναι universal και καποιοι δουλευουν και στα ενδιαμεσα αν οχι ολοι) και σου βγαζει σταθερα 12... οποτε και να του κοψεις εσυ τα 220 δεν θα δεις διαφορα...
evoracing Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδή άμα του μειώσω τα Volt θα σβήσει?
nick#18 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Ναι αν κοψεις τα volt του μετασχηματιστη κατω απο το voltage που δουλευει το πιο πιθανο ειναι να σβησει! Εχω δει και μετασχηματιστη να δουλευει με λιγοτερα... Καλοκαιρι στο χωριο κατι παιχτηκε και ειχαμε 92 volt ξαφνικα στις μπριζες...(θα μου πεις που το ξερεις? ε πολυμετρο! ) ε εκεινη την ωρα ειχα το laptop ανοικτο με ρευμα και συνεχισε να δουλευει αλλα με output 15 κατι volt αντι για 19... αργοτερα ανεβηκε στα 140κατι αν θυμαμαι καλα και ενω ολα υπολειτουργουσαν ο μετασχηματιστης εβγαζε κανονικα 19 γιατι ηταν μεσα στο ευρος λειτουργειας του... 110-220.. δεν ξερω αν ολοι οι μετασχηματιστες ειναι ετσι η ο συγκεκριμενος...
nvel Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 αυτό που νομίζεις ως "μετασχηματιστή" ονομάζεται παλμοτροφοδοτικό, οι μετασχηματιστές δεν "σβήνουν" αν τους μειώσεις την τάση εισόδου
NikosKallithea Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδή άμα του μειώσω τα Volt θα σβήσει? Πρόσεχε γιατι κάποιοι (μην πω οι περισσότεροι) απο αυτους τους ρεοστατες στην έξοδο τους βγάζουν συνεχές, οποτε θα κάψεις και τον ρεοστάτη και τον μετασχηματιστή και τις ασφάλειες του σπιτιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα