Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Έχω 2 σποτακια τα οποία συνδέονται με μετασχηματιστη (12V ειναι). Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι, μπορω να τα συνδέσω σε σειρά;; Με βολεύει αρκετα σε σειρά απλα ρωτάω γιατι άμα κάνω λάθος πρέπει να ξήλωσω γυψοσανηδα.

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Καλά όχι ότι με χαλάει. Τώρα τα έβαλα παράλληλα. Αλήθεια μπορώ να βάλω αυτούς τους διακόπτες που ρυθμίζεις την φωτεινότητα έτσι? (και αν ξέρεις πως λέγονται στα αγγλικά ? :) )

Δημοσ.

Καλά όχι ότι με χαλάει. Τώρα τα έβαλα παράλληλα. Αλήθεια μπορώ να βάλω αυτούς τους διακόπτες που ρυθμίζεις την φωτεινότητα έτσι? (και αν ξέρεις πως λέγονται στα αγγλικά ? :) )

Συνήθως λέγονται Ligth dimmer αν προκειται για εναλλασσόμενο και regulator αν προκειται για συνεχές, νομίζω ότι αν μεσολαβεί μετασχηματιστής δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις dimmer αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις regulator, στα 12vdc αν ειναι dc.

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομιζω να φτασουν ποτε ουτε τα 16.6Α του μετασχηαμτηστη ουτε τα 8A του dimmer τα 2 spot οποτε μιλαμε για μικροτερες καταναλωσεις αρα εισαι οκ.. :)

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μπει και 3ο :P αλλά νταξ θα κάνω πατέντα τα 2 να ανάβουν με το dimmer και το άλλο με απλό διακόπτη. Το δίκτυο είναι από εμένα δεν είναι μέσα σε τοίχο οπότε κάνω ότι θέλω :P

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μπει και 3ο :P αλλά νταξ θα κάνω πατέντα τα 2 να ανάβουν με το dimmer και το άλλο με απλό διακόπτη. Το δίκτυο είναι από εμένα δεν είναι μέσα σε τοίχο οπότε κάνω ότι θέλω :P

Πόσα watt είναι οι λάμπες?

Δημοσ.

Να ρωτήσω.! έχω από ένα παλιό φωτιστικό (κολόνα) τον ρυθμιστή τάσης του. Με πατέντα το έχω κάνει σαν μπαλαντέζα και το έχω δοκιμάσει κανονικά σε λάμπα. Αν αυτό το βάλω πριν τον μετασχηματιστή θα ανάψει? ή πρέπει να έχει την ενέργεια που ζητάει για να ανάψει? ρωτάω για να μην το βάλω και το κάψω (και δεν είναι και φθηνά τα άτιμα)

Δημοσ.

Ο μετασχηματιστης παιρνει ενα standard voltage (θεωριτικα 110-220 αν ειναι universal και καποιοι δουλευουν και στα ενδιαμεσα αν οχι ολοι) και σου βγαζει σταθερα 12... οποτε και να του κοψεις εσυ τα 220 δεν θα δεις διαφορα...

Δημοσ.

Ναι αν κοψεις τα volt του μετασχηματιστη κατω απο το voltage που δουλευει το πιο πιθανο ειναι να σβησει! Εχω δει και μετασχηματιστη να δουλευει με λιγοτερα... Καλοκαιρι στο χωριο κατι παιχτηκε και ειχαμε 92 volt ξαφνικα στις μπριζες...(θα μου πεις που το ξερεις? ε πολυμετρο! :P) ε εκεινη την ωρα ειχα το laptop ανοικτο με ρευμα και συνεχισε να δουλευει αλλα με output 15 κατι volt αντι για 19... αργοτερα ανεβηκε στα 140κατι αν θυμαμαι καλα και ενω ολα υπολειτουργουσαν ο μετασχηματιστης εβγαζε κανονικα 19 γιατι ηταν μεσα στο ευρος  λειτουργειας του... 110-220.. δεν ξερω αν ολοι οι μετασχηματιστες ειναι ετσι η ο συγκεκριμενος... :P 

Δημοσ.

αυτό που νομίζεις ως "μετασχηματιστή" ονομάζεται παλμοτροφοδοτικό, οι μετασχηματιστές δεν "σβήνουν" αν τους μειώσεις την τάση εισόδου

Δημοσ.

Δηλαδή άμα του μειώσω τα Volt θα σβήσει?

Πρόσεχε γιατι κάποιοι (μην πω οι περισσότεροι) απο αυτους τους ρεοστατες στην έξοδο τους βγάζουν συνεχές, οποτε θα κάψεις και τον ρεοστάτη και τον μετασχηματιστή και τις ασφάλειες του σπιτιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...