Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πρόβλημα που εμφανίστηκε στο laptop μου, το πήγα για service σε ένα κατάστημα στη γειτονιά μου το οποίο όμως μετά από δύο μέρες το διαρρήξανε και κλέψανε υπολογιστές κινητά ταμείο και κτλ….. Τώρα τι διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσω και από ποιόν πρέπει να περιμένω αποζημιώσει?

Δημοσ.

Αποζημίωση απο κανένα, μονο αν ειχες ασφάλεια κλοπής ή αν του κάνεις μήνυση και μετα απο 4-5 χρονια που θα εκδικαστεί η υπόθεση και με την προϋπόθεση να την εχεις κερδίσει θα πάρεις κάποια χρήματα.

Δημοσ.

Τι διαδικασίες;Πρέπει να σε αποζημιώσει άμεσα.

Λυπάμαι των άνθρωπο ρε παιδία, γιατί τι φταίει και αυτός? Από την άλλη κλαίω και τα αρχεία που έχασα αλλά ντρέπομαι να του ζητήσω λεφτά.

Αποζημίωση απο κανένα, μονο αν ειχες ασφάλεια κλοπής ή αν του κάνεις μήνυση και μετα απο 4-5 χρονια που θα εκδικαστεί η υπόθεση και με την προϋπόθεση να την εχεις κερδίσει θα πάρεις κάποια χρήματα.

Μήνυση με τι δικαιολογία να του κάνω?

Δημοσ.

Λυπάμαι των άνθρωπο ρε παιδία, γιατί τι φταίει και αυτός? Από την άλλη κλαίω και τα αρχεία που έχασα αλλά ντρέπομαι να του ζητήσω λεφτά.

Μήνυση με τι δικαιολογία να του κάνω?

Δεν είπε κανείς ότι φταίει ... αλλά είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του να σου επιστρέψει το laptop που του έδωσες για επισκευή.

Ήταν επιλογή του να κάνει τη δουλειά αυτή και επιλογή του να μην έχει αντίστοιχη ασφάλεια.

Άρα δεν είναι θέμα ότι "φταίει" απλά πρέπει να κάνει αυτό που είχε αποφασίσει να κάνει όταν άνοιγε το μαγαζί.

• Like 3
Δημοσ.

Άμα πάει για απάτη,σε συνδυασμό με ασφαλιστικά μέτρα,στο μήνα επάνω θάχει πρωτόδικη απόφαση.

Φυσικά δεν χρειάζεται να το συνεχίσεις,απλά να ξέρει που μπορείς να φτάσεις.

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι φταίει ... αλλά είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του να σου επιστρέψει το laptop που του έδωσες για επισκευή.

Ήταν επιλογή του να κάνει τη δουλειά αυτή και επιλογή του να μην έχει αντίστοιχη ασφάλεια.

Άρα δεν είναι θέμα ότι "φταίει" απλά πρέπει να κάνει αυτό που είχε αποφασίσει να κάνει όταν άνοιγε το μαγαζί.

Σωστό και αυτό!

Δημοσ.

Είναι δική τους ευθύνη οπωσδήποτε, αλλά πρώτον τα αρχεία που έχασες δε γυρίζουν πίσω με καμία κίνηση (κι αν δεν είχες αντίγραφο ασφάλειας τότε σου προτείνω να αυτοφασκελωθείς - χωρίς παρεξήγηση) και δεύτερον προσωπικά αν δεν ήταν ακριβό/καινούριο μηχάνημα, θα τους τη χάριζα, γιατί εντάξει, δε το ήθελαν που μαμήθηκαν (shit happens, κάποιες φορές καλά είναι να το αποδέχεσαι και να προχωράς για να γλυτώνεις το άγχος και την έννοια).

Η μόνη τύχη σου είναι η περίπτωση που είναι ασφαλισμένοι.

Δημοσ.

αν ο καταστηματαρχης ηταν τυπικοτατος σε ολα,επρεπε το κοστος του σερβις για την μικροτερη εργασια να ξεκιναει απο τα 70 ευρω.και μετα θα ανοιγατε νηματα "οι κλεφτες,οι απατεωνες"και αλλα που γραφετε ανα διαστηματα............στην θεση του καταστηματαρχη,θα εδινα μια αποζημιωση 100-150 ευρω,μιας και ηταν μεταχειρα ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ......για αυτην την αξια ,προτεινετε στον νηματοθετη να παει δικαστικα???????????????διοτι τοσο αξιζει το λαπτοπ..............

υγ....και μην αρχισετε με τα αρχεια που ειχε μεσα ο τσ,διοτι σε ολα τα σερβις ,αναγραφεται οτι υπαρχει κινδυνος απωλειας δεδομενων για αυτο πρεπει ο ιδιοκτητης να κραταει αντιγραφα

Δημοσ.

Παιδια μην τρελαινεστε. Το οτι του ανοιξανε το μαγαζι και κλεψανε μεταξυ αλλων και το λαπτοπ προφανως δεν φταιει ο καταστηματαρχης. Η αξιοποινη πραξη ειναι η κλοπη εκτος κι αν αποδειχτει οτι ο καταστηματαρχης εχει ευθυνη για αυτη αμεσα η μεσω καποιας παραληψης του. Σε καθε περιπτωση παντως οποιος θελει μπορει να το ψαξει και νομικα και να μας ενημερωσει.

Δημοσ.

70-100ε επειδη θα ειχε ασφαλεια κλοπης/φωτιας/τρομοκρατικης κτλ?

εγω παλι πιστευω οτι ειχε ασφαλεια γιατι ειναι ΦΤΗΝΗ

Δημοσ.

Πιστεύω ότι είναι αυτονόητο ότι ο καταστηματάρχης έχει την ευθύνη να σε αποζημιώσει.

Ελπίζω να έχεις πάρει κάποιο δελτίο αποστολής που να αποδεικνύει ότι το παρέλαβε.

Δημοσ.

Εγω πιστευω (χωρις να ειμαι δικηγορος, απλα με την λογικη μου) πως ακομα και δικαστικα να κινηθεις θα παρεις απο τα 3 το μακρυτερο.

Περα απο αυτο, ενταξει επαθες ζημια και εσυ, αλλα αυτος μπορει να καταστραφηκε. Και οπως και να το κανουμε δεν ειναι δικια του ευθυνη οτι τον κλεψανε (εκτος αν ηταν κατι εικονικο κλπ).

Για μενα κανε μια συζητηση, ρωτα αν εχει ασφαλεια κλπ, αλλα μην το παρατραβας κιολας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...